Αυτοκινητιστικά νέα

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,761
127.0.0.1
Έλα ντε...
Μιλάμε σαν ο Έλληνας να είναι τύπος Vintage, που γουστάρει να έχει αυτοκίνητο 20αετίας και βάλε.
Γιατί με καινούργιο αυτοκίνητο είναι βαρετά. Να ξέρεις ότι θα βάλεις μπροστά το πρωί και θα πας στη δουλειά σου; Και χωρίς να ανάψει ένα λαμπάκι;
Where's the fun in that?

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Άμα δεν φτάνουν τα λεφτά, ο καθένας κάνει τις εκπτώσεις του.

Σιγά που θα το σκεφτόταν πολύ ο άλλος να πάρει το ακριβότερο και με καλύτερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αν είχε τη δυνατότητα.

• Like
Reactions: chocbhed

aneas

Senior Member
8 March 2024
470
Έλα ντε...
Μιλάμε σαν ο Έλληνας να είναι τύπος Vintage, που γουστάρει να έχει αυτοκίνητο 20αετίας και βάλε.
Γιατί με καινούργιο αυτοκίνητο είναι βαρετά. Να ξέρεις ότι θα βάλεις μπροστά το πρωί και θα πας στη δουλειά σου; Και χωρίς να ανάψει ένα λαμπάκι;
Where's the fun in that?
Σαν το ανέκδοτο που ένας της δεκαετίας του 90 συνομιλεί με τον Έλληνα του μέλλοντος του 2030 και τον ρωτάει όλο αγωνία
-τι αυτοκίνητο έχεις;

-Το δικό σου έχω.....

Λες να γίνουμε Κούβα;
Αλλά αυτοί έχουν ωραία αμερικάνικα δεκαετίας του 60.
Εμείς Punto, Yaris, Polo, Corsa δεκαετίας του 90.

17 June 2006
10,485
Δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα 25+ ετών. Επίσης αν εξαιρέσουμε αυτοκίνητα που ήδη ξέρουμε ότι είναι κλασσικά, ποιος θα ήθελε να μετακινείται σε αυτοκίνητα με αστεία παθητική ασφάλεια. Θέλω να δω πόσοι που έχουν 25+ ετών αυτοκίνητα έχουν αλλάξει αερόσακους και προεντατήρες σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Το παραπάνω δεν αναιρεί το θέμα της δυνατότητας κατοχής και χρήσης ενός νεότερου αυτοκινήτου. Όντως στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να αγοράσεις ένα καινούργιο ασφαλές οικογενειακό αυτοκίνητο. Το μόνο ίσως που ταιριάζει στην εξίσωση είναι το MG ZS με κάτω από 20.000 ευρώ που δεν είναι και άσχημα.

Αυτό που θα έρθει από τους σημερινούς 20αρηδες είναι νέα μοντέλα κατοχής και χρήσης - χρήση ΜΜΜ ή και κάποιο μικρό ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη με χαμηλό κόστος και ενοικίαση / βραχυχρόνια μίσθωση για διακοπές-εξορμήσεις-ταξίδια.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Δεν υπάρχουν αρκετά ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα 25+ ετών. Επίσης αν εξαιρέσουμε αυτοκίνητα που ήδη ξέρουμε ότι είναι κλασσικά, ποιος θα ήθελε να μετακινείται σε αυτοκίνητα με αστεία παθητική ασφάλεια. Θέλω να δω πόσοι που έχουν 25+ ετών αυτοκίνητα έχουν αλλάξει αερόσακους και προεντατήρες σύμφωνα με τις οδηγίες των κατασκευαστών.

Το παραπάνω δεν αναιρεί το θέμα της δυνατότητας κατοχής και χρήσης ενός νεότερου αυτοκινήτου. Όντως στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσεις να αγοράσεις ένα καινούργιο ασφαλές οικογενειακό αυτοκίνητο. Το μόνο ίσως που ταιριάζει στην εξίσωση είναι το MG ZS με κάτω από 20.000 ευρώ που δεν είναι και άσχημα.

Αυτό που θα έρθει από τους σημερινούς 20αρηδες είναι νέα μοντέλα κατοχής και χρήσης - χρήση ΜΜΜ ή και κάποιο μικρό ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη με χαμηλό κόστος και ενοικίαση / βραχυχρόνια μίσθωση για διακοπές-εξορμήσεις-ταξίδια.
η χρηση των ΜΜΜ πηγαινε καλα, αλλα μετα ηρθε ο covid και το τιναξε στον αερα. Τωρα χρειαζεται να βρεθουν παλι οι ισορροπιες. Αυξημενη χρηση ΙΧ, αυξημενη κινηση, κοστος χρησης, σιχτιρισμα των οδηγων και επιστροφη στα ΜΜΜ για οσους αντικειμενικα, δεν χρειαζονται ΙΧ για τις καθημερινες μετακινησεις τους.

17 June 2006
25,117
Αθήνα
Μια χαρά υπάρχουν ανταλλακτικά. Εξάλλου υπάρχει και ο κανιβαλισμός όπως κάνουν στα λεωφορεία.
Αερόσακοι; Εδώ δεν αλλάζουν λάστιχα. Πήγαινε σε ένα ΚΤΕΟ μια μέρα να δεις τι γίνεται. Ο άλλος μπροστά μου τον έκοψε με παπί! Πόσα λεφτά κάνουν δύο λάστιχα παπιού; Ημαρτον!

Πάντως ακόμα και 20 χιλιάδες που κάνει ένα entry level αμάξι, για πες σε έναν νέο να τα μαζέψει. Πόσα χρόνια θέλει; Απλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να τα μαζέψει. Κ Α Μ Ι Α !
Θα φεσωθεί κανά δανειο κι έχει ο Θεός.....

• Like
Reactions: vlad66

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Το έχουν καταλάβει οι κατασκευαστές και το πάνε στις μικρές κατηγορίες έτσι. Το νέο C3 θα κοστίζει στον πολιτισμένο κόσμο 14.500€. Στην Ελλάδα κανά 20άρι αλλά ποιος τη χ3ζει αυτή.

Βέβαια ακόμα κι έτσι, θα γυρίσουμε στις εποχές VW Jetta με τον 1050 κ.εκ. κινητήρα και τα 45 ολόκληρα άλογα για να μετακινείται μια οικογένεια. Άντε πες λίγο μικρότερους χώρους και αναλογία ίππων ανά κιλό πάνω κάτω ίδια (φορτωμένο). :ROFLMAO:

Τι παθητική και ενεργητική ασφάλεια να ψάξει ο άλλος όταν του λείπουν 99 δραχμές για να συμπληρώσει ένα 100ρικο;

athlon6401

AVClub Addicted Member
12 December 2018
2,368
Πολύ κακομοιριά έπεσε. Μια χαρά πωλούνται νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα, 125000 πωλήθηκαν το 2023 και ήδη σε 5 μήνες το 2024 έχουν πουληθεί 62000.
Αν η επιδότηση δινόταν κατ' ευθείαν σε μείωση τιμής, γιατί κάποιος να πάρει Πεζό 208 βενζίνη 100 άλογα στα 22000 ευρώ και να μη πάρει το αντίστοιχο ηλεκτρικό στα 31000-9000=22000;

Οι τιμές πάντως έχουν εκτοξευτεί, είχαμε πάρει για τη σύζυγό μου Πεζό 208 βενζίνη με full extra στα 14500 το 2018 και τώρα έχει 22000

• Like
Reactions: avpap

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,403
Αγιοι Αναργυροι
εγώ πάντως που δουλεύω στον δρόμο, βλέπω τα ηλεκτρικά να αυξάνονται ακόμα και στις "φτωχές" περιοχές.
είναι κάτι που με χαροποιεί αρκετά..
αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση στα ηλεκτρικά 2κυκλα.. με όσους κατόχους έχω μιλήσει είναι όλοι ευχαριστημένοι.
και δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην φόρτιση.. παίρνουν την μπαταρία σπίτι τους και την φορτίζουν εκεί.. έχουν και μια 2η που είναι ήδη φορτισμένη και την ρίχνουν στο "εργαλείο".
κάνουν κάπου στα 100-120χιλ μέχρι να αδειάσει και ξανά η ίδια απλή διαδικασία.
και ένα παπί 125cc (βενζίνης), τα ίδια χιλιόμετρα θα κάνει μέχρι να πάει στο βενζινάδικο.. και το κόστος πια δεν είναι όπως παλιά που γέμιζε με 3,5-4€
τώρα θες 6-7€ για πλάκα.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Το ψυχολογικό όριο που είναι στα 19 χιλιάρικα, αφορά πολύ περισσότερους από το αντίστοιχο στα 29 χιλιάρικα ας πούμε. Αυτή η κατηγορία, αν έχει κάποιες ελπίδες ο στόλος να ανανεωθεί ποτέ (καλά δεν πρόκειται) είναι που παίζει μπάλα.
Και αυτή η κατηγορία έχει εισαγωγικά supermini και B SUV.
Έτσι παίζουν οι εισαγωγείς τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον όταν βγάζουν προσφορές.

koupa

AVClub Addicted Member
25 January 2014
1,437
Να σημειωθεί και κάτι άλλο για τις λάθος επιλογές. Στην επαρχία γίνεται χαμός από αγροτικά. Πλέον θες 40 και επιπλέον για ένα. Παρόλα αυτά είναι πιο γυαλιστερά και από διαμάντια στου Tiffany's. Οι περισσότεροι έχουν ένα κτηματακι και δικαιολογούν αγροτικό. ΑΛΛΑ κανένας δεν το χρησιμοποιεί έτσι. Το έχουν για να πηγαίνουν στο καφενείο και μόνο εκεί.

Δίνουν τόσα χρήματα για 20 μέρες το μήνα και πολύ λέω. Θα μπορούσαν να έχουν ένα πολύ πιο απλό και φυσικά φτηνότερο. Αλλά όχι. Θέλουμε 3000cc, 4x4 και διπλοκαμπινο.

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Δίνουν τόσα χρήματα για 20 μέρες το μήνα και πολύ λέω. Θα μπορούσαν να έχουν ένα πολύ πιο απλό και φυσικά φτηνότερο. Αλλά όχι. Θέλουμε 3000cc, 4x4 και διπλοκαμπινο.
σορρυ για το ασχετο με την κουβεντα, αλλα τι ειναι το "διπλοκαμπινο"; το εχω ξανα ακουσε ως ορο αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι!

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,761
127.0.0.1
Οι τιμές πάντως έχουν εκτοξευτεί, είχαμε πάρει για τη σύζυγό μου Πεζό 208 βενζίνη με full extra στα 14500 το 2018 και τώρα έχει 22000

Αυτό ξαναπές το.
Έχει καταντήσει αηδία το να αλλάζει η τιμή ενός αυτοκινήτου από τη στιγμή που το παραγγέλνεις μέχρι τη στιγμή που το παραλαμβάνεις.
Λες και τα εργατικά και τα υλικά ανέβασαν τιμή ενδιάμεσα γιατί θα ξεκινήσουν να το φτιάχνουν αφού το παραγγείλεις.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,403
Αγιοι Αναργυροι
σορρυ για το ασχετο με την κουβεντα, αλλα τι ειναι το "διπλοκαμπινο"; το εχω ξανα ακουσε ως ορο αλλα δεν εχω ιδεα τι ειναι!
για παράδειγμα αυτό:

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
για παράδειγμα αυτό:

δηλαδη χωρος για 4 επιβατες; αυτο σημαινει διπλοκαμπινο;

• Like
Reactions: vlad66 and koupa

koupa

AVClub Addicted Member
25 January 2014
1,437
Τα αγροτικά έρχονται σε 3 διαμορφώσεις. Μικρή καμπίνα με 2 θέσεις, μεσαία καμπίνα με πίσω καθίσματα ανάγκης και μεγάλη καμπίνα με 4 πόρτες και κανονικά πίσω καθίσματα. Το τελευταίο λέγεται διπλοκαμπινο στην αργκό.

• Like
Reactions: avpap

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,968
Αθηνα
Αυτά κύριοι μόνο για το μήνα Μάιο ...

View attachment 234724
η fiat με κουφανε. Ποιο μοντελο της πουλαει τοσο πολυ;;;; Μπας και ηρθε κανενα καραβι γεματο φιατ και επηρεασε τα στοιχεια. Δηλ εχεις δει να βρισκεται τοσο ψηλα και σε αλλους μηνες;
Η mg εξελισσεται σε δυναμη και βλεπω ολο και πιο πολλα mg4 στο δρομο. Τα suv της δεν τα εχω δει ακομα ζωντανα