Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
Ηλία, ρίξε μια ματιά εδώ αναφέρει 632km αυτονομία για το 100D. Όπως έγραψα παραπάνω, πιστεύω πως δεν είναι για υπεραστική χρήση, είναι για να κάνεις όλη μέρα τις δουλειές σου, και το βράδυ να το βάλεις στη πρίζα. Ούτε βενζινάδικα, ούτε superchargers στη διαδρομή -τουλάχιστον για εμένα. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στην Ευρώπη και ακόμα περισσότερος στις ΗΠΑ που κάνει και roadtrips με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εγώ δεν θα το έκανα.
Ωστόσο, επειδή όπως προείπα ξέρω κόσμο με tesla και στην Ελλάδα, τη δουλειά σου τη κάνεις άνετα για τις εντός πόλης μετακινήσεις. Δεν μένεις στο δρόμο εάν το φορτίζεις σπίτι σου κάθε μέρα. Και 600χλμ να μην είναι και να είναι 400, και 2 και 3 μέρες να το αφήσεις χωρίς ρεύμα για τις καθημερινές μετακινήσεις θα είναι εντάξει.
Αυτό είδα .. 335 μίλια Χ 1,6 = 535 χλμ .. και αυτό σε "EPA cycle", το οποίο δεν το έψαξα αλλά υπέθεσα θα είναι αντίστοιχο με την τυποποιημένη διαδρομή των βενζινοκίνητων/ντηζελ που βγάζει 30% χαμηλότερη κατανάλωση απο τον μέσο χρήστη ..
Σε αστική - περιαστική χρήση εως 100χλμ/ημέρα (κάπου 20-25KWh) σίγουρα καλύπτεσαι και με απλή πρίζα 3,7KW (16αρα ασφάλεια) με διάρκεια 6-7ωρες φόρτιση, δεν είπε κανείς το αντίθετο .. αλλά λίγο να ξεφύγεις απο τα καθιερωμένα θέλει προγραμματισμό / αγχος τριφασικό στο σπίτι κλπ .. δες τα λίγο πιο αναλυτικα .. https://ev-database.uk/car/1088/Tesla-Model-S-100D#charge-table
Last edited: