Αυτοκινητιστικά νέα

Ωραία η Maserati.....Μου θυμίζει λίγο την Countach,που βγήκε για πρώτη φορά το '74. Βρέ λές....;; :chinscratch:

Ένα 3D Concept δια χειρός Marcello Gandini,της ανανεωμένης Countach....

tribute-countach7.jpg

http://www.tuvie.com/redesign-lamborghini-countach-ev-as-tribute-to-marcello-gandini/

Ο Gandini σχεδιασε και την Citroen BX .... (να μην τιμησουμε το σπιτι μας ? ... :p)
Ηταν ΚΑΙ μελος της ομαδας που σχεδιασε την υδροπνευματικη της αναρτηση.

Οταν το μαθα (το 92) ενιωθα οτι το αμαξι του πατερα μου ειχε κατι .... απο Countach.
Βεβαια, το μονο που ειχε ηταν αυτες οι κοφτες γωνιες και ακμες (που εδιναν εναν μαλλον
χαλια αεροδυναμικο συντελεστη) αλλα το εκαναν να μοιαζει τοσο διαστημικο .... :Banane0:

Υπ'οψιν οτι η Countach εσκασε μυτη το 1971 στην εκθεση της Γενευης ...

tumblr_mpi9qqDGK71rpgpe2o1_500.jpg

Body stripped down to the bare ... essentials :p

Last edited:
Ναι,αυτή η πληροφορία για την countach,μου είχε διαφύγει. Αλλά δεν εννοώ ότι αντέγραψε πλήρως την Maserati o Gandini....(Που μάλλον δεν έγινε).
ΊΣΩΣ,ο δημιουργός της συγκεκριμένης maserati να υοθέτησε κάποια μικρά στοιχεία,απο την Lambo. Μια μικρή αντιγραφούλα δεν κάνει κακό!!

2 όμορφα Concept Cars παρουσίασε η Peugeot το 2010,για να γιορτάσει τα 200 χρόνια της.
To ένα είναι ένα αγωνιστικό-ηλεκτροκίνητο με 2 κινητήρες,παράγοντας 250 kW (340 hp) και 480 Nm ροπής. Ζυγίζει κάτι λιγότερο απο 1 τόνο,και τα 0-100 έρχονται σε 2,24.!!!

''ΕΧ1''...

Peugeot-EX1_Concept_2010_800x600_wallpaper_01.jpg

Peugeot-EX1_Concept_2010_800x600_wallpaper_0f.jpg

Peugeot-EX1_Concept_2010_800x600_wallpaper_0a.jpg

Peugeot-EX1_Concept_2010_800x600_wallpaper_0d.jpg

Στον αντίποδα υπάρχει και το SR1,το οποίο είναι ένα δίπορτο κουπέ,ανοιχτό και μή. Είναι υβριδικό και διαθέτει έναν πετρελαιοκινητήρα THP 1.6 λίτρων και δύναμης 160 kW (215hp), Και ένας ηλεκτροκινητήρας 70 kW (94 hp). Σε ηλεκτρική χρήση μόνο,η κατανάλωση ανέρχεται στα 4,9 λίτρα / 100χιλ.

Peugeot-SR1_Concept_2010_800x600_wallpaper_01.jpg

Peugeot-SR1_Concept_2010_800x600_wallpaper_16.jpg

Peugeot-SR1_Concept_2010_800x600_wallpaper_24.jpg

Peugeot-SR1_Concept_2010_800x600_wallpaper_17.jpg

Αν και λίγο καθυστερημένα,δεν πειράζει.....Η εμφάνισή τους δεν υποδηλώνει κάτι τέτοιο.!! :p

Εγώ πάντως,ζαχαρώνω το Coupe!!!

Βγαζει περιπου τους ιδιους αποστειρωμενους, υψισυχνους ηχους που εχουμε απολαυσει κατα καιρους σε SciFi movies.
Βεβαια ... εμενα μου φερνει σε τρικυκλο, η σχεδιαση ... αλλα να μην γινομαι γκρινιαρης. Aν βαλεις λιγο παραπανω φαντασια
φερνει και σε BatMobile :p

Δηλαδής το το τελευταίο πράγμα που σχεδίασε ο Gandini ήταν η ΕΒ110; Γιατί δεν μου κάθεται καλά;

Μάλλον ο Γκαντίνι κάθεται καλά...και τρώει από τα έτοιμα!!!:flipout::flipout:

Για να κάνω όμως και μια μικρή κριτική, η φάτσα μου φαίνεται λίγο επηρρεασμένη από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού...

Για να κάνω όμως και μια μικρή κριτική, η φάτσα μου φαίνεται λίγο επηρρεασμένη από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού...

Ότι πρέπει για να ''συγκινήσει'' τους αμερικάνους. (Το είχα γράψει ξανά,μερικές σελίδες πιο πίσω). Εμένα πάντως μ'αρέσει αυτό το στύλ.

Πάντως,απο ότι είχα διαβάσει,η FIAT έχει στόχο την αμερικάνικη αγορά,στηρίζωντας στην ουσία την Alfa romeo,και κάνοντάς την για τους λίγους....για τους έχοντες!!
Τα ομόνυμα αυτοκίνητα θα μείνουν στην ίδια φιλοσοφία αγοράς,και η Lancia τον λοπού...Δηλαδή θα απασχολούνται μόνο με την ''ύψιλον''. Μένει να φανεί...