ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Support Admin
Ναι αλλά είχες πει ότι χρησιμποιείς μηχανάκι που το κάνεις μισή ώρα. Πολύ λιγότερο από τα ΜΜΜ.
Όλοι από τις "προηγμένες" χώρες μέχρι τις "αναπτυσσόμενες" προωθούν στρατηγικές για πολυτροπικές μεταφορές. Μόνο εδώ δεν μας νοιάζει τίποτα. Φτιάχνουμε μετρό και όταν το φτιάξουμε κοιτάμε τα λεωφορεία να συνδεθούν. Φτιάχνουμε παράλληλες λεωφοριακές γραμμές με το μετρό και το τρόλευ. Έχουμε έναν προαστιακό ανέκδοτο με 1 δρομολόγιο την ώρα με τον βασικότερο κόμβο στον σιδηροδρομικό σχεδιασμό στο ΣΚΑ να είναι ένα μπάχαλο. Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για σοβαρή μικροκινητικότητα πέρα από το "γύρω από το σπίτι" (πατίνια, ποδήλατα). Δεν έχουμε κάνει τίποτα για να προωθήσουμε τα "γεμάτα" ΙΧ - car pooling χωρίς ουσιαστικά κίνητρα κανείς δεν θα μπει στον κόπο να κάνει. Δεν προωθούμε το περπάτημα εκεί που έχει νόημα. Τα ταξί / βανάκια / λεωφορία για τουριστική χρήση είναι εκτός εξίσωσης. Μέχρι πριν λίγο καιρό απλά άναβαν αλάρμ έξω από τη βουλή για να δουν οι τουρίστες την αλλαγή φρουράς.
ΤΙ να συζητήσουμε σε σχέση με αυτό το ΜΠΑΧΑΛΟ;
Ναι αλλά είχες πει ότι χρησιμποιείς μηχανάκι που το κάνεις μισή ώρα. Πολύ λιγότερο από τα ΜΜΜ.
Εγώ να το ξαναπώ, χαράς στο κουράγιο σου που την παλεύεις και το ανέχεσαι όλο αυτό....30 λεπτά έκανα την Δευτέρα με το αμάξι για μια δουλειά και έριξα τα καντήλια της ζωή μου.....οτιδήποτε πάνω από 15-20 λεπτά το θεωρώ μη αποδεκτό για δουλειά, για μένα πάντα.Εγώ πάντως έκανα τεστ τις τελευταίες φορές, και βρήκα σε κανονική μέρα (χωρίς βροχή δηλαδή) ότι με τα ΜΜΜ είναι εφικτό να φτάσω στη δουλειά σε μία ώρα και ένα τέταρτο. Αυτό είναι από 5 έως 15 λεπτά λιγότερη ώρα απ' ό,τι με το αυτοκίνητο σε κανονική ημέρα. Καθώς εκεί έχω μετρήσει από μία ώρα και είκοσι λεπτά έως μιάμιση ώρα.
Άμα βρέχει, δεν ασχολούμαι. Φεύγω νωρίτερα. Συνήθως αρκεί να πας με το προηγούμενο δρομολόγιο στα ΜΜΜ.
Το αρθρο αναφερεται σε ευρωπαικες χωρες και οχι "ευρωπαικες".![]()
Πάει «κουβά» η απαγόρευση κινητήρων καύσης – Πιθανή η αναβολή και μετά το 2035 - BIKEIT!
Από ότι φαίνεται, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει -ακόμα- το... ρεύμα (get it?) των οχημάτων με κινητήρες καύσης, που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.www.bikeit.gr
Εγώ να το ξαναπώ, χαράς στο κουράγιο σου που την παλεύεις και το ανέχεσαι όλο αυτό....30 λεπτά έκανα την Δευτέρα με το αμάξι για μια δουλειά και έριξα τα καντήλια της ζωή μου.....οτιδήποτε πάνω από 15-20 λεπτά το θεωρώ μη αποδεκτό για δουλειά, για μένα πάντα.
Ναι φυσικά τα φοράς από πριν.Ως "νότιος" θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όλους εσάς που οδηγείτε συχνά σε χιόνι. Αν υποτεθεί πως πάω χειμώνα roadtrip στα Βαλκάνια με τελικό προορισμό την Ρουμανία, μπορώ να ξεκινήσω από Πειραιά με χιονολάστιχα, ή δεν θα προκάνω να πάω και να γυρίσω;
Ισχύει σε όλες τις βόρειες χώρες. Και μάλιστα αν δεν έχεις χειμερινά λάστιχα δεν θα σε καλύψει ούτε η ασφάλεια !Απ' όσο ξέρω στη Ρουμανία είναι υποχρεωτικά τα χειμερινά ελαστικά από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο.
![]()
Πάει «κουβά» η απαγόρευση κινητήρων καύσης – Πιθανή η αναβολή και μετά το 2035 - BIKEIT!
Από ότι φαίνεται, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει -ακόμα- το... ρεύμα (get it?) των οχημάτων με κινητήρες καύσης, που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.www.bikeit.gr
Και τα 2 ευρώ δεν είναι κόστος, το κόστος είναι 0,5 το πολύ. Τα άλλα είναι οι φόροι....αλλά να πάει στα σημερινά 2 ευρώ δεν το βλέπω.
Προσωπικά πιστεύω ότι κόστος παραγωγής προ φόρων στα 2-3 ευρώ σημερινά είναι εφικτό. Αλλά σιγά μη δεν τα φορολογήσουν.Και τα 2 ευρώ δεν είναι κόστος, το κόστος είναι 0,5 το πολύ. Τα άλλα είναι οι φόροι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.