H Alfa που τα πενταλ από κατασκευής εδώ και 30 χρόνια δεν λένε να τα φέρουν σε ίσια θέση με το σώμα ?
Πάρε μια alfa gt και πουλησέ τη μετά και το συζητάμε . Διάβασες τι ειπα για τα Toyota ? Γερμανική είναι ?Δηλαδή όποιος έχει μια giulietta,μια alfa gt,ή και ακόμα παραπάνω με την 4C,σημαίνει ότι είναι χαμένος; Δεν αξίζουν τα αυτοκίνητά της επειδή έχει χαμηλές πωλήσεις;
Πρέπει σώνει και καλλά τα γερμανικά να είναι ανώτερα;
Πάρε μια alfa gt και πουλησέ τη μετά και το συζητάμε . Διάβασες τι ειπα για τα Toyota ? Γερμανική είναι ?
Σωστός μεν αλλά...
Τι σχέση έχει εμπορικότητα με την υποτιθέμενη αξιοπιστία κάποιων εταιριών που ο έλληνας τις έχει θεοποιήσει; Κάποιες δικαιολογημένα, κάποιες άλλες καφενειακά.
Μιλησα και θα μιλάω πάντα με διεθνή νούμερα πωλήσεων .Οσα κάνει ένας dealer της Γαλλίας , κάνει όλη η Ελλάδα ...
Και δεν μιλάμε για την Toyota που την έχεις αναφέρει τόσες φορές και έχουμε πει ότι είναι εκτός ανταγωνισμού.
Ολες είναι στο παιχνίδι και αφού μιλάς για ανταγωνισμό απλά στα segments D και πανω ούτε ζαντα ιταλικού δεν υπάρχει.
Και μια και που πιάσαμε τα νοικιαζόμενα, γιατί οι εταιρίες ενοικιάσεων ΔΕΝ προτιμούν τις μάρκες του γκρουπ, αφού είναι τόσο αξιόπιστα;
Γιατί πολύ απλά ένα ενοικιαζόμενο Αudi κανει όσο 2 και 3 Fiat .Ενας επαγγελματίας αυτό σκεφτεται αν ανοιξει ή εχει εταιρία .Σιγά μην πάρει 1 MB με μισθωμα 600 Ευρώ και δεν πάρει 4 hyundai με τα ίδια λεφτά και να πάρει 800 Ευρώ .
Αν υπάρχει πιο σκληρή δοκιμή από το RAC πέστο και σε μένα.
Τα ΤΑΧΙ ότι και να γίνει
Αντιθέτως από Fiat Panda, Punto ψιλοβρωμάνε. Όχι στο βαθμό που διατίθενται τα Aygo, Auris, I10, I20, I30 αλλά οι πωλήσεις τους στον χώρο δεν είναι ευκαταφρόνητες.
Και μην μου πεις πως είναι ακριβά, γιατί χρησιμοποιώντας τα παραπάνω στοιχεία που εξέθεσες, αποδεικνύεται ότι είναι και πιο εμπορικά (στην Ελλάδα τουλάχιστον) με φυσικό επακόλουθο να είναι και πιο εμπορικά (και ακριβά) και σαν μεταχειρισμένα.
Ειδικά σαν μεταχειρισμένα έχουν μεγάλη μεταπωλητική τιμή....
Με λίγα λόγια και δικιά μου άποψη πάντα, ακόμα και τα νούμερα που αναφέρεις μαγειρεύονται εκ των πραγμάτων. Γιατί;
Εδώ είναι το σημείο που δεν υπάρχει λόγος συνέχειας αφού έχω δουλεψει χρόνια στο συγκεκριμένο πόστο .Αυτά είναι φαντασίες περί μαγειρέματος .Είναι σαν ν ακούω στον Γεωργίου να λένε ότι κάθε ματς ποδοσφαίρου είναι στημένο ...100%
Για τον απλούστατο λόγο:
Ποια είναι η πιο δυνατή οικονομικά και παραγωγικά χώρα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή; Η Γερμανία.
Τι θα αγοράσει ο γερμανός; Γερμανικό.
Ποια είναι η πολυπληθέστερη και πιο εύρωστη αγορά στην Ευρώπη; Η Γερμανία.
Ποιες εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν τις περισσότερες εξαγορές αντίστοιχων βιομηχανιών των ευρωπαΙικών χωρών-δορυφόρων; Οι γερμανικές.
Ποιος κρατάει το μαχαίρι και το καρπούζι λοιπόν στην αγορά του αυτοκινήτου;
Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σαν επακόλουθα των παραπάνω. Ναι ο ιταλός έχει μάπα κατασκευή σε σχέση με τον Kraut. Ναι ο Κορεάτης έχει χάλια αισθητική και αίσθηση. Ναι ο γάλλος είναι λιγότερο αξιόπιστος.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή τα γερμανικά πουλάνε περισσότερο είναι και αξιόπιστα!!!
Με την ίδια λογική η Honda me 198 πωλήσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2014 είναι λιγότερο αξιόπιστη από τη SEAT με τις 495;
Γιατί να θέλω να την πουλήσω; Δεν το ήξερα ότι πρέπει να σκέφτομαι έτσι....
Ωραία,είπες και για τους ιάππωνες καλά λόγια,αλλά το νήμα κοντεύει να γίνει κάτι μεταξύ....''Γερμανοί vs όλοι οι υπόλοιποι.!!''
Πρέπει να σκέφτεσαι έτσι γιατί μετά όταν πας να το δώσεις και σου πουν την τιμή ανταλλαγής τους λες " Δεν το βάζω φωτιά να το κάψω ή να το κάνω κοτέτσι " και δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ από αυτά όπως χιλιάδες κόσμος που μου λέει τα ίδια τόσα χρόνια .
Και στο τέλος αν δεν βρεις ιδιώτη να σου δώσει υψηλότερη τιμή τότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το δίνεις ...δυστυχώς .
Ειδικά σε κάτι μάρκες πχ που περιμένεις ν ακούσεις κάτι καλό ..και ακούς τιμη ανταλλαγής 2.000 - 4.000...και κλαις
Όντως δεν έχει νόημα,γιατί απο μια απλή συζήτηση,έχει καταντήσει σαν μια άτυπη κόντρα.!!!
Εγώ αναρωτιέμαι,αν ο κάτοχος μιας φερράρι,τον νοιάζει αν έχει μεταπωλητική αξία,αν έχει τον συμπλέκτη στην μέση,ή δεν ξέρω γω τι άλλο...
H Luxury category είναι μόνη της .Δεν ασχολείται .Ασχολούνται οι γυναίκες :HTEHEH56:
:sleepey:
Συμπληρωματικα .... και η Ε9 !!!!
![]()
.... να βρισκεται καπου στο νημα![]()
ΒΤW εσένα που σου αρέσουν οι λεπτομέρειες... Παρατήρησες τίποτα περίεργο πάνω στην 2002 turbo?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.