Αυτοκινητιστικά νέα

Καλορίζικο!! Τι θηρίο ειναι αυτό?! Κοντά στα 5μ . Κλασικά όλα τεράστια εκεί!
Μόνο οι τιμές ειναι μικρές! Βλέπω κάτι για $22.500 !! Δλδ 20.000 ευρώ ! Και με αμερικανικες προδιαγραφές! Εδώ αυτό αν κυκλοφορούσε θα ξεκινούσε απο 30-32.000 ευρώ!

Καλορίζικο!! Τι θηρίο ειναι αυτό?! Κοντά στα 5μ . Κλασικά όλα τεράστια εκεί!
Μόνο οι τιμές ειναι μικρές! Βλέπω κάτι για $22.500 !! Δλδ 20.000 ευρώ ! Και με αμερικανικες προδιαγραφές! Εδώ αυτό αν κυκλοφορούσε θα ξεκινούσε απο 30-32.000 ευρώ!

Merci!! Είναι όντως γιγαντιαίο, και μετά από 4 χρόνια που οδηγούσα το κατσαριδάκι έχω φάει λίγο φρίκη μέχρι να το συνηθίσω.

Κάπου στα 24Κ σύνολο θα πάει αν αποφασίσω να το κρατήσω μετά την τριεταία, για την ώρα δίνω 220$ το μήνα leasing, που λίγα δεν τα λες, αλλά όσο έρχονται δυο μισθοί σπίτι, παλεύονται. Μετά βλέπουμε, ίσως να'χουμε γυρίσει Ελλάδα, ποιος ξέρει; :D

Πάντως ο εξοπλισμός για τέτοια τιμή είναι σούπερ, πέρα από τα κλασσικά ηλεκτρονικά, ασφαλείας κλπ, 18άρες ζάντες, φώτα LED, προβολάκια, αυτάκια για αλλαγές ταχύτητας στο τιμόνι, ηλεκτρονικά καθίσματα, κάμερα για παρκάρισμα, 5άρα οθόνη για entertainment system, iPhone integration, κλπ κλπ κλπ... Το κακό είναι ότι αν το'φερνα αυτό Ελλάδα, τα 220 το μήνα θα τα'δινα τη...βδομάδα για βεζνίνη. Σήμερα, γέμισα 15 γαλόνια (57 λίτρα) με 36$ (0,63 το λίτρο), και είμαστε σε ακριβούτσικη περίοδο, τις προάλλες είχε φτάσει κάτω από 0.5.

Εύκολα θα πήγαινα σε Mazda απ' τις επιλογές σου.

+1
Ειχα παλαιότερα το Mazda 6 1.8 και κάθε φορά που το οδηγούσα ειχα την εντύπωση οτι δεν θα χαλάσει ποτέ.
Μετάνοιωσα αφανταστα που το πούλησα (αγρατζουνιστο κυριολεκτικά), σε πολύ καλή τιμή (προ κρίσεως)

Καλοτάξιδο το Nissan, αν μη τι άλλο ειναι εντυπωσιακό!
Αχ αυτοι οι Αμερικάνοι..

Last edited:
Μεγειά Maestro , ένα Nissan X-Trail που είχα (του 2008) είχε βγει άψογο στα 5 χρόνια που το είχα (ήταν και made in Japan βέβαια). Το πούλησα λόγω κατανάλωσης βενζίνης (8.5 λτ/100 χμ) και λόγω τελών κυκλοφορίας (660+440=1100).

Τώρα έχω το Hyundai i30 , άψογο και αυτό σε όλα , ξεχνάς τι πάει να πει συνεργείο/βλάβη/πρόβλημα (και πολύ φτηνά σέρβις).

Για σκούτερ ποιες μάρκες λες; που έχουν και καλό σέρβις

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου θα πάρω ένα φίλο μου που έχει αντιπροσωπία (Honda κυρίως αλλά και άλλα) και θα σου πω.

Last edited:
Μεγειά Maestro , ένα Nissan X-Trail που είχα (του 2008) είχε βγει άψογο στα 5 χρόνια που το είχα (ήταν και made in Japan βέβαια). Το πούλησα λόγω κατανάλωσης βενζίνης (8.5 λτ/100 χμ) και λόγω τελών κυκλοφορίας (660+440=1100).

Τώρα έχω το Hyundai i30 , άψογο και αυτό σε όλα , ξεχνάς τι πάει να πει συνεργείο/βλάβη/πρόβλημα (και πολύ φτηνά σέρβις).

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου θα πάρω ένα φίλο μου που έχει αντιπροσωπία (Honda κυρίως αλλά και άλλα) και θα σου πω.

Thanks

Ευχαριστώ παίδες!

Για το Mazda 6 από τα λίγα που μπορώ να πω συγκρίνοντας τα δύο test drive, ήταν μάλλον οριακά πιο υποτονικό στις χαμηλές στροφές, είχε σαφώς πιο πολυτελές σαλόνι -μιλάμε για την αντίστοιχη έκδοση με το Altima- (μια κλάση πάνω φινίρισμα, διζωνικό κλιματισμό, μεγαλύτερη οθόνη, δερματίνη στα καθίσματα, κλπ ), αλλά ήταν και αισθητά πιο θορυβώδες (η ηχομόνωση ήταν κάτι που ερωτεύτηκα στο Nissan). Επίσης, έβγαινε κάτι σαν 1μιση χιλιάρικο κάτω στην τιμή. Και τα δύο πάντως εξ'όσων διάβασα στο Intenet είναι assembled in USA.

Η αλήθεια είναι ότι είχα πελαγώσει λίγο, και τελικά ευτυχώς η μια επιλογή ακυρώθηκε για γραφειοκρατικούς λόγους..

Last edited:
220$ μίσθωμα??? !!!

ΤΖΑΜΠΑ!!!

Α, ρε πατρίδα. Τριπλάσια τιμή βενζίνης, διπλάσια μισθώματα, διπλάσιες τιμές αυτοκινήτων, το ένα τέταρτο των μισθών ...

Και δεν παράγουμε ούτε αναπτήρες ...

Στην γκρίνια μου πάνω το ξέχασα ...

Καλοτάξιδο Μαέστρο.:driver:

τριπλασια τιμη η βενζινη στην Ελλαδα!!! Και με μισθους Βουλγαριας πια.... :bigcry:

Ναι, αλλα με τιγκα τις καφετέριες , ταβέρνες , μπαρ κλπ, ειδικά ΠΣΚ
Και από μποτιλιαρισμο, τον τελευταιο καιρο εχουμε θυμηθεί (σχεδον) τις "ενδοξες" μερες του 2004-2007 σε κυκλοφοριακό όσο και σε πληθώρα νεων αυτοκινητων που κατακλύζουν τους δρομους

Δεν γινονται αυτα με 500 Ευρώ μισθους, ας ειναι καλά οι κοποι της προηγουμενης γενιας .. και τα μαύρα.

220$ μίσθωμα??? !!!

ΤΖΑΜΠΑ!!!

Α, ρε πατρίδα. Τριπλάσια τιμή βενζίνης, διπλάσια μισθώματα, διπλάσιες τιμές αυτοκινήτων, το ένα τέταρτο των μισθών ...

Και δεν παράγουμε ούτε αναπτήρες ...

Στην γκρίνια μου πάνω το ξέχασα ...

Καλοτάξιδο Μαέστρο.:driver:

Ευχαριστώ!

220 τυπικά στο μηνιαίο λογαριασμό, ξέχασα όμως να αναφέρω ότι έδωσα ανταλλαγή και τον ετοιμοθάνατο σκαραβαίο (έναντι 2000$). Μαζί με κάτι προκαταβολές, κλπ, αν τα επιμερίσουμε στους 36 μήνες πάμε κοντά στα 300/μήνα, και με πολύ πολύ πολύ σκληρό συμβόλαιο (μου'χε ανέβει η πίεση όταν το διάβαζα): 3 χρόνια κλειστό, χωρίς ούτε καν πέναλτι διακοπής (αν χρειαστεί να διακόψεις νωρίτερα πρέπει να πληρώσεις ολόκληρη την 3ετία, απλά το αμάξι σου θα το χαίρεται η Nissan, κουφό;;;!), πρέπει να το επιστρέψεις σε κατάσταση κουτιού (δηλαδή αν στην πορεία εκεί που παρκάρεις κάποιος σου γλύψει λίγο προφυλακτήρα βγαίνοντας, θα πρέπει να δώσεις κοντά στο χιλιάρικο για αλλαγή, αλλιώς θα στο χρεώσουν), κλπ κλπ κλπ. Το μόνο καλό είναι πως, εκτός απροόπτου, ένα τέτοιο κουμάντο είναι σαφώς καλύτερο από το να το πάρεις με δόσεις (όπου δεσμεύεσαι κοντά στην 7ετία με την 300άρα το μήνα).

Άστα οι όροι είναι τραγικοί, αλλά στη φάση που ήμουν, που έδινα σταθερά ένα 200άρι το μήνα σε συνεργεία, ήταν η μόνη λύση. Εξάλλου, ξέρω ότι όσο είμαι εδώ θα έχω δουλειά (αλλιώς η βίζα μου ακυρώνεται και έρχομαι πακέτο πίσω), οπότε άξιζε το ρίσκο. :D

BMW - Mercedes: Ποινική δίωξη για λαθρεμπόριο και βαριά πρόστιμα

Ποινική δίωξη σε BMW - Mercedes άσκησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς για λαθρεμπόριο και ξέπλυμα "μαύρου χρήματος", σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ».

Ειδικότερα, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο οικονομικός εισαγγελέας έδωσε παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων των δύο εταιρειών για τα κακουργήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Παράλληλα αναμένεται να επιβληθούν, σε πρώτη φάση, πρόστιμα 66 εκατ. ευρώ και 36 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είναι αρκετά παλιότερη καθώς την είχε φέρει στο φως ο ρ/σ Στο Κόκκινο το 2014, και αφορά στις υποτιμολογήσεις που διενεργούσαν κατά την εισαγωγή των οχημάτων από την Γερμανία την περίοδο 2011 - 2013, αποκομίζοντας συνολικό όφελος 32,6 εκατ. ευρώ. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα επεκταθούν τώρα σε όλες τις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων.
Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα με δηλώντας τιμές εισαγωγής κατά πολύ χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.
Το ιστορικό
Ισχυρές ενδείξεις για εκτεταμένο λαθρεμπόριο κατά την εισαγωγή αυτοκινήτων από την ΒΜW , αλλά και ομολογημένη δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων από την DAIMLER BENZ μητρική της Mercedes,συνθέτουν μεταξύ άλλων το ευρύ φάσμα των έκνομων δραστηριοτήτων των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη η "Φυλή των Φίλων"- σε συνέχεια σχετικού ρεπορτάζ - απο τον Στάθη Σχοινά, τον συνεργάτη του γερμανικού περιοδικού Σπήγκελ, Θοδωρή Κούβακα και της εφημερίδας; FM VOICE Γιώργο Ανδρή:
"Η υπόθεση της φοροδιαφυγής των BMW και MERCEDES ,για την οποία το ΣΔΟΕ παρέδωσε στη αρμόδια Εφορία πόρισμα για φοροδιαφυγή 200 εκατομμυρίων συν πρόστιμα και προσαυξήσεις ,εν συνόλο 600 εκατομμυρίων ευρώ φαίνεται να λιμνάζει. Ας σημειωθεί ότι σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης παραδέχτηκε την ύπαρξη του θέμαΓια το θέμα της πιθανής λαθρεμπορίας απο την ΒΜW γνωστοποιήθηκε και νέα περίπτωση οχήματος με διαφορετικό αριθμό πλαισίου στην άδεια κυκλοφορίας, ενώ παραμένει πάντα ανοιχτό το θέμα «εξαφάνισης» 200 και πλέον οχημάτων απο να σύνολο 1.200 που ξεφορτώθηκαν μεν στο Βόλο, όμως εκτελωνίστηκαν περί τα 950. Για το θέμα επι του οποίου είχε διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα κατα της διαφθοράς Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ανακοίνωση
Τέλος για το θέμα της δωροδοκίας παρουσιάστηκε έγγραφο του Δικαστηρίου της Κολούμπια των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο η μητρική επιχείρηση της MERCEDES δωροδόκησε αξιωματούχους σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θέμα το οποίο δεν έχει απασχολήσει μέχρι στιγμής τις ελληνικές αρχές.τος υποστηρίζοντας αορίστως ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη".
Στη σελίδα 3, παράγραφος 7 αναφέρεται οτι κατά τη περίοδο 1998-2008 δωροδοκήθηκαν αξιωματούχοι στην Ελλάδα και ακόμη 21 χώρες ώστε να «εξασφαλιστούν συμβόλαια με κυβερνητικούς πελάτες - government customers- για τον αγορά οχημάτων της Daimler ύψους εκατοντάδων εκατ. ευρώ»:
Ο Δημήτρης Γελαλής,υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα φορολογικής πολιτικής, παρουσίασε συνολικά -κατά τη διάρκεια της εκπομπής- το συνολικότερο θέμα της φοροδιαφυγής γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα που πλην των αυτοκινητοβιομηχανιών περιλαμβάνει και τις Χοχτιφ (για την οποία με τελεσίδικη απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών υπάρχει καταδίκη καταβολής 170 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή),την MDIA MARKT,τη SATURN και τη MAN.
"Μετά τις αποκαλύψεις, για το θέμα υπήρξε παρέμβαση του γερμανικού συνδέσμου Βιομηχάνων προς τη Μέρκελ, ενώ τον Νοέμβριο 2013 κατά την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο υπήρξε και συνάντηση Σαμαρά-Σόιμπλε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes, Βέτσε στο Χιλτον του Βερολίνου συνάντηση για το περιεχόμενο της οποίας δεν μάθαμε ποτέ τίποτα", σημειώνει το "Κόκκινο".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia...intaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Πάντως Ιασωνα με αυτά τα χρήματα ισως έπαιρνες και κάποιο πολύ καλό μεταχειρισμένο 1-2 ετών. Αυτό έκανα εγώ με το Chevy equinox του 2013 που πήρα το Δεκέμβρη του 14. Ήταν 18 μηνών με 25000 μιλιά και μύριζε ακόμα καινούργιο.

Έβαλα 9000 προκαταβολή για να βγει δόση στα 200 μήνα αλλά το αυτοκίνητο έχει ~37000 σε αυτό το σεταπ και το πήρα 21κ με τους φόρους πινακίδες κλπ. Φαντάζομαι με 2κ προκαταβολή μπορεί να σου έβγαινε λίγο παραπάνω αλλά εδώ τα επιτόκια είναι στο 3-4% οπότε θα ήταν οκ.

Βεβαια η γυναίκα ήδη γρατζουνισε μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, οπότε αν ήταν lease θα είχαμε θέμα και περιορισμούς σε μίλια.

Πάντως Ιασωνα με αυτά τα χρήματα ισως έπαιρνες και κάποιο πολύ καλό μεταχειρισμένο 1-2 ετών. Αυτό έκανα εγώ με το Chevy equinox του 2013 που πήρα το Δεκέμβρη του 14. Ήταν 18 μηνών με 25000 μιλιά και μύριζε ακόμα καινούργιο.

Έβαλα 9000 προκαταβολή για να βγει δόση στα 200 μήνα αλλά το αυτοκίνητο έχει ~37000 σε αυτό το σεταπ και το πήρα 21κ με τους φόρους πινακίδες κλπ. Φαντάζομαι με 2κ προκαταβολή μπορεί να σου έβγαινε λίγο παραπάνω αλλά εδώ τα επιτόκια είναι στο 3-4% οπότε θα ήταν οκ.

Βεβαια η γυναίκα ήδη γρατζουνισε μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, οπότε αν ήταν lease θα είχαμε θέμα και περιορισμούς σε μίλια.

Σκεφτήκαμε να κάνουμε και κάτι τέτοιο, αλλά αφενός φοιτητές όντες, λεφτά για κανονική προκαταβολή δεν υπήρχαν (άρα το πολύ πολύ να φτάναμε τα 3 χιλιάρικα μαζί με το trade in του σκαραβαίου), αφετέρου για να φέρουμε τη δόση σε τέτοια διαχειρίσμα για εμάς επίπεδα (200-250) έπρεπε να τραβήξουμε 7ετία και βάλε. Και για την ώρα, άλλη μια τριετία έχουμε εδώ, για πιο μετά βλέπουμε... οπότε δεν καιγόμουν και τόσο για το τι θα γίνει μετά, έχει ο Θεός ως τότε, μπορεί να μένουμε στην...Κίνα :D!! Χώρια που διαβάζω ιστορίες για αγρίους με μεταχειρισμένα και εδώ πέρα δαγκώνουν τα σέρβις τρομακτικά (5-6 χιλιάρικα για transmission κλπ, κι εμείς αν αγοράζαμε κανονικά μεταχειρισμένο θα μιλάγαμε (μαζί με τις δόσεις) για μάξιμουμ 10Κ (άρα πρακτικώς 5ετία και βάλε).

Να σου πω τελικά τα'βαλα κάτω και είδα ότι με 10-11 χιλιάρικα την τριετία leasing για ένα πολύ καλό μεσαίο της τάξεως των 25Κ, τελικά πληρώνεις σύνολο σε λεφτά ένα καινούριο αμάξι κάθε 7,5-8 χρόνια, ενώ κάθε 3 χρόνια έχεις καινούριο αμάξι (άρα πρακτικώς είσαι μονίμως up to date σε ασφάλεια, specs κλπ, και βέβαια και στο ούαου της υπόθεσης :D ), και είσαι μονίμως κάτω από bumper-to-bumper εγγύηση, οπότε δε σε νοιάζουν και πολλά. Αν έχεις και μια μικτή ασφάλεια με ένα normal deductible (500-1000), μάλλον είναι καλά.