petronik
Μέλος Σωματείου
Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα
Και γιατί δεν αγοράζεις ένα ανακατασκευασμένο κιβώτιο από Γερμανία ,τουλάχιστον θα δουλεύει σίγουρα
Εδώ τα χειροκίνητα είναι συλλεκτικό είδος, οπότε πιθανώς να είναι κι αυτά ακριβά στην επισκευή, και το χειρότερο, πιθανώς να μην ξέρουν πως να τα φτιάξουν, αν αρχίσω να σας λέω μαργαριτάρια που έχω δει 4 χρόνια με γερμανικό αμάξι στην Αμερική, θα γεμίσουμε σελίδες. Ας πω ένα, το πιο ωραίο: Έχω πάει τ'αμαξι για λάδια, και τους λέω, μπάη δε γουέη, αλλάξτε μου και το πίσω δεξί στοπ γιατί έχει καεί. Βλέπω λοιπόν 3 άτομα να κάθονται πίσω δεξιά απ'τα αμάξι σκυμμένοι πάνω του και να συζητάνε. Μετά από 40 λεπτά (χωρίς υπερβολή), ο τύπος έρχεται και μου λέει "συγγνώμη αλλά δεν ξέρουμε πως να βγάλουμε το φανάρι και να αλλάξουμε τη λάμπα".
Το θέμα με τα χειροκίνητα είναι ότι, αν κατάλαβα καλά, δεν έχουν αυτό που λένε εδώ valve body (ένα "λαβύρινθο" που κυκλοφορεί μέσα η βαλβολίνη, και μέσω των διαμέτρων των αυλακώσεων ρυθμίζεται η πίεσή της και καθορίζει τις αλλαγές). Αυτό, ανεξαρτήτως χρήσης και συντήρησης, υπόκειται σε φυσική φθορά (διαβρώνεται και αλλάζουν οι διάμετροι), και ξεκινά τα περισσότερα δεινά. Εμένα γι'αυτό ζήτησαν τα 2 χιλιάρικα, για να το κάνουν "βίδες", και, από το υπόλειμμα στη βαλβολίνη να δουν σε τι κατάταση είναι το γενικότερο transmission.
Στην Ελλάδα όταν είχα ανάλογο σύμπτωμα, άλλαξα απλά δίσκο. Πολλά λεφτά μεν (κάνα 500άρικο θυμάμαι), αλλά άλλο τα 500 για να διορθώσεις το πρόβλημα, κι άλλο τα 2 χιλιάρικα για απλή διάγνωση!!! (τη στιγμή που η παρούσα αξία του αυτοκινήτου είναι βία 3 χιλιάρικα σύνολο).
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Ναι μεν, αλλά κατά κανόνα όταν φτάσεις να έχεις τέτοια θέματα, το Warranty εχει λήξει πριν 50 χιλιάδες μίλια... Απλά σκέφτομαι το επόμενο να είναι Ιάπωνας, μπας και όντως είναι λίγο πιο αξιόπιστο σε βάθος χρόνου. (Για Civic/Accord με βλέπω)
Και γιατί δεν αγοράζεις ένα ανακατασκευασμένο κιβώτιο από Γερμανία ,τουλάχιστον θα δουλεύει σίγουρα