Αυτοκινητιστικά νέα

Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Εμάς πχ είναι 3,5 μέτρα

Και ποιος το λεει οτι δεν εγινε τίποτα αν βάλεις προέκταση ? Εχεις στοιχεία ?

Αν εσύ το κάνεις μεσα στο γκαράζ που παρκαρουμε και οι δύο θα πληρωσεις αν πάρουμε φωτιά από δικό σου λάθος που δεν ακολουθησες τις οδηγίες του κατασκευαστή ?

Δεν νομίζω ...Για διάβασε τα ασφαλιστηρια τα καινούργια με την ηλεκτρική φόρτιση ...

Μη λέμε ότι θελουμε .Δεν μιλάω για τις μικρές που ειναι για 60 χλμ .Μιλάω για πλήρως ηλεκτρικό με μεγάλες μπαταρίες πάντα

Attachments

• 636548028176232554KA.jpg
    636548028176232554KA.jpg
    28.6 KB · Views: 101
Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα

Εμάς πχ είναι 3,5 μέτρα

Και ποιος το λεει οτι δεν εγινε τίποτα αν βάλεις προέκταση ? Εχεις στοιχεία ?

Αν εσύ το κάνεις μεσα στο γκαράζ που παρκαρουμε και οι δύο θα πληρωσεις αν πάρουμε φωτιά από δικό σου λάθος που δεν ακολουθησες τις οδηγίες του κατασκευαστή ?

Δεν νομίζω ...Για διάβασε τα ασφαλιστηρια τα καινούργια με την ηλεκτρική φόρτιση ...

Μη λέμε ότι θελουμε .Δεν μιλάω για τις μικρές που ειναι για 60 χλμ .Μιλάω για πλήρως ηλεκτρικό με μεγάλες μπαταρίες πάντα

στο γκαραζ μου δεν παρκαρουμε και οι δυο, οποτε σιγουρα ΔΕΝ θα σε πληρωσω :)

Επισης, δεν εχει καμμια σημασια η εμβελεια του αμαξιου και η χωρητικοτητα των μπαταριων. Οταν φορτιζουν απο οικιακο δικτυο τραβουν συγκεκριμενο ρευμα

Επισης, δεν εχει καμμια σημασια η εμβελεια του αμαξιου και η χωρητικοτητα των μπαταριων. Οταν φορτιζουν απο οικιακο δικτυο τραβουν συγκεκριμενο ρευμα

Καλά βάλε εσύ επέκταση και μου λες ;)

Η άλλη επιλογή βέβαια είναι να φέρεις την εγκατάσταση κοντά στο αυτοκίνητο - μιλάμε πάντα για περίπτωση γκαράζ/πυλωτής.

Η απλή πρίζα σου δίνει max 3,5kw κι αν ζοριζεται για ώρες τότε θα ρίχνει την ασφάλεια οπότε δεν φορτίζεις εκτός αν παρέχει ρυθμίσεις ο ρυθμίσεις φόρτισης οπότε ένα αμιγώς ηλεκτρικό θα φορτίζει πλήρως από 10-20% σε κάνα 2 μέρες...

Οπότε ένα ηλεκτρικό (μόνο μπαταρίες) δεν ενδείκνυται να φορτίζει σε πρίζα

Πρέπει να φτιάξεις σταθμό φόρτισης

Η άλλη επιλογή βέβαια είναι να φέρεις την εγκατάσταση κοντά στο αυτοκίνητο - μιλάμε πάντα για περίπτωση γκαράζ/πυλωτής.

Υπάρχουν όπως το λες πάρα πολλοί τρόποι να το φέρεις κοντά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και των υπολοίπων ...

ένα αμιγώς ηλεκτρικό θα φορτίζει πλήρως από 10-20% σε κάνα 2 μέρες...

Δεν ειναι τοσο τραγικα τα νουμερα. Εννοειται οτι δεν θα γεμισεις 0-100 σε ενα βραδυ, αλλα ΑΝΕΤΑ θα παρεις τα 30-50χλμ που κανει καποιος στην καθημερινοτητα. Μην με παρεηγειτε, δεν λεω να παρει κανεις EV και να το φορτιζει μονιμα στην πριζα. Λεω ομως οτι αν χρειαστει, δεν ειναι τραγικο να γινει αυτο, ακομα και με μπαλαντεζα. Προφανως αν τα εχει κανεις οργανωσει σωστα, ακομα και αν δεν υπαρχει wallbox, θα υπαρχει τουλαχιστον μια πριζα σχετικα κοντα. Απο τα βιντεο που εχω δει, τα καλωδια ειναι επαρκη για λογικες αποστασεις.
Εχω δει ομως με τα ματακια μου, να φορτιζεται tesla model X με μπαλαντεζα :)

Πάντως στο CTEK που φορτίζει την μπαταρία μου λέει να μην έχει απόσταση μεγαλύτερη από 5m από την πρίζα. Τότε ρε μεγάλε γιατί το καλώδιο πάνω στο μηχάνημα είναι μόνο 1m; Για να του βάλω μπαλαντέζα; Η δικιά μου είναι 10m, πρέπει να αγοράσω πιο μικρή;

7,6 μέτρα είχα διαβάσει πως είναι το μέγιστο ασφαλείας στο μήκος.
Θα προσπαθήσω να βρω κάποια πηγή πάλι.

Εν τω μεταξυ, ωραια τα λεμε εδω ολοι μεταξυ μας, εχει κανενας ηλεκτρικο οχημα; :)
:D
2607d43e412cf1e106dbbedd700c5981.jpg

Re: Απάντηση: Αυτοκινητιστικά νέα

Αμιγώς ηλεκτρικο μόνο ο DimAsi !!

και τα phev τα θεωρω ηλεκτρικα. Τα υβριδικα ειναι αλλη φαση.
Χαιρομαι παντως που υπαρχει εστω και ενας, γιατι ειχε αρχισει να θυμιζει 12χρονα που μιλανε για σεξ :)

Θα το εχει ηδη πει ο ανθρωπος, αλλα επειδη δεν ξερω που να ψαξω, @DimAsi ,ποιο αυτοκινητο εχεις;

Εγώ θα είχα, αλλά ο προγραμματισμός δεν πήγε όπως υπολόγιζα. Οπότε τώρα θα μείνω στα θερμικά για μια δεκαετία ακόμα...

Νομιζω την αγγαρεια της φορτισης, στα αστικα κεντρα, θα την αναλαβουν τα parking και γκαραζ.
Δεν θα γινεται σε πυλωτες και πεζοδρομια. Οποτε, θα ζησουμε εποχες απειρου καλλους .......