Αυτοκινητιστικά νέα

• Like
  • Wow
Reactions: Maestro and SR-71
Δεν θα μεινει στα 13 ευρω (βεβαια, εδω θα μαστε να το ξανασυζητησουμε).
Μας βαζουν χερι αργα-αργα ......................... μην μας ερθει αποτομα !!
Με 13 ευρω παραπανω, ΤΙ θα πρωτοκαλυψει η ασφαλιστικη ?

Εχουμε πνιγει σε ειδησεις μασαζ (πριν το σεξ). Αει σιχτιρ πια .......

Δεν θα μεινει στα 13 ευρω (βεβαια, εδω θα μαστε να το ξανασυζητησουμε).
Μας βαζουν χερι αργα-αργα ......................... μην μας ερθει αποτομα !!
Με 13 ευρω παραπανω, ΤΙ θα πρωτοκαλυψει η ασφαλιστικη ?

Εχουμε πνιγει σε ειδησεις μασαζ (πριν το σεξ). Αει σιχτιρ πια .......

Δε μας βάζουν χέρι. Όταν συμβεί φυσική καταστροφή τι νομίζεις θα γίνει; Θα πει ο κάθε ιδιοκτήτης, "α, ήμουν χαζός, τώρα πρέπει να πληρώσω για καινούριο αμάξι απ'την τσέπη μου";

Όχι. Θα πει απλά "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;;;;"

Και μετά, το "κράτος" (δηλαδή εγώ κι εσύ) θα πληρώσουμε επιδοματάκια για καινούριο αμάξι στον χαζό. Ε όχι, να λείπει.

Τι θεωρείται φυσική καταστροφή;
Ένας ανεμοστρόβιλος που όντως το κράτος δεν μπορεί να κάνει κάτι;
Μία βροχή που πνίγει τα πάντα επειδή κανείς δεν καθάρισε τα φρεάτια;
Αυτή την απορία θα μας τη λύσει η ασφαλιστική όταν θα τη χρειαστούμε;

Ο,τι και να είναι, προτιμώ να τα πληρώνει η ασφαλιστική και όχι ο φορολογούμενος. Εξάλλου, το θέμα με τις πλημμύρες δεν πρόκειται να λυθεί στη δική μας ζωή, εκτός κι αν κατεδαφιστούν και ξαναχτιστούν εξαρχής ολόκληρες γειτονιές.

• Like
Reactions: avpap
Παναγιώτη έχω την εντύπωση πως το κοινό πάτωμα αποτελεί misconception της εποχής.
Ίδια πλατφόρμα είναι το Golf με τον χιλιάρη κινητήρα και τον ημιάκαμπτο πίσω με το GTI και το torque vectoring και το RS3 με τους 400 ίππους και quattro. Στη πλατφόρμα MLB Evo για παράδειγμα είναι από το Α4 μέχρι το Q5 και η Bentley Benteyga. Κατά συνέπεια η κοινή πλατφόρμα δεν λέει και πολλά σήμερα, είναι πάρα πολύ ευέλικτες πλέον στο τι θέλει να κάνει ο κάθε κατασκευαστής.

Προ 25-30 ετών ίσως ο κάθε κατασκευαστής να είχε και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτήρα που αποτυπωνόταν στα αυτοκίνητα του. Πλέον, ανάλογα με το τι αμάξι θέλεις, υπάρχει στα περισσότερα και κάποια performance έκδοση του που πρόκειται για διαφορετικό αυτοκίνητο έστω πως ιεραρχεί κάποιος τις επιδόσεις συνολικά ψηλά.

Ξέχασα να γράψω ότι μιλούσα για κοινές πλατφόρμες σε αυτοκίνητα νορμάλ κόστους, για αυτά που αναφέρεις στο ποστ σου σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όλες οι υποδομές έχουν μια φέρουσα ικανότητα. Εάν είναι σχεδιασμένες για απορροή 100mm/hr βροχής και πέσουν 300, το θέμα είναι να μην σε απασχολεί εσένα το πως θα αποζημιωθείς. Αν θέλει η ασφαλιστική να πάει τον εκάστοτε φορέα στα δικαστήρια, ας το κάνει.

Ξέχασα να γράψω ότι μιλούσα για κοινές πλατφόρμες σε αυτοκίνητα νορμάλ κόστους, για αυτά που αναφέρεις στο ποστ σου σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Μα για ποιά κατηγορία να μιλήσουμε; Κάτω και από golf;
Το clio με τους 90 ίππους λίγο μας ενδιαφέρει το πως στρίβει. Να έχει καλό κύκλο στροφής σε νοιάζει και ωραία κάμερα οπισθοπορείας για να παρκάρεις.

• Like
Reactions: Maestro
Όλες οι υποδομές έχουν μια φέρουσα ικανότητα. Εάν είναι σχεδιασμένες για απορροή 100mm/hr βροχής και πέσουν 300, το θέμα είναι να μην σε απασχολεί εσένα το πως θα αποζημιωθείς. Αν θέλει η ασφαλιστική να πάει τον εκάστοτε φορέα στα δικαστήρια, ας το κάνει.

Μα για ποιά κατηγορία να μιλήσουμε; Κάτω και από golf;
Το clio με τους 90 ίππους λίγο μας ενδιαφέρει το πως στρίβει. Να έχει καλό κύκλο στροφής σε νοιάζει και ωραία κάμερα οπισθοπορείας για να παρκάρεις.
Σε αυτήν την κατηγορία περίπου, του Golf, θυμάσαι παλιά πόσα γρήγορα hatchbacks υπήρχαν.

Η οποία φέρουσα ικανότητα δεν ξέρω καν σε τι πληθυσμό αναφέρεται, ειδικά στο κέντρο και σε παλιές γειτονιές.

Σκεφτείτε ότι εδώ στην Omaha όταν βρέχει τουλούμια, μετά από 2 λεπτά έχουν στραγγίσει τα πάντα, λόγω σωστού σχεδιασμού με τεράστια κανάλια/ποτάμια ομβρίων. Κι όμως, ακόμα κι εδώ, κάθε χρόνο σε κάποια γειτονιά βλέπουμε σκηνικά σαν αυτά που είδαμε στο Κολωνάκι πριν λίγες μέρες. Γιατί ακόμα και η τέλεια υποδομή πλέον δεν επαρκεί, σκεφτείτε οι δικές μας.

Όταν λοιπόν όταν ακόμα και με τέτοιες υποδομές υπάρχουν προβλήματα, εδώ που δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν υποδομές η λύση για μένα είναι να στραφείς σε ασφαλιστική κάλυψη. Μπορεί να μην πάρεις το 100% της ζημιάς αλλά τουλάχιστον δεν θα είσαι ζητιάνος.

• Like
Reactions: donk
Όταν λοιπόν όταν ακόμα και με τέτοιες υποδομές υπάρχουν προβλήματα, εδώ που δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν υποδομές η λύση για μένα είναι να στραφείς σε ασφαλιστική κάλυψη. Μπορεί να μην πάρεις το 100% της ζημιάς αλλά τουλάχιστον δεν θα είσαι ζητιάνος.
Αυτο στην περιπτωση που η ασφαλιστικη ΔΕΝ βρει καποιο παραθυρακι να σου πληρωσει μονο το 1/3 της ζημιας
(οπως βρηκε, ας πουμε, σε οσα αυτικινητα ξεπερνουν την 16ετια). Να αντιλαμβανομαστε λιγο, Τασο, οτι ο Ιασωνας
στις ΗΠΑ δεν θεωρειται ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ απο κρατος και ασφαλιστικες ως ........ απατεωνας και λαμογιο !
Δεν ειμαστε ουτε ιδιες χωρες, ουτε ιδιες κουλτουρες (και αυτο αλλαζει τα παντα).

Σε αυτήν την κατηγορία περίπου, του Golf, θυμάσαι παλιά πόσα γρήγορα hatchbacks υπήρχαν.

Δεν έχει;
Golf GTI/R
Megane RS
Cupra Leon
Focus ST
Peugeot 308 GT

Σίγουρα μου λείπουν και κάμποσα από Κορεάτες και Ιάπωνες.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως εν αντιθέσει με το παρελθόν που είχαν μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με τα απλά τους μοντέλα, τα "γρήγορα" είναι μέχρι και στη διπλάσια τιμή από τη βασική τους έκδοση. Δεν έχουν τη παραμικρή σχέση βέβαια, αλλά αυτό το λες και μικρή παρηγοριά με τους περισσότερους που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο τιμής να βλέπουν απλά άλλη κατηγορία.

Για παράδειγμα, το Golf ξεκινάει από τα 24000€. Το GTI κάνει 50000€ χωρίς κανένα extra. Με 50k, παίρνεις μια πολύ καλά εξοπλισμένη και γρήγορη σειρά 1, A class, A3 ή και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

• Like
Reactions: koupa
Μπορεί να υπάρχει όρος ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Μπορεί να υπάρχει όρος ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, διότι δεν αποδεικνύεται ότι κάτι είναι ή δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι αυτό που γίνεται και εδώ στις ΗΠΑ, ασφαλιστικές να αρχίσουν να μην κάνουν συμβόλαια σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν έχει;
Golf GTI/R
Megane RS
Cupra Leon
Focus ST
Peugeot 308 GT

Σίγουρα μου λείπουν και κάμποσα από Κορεάτες και Ιάπωνες.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως εν αντιθέσει με το παρελθόν που είχαν μικρή διαφορά τιμής σε σχέση με τα απλά τους μοντέλα, τα "γρήγορα" είναι μέχρι και στη διπλάσια τιμή από τη βασική τους έκδοση. Δεν έχουν τη παραμικρή σχέση βέβαια, αλλά αυτό το λες και μικρή παρηγοριά με τους περισσότερους που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο τιμής να βλέπουν απλά άλλη κατηγορία.

Για παράδειγμα, το Golf ξεκινάει από τα 24000€. Το GTI κάνει 50000€ χωρίς κανένα extra. Με 50k, παίρνεις μια πολύ καλά εξοπλισμένη και γρήγορη σειρά 1, A class, A3 ή και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.
Ακριβώς αυτό, μικρή σχετικά λίστα επιλογών και πολύ ακριβά.

Δηλαδή αν το ασφαλίσεις το κράτος θα σου καλύψει το ποσό που δεν πλήρωσε η ασφαλιστική. Ας πούμε τα 5000 ευρώ της απαλλαγής;

Την μεγάλη μου εμμονή που δεν κατάφερα ποτέ (ούτε πρόκειται ποτέ να καταφέρω) να αποκτήσω, την έχω ξαναγράψει. Audi RS6 Avant. Τεχνολογικό θαύμα, λιτό, πανέμορφο, και με επιδόσεις μαχητικού αεροσκάφους.

Η απάντηση στην συνήθη ερώτηση "γιατί wagon", είναι απλά "γιατί όχι;", για αυτή τη μια φορά που θα σου χρειαστεί να είσαι large στους χώρους σου, αφού δεν σε επηρρεάζει ούτε αισθητικά ούτε μηχανικά.

Φυσικά, ακόμη κι αν αύριο με κάποιο μαγικό τρόπο έβρισκα τα 130Κ που ζητάει (το εδώ Powerball πχ ξεκινάει από τα 20Μ :D), πάλι δε θα τα έδινα, γιατί θεωρώ τελείως άκυρο να δώσει κανείς τόσα χρήματα για ένα αυτοκίνητο, ακόμη κι αν του περισσεύουν.

eb363ecd7857d0817573a29d5d064c91.jpg
Και για μένα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο το συγκεκριμένο. Για οικογένεια, για εκδρομές, για εσένα ως οδηγό.

Ακόμη θυμάμαι να πηγαίνω προς Χαλκιδική και πριν ανέβω την Καρδια (μεγάλη ανηφόρα αρκετών χιλιομέτρων) να μου παιζει τα φώτα από πίσω ένα golf gt για να του ανοίξω δρόμο επειδή ήθελε να την ανέβει με 160. Μπροστά μου ένα rs6 . Του κολλάει από πίσω το golf και του παίζει τα φώτα.
Δεν ήθελε δεύτερη φορά αυτός με το audi . Τέτοια επιτάχυνση και άνοιγμα στην ανηφόρα έκαναν τον golfα να μην ξαναπατήσει το γκάζι πάνω από 120 σε όλη τη διαδρομή...

Γιατι να ειναι υποχρεωτικη? Για να κονομησουν οι ασφαλιστικες? Εγω δεν θελω να το ασφαλεισω και να αναλαβω εγω το κοστος ΟΤΑΝ & ΑΝ συμβει ζημια απο φυσικη καταστροφη. Γιατι να μην εχω την επιλογη?:(

Γιατι να ειναι υποχρεωτικη? Για να κονομησουν οι ασφαλιστικες? Εγω δεν θελω να το ασφαλεισω και να αναλαβω εγω το κοστος ΟΤΑΝ & ΑΝ συμβει ζημια απο φυσικη καταστροφη. Γιατι να μην εχω την επιλογη?:(
Το να έχεις επιλογή είναι θεμιτό. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν γίνει η στραβή να μην περιμένεις να λάβεις τα ίδια με κάποιον που είχε την επιλογή να ασφαλιστεί.
Προφανώς δεν μιλάω προσωπικά γιατί το ξεκαθαρίζεις ότι εσύ θέλεις να αναλάβεις το κόστος όταν και αν συμβεί.
Δυστυχώς όμως αρκετοί συμπολίτες έχουν τη νοοτροπία ότι η ασφαλιστική είναι το κράτος που είναι υποχρεωμένο να τους αποζημιώσει για ότι συμβεί. Όμως γιατί να πάρει κάποιος ανασφάλιστος τα ίδια με έναν ασφαλισμένο; Γιατί ο ανασφάλιστος να πάρει περισσότερα από τον άλλο μιας και το μεγαλύτερο ποσό θα το καλύψει η ασφαλιστική; Αν ο ανασφάλιστος πάρει τα ίδια σίγουρα θα γκρινιάζει γιατί το ποσό θα είναι το τίποτα για εκείνον, ενώ για τον άλλο θα καλύπτει μεγάλο μέρος (ή όλη) την ίδια συμμετοχή και θα είναι χαρούμενος.
Από την άλλη είναι δίκαιο/σωστό να δώσει το κράτος ένα μεγάλο ποσό σε όλους και στην ουσία αυτός που είχε προνοήσει με ασφάλεια να πάρει πολλαπλάσια χρήματα και βασικά να έχει βγάλει κέρδος από την όλη διαδικασία;
Αυτά πρέπει οι νομοθέτες να ζυγίσουν...

Και τέλος ναι, καταλαβαίνω πλήρως ένα οργανωμένο κράτος να λάβει δραστικά μέτρα για περιοχές που ο ιδιωτικός τομέας (ασφαλιστικές) δεν ασφαλίζουν ή για να ασφαλίσουν οι όροι είναι τρελοί και το κόστος τεράστιο.