Αυτοκινητιστικά νέα

Κι εμένα μου αρέσει να ακούω τον κινητήρα αλλά όχι τέτοιους που στριγκλίζουν, προτιμώ πιο μπάσους, μεγάλου κυβισμού αλλά χαμηλότερων στροφών.
Ε ναι αυτό είναι το ωραίο, μεγάλου κυβισμού, χαμηλές στροφές και βαθύ μπάσο!!

Κι εμένα μου αρέσει να ακούω τον κινητήρα αλλά όχι τέτοιους που στριγκλίζουν, προτιμώ πιο μπάσους, μεγάλου κυβισμού αλλά χαμηλότερων στροφών.
Άρχισες να αμερικανίζεις, ή μου φαίνεται;

Ως συνηθως, το τι ευχαροστει τον καθε ενα στην αυτοκινηση ειναι διαφορετικο. Επισης, οι όποιες κατηγοριοποιησεις απο γκουρου της αυτοκινησης, μπορει να ειναι αποδεκτες μπορει και οχι.
Εχω φιλους που φτιαχνονται οταν πιανουν την τελικη του αυτοκινητου τους... αλλους που γουσταρουν σκασιματα απο την εξατμιση, αλλοι βαζουν φιλτρα για να ακουνε μπασο κινητηρα, αλλοι εχουν 3 σαμπ και δεκα ηχεια για να τρεμουν τα τζαμια στις πολυκατοικιες.... ορεξη να χεις.... αλλοι θελουν συνδυασμο ολων των παραπανω και αλλων τοσων....

Εγω πχ ειμαι φαν του .... 3η και 3σιμιση χιλιαδες στροφες.....σε στροφιλικια και ειδικα ανηφορικα. Επικινδυνο ενιοτε αλλα....ετσι κι αλλοιως δνε ειναι για πολυ, θελει... μπρατσα :cool:

Ως συνηθως, το τι ευχαροστει τον καθε ενα στην αυτοκινηση ειναι διαφορετικο. Επισης, οι όποιες κατηγοριοποιησεις απο γκουρου της αυτοκινησης, μπορει να ειναι αποδεκτες μπορει και οχι.
Εχω φιλους που φτιαχνονται οταν πιανουν την τελικη του αυτοκινητου τους... αλλους που γουσταρουν σκασιματα απο την εξατμιση, αλλοι βαζουν φιλτρα για να ακουνε μπασο κινητηρα, αλλοι εχουν 3 σαμπ και δεκα ηχεια για να τρεμουν τα τζαμια στις πολυκατοικιες.... ορεξη να χεις.... αλλοι θελουν συνδυασμο ολων των παραπανω και αλλων τοσων....

Εγω πχ ειμαι φαν του .... 3η και 3σιμιση χιλιαδες στροφες.....σε στροφιλικια και ειδικα ανηφορικα. Επικινδυνο ενιοτε αλλα....ετσι κι αλλοιως δνε ειναι για πολυ, θελει... μπρατσα :cool:
Κανένα θέμα, προφανώς ο κάθε ένας μας έχει τα δικά του γούστα......εκει που έχω αντίρρηση είναι στο να προσπαθούμε να επιβάλουμε την γνώμη μας λέγοντας ''αυτά πρέπει να έχει το αυτοκίνητο για να προσφέρει απόλαυση σύμφωνα με τους τάδε, τους γκουρού κλπ'' και στο ότι πριν απορρίψουμε κάτι και εκφέρουμε και απόλυτη γνώμη καλό είναι να το έχουμε δοκιμάσει πρώτα....όλοι μας από αυτοκίνητα βενζίνης ήρθαμε και είχαμε (και αρκετοί από εμάς και καλά αμάξια μαλιστα), δεν είμαστε τρελοί που σχεδόν όσοι πήραμε ηλεκτρικά αμάξια (ή και σύγχρονα καλά υβριδικά) τα λατρεύουμε και δεν ξαναγυρνάμε πίσω...

Ε ναι αυτό είναι το ωραίο, μεγάλου κυβισμού, χαμηλές στροφές και βαθύ μπάσο!!
Αντίθετα εγώ δεν αντέχω ούτε στριγγλιές ούτε μπουρ-μπουρ. Στεναχωριέμαι που ο πεθερός μου είχε αγοράσει την πρώτη τετρακύλινδρη 320 κι όχι την τελευταία εξακύλινδρη για να νιώσω την ομαλότητα του straight-6.
Όσο για την "αίσθηση του δρόμου", όχι δεν την έχω βρει στα τελευταία αυτοκίνητα που οδήγησα. Για να το έχει χρειάζεσαι hardware κι όχι software. Κι επειδή το software είναι φθηνότερο, δεν κάθεται κανένας να σπαταλήσει χρόνο στο hardware. Εδώ μας έχουν πήξει σε μακφέρσον μπροστά και ημι-ανεξάρτητες αναρτήσεις πίσω, όταν ακόμα και κοινά αυτοκίνητα είχαν διπλά ψαλίδια εμπρός και ράβδους στρέψης πριν 30 χρόνια. Τώρα απλά αφήνουν τα ηλεκτρονικά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (και όχι η "αίσθηση" δεν είναι συνώνυμο της "ασφάλειας"). Αλλά επειδή το software μπορεί να διορθωθεί στην πορεία, τώρα έχουμε το "καλά πούλα το και μετά αν πάει στραβά το διορθώνουμε με αναβάθμιση". Τώρα που γίνονται και χωρίς να πας στο συνεργείο... η χαρά του προγραμματιστή. Αλλά μόνο εγώ σκέφτομαι ότι τα πολλά updates δείχνουν ότι δεν έγινε καλή δουλειά εξ' αρχής;

Άρχισες να αμερικανίζεις, ή μου φαίνεται;

Μπα, ακόμα τις μηχανές τις προτιμώ όταν μιλάνε Γερμανικά. Πχ να, κάτι τέτοια θα μου λείψουν με την ηλεκτροκίνηση. Όχι όμως οι στριγκλιές των Ferrari.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ωραίος ήχος!! άλλα στην Ελλάδα για να συντηρήσεις και να κινείς ένα τέτοιο αμάξι θες ένα μισθό κάθε μήνα...μόνο το σήμα κυκλοφορίας είναι 1.230 ευρώ!!

οταν τοσοι ανθρωποι εκφραζονται με τοσο ενθουσιασμο για τις εμπειριες τους απο την ηλεκτροκινηση (με τεραστια γκαμα οχηματων, ανεξαρτητως τιμης, μεγεθους, ιπποδυναμης) δεν ειστε εστω και λιγο περιεργοι να διερευνησετε τον λογο;
Εγω αυτο ειναι κατι που δεν καταλαβαινω, δηλαδη την απευθειαν απορριψη ως τροπο αντιδρασης.

Μην το παιρνεις προσωπικα, εσυ ισως ποσταρες αυτο το σκιτσο το θεωρεις αστειο. Εγω εκφραζω γενικη απορια.

οταν τοσοι ανθρωποι εκφραζονται με τοσο ενθουσιασμο για τις εμπειριες τους απο την ηλεκτροκινηση (με τεραστια γκαμα οχηματων, ανεξαρτητως τιμης, μεγεθους, ιπποδυναμης) δεν ειστε εστω και λιγο περιεργοι να διερευνησετε τον λογο;
Εγω αυτο ειναι κατι που δεν καταλαβαινω, δηλαδη την απευθειαν απορριψη ως τροπο αντιδρασης.

Μην το παιρνεις προσωπικα, εσυ ισως ποσταρες αυτο το σκιτσο το θεωρεις αστειο. Εγω εκφραζω γενικη απορια.
Προσωπικά έχω σταματήσει να "διαφημίζω" το ηλεκτρικό, οι περισσότεροι αντιδρούσαν αρνητικά. Το παραπάνω σκίτσο ανταποκρίνεται εν μέρει στη πραγματικότητα, ίσως κι εγώ να ήμουν έτσι στην αρχή. Πλέον μόνο αν κάποιος ρωτάει ειλικρινά και θέλει να μάθει του λέω κάποια πράγματα. Θυμάμαι πως όταν πχ φόρτιζα στο LIDL (το έχω κόψει πλέον - δεν έχω όρεξη να τσακώνομαι κάθε φορά), οι κλασικές ερωτήσεις ήταν α. πόσο μακριά πάει και β. πόση ώρα κάνει να φορτίσει. Τους φαινόταν αδιανόητο πως ενώ τους έλεγα ότι κάνει max 300km στην εθνική το συγκεκριμένο, έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Στην δουλειά μου σχεδόν οι μισοί έχουμε αμάξια ηλεκτροκίνητα ή σύγχρονα έστω υβριδικά...ούτε ένας δεν θα πει κακό λόγο και ούτε ένας δεν θα γύριζε πίσω σε καθαρή βενζίνη......δεν έχει γυρισμό....είναι σαν να πας από συμβατική τηλεόραση σε Oled...ναι βγάζει burn-in κλπ...άλλα αν την πάρεις, την μάθεις κλπ. δεν ξαναγυρνάς πίσω και απορείς πως ο κόσμος βλέπει σε άλλες τηλεοράσεις που δεν είναι Oled.

Υ.Γ. Ο φίλος της αδερφής μου έχει το μικρό ηλεκτρικό Fiat 500e, ένα όχι και τόσο δυνατό αμάξι, όμως όχι μόνο το λατρεύει, άλλα μόνο αγκαλιά στο κρεβάτι του δεν το παίρνει....άνθρωπος που είναι 49 ετών, έχει αλλάξει πολλά αμάξια και ακριβά μάλιστα και το 500αρακι (το ηλεκτρικό) το θεωρεί ότι είναι ότι καλύτερο έχει πάρει ποτέ σε αμάξι!! Και αυτός τρελός φαντάζομαι!! Ολοι με ηλεκτρικά είμαστε ψακασμένοι!!!

Προσωπικά έχω σταματήσει να "διαφημίζω" το ηλεκτρικό, οι περισσότεροι αντιδρούσαν αρνητικά. Το παραπάνω σκίτσο ανταποκρίνεται εν μέρει στη πραγματικότητα, ίσως κι εγώ να ήμουν έτσι στην αρχή. Πλέον μόνο αν κάποιος ρωτάει ειλικρινά και θέλει να μάθει του λέω κάποια πράγματα. Θυμάμαι πως όταν πχ φόρτιζα στο LIDL (το έχω κόψει πλέον - δεν έχω όρεξη να τσακώνομαι κάθε φορά), οι κλασικές ερωτήσεις ήταν α. πόσο μακριά πάει και β. πόση ώρα κάνει να φορτίσει. Τους φαινόταν αδιανόητο πως ενώ τους έλεγα ότι κάνει max 300km στην εθνική το συγκεκριμένο, έχω ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.
Μια από τα ίδια, δεν ξέρεις τι έχω ακούσει, από το είναι μόδα θα περάσει, σιγά τον κουβά, ηλεκτρικά και πράσινα άλογα, θα χαλάσει, θα αλλάξεις μπαταρία σε 2 χρόνια, είναι ψεύτικο, δεν δίνει ωραία αίσθηση, δεν οδηγώ αμάξι που δεν ακούω την μηχανή, σιγά μην ψάχνω φορτιστές, θα ανατιναχτεί, κορόιδο σε έπιασαν, καλά γιατί πετάς τα λεφτά σου σε αυτό το πράγμα....να συνεχίσω??? και εγώ το έκοψα...να κάθομαι τώρα να τσακόνομαι με συγγενείς, φίλους, γνωστούς, αγνώστους?? Τους λέω είμαι μαζόχα και τελειώνει εκει το θέμα!! Αφού ότι και να τους πεις ή δεν σε πιστεύουν, ή αντιδρούν αρνητικά όπως είπες...ποιο το νόημα?

To απορρίπτω γιατί μένω σε διαμέρισμα, όπως το συντριπτικο ποσοστό στις πόλεις.
To απορρίπτω γιατί το κόστος αγοράς είναι (πολύ) πέραν των δυνατοτήτων μου.
To απορρίπτω γιατί και τα 2 μου αυτοκίνητα μαζί μου στοίχησαν 18.000, και έχω κόστος ανα χλμ συγκρίσιμο με ηλεκτρικο. Το κόστος των service είναι αμελητέο (για μένα).

Αυτά απο μένα, χωρίς να συγκρίνω τί κάνει το ένα και τι το άλλο. Πρακτικά και οικονομικά μόνο.

Μια από τα ίδια, δεν ξέρεις τι έχω ακούσει, από το είναι μόδα θα περάσει, σιγά τον κουβά, ηλεκτρικά και πράσινα άλογα, θα χαλάσει, θα αλλάξεις μπαταρία σε 2 χρόνια, είναι ψεύτικο, δεν δίνει ωραία αίσθηση, δεν οδηγώ αμάξι που δεν ακούω την μηχανή, σιγά μην ψάχνω φορτιστές, θα ανατιναχτεί, κορόιδο σε έπιασαν, καλά γιατί πετάς τα λεφτά σου σε αυτό το πράγμα....να συνεχίσω??? και εγώ το έκοψα...να κάθομαι τώρα να τσακόνομαι με συγγενείς, φίλους, γνωστούς, αγνώστους?? Τους λέω είμαι μαζόχα και τελειώνει εκει το θέμα!! Αφού ότι και να τους πεις ή δεν σε πιστεύουν, ή αντιδρούν αρνητικά όπως είπες...ποιο το νόημα?
Ε, καλά. Κι εσύ πριν 2 μήνες μας έλεγες ότι το ηλεκτρικό είναι μόνο για μέσα στην πόλη και κοντινούς προορισμούς και αυτό αν έχεις να φορτίζεις σπίτι/δουλειά. Στα μεγάλα ταξίδια πήγαινες με το Πεζώ στέησιον το θερμικό. Τί άλλαξε από τότε; :p

To απορρίπτω γιατί και τα 2 μου αυτοκίνητα μαζί μου στοίχησαν 18.000, και έχω κόστος ανα χλμ συγκρίσιμο με ηλεκτρικο. Το κόστος των service είναι αμελητέο (για μένα).

Αυτά απο μένα, χωρίς να συγκρίνω τί κάνει το ένα και τι το άλλο. Πρακτικά και οικονομικά μόνο.
Ποιό αυτοκίνητο είναι αυτό που καιει σαν ηλεκτρικό; Πόσα λίτρα τα 100 χιλ. καις; Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι με οικιακή φόρτιση , το κόστος ανά χλμ είναι αστείο σε ηλεκτρικό.

• Like
Reactions: karajim80