Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Πολύ large σε βρίσκω. :giggle:

Συχνότητα άνα 15 λεπτά τις ώρες αιχμής; Μακάρι να γίνει κάποτε... :LOL::ROFLMAO:

Ανά 30 λεπτά είναι σήμερα περίπου (παίζει και 25 παίζει και 40 λεπτά). Τις ώρες αιχμής. Τις ώρες μη αιχμής.... πάρε ταπεράκι με φαγητό μαζι.

η εμπειρια μου ειναι κυριως απο μεσα σταθερης τροχιας, οπου στις ωρες αιχμης περναει συρμος στα 4-8'. Στα λεωφορεια δεν γνωριζω τι γινεται, απλα υπεθεσα οτι η κατασταση ειναι αρκετα χειροτερη, για αυτο και εβαλα το 15' ως καλο σεναριο.

η εμπειρια μου ειναι κυριως απο μεσα σταθερης τροχιας, οπου στις ωρες αιχμης περναει συρμος στα 4-8'. Στα λεωφορεια δεν γνωριζω τι γινεται, απλα υπεθεσα οτι η κατασταση ειναι αρκετα χειροτερη, για αυτο και εβαλα το 15' ως καλο σεναριο.

Ναι. Εγώ στα λεωφορεία αναφερόμουν. Η κίνηση στο λεκανοπέδιο είναι συνδυαστική. Υπό κανονικές συνθήκες κανονικής... χώρας, με δύο μέσα θα έπρεπε να φτάνεις παντού. Στις εδώ συνθήκες θέλεις τρία μέσα. Με τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων που υπάρχει καθώς και τη μετάβαση με τρία μέσα, η λεγόμενη ανταπόκριση μεταξύ μετρό-λεωφορείου είναι απίθανο να συμβεί.

Η συχνότητα στο μετρό (σκέτο) είναι εντελώς διαφορετική. Έχει τις ώρες αιχμής και ανά 3-4 λεπτά. Αλλά αυτό δεν φτάνει, όχι γιατί φταίει η συχνότητα αυτή, αλλά γιατί φταίει η συχνότητα των υπόλοιπων συνδυαστικών μέσων και ο αριθμός του συνδυασμού μετεπιβίβασης.

Οι κεντρικοί σταθμοί του μετρό είναι όντως σε συμφόρηση ακόμα και με αυτή τη συχνότητα που έχουν οι συρμοί. Αλλά αυτά όμως συμβαίνουν γιατί καθυστερεί η ανάπτυξη του δικτύου των γραμμών.
Άλλωστε, από αναβολή σε αναβολή το πάνε στο χρονικό ορίζοντα του έργου.

Προβλέπω, τι προβλέπω δηλαδή σίγουρα, η γραμμή 4 (που έτσι κι αλλιώς δεν με εξυπηρετεί) να έχει ολοκληρωθεί όταν θα είμαι πλέον σε σύνταξη. Η γραμμή 5, όταν θα είμαι περίπου 120 ετών... :ROFLMAO:

Ναι. Εγώ στα λεωφορεία αναφερόμουν. Η κίνηση στο λεκανοπέδιο είναι συνδυαστική. Υπό κανονικές συνθήκες κανονικής... χώρας, με δύο μέσα θα έπρεπε να φτάνεις παντού. Στις εδώ συνθήκες θέλεις τρία μέσα. Με τη συχνότητα των δρομολογίων των λεωφορείων που υπάρχει καθώς και τη μετάβαση με τρία μέσα, η λεγόμενη ανταπόκριση μεταξύ μετρό-λεωφορείου είναι απίθανο να συμβεί.

Η συχνότητα στο μετρό (σκέτο) είναι εντελώς διαφορετική. Έχει τις ώρες αιχμής και ανά 3-4 λεπτά. Αλλά αυτό δεν φτάνει, όχι γιατί φταίει η συχνότητα αυτή, αλλά γιατί φταίει η συχνότητα των υπόλοιπων συνδυαστικών μέσων και ο αριθμός του συνδυασμού μετεπιβίβασης.
το να ζηταμε να συγχρονιστουν λεωφορεια και μετρο ειναι ουτοπικο δυστυχως. Θυμαμαι οτι υπηρχε μεγαλο προβλημα στον σχεδιασμο των γραμμων των λεωφορειων, οπου η συντριπτικη πλειοψηφια κινουταν κατα τους αξονες κεντρο - προαστια. Δεν υπηρχαν δηλαδη παρα ελαχιστες γραμμες που κινουταν μεταξυ γειτονικων προαστιων. Ισως εχει βελτιωθει η κατασταση τωρα.

Αυτο στο οποιο επιμενω ειναι οτι υπαρχουν πολλα low hanging fruit που με μικρες και φτηνες (για τον προϋπολογισμο) αλλαγες, μπορουμε να εχουμε σημαντικα αποτελεσματα.
Η διαπλατυνση κεντρικων αρτηριων, κατασκευη νεων γραμμων μετρων κτλπ ειναι δαπανηρα εργα και θα αργησουν πολυ να υλοποιηθουν. Προφανως ομως πρεπει και αυτα να γινουν

το να ζηταμε να συγχρονιστουν λεωφορεια και μετρο ειναι ουτοπικο δυστυχως. Θυμαμαι οτι υπηρχε μεγαλο προβλημα στον σχεδιασμο των γραμμων των λεωφορειων, οπου η συντριπτικη πλειοψηφια κινουταν κατα τους αξονες κεντρο - προαστια. Δεν υπηρχαν δηλαδη παρα ελαχιστες γραμμες που κινουταν μεταξυ γειτονικων προαστιων. Ισως εχει βελτιωθει η κατασταση τωρα.

Κι αυτό όνειρο μακρινό είναι που λες. Η διαδημοτική σύνδεση δηλαδή.

Εγώ λέω για το ήδη υπάρχον δίκτυο. Δεν το έπιασα καν αυτό... . Άσχετα αν αυτό είναι καθημερινότητα στις πολιτισμένες χώρες, για εδώ δεν έχω τέτοιες... ονειρώξεις. :LOL:

Ένα κλασικό παράδειγμα λευκού ελέφαντα. Το Τραμ. Για ποιο λόγο υπάρχει το κομμάτι Ν. Κόσμος - Σύνταγμα και τούμπαλιν; Δεν το έχω καταλάβει. Αφού έχει ΚΑΙ μετρό σε αυτό το κομμάτι. Ίσα ίσα για να κλείνουν μια λωρίδα κυκλοφορίας το έχουν; Άνευ λόγου και αιτίας.
Βέβαια κακές γλώσσες λένε ότι ο Λιάπης τότε βόλεψε πολλούς...

• Like
Reactions: avpap