Αυτοκινητιστικά νέα

Βρε παιδιά μην πάτε μακριά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανακοινώθηκε η παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Τι το ψάχνουμε; Αφού το ίδιο το κράτος είναι στα "φρύδια" του με τις προθεσμίες.

Δεν φτάνουν μόνο τα πρόστιμα. Πρέπει να θεωρείται κακούργημα όπως έγινε - επιτέλους - η παραβίαση κόκκινου με θάνατο. Φυλακή λέμε, τι πρόστιμο; Και πρόστιμο από πάνω ακόμα καλύτερα.

Γιατί μόνο με θάνατο; Δηλαδή αν ο άλλος στην καλύτερη τη γλιτώσει, στη χειρότερη σακατευτεί δια βίου, όλα καλά; Όχι, θα'πρεπε για κάποια πράγματα (ειδικά το κόκκινο) να σε πηδάνε κανονικά. Εντάξει, το κακούργημα δεν ξέρω αν στοιχειοθετείται νομικά, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σε σκίσουν. Το να είσαι άτυχος και να μη δεις ένα στοπ μια φορά στα 10 χρόνια να το καταλάβω ως αμέλεια, αλλά εδώ μιλάμε για χιλιάδες "στρατηγικούς" παραβάτες σε κόκκινα.

Last edited:
Γιατί μόνο με θάνατο; Δηλαδή αν ο άλλος στην καλύτερη τη γλιτώσει, στη χειρότερη σακατευτεί δια βίου, όλα καλά; Όχι, θα'πρεπε για κάποια πράγματα (ειδικά το κόκκινο) να σε πηδάνε κανονικά. Εντάξει, το κακούργημα δεν ξέρω αν στοιχειοθετείται νομικά, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να σε σκίσουν. Το να είσαι άτυχος και να μη δεις ένα στοπ μια φορά στα 10 χρόνια να το καταλάβω ως αμέλεια, αλλά εδώ μιλάμε για χιλιάδες "στρατηγικούς" παραβάτες σε κόκκινα.

Κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου.
Κάθειρξη έως δέκα (10) έτη αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ή προκάλεσε σημαντική βλάβη σε κοινωφελείς εγκαταστάσεις.
Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Έχει και κάποιες μικρότερες ποινές για τις περιπτώσεις που μπορεί να προκύψει κίνδυνος. Δηλαδή και χωρίς θάνατο ή τραυματισμό ή καταστροφή ξένων πραγμάτων.

Ε, καλά. Μέχρι πρόσφατα το να οδηγείς μεθυσμένος θεωρούνταν ελαφρυντικό. Αφού δεν είχες έλεγχο λόγω μέθης... . Λες και δεν ήταν επιλογή σου να πιεις.
Έβρεχε τσίπουρα κύριε πρόεδρε και με βρήκανε απροετοίμαστο. Δεν είχα πρόθεση να τον πατήσω με το αυτοκίνητο.

Ό,τι έγραψα πιο πριν. Αφού η κοινωνία έχει πιάσει πάτο, είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν βαριές ποινές και κανένα χάιδεμα. Αλλά δεν φτάνει αυτό. Θέλει και συνεχόμενο βομβαρδισμό μηνυμάτων.

• Like
Reactions: avpap
Αυτό που μου την σπάει στα concept cars είναι ότι μένουν concept (και αν ποτέ το βγάλουν δεν θα εχει καμία σχέση) .
Έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να τα βλέπω. Το ίδιο πράγμα βλέπεις και στις ταινίες του μελλοντος. Τι να δω; Ένα κέλυφος fiberglass με ντιζαϊνιές λεντοταινιες μπρος πίσω;
Βγάλτε το στην παραγωγή να χειροκροτήσω.

Αυτό που μου την σπάει στα concept cars είναι ότι μένουν concept (και αν ποτέ το βγάλουν δεν θα εχει καμία σχέση) .
Έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να τα βλέπω. Το ίδιο πράγμα βλέπεις και στις ταινίες του μελλοντος. Τι να δω; Ένα κέλυφος fiberglass με ντιζαϊνιές λεντοταινιες μπρος πίσω;
Βγάλτε το στην παραγωγή να χειροκροτήσω.
H Audi έχει μάλλον καλο track record στο θεμα αυτο. Πχ το E-Tron δεν ειχε μεγαλες διαφορες απο το concept αν θυμαμαι καλα.

Δεν παίρνει χαμπάρι αυτός έχει προιστορία την οποία το κράτος τον άφησε να έχει....

• Like
Reactions: adi32
Ετσι γινεται
Τα σκουπιδια της κοινωνιας επιβιωνουν και μετα μετραμε νεκρους στα καναλια

12 κόκκινα, στο τέλος ατύχημα και χωρίς πινακίδες από προηγούμενη παράβαση.

Ποινή δικαστηρίου 36 μήνες χωρίς αναστολή, 12000 πρόστιμο και 6 μήνες χωρίς δίπλωμα.

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις.

Το πρόστιμο που είναι μια χαρά διαχειρίσιμο; Πχ πουλάει το αυτοκίνητο και μάνι μάνι έχει ξεχρεώσει το μισό. Από την αφαίρεση διπλώματος που ουσιαστικά δεν ισχύει διότι ο μικρός κυκλοφορούσε ΧΩΡΙΣ πινακίδες που είναι ότι πιο εμφανές σε ένα αυτοκίνητο οπότε άνετα θα πάρει του μπαμπά και αν και όταν τον ελέγξουν βλέπει τι θα κάνει.

Και φυσικά οι 36 μήνες με αναστολή. ΟΚ γελάνε οι βαρυποινίτες στον Άγιο Στέφανο και το Μαλανδρίνο.

Ρωτάω εγώ τώρα ο χαζός. Δε θα πρέπει αυτός να πάει μέσα μερικά χρόνια; Κυριολεκτικά μέσα με όλα τα μπουμπούκια να τρέμει να πάει για μπάνιο μήπως του έρθει καμία ξαφνική από πίσω. Να δει τη γλύκα και το τι σημαίνει να τα έχεις όλα γραμμένα στα @@ σου.