Δεν νομίζω να έχουν αποτυπωθεί στον πίνακα αυτόν ακόμα οι πρόσφατες ενέργειες του
Άρα έχει κι άλλο κάτω .
Πάντως και να τον σουτάρουν από το Δ.Σ. δεν νομίζω να πεινασει. Έχει ένα σωρό "παιχνιδάκια" ακόμα για να ασχοληθεί.
Ξεχνάμε σε όλη αυτή την κουβέντα ότι η Tesla δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία. Έτσι την αντιλαμβάνονται και οι επενδυτές της. Με γνώμονα μόνο τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ή ακόμη και αν βάλουμε μέσα τις μπαταρίες λιθίου και τα φωτοβολταϊκά η αποτίμισή της ποτέ δεν θα ήταν στα επίπεδα που είναι.
Ακόμη και οριακά το να την θεωρήσεις μια ΑΙ εταιρία με στόχευση στην αυτόνομη οδήγηση θα κάνεις λάθος.
Ο ίδιος ο Μασκ έχει δηλώσει ότι η Tesla είναι μια εταιρία Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης. Μην ξεχνάμε ότι μάλλον το καλύτερο προϊόν της προς το μέλλον είναι το:
Ο Μασκ ότι και να του καταλογήσει κάποιος, μόνο χαζό δεν μπορεί να τον πει.
Επενδύει σε project που φαίνονται διαφορετικά, αλλά όλα διασυνδέονται και το ένα δίνει στο άλλο.
- Έχει αναπτύξει την SpaceX για να πάει στο διάστημα.
- Έχει αναπτύξει την Tesla για να μάθει τι απαιτείται για αυτόνομη κίνηση μηχανών ανάμεσα στους ανθρώπους ξεκινώντας από το πιο "απλό" την κίνηση των αυτοκινήτων.
- Έχει επεκτείνει την Tesla στην κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ.
- Είχε επενδύσει στην OpenAI γιατί ξέρει πως το ΑΙ θα είναι η βάση οποιασδήποτε μελλοντικής τεχνολογίας.
- Ίδρυσε την xAI όταν τα πράγματα με την OpenAI είδε ότι δεν πάνε όπως τα σχεδίαζε
- Αγόρασε το twitter για πολλούς λόγους. Το αρχικό που ακούστηκε ήταν για να μπορεί να ελέγχει την κοινή γνώμη. Το δεύτερο πιο μπανάλ και σε σχέση με το παρελθόν του (βλέπε paypal) ήταν να δημιουργήσει το X Money σε συνεργασία με τη VISA. Ήδη είδαμε πριν λίγες ημέρες ότι η πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του Χ/Twitter βοήθησαν στην απίστευτα γρήγορη ανάπτυξη του Grok. Και φυσικά έχει πει ότι το Χ θέλει να γίνει η "εφαρμογή των πάντων" (the everything app) κάτι αντίστοιχο με το Κινέζικο wechat.
- Έχει αναπτύξει την Neuralink Corporation για να μπορέσει να συνδέσει τη μηχανή με τον άνθρωπο.
Δείτε όλα τα παραπάνω πως συνδέονται μεταξύ τους και πως το ένα χρειάζεται το άλλο. Πως χωρίς όλα αυτά δύσκολα θα γίνουμε διαπλανητικό είδος που τείνω να καταλήξω ότι είναι το endgame του.
Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που έχει εμπλακεί με την πολιτική είναι για να έχει το πάνω χέρι στο να μην μπορεί κανένας να του ορθώσει κανονιστικά πλαίσια που θα καθυστερήσουν τα βήματα εμπρός που οραματίζεται. Και η εμπλοκή του επιταγχύνει όλα τα παραπάνω άρα δεν χάνει χρόνο με την πολιτική, ούτε νομίζω ότι είναι "το νέο του παιχνίδι". Νομίζω ότι την βλέπει σαν έναν επιταγχυντή για τον στόχο που έχει.