ποιός να σε κράξει και γιατί;;
αφού καλά τα λες.
για φαντάσου πως θα ήταν η ζωή μου αν δεν καβάλαγα μηχανάκι για το πέρα-δώθε στην δουλειά...
παπί 125cc στο ποτάμι.. ταχύτητα 65-75 όταν έχει γρήγορη ροή.. και πάλι κάποιοι κοντεύουν να περάσουν από πάνω μου..
όριο ταχύτητας στον Κηφισό, 80χιλ
μετρημένη η ταχύτητα με το GPS στο τιμόνι, έχω 68χιλ στις 6.000σαλ (ναι έχει στροφόμετρο το μηχανάκι και λειτουργεί σωστά)Μια χαρά τα λέει, ως οδηγός σωστός, δηλαδή ξέρει ότι οδηγώ σημαίνει ότι φοράω το όχημα. Δεν θα πω περισσότερα, όσοι ξέρουν, ξέρουν.
Το όριο για τα 125κ. εκ. είναι τα 70χλμ./ώρα, Βλαδίμηρε.
Πάλι καλά που η Ε.Ε. άνοιξε τη δυνατότητα για τους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτων και κάτσαμε και τα μελετήσαμε όλα πριν βάλουμε την επέκταση. Τους έπεισα ότι είμαι πάνω από 27 ετών πάντως, πιπίνι... .![]()
πολύ σωστά!!Για το ποδήλατο σημασία έχει η επιλογή της διαδρομής. Κάποτε έφτανα μέχρι τη Βαρυμπόμπη με προσεκτική επιλογή συνδυαστικής χρήσης ΜΜΜ και ποδηλάτου, και ήταν πιο ασφαλής διαδρομή από το να πεταχτώ μέχρι την Ηλιούπολη που είναι σήμερα η δουλειά μου και είναι δίπλα.
Δεν θα κάτσω να κινδυνεύσω για να το παίξω ακτιβιστής, όπως έχω γράψει και παλιότερα. Θα διαλέξω να στρίψω από την πιο αργή διαδρομή για να πάω ασφαλέστερα με το ποδήλατο όταν βλέπω ότι γύρω μου υπάρχει μια... ανησυχία από τους συναδέλφους οδηγούς αυτοκινήτων.
Δε βαριέσαι... τι 15 χλμ/ώρα ταχύτητα, τι 20χλμ/ώρα, 25 στο τσακιρ κέφι. Σιγά τη διαφορά σε διαδρομή μονού αριθμού χιλιομέτρων. Αφού δεν υπάρχει και λόγος άγχους να παρκάρεις όταν φτάσεις...![]()
Από κει και πέρα κάθε παράδειγμα αυτονομίας και στάσης έχει καταρριφθεί πανηγυρικά, τόσο στο ταξίδι των 400 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο
400km θέλουν σχεδόν 3,5 ώρες πηγαίνοντας στα όρια.
Να δεχθώ πως αν είσαι μόνος, ναι δε χρειάζεται απαραίτητα στάση.
Σε αυτό που αναφέρεσαι όμως είναι αδιάφορο, γιατί η πλειοψηφία που πάει ένα μακρινό ταξίδι το κάνει με την οικογένειά του. Δεν είναι η νόρμα οι πωλητές / αντιπρόσωποι που γυρνάνε όλη την Ελλάδα με αυτοκίνητο.Λιγότερο θέλουν, αν μιλάμε για τα πραγματικά όρια.
Ακριβώς. Δεν χρειάζεται στάση. Εφ' όσον μιλάμε για ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου. Ούτε για ανεφοδιασμό στα 400 χιλιόμετρα. Άρα εις διπλούν το κέρδος.
Δεν αναφέρομαι σε παιδιά, πεθερές, backseat drivers, επιβάτες που ζαλίζονται κλπ. Σε κάλυψη απόστασης αναφέρομαι, όχι σε εκδρομή.
Λεωνίδα μου, σε τι με αφορά η άδεια οδήγησης 50cc ή 125cc κλπ;;;
έχω άδεια για μηχανή απεριορίστων κυβικών εδώ και πολλά χρόνια.. καβαλάω πολλές φορές μεγάλες μηχανές συναδέρφων όταν είναι απαραίτητο για την αλλαγή της βάρδιας...
οι περισσότεροι το κάνουμε.. κάποιοι φυσικά δεν καβαλάνε ούτε ποδήλατο, από φόβο.
αυτοί μας δυσκολεύουν (ειδικά όσους δουλεύουν μόνιμα βράδυ όπως εγώ) και λύνουμε το πρόβλημα έχοντας ελαφρύ μηχανάκι που μπορεί να ................ μόλις βάλεις "ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ"
Σε αυτό που αναφέρεσαι όμως είναι αδιάφορο, γιατί η πλειοψηφία που πάει ένα μακρινό ταξίδι το κάνει με την οικογένειά του. Δεν είναι η νόρμα οι πωλητές / αντιπρόσωποι που γυρνάνε όλη την Ελλάδα με αυτοκίνητο.
Και όχι δε θέλουν λιγότερο, με 130km/h σταθερά να πηγαίνεις, πάνω από 122km/h effective δε θα έχεις, λόγω των συχνών διοδίων. Έχω κάνει διαδρομές και ξέρω πολύ καλά τους χρόνους. Και ειδικά τώρα με τα πολλά έργα στην Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι καθυστερήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.
Τι εννοείς +10%; Θα πηγαίνεις σταθερά με 143km/h; Πχ στο τούνελ των Τεμπών θα πηγαίνεις με 143; Στις ανηφόρες/κατηφόρες πριν τη Λαμία που έχει όριο 100 εσύ θα πηγαίνεις 143; Αυτά που γράφεις δε γίνονται. Για να πετύχεις μέση ωριαία ταχύτητα 133 και να κάνεις τα 400 χλμ σε 3 ώρες, πρέπει σε πάρα πολλά σημεία να πηγαίνεις με 160+. Αλλιώς δε γίνεται.Κάνε ξανά τις πράξεις και βάλε το +10%.
Λιγότερο είναι από αυτό που λες.
Δεν με πείθουν οι δικαιολογίες των ηλεκτρικών, αφού τις έχω καταρρίψει στην πράξη στο δρόμο. Όταν φτάσουν να έχουν σοβαρή αυτονομία, τα προσιτά, τότε θα το δω.
Μέχρι τότε πάω και με το ΚΤΕΛ αν είναι να ταξιδεύω με 90 και να προσθέσω και την καθυστέρηση λόγω στάσης για να φτάσω την αυτονομία. Ταλαιπωρία... .
Τι εννοείς +10%; Θα πηγαίνεις σταθερά με 143km/h; Πχ στο τούνελ των Τεμπών θα πηγαίνεις με 143; Στις ανηφόρες/κατηφόρες πριν τη Λαμία που έχει όριο 100 εσύ θα πηγαίνεις 143; Αυτά που γράφεις δε γίνονται. Για να πετύχεις μέση ωριαία ταχύτητα 133 και να κάνεις τα 400 χλμ σε 3 ώρες, πρέπει σε πάρα πολλά σημεία να πηγαίνεις με 160+. Αλλιώς δε γίνεται.
Δεν πηγαίνουν τα ηλεκτρικά με 90, αυτά είναι στο μυαλό σου. ΣΕΑ Επισκοπικού - Βέροια, σταθερά 130 στο cruise, λίγο χαμήλωμα στα τούνελ γιατί έχουν όριο 80 και 100, ΜΩΤ 121km/h (έχει μόνο 3 διόδια για απόσταση σχεδόν 200km).
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να σε πείσει να πάρεις ηλεκτρικό. Αλλά μη γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν για τα ηλεκτρικά, από τη στιγμή που δεν έχεις την εμπειρία συμβίωσης με ένα.
Ποιο 10%; 130km/h cruise control (πραγματικά όχι κοντερίσια) από Μάλγαρα ως Αφίδνες, 450km, με 12 διόδια. Πόσο νομίζετε θα κάνετε; Η ΜΩΤ θα είναι αρκετά κάτω από 120, θα κάνατε 4 ώρες πριν τα έργα, τώρα ακόμα παραπάνω. Η μόνη περίπτωση να κάνετε τα παραπάνω 450 km σε 3,5 ώρες (με ΜΩΤ 130 δηλαδή) είναι σε πολλά σημεία να πηγαίνετε με 160+. Έχω κάνει τη διαδρομή πολλές φορές και πρόσφατα μάλιστα.Όχι, εννοώ να βάλεις στον υπολογισμό και το +10% για να βγάλεις την μέση ωριαία.
1)1). 400km θέλουν σχεδόν 3,5 ώρες πηγαίνοντας στα όρια. Πάτε τέτοιες αποστάσεις με οικογένεια και παιδιά, ή πάντα μόνος σας; Με παιδιά δε κάνεις non-stop 3,5 ώρες με τίποτα. Βασικά δε κάνεις ούτε 2,5
2). Πρόσφατα αναγκάστηκα να πάρω πάλι το θερμικό για ένα ταξίδι 300km, επειδή το ηλεκτρικό είναι για service.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.