Πάντως πραγματικά θα ήθελα να κάνουμε ένα ταξίδι μαζί με όποιον φοβάται την ταχύτητα , όχι με κάνα ιδιαίτερο αυτοκίνητο,ούτε με το δικό μου που έχει κοντές σχέσεις και ακούγεται το μοτέρ στα πολλά.
Να πάμε ας πουμε με ένα 1600 τουρμπατο, που λόγω ροπής πας με 6η και λίγες στροφές.
Στο δρόμο Αντιρίου Ιωαννίνων που έχει και λίγη κίνηση καθημερινές τα 170 τα έχεις χωρίς να το καταλάβεις.
Αν δεν κοιτάς κοντέρ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ περίπτωση να καταλάβεις με πόσα πηγαίνεις.
Είναι βρε παιδιά αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν και ο φόβος που μας επιβάλλουν τα κανάλια και τα ΜΜΕ ,για τον μολοχ της ασφάλτου και την ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Φυσικά και είναι ΜΑΛΑΚΑΣ αυτός που χτυπάει 300αρες με τη πόρσε στη εθνική , αλλά 160+ με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι λογική ταχύτητα (θα το γραψω ακόμα μια φορά με μεγάλα γράμματα μπας και καταλάβετε τι λέω) ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΊΝΗΣΗ.
ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ.
Για σκεφτείτε και κάτι άλλο.
ΑΝ είμαστε Γερμανοί θα κάναμε αυτή την συζήτηση για "υπερβολική ταχύτητα"??
Εκεί λοιπόν αν πάμε ένα ταξιδακι και νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο, αυτόματα είμαστε με 170 χλμ/ώρα νόμιμοι και ασφαλείς??
Τα όρια των δρόμων έχουν μπει, κυριότερα,για να μην καις πολύ βενζίνη
Παλιά στην Ευρώπη ήταν καμμία 20 άρια χλμ παραπάνω, αλλά τα κατέβασαν λόγω ενεργειακής κρίσης.
Αν θέλετε να είσαι ασφαλείς μόνο μια λύση υπάρχει.
Να οδηγήτε όσο σας παίρνουν οι συνθήκες,του δρόμου του αυτοκινήτου και η διάθεσή σας.
Δεν πα να λει 130 όριο ...αν είμαι σε κακή διάθεση με 80 θα πηγαίνω..
Ε ..αν πάω στα καλά μου 160+ στη ευθεία της ΤΡΊΠΟΛΗΣ δεν τρέχει και τίποτα. (καλα μην το κάνετε γιατί σχεδόν πάντα έχει μπλόκο

)
Όταν ξεπερνάνε τα γελοία όρια που βάζουν αυθαίρετα και τα βάζουν για να είναι καλυμμένοι ότι εμείς τους λέμε να πάνε σιγά και αυτοί "τρέχουν" ,δεν είσαστε επικίνδυνοι , παράνομοι είσαστε και εν δυνάμει "πελάτες" προς πληρωμή.
Και για να δώσουμε και μια άλλη εξήγηση γιατί ο κόσμος έχει απαξιώσει τα όρια , είναι γιατί βάζουν ένα γελοίο όριο σε μια ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ευθεία ,που για να πας με το οριο πρέπει να έχεις το μάτι σου όχι στο δρόμο αλλά στο κοντέρ, στέλνουν και ένα μπλόκο και βγαίνει το μεροκάματο το δικό τους και μας κόβουν το μεροκάματο το δικό μας
Ακόμα περιμένω μια εξήγηση γιατί υπάρχει κομμάτι στην Αττική οδό που έχει όριο 70 και εκεί ακριβώς υπάρχει κάμερα που σε καταγράφει.
Για την ασφάλεια μας είναι ή για το (τότε, δεν ξέρω που έχει φτάσει τώρα) 170αρι??