Αυτοκινητιστικά νέα

Πάρτε ηλεκτρικές να μην έχετε τέτοιο πρόβλημα, lol
Υπάρχει πουθενά αλλού στο κόσμο τέτοιο μέτρο; Για ελληνική πατέντα μου μοιάζει!

Πάρτε ηλεκτρικές να μην έχετε τέτοιο πρόβλημα, lol
Υπάρχει πουθενά αλλού στο κόσμο τέτοιο μέτρο; Για ελληνική πατέντα μου μοιάζει!
Εννοείτε ότι είναι Ελληνική πατέντα. Απλά αστείοι όσοι το σκέφτηκαν! Αντί να μειώσουν ή ακόμη και να μην έχουν τα κράνη ΦΠΑ (θεωρείτε και είδος πολυτελείας το κράνος).

και το φπα μειωθηκε μια φορα το 19....δεν περασε ποτε στον καταναλωτη.....
δεν νομιζω οτι δεν φορανε κρανος λογω φπα ή τιμης.......αγοραζουν μηχανες 3-5-10-15 χιλιαδων ευρω, τα 300-500 κατα μεσο ορο που κανει πια ενα κρανος που πληρει τις προδιαγραφες θα τους εμποδιζε; οι περισσοτεροι απλα δεν θελουν....Οποιος δεν φορα δεν φορα γιατι ετσι...τι πιο ελληνικο....
οδηγω 30 χρονια μονο μηχανη και δεν εχω παει ουτε μεχρι την γωνια χωρις κρανος.

Να το φοράει στο κεφάλι, ή να το κουβαλάει;
Περασμένο στο χέρι το έχει, βάζει βενζίνη. Αν το φορά μπορεί να είναι ληστής και να θέλει να κλέψει το ταμίο.

Η ιδέα ξεκίνησε από αυτό:

Υ.Γ.καλα μην το παίρνετε κι εσείς τοις μετρητοίς. Λες και εφαρμόζονται όλοι οι νόμοι κατά γράμμα......

Εδώ εγώ φοράω κράνος στο ποδήλατο που δεν είναι υποχρεωτικό, πόσο μάλλον σε μηχανή.

Το πρώτο πράγμα που έκανα πριν αποκτηθεί μηχανάκι στο στο νοικοκυριό, που δεν το χρησιμοποιώ εν τω μεταξύ σχεδόν ποτέ, ήταν να πάρω κράνος για τη σπάνια περίπτωση που θα το πάρω ή θα είμαι συνεπιβάτης. Εννοείται προδιαγραφών ece 22-06, τις επικαιροποιημενες τις τελευταίες.

Είναι θέμα παιδείας να φοράς κράνος (και ζώνη φυσικά). Και το λέω με πολλή αγάπη.

Από την άλλη πλευρά, το να βάζεις σε θέση ελέγχου σε αυτά τα θέματα τον βενζινά, μάλλον δείχνει την ανεπάρκεια του κράτους, όχι τόσο σε θέματα ελέγχου, αλλά σε επίπεδο παραγωγής υπευθύνων πολιτών.

Εννοείτε ότι είναι Ελληνική πατέντα. Απλά αστείοι όσοι το σκέφτηκαν! Αντί να μειώσουν ή ακόμη και να μην έχουν τα κράνη ΦΠΑ (θεωρείτε και είδος πολυτελείας το κράνος).

Γελοίο το μέτρο, όπως και τελείως λάθος η φορολόγηση του κράνους, αλλά και το να λέμε ότι ο κόσμος δε φοράει κράνος λόγω... ΦΠΑ είναι ακόμα πιο γελοίο, ας σταματήσουμε κάποια στιγμή να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Αν κόψεις τον ΦΠΑ στο κράνος επειδή είναι "θέμα ασφάλειας" γιατί να μην τον κόψεις και σε πόσα άλλα είδη αφορούν την ασφάλεια; Που θα τελείωνε αυτό;

Ας μην κοροϊδευόμαστε. Όπως είπε και ο Ιάσονας, δεν είναι (κατά βάση) οικονομικό το πρόβλημα. Είναι νοοτροπίας.

Πάντως το "μέτρο" με τα βενζινάδικα το βρίσκω και εγώ αρκετά γελοίο, από πολλές απόψεις.

• Like
Reactions: vlad66 and avpap
Το κόστος ή ο ΦΠΑ είναι η πιο ηλίθια δικαιολογία που έχω ακούσει ποτέ. Υπάρχουν κράνη στο εμπόριο με 40 ευρώ και προδιαγραφές ECE 22.06. Ακόμη και αυτό το κράνος να φοράει κάποιος είναι η μέρα με τη νύχτα με το να μη φοράει καθόλου.

• Like
Reactions: vlad66
Νομίζω ότι είναι από το 2020 μειωμένος ο ΦΠΑ στα κράνη και στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Αντί 24% στο 13%. Υποτίθεται ότι το έκαναν με σκοπό κάποια στιγμή να τον μηδενίσουν.

Ασπιρίνη στον καρκίνο βέβαια... . Και που μειώθηκε αποτέλεσμα δεν έφερε.

Αναμενόμενο...

Νταξ. Και πριν λίγα χρόνια στα καταστήματα τους είχε βάλει να κάνουν ταυτοπροσωπία επί covid (αν αντιστοιχεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ταυτότητα) και ακόμα και τώρα πρέπει να γίνεται ταυτοπροσωπία όπου πωλείται αλκοόλ.

Το θέμα όμως στην περίπτωση της οδικής ασφάλειας δεν πρόκειται να λυθεί με τέτοια μέτρα. Θέλει συνολική αντιμετώπιση. Το πολύ πολύ όταν συμβαίνει έξαρση ατυχημάτων όπως πρόσφατα, να ασχοληθούν για κανα τέταρτο τίποτε εκπομπές στην τηλεόραση και να καταλήγουν ότι πρέπει να γίνει «κάτι».
Ήμουν νιος και γέρασα με αυτό το «κάτι». Ξέρω γω ας γίνει κανένα παστίτσιο. «Κάτι» είναι κι αυτό... .

• Like
Καλά, πάντα έλεγα ότι η τιμή του κράνους δεν έχει με το πόσο κοστίζει η μηχανή που καβαλάς αλλά πόσο εκτιμάς το κεφάλι σου.
Αλλά να βάλει το κράτος υπεύθυνο τον βενζινοπώλη να ελέγχει αν φοράει κάποιος κράνος ή όχι, μόνο στην τρολλοχώρα που ζούμε.
Μήπως θα έχει και κυρώσεις αν δώσει βενζίνη τελικά;

• Like
Πολυ σωστο το μετρο και ελπιζω να επεκταθει, αλλωστε οι κυβερνησεις εχουν αποδειξει οτι βλεπουν μακριαααααααα και παντα προλαμβανουν αντι να θεραπευουν.....

Κανενα μα κανενα μαγαζι, καταστημα κτλ να μην εξυπηρετει μηχανοβιο χωρις κρανος.... δηλαδη αν σταματησει ο μηχανοβιος στο περιπτερο για τσιγαρα, δεν θα πρεπει να ελεγξει ο περιπτερας εαν ειναι ασφαλης ο οδηγος ?
Παει στο εστιατοριο και παρκαρει τη μηχανη απ εξω.... ο μαγειρας δνε πρεπει να τον διωξει... ?
Κατεβαινεις για καφε παραλια... χωρις κρανος ? Δεν θα πιεις καφε...

Μονο ετσι θα συνετιστουμε.... οταν ξερεις οτι η δουλεια σου δεν θα γινει αν δεν εισαι νομιμος...

Αναμενόμενο...

Ε... ναι, κατ αρχην τα μισα βενζιναδικα δεν εχουν υπαλληλο εξω, βαζεις μονος σου βενζινη και πας μεσα να πληρωσεις.
Μετα.... θα βγαινει εξω ο εντεταλμενος υπαλληλος ελεγκτης και θα ρωταει τον μηχανοβιο να του δειξει οτι εχει κρανος ? Η θα το κουναει απο μακρια ο οδηγος να το δει ο ταμιας μεσα και να ανοιξει την κανουλα ?
Θελει δουλιτσα το πραμα, αλλα ειναι προς τη σωστη κατευθυνση...

• Haha
Reactions: ln()
Επίσης, ο χασάπης, πριν δώσει παϊδάκια, να ζητάει πρόσφατες εξετάσεις για τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Στο ζαχαροπλαστείο να ζητάνε εξετάσεις για διαβήτη. Στο μαγαζί με είδη καπνού, να ζητάνε πρόσφατη σπιρομέτρηση.

Ελλάδα, η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας...ή όπως είχε ο τεράστιος Χάρρυ Κλυνν, Ελλάδα, η βορειότερη χώρα της Αφρικής...

Μη τους βάζετε ιδέες και καταλήξουμε να βοσκάμε μαρούλια και λάχανα για να ζήσουμε!
Εδώ ο ορθοπαιδικός της γυναίκας μου δεν μπορεί να γράψει τις μαγνητικές της επειδή έχει θέμα ο ΕΟΠΥΥ.
Να έχει αγώνα και να μη μπορείς να παραγγείλεις πίτσες επειδή έχει τεντώσει το σύστημα. Μη σου τύχει! :ROFLMAO:

Το ακριβό το κράνος,δεν είναι απαραίτητο όταν δεν έχεις μεγαλη μηχανή ή δεν πας ταξίδια.
Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους και τα οικονομικά κράνη που φυσικά έχουν τις ΚΑΤΆΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ.
Αυτή η σαχλαμάρα "πάρε το πιο ακριβό,το κεφάλι σου βάζεις μέσα" πρέπει να σταματήσει.
Βλέπει ο άλλος το 800αρι στο ταμπελακι, τρομάζει και ή δεν φοράει ή παίρνει τίποτα άχρηστα από τα σούπερ μάρκετ.
Υπάρχουν θαυμάσια κράνη,σε λογικοτατες τιμές.
ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΆ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΣ ΚΡΆΝΟΣ .

Ρίχτε μια ματιά και μετά κάντε τις επιλογές σας

Last edited: