Αυτοκινητιστικά νέα

Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Με τα χαλια στην αξιοπιστια που εχουν τα τελευταια χρονια αλλες εταιρειες (πχ. VW , Ford) δεν νομιζω οτι η Alfa ειναι χειροτερη , απλως εχει βγαλει το κακο ονομα...

Θαύμασα τον Παρθενώνα και σε κάθε του κολώνα βρήκα τον χρυσό κανόνα. Όμως σήμερα το λέω βρίσκω το καλό και ωραίο σε μια σπορ Άλφα Ρομέο. Οδυσσέας Ελύτης

Το μικρο μου!!!Αν και πλεον παλιο (2003), στα ματια μου παραμενει ακομη ομορφο και δεν με προδωσε ποτε οπου το χρειαστηκα!!

ALFA1x.jpg

ALFA2x.jpg

Μεχρι εκει ομως...και αυτο γιατι υπαρχει και το MPS ...εκει ξεχναω και αλφα και ωμεγα:firstprize:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Ναι Δημητρη μακριά. Εκ πείρας μπορώ να σου πώ ότι το βασικό πρόβλημα που θα έχεις με την Alfa είναι ότι ύστερα από 9 χρόνια συμβίωσης (με τα ψιλοπροβλήματα που πολύ σωστά αναφέρει ο Σιμος) θα την παρκάρεις και όπως απομακρύνεσαι ακόμα θα γυρίζεις το κεφάλι σου και θα την καμαρώνεις. Κι οταν σου κάνει τα χατήρια στριβοντας ή φρενάροντας απίστευτα ή γλυτώνοντάς σε απο του χαρου τα δόντια εξ αιτίας καποιου βλάκα που σε εκλεισε ή εξ αιτίας δικου σου λάθους, θα γυριζεις και θα της μιλάς και θα της λες σ ευχαριστώ μωρό μου, κι αντι να σκεφτεσαι τρομαγμένος από τι γλυτωσες, θα είσαι μόνο με ενα χαμόγελο μεχρι τ αυτιά.

Πρόβλημα σοβαρό επίσης αποτελεί το οτι δεν θα ξέρεις τι αυτοκίνητο να διαλέξεις για αντικαταστάτη γιατι δεν θα σου αρέσει κανένα. Θα βλεπεις αυτοκίνητα πιο γρήγορα, πιο οικονομικά πιο πρακτικά πιο αξιόπιστα, θα τα οδηγείς και θα λές ότι ειναι παρα πολύ καλά, αλλά οταν θα επιστρέφεις στην alfa θα λες γι αυτά ότι ηταν υπέροχα αλλα... σαν την alfa σου δεν ειναι. Μην πάρεις alfa γιατι δεν θα μπορεις να ξεφύγεις ευκολα. Μην πάρεις alfa γιατί αν την πάρεις θα σε ρωτάνε αν ειναι καλή και θα λες ..οχι για να μην παρουν οι αλλοι και να εχεις μόνο εσύ τετοια κουκλα :D Μην πάρεις alfa γιατι θες ενα εργαλείο να κανεις την δουλεια σου και να γυρίζεις στο σπιτι και να το παρατας οπου θελεις και να μην σε νοιάζει ποιος θα σου την ακουμπήσει και ποιος θα σου την χαζοκοιτάει. Μην παρεις alfa γιατι θες ενα αξιοπιστο αδιάφορο βαρετό αυτοκίνητο να σε πηγαίνει απο το σημείο Α στο σημείο Β κι οχι ενα ιταλικό που θα ανησυχείς μηπως χαλάσει αλλα στο τελος ότι και να γίνει, οσο και να χαλαει ή όχι, αυτό που θα σου μενει ειναι το χαμόγελο της υπεροχης οδηγικής ευχαρίστησης. :driver:

Οκ..απλά υποκλίνομαι...:firstprize:

Αυτή είναι και η ονείρωξη για κάποιο αυτοκινητο,το δικό σου,αυτό που διαλέγεις.
Γιατί απλούστατα αυτό θες !
Αυτό θα γυρνάς -όπως σωστά είπες- να ξανακοιτάξεις αφού το παρκάρεις.Και ας έχεις περάσει χρόνια μαζί του.
Αλλωστε, για τους πωρωμένους,το αυτοκίνητο είναι προέκταση του χαρακτήρα μας,της προσωπικότητάς μας,του Εγώ μας,του απωθημένου μας.
Τι να το κάνω το στιβαρό κουτί αξιοπιστίας όταν δεν θα μπορώ ούτε βλέφαρο να του ρίξω.
Χαλάλι τα μικροπροβληματάκια.
Αλλωστε δεν έχω δεί κάτοχο αυτοκινήτου χωρίς προβληματα.Μπορεί να υπάρχουν,εγώ όμως δεν έχω δεί.
Ολοι με κάτι μικροτρέχουν στα συνεργεία.
Ασε το "ραδιόφωνο" : "Μην πάρεις Golf-καίνε λάδια.Μήν πάρεις Ford -σβήνει ο κινητήρας,Μην πάρεις Γαλλικό-έχουν πρόβλημα τα ηλεκτρονικά του,και πάει λέγοντας.

Υ.Γ.Και δεν είμαι αχάριστος για το καινούριο μου μωρό που το λατρεύω και θεωρείται και αξιόπιστο αλλά μια Giulietta είναι φετίχ.Period..

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Το μικρο μου!!!Αν και πλεον παλιο (2003), στα ματια μου παραμενει ακομη ομορφο και δεν με προδωσε ποτε οπου το χρειαστηκα!!

View attachment 51190

View attachment 51191

Μεχρι εκει ομως...και αυτο γιατι υπαρχει και το MPS ...εκει ξεχναω και αλφα και ωμεγα:firstprize:

Γλύκα είναι ,όντως.
Να το χαίρεσαι (αν και είναι σίγουρο αυτό..):a0210:

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Γλύκα είναι ,όντως.
Να το χαίρεσαι (αν και είναι σίγουρο αυτό..):a0210:

Να σαι καλα φιλε!!!!

ΝΑ και το MPS....αυτο ειναι πλεον η απολυτη αδυναμια μου...

s1.jpg

s2.jpg

Μπορεί το Mazda να είναι πιο γρήγορο..

αλλά τα καλά τα αρώματα είναι σε μικρά μπουκαλάκια.

στο λέει κάτοχος ῾῾πειραγμένου῾῾ MINI που βρίσκεται σε φάση αναζήτησης οικογενειακού .... :bigcry:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/02/2010_323963

ΗΠΑ: Στους 34 οι θάνατοι λόγω προβλημάτων στο πεντάλ γκαζιού των Toyota
Σε 34 ανέρχονται οι θάνατοι σε τροχαία στις ΗΠΑ εξαιτίας προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού αυτοκινήτων της Toyota.

O αριθμός των θανάτων σε τροχαία τα οποία έχουν σχέση με την αιφνιδιαστική επιτάχυνση σε αυτοκίνητα της Toyota Motor Corp έχει αυξηθεί σε 34, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται μετά την ανακοίνωση του προβλήματος στο πεντάλ γκαζιού και τις ανακλήσεις ορισμένων μοντέλων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω της πιθανότητας να μπλοκάρει το πεντάλ του γκαζιού τους. Η εταιρία έχει ανακαλέσει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Οδικής Ασφαλείας στους Αυτοκινητοδρόμους δείχνουν τώρα ότι 34 θάνατοι συνδέονται με το πρόβλημα, μετέδωσε το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Αν οι θάνατοι 34 ατόμων μόνο στις ΗΠΑ συνδέονται με το πρόβλημα στο γκάζι τότε όλες οι βλάβες των ιταλικών και γαλλικών αυτοκινήτων ωχριούν μπροστά στο συμβάν αυτό της ΤΟΥΟΤΑ.

Κι αν η FIRESTONE πριν μερικά χρόνια ουσιαστικά κατέρρευσε ως φίρμα (κι όχι ως εταιρεία που δεν υπήρχε πλέον) μετά από τις κατηγορίες για σκασίματα ελαστικών που προκάλεσαν 2-3 θανατηφόρα ατυχήματα, τότε τί θα πρέπει να περιμένουμε για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο, ο οποίος μάλιστα έχει χτίσει την αυτοκρατορία πάνω στο θέμα "αξιοπιστία";

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

View attachment 51190

View attachment 51191

Oλοιδιο με το παλιο μου αυτοκινητακι! Κλασσικη-διαχρονικη ομορφια η 147...

Edit: τωρα που το ξαναπροσεξα, κατι εχεις προσθεσει στα πλαγια και στον πωπο! :D

Ναι Δημητρη μακριά. Εκ πείρας μπορώ να σου πώ ότι το βασικό πρόβλημα που θα έχεις με την Alfa είναι ότι ύστερα από 9 χρόνια συμβίωσης (με τα ψιλοπροβλήματα που πολύ σωστά αναφέρει ο Σιμος) θα την παρκάρεις και όπως απομακρύνεσαι ακόμα θα γυρίζεις το κεφάλι σου και θα την καμαρώνεις. Κι οταν σου κάνει τα χατήρια στριβοντας ή φρενάροντας απίστευτα ή γλυτώνοντάς σε απο του χαρου τα δόντια εξ αιτίας καποιου βλάκα που σε εκλεισε ή εξ αιτίας δικου σου λάθους, θα γυριζεις και θα της μιλάς και θα της λες σ ευχαριστώ μωρό μου, κι αντι να σκεφτεσαι τρομαγμένος από τι γλυτωσες, θα είσαι μόνο με ενα χαμόγελο μεχρι τ αυτιά.

Πρόβλημα σοβαρό επίσης αποτελεί το οτι δεν θα ξέρεις τι αυτοκίνητο να διαλέξεις για αντικαταστάτη γιατι δεν θα σου αρέσει κανένα. Θα βλεπεις αυτοκίνητα πιο γρήγορα, πιο οικονομικά πιο πρακτικά πιο αξιόπιστα, θα τα οδηγείς και θα λές ότι ειναι παρα πολύ καλά, αλλά οταν θα επιστρέφεις στην alfa θα λες γι αυτά ότι ηταν υπέροχα αλλα... σαν την alfa σου δεν ειναι. Μην πάρεις alfa γιατι δεν θα μπορεις να ξεφύγεις ευκολα. Μην πάρεις alfa γιατί αν την πάρεις θα σε ρωτάνε αν ειναι καλή και θα λες ..οχι για να μην παρουν οι αλλοι και να εχεις μόνο εσύ τετοια κουκλα :D Μην πάρεις alfa γιατι θες ενα εργαλείο να κανεις την δουλεια σου και να γυρίζεις στο σπιτι και να το παρατας οπου θελεις και να μην σε νοιάζει ποιος θα σου την ακουμπήσει και ποιος θα σου την χαζοκοιτάει. Μην παρεις alfa γιατι θες ενα αξιοπιστο αδιάφορο βαρετό αυτοκίνητο να σε πηγαίνει απο το σημείο Α στο σημείο Β κι οχι ενα ιταλικό που θα ανησυχείς μηπως χαλάσει αλλα στο τελος ότι και να γίνει, οσο και να χαλαει ή όχι, αυτό που θα σου μενει ειναι το χαμόγελο της υπεροχης οδηγικής ευχαρίστησης. :driver:

Λοιπόν, η ενασχόληση με την ΑΛφα, υπήρξε ´( προσέξετε το χρόνο ), πάνω από μια 8κταετία.
Ο λόγος που ήταν preffered car στην εταιρία μου δεν ήταν άλλος από το χαμηλό ομολογουμένως μηνιαίο μίσθωμα από την μία και λόγω σχεδιαστικής λογικής από την άλλη.
Θα αναφέρω χαρακτηριστικά ορισμένα μοντέλλα
ΑΛΦΑ 145, ΑΛΦΑ 149, ΑΛΦΑ 159, όλες μα όλες είχαν προβλήματα και όταν ένα αυτοκίνητο "δοκιμάζεται", και ως εταιρική χρήση καλό είναι να βρίκσετια χαλμηλή στην λίστα των επιλογών μας.

Εμενα παντως η 147 δεν μου ειχε βγαλει καποιο σοβαρο προβλημα (κατι λαμπακια φλας μονο καιγονταν καθε τρεις και λιγο..)

Αν οι θάνατοι 34 ατόμων μόνο στις ΗΠΑ συνδέονται με το πρόβλημα στο γκάζι τότε όλες οι βλάβες των ιταλικών και γαλλικών αυτοκινήτων ωχριούν μπροστά στο συμβάν αυτό της ΤΟΥΟΤΑ.

Ειναι γνωστο στην "πιατσα" των συνεργειων αυτοκινητων οτι τα τελευταια χρονια η ποιοτητα της Toyota εχει πεσει παρα πολυ...

Η μεγιστοποιηση του κερδους μεσω της χρησης εξαρτηματων β' διαλογης εχει γινει κανονας στις ημερες μας και οχι εξαιρεση παντως για ολες τις αυτοκινητοβιομηχανιες...

Εμενα παντως η 147 δεν μου ειχε βγαλει καποιο σοβαρο προβλημα (κατι λαμπακια φλας μονο καιγονταν καθε τρεις και λιγο..)

Ασφαλώς και δεν μιλάμε γαι κάτι τέτοιο.
Δυναμό, πολλαπλασιαστής, ηλεκτρονική, εγκέφαλος είναι μερικά που έρχονται σκόρπια στο μυαλό, αλλά είπαμε το design είναι άλλο πράμα........

Τι έγινε ???? Όλοι οι αξιόπιστοι έχουν πρόβλημα ???? :D

Sorry αλλά το Peuegot μου δεν το αφήνω και πείτε ότι θέλετε !!!!!!! :D

μην ξεχνάμε οτι οι ανακλήσεις μερικές φορές είναι και θέμα μάρκετινγκ..

πρακτική που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν.