Αυτοκινητιστικά νέα

Δεν είπε κανείς να γυρίσεις σε θερμικό. Η χαρά της οδήγησης δεν έχει να κάνει με τις ανέσεις. Ούτε βέβαια το ότι επέλεξες στην οθόνη να πηγαίνει σαν cart, σημαίνει ότι πηγαίνει σαν cart. Και μόνο το βάρος να σκεφτείς δηλαδή... .
Τα jet δεν στρίβουν όταν είναι οριζόντια. :LOL:

Διαπίστωση κάναμε. Δεν κάναμε πόλωση.
Είναι όπως το βλέπει καθένας, έχω μεγαλώσει πλέον και θέλω και την άνεση μου, και την ευκολία μου κλπ. Το έγραψα και πριν είχα αμάξια θερμικά και γρήγορα και πειραγμένα κλπ. με τίποτα δεν πάω πίσω σε αυτά...το μόνο εύκολο να βρω ένα παλιο 10+ ετών θερμικό τούμπανο, άλλα ούτε που να μου το χαρίζανε.....οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία πάει μπροστά, ένα σύγχρονο αμάξι δεν έχει σχέση με ένα παλιό 10+ ετών όπως και να το δεις, σε άνεση, σε κατανάλωση, σε ασφάλεια, σε θόρυβο, σε τριγμούς, σε ευκολίες, σε ασφάλεια ενώ και οδηγικά είναι συνήθως πιο εύκολο και ευχάριστο. Μιλάω φυσικά για παλιά αμάξια νορμάλ μέχρι 30-40Κ το πολύ και όχι για αμάξια πανάκριβα που προφανώς και να παλιώσουν διατηρούν τον χαρακτήρα τους και αξίζουν.

Παντως το αυτοκινητο εχει τα ιδια fundamendals ανεξαρτητως τυπου κινητηρα. Ενα καλοστημενο αμαξι θα προσφερει οδηγικη απολαυση ανεξαρτήτως αν ειναι ηλεκτρικο ή βενζινοκινητο.
Απλα τα ηλεκτρικά εχουν το πλεονέκτημα της ακαριαίας επιταχυνσης και της πληρους ροπής με το πάτημα του πεντάλ. Ασε που λογω της τοποθετησης της μπαταρίας στο πάτωμα εχουν και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Σωστά. Τα ίδια fundamentals ισχύουν σε όλα. Το βάρος ας πούμε είναι καταστροφικό.

Είναι όπως το βλέπει καθένας, έχω μεγαλώσει πλέον και θέλω και την άνεση μου, και την ευκολία μου κλπ. Το έγραψα και πριν είχα αμάξια θερμικά και γρήγορα και πειραγμένα κλπ. με τίποτα δεν πάω πίσω σε αυτά...το μόνο εύκολο να βρω ένα παλιο 10+ ετών θερμικό τούμπανο, άλλα ούτε που να μου το χαρίζανε.....οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία πάει μπροστά, ένα σύγχρονο αμάξι δεν έχει σχέση με ένα παλιό 10+ ετών όπως και να το δεις, σε άνεση, σε κατανάλωση, σε ασφάλεια, σε θόρυβο, σε τριγμούς, σε ευκολίες, σε ασφάλεια ενώ και οδηγικά είναι συνήθως πιο εύκολο και ευχάριστο. Μιλάω φυσικά για νορμάλ αμάξια μέχρι 30-40Κ το πολύ και όχι για αμάξια πανάκριβα που προφανώς και να παλιώσουν διατηρούν τον χαρακτήρα τους και αξίζουν.

Μα ναι. Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Αλλά η οδηγική ευχαρίστηση είναι πιο συγκεκριμένο πράγμα, και δεν είναι αναμενόμενο να το έχουν γνωρίσει όλοι μέχρι να φτάσουν στην ηλικία που έχουν άλλες προτεραιότητες στο οδηγείν.

Δεν μίλησε κανείς για φτιαγμένα αμάξια. Για καλοφτιαγμένα μίλησε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν μιλάμε για καγκουρίαση. Λέμε άλλο πράγμα.

• Like
Reactions: donk and avpap
Μα ναι. Είναι πως το βλέπει ο καθένας. Αλλά η οδηγική ευχαρίστηση είναι πιο συγκεκριμένο πράγμα, και δεν είναι αναμενόμενο να το έχουν γνωρίσει όλοι μέχρι να φτάσουν στην ηλικία που έχουν άλλες προτεραιότητες στο οδηγείν.

Δεν μίλησε κανείς για φτιαγμένα αμάξια. Για καλοφτιαγμένα μίλησε. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Δεν μιλάμε για καγκουρίαση. Λέμε άλλο πράγμα.
Mα στο είπα και πριν έχω οδηγήσει και πολύ μάλιστα μαμά bmw M3 καλοδιατηρημένη και καλοφτιαγμένη στο φουλ, ε καμία σχέση τώρα με το tesla, μέρα με την νύχτα...μάλιστα και ο ξάδερφος μου που την είχε την έδωσε και πήρε ηλεκτρικό και αυτός.....είχα και rx8....ενώ έχω οδηγήσει και porsche για αρκετά χιλιόμετρα και αρκετές ώρες....οπότε έχω άποψη πάνω στο θέμα....

Υ.Γ. Η απόλαυση να πας με π.χ. 80χλμ να αλλάζεις λωρίδα και το αμάξι να πάει ακαριαία στα 150 άμεσα και να σε κολλάει στο κάθισμα χωρίς να κάνει κιχ, είναι απίστευτο και δεν το αλλάζω με τίποτα...ή να βγαίνω από στροφή και με χάιδεμα του γκαζιού να ''απογειόνεται'' λες και οδηγώ Ferrari...

Last edited:
Όχι; Δεν υπάρχει μάζα δηλαδή; :p

Καλά OK...
Τα ηλεκτρικά λόγω των μπαταριών έχουν το βάρος χαμηλά και έχουν γίνει τρελές μελέτες, δεν έχουν σχέση με παλιά αμάξια που μπορεί να ήταν πιο ελαφριά άλλα σε κατανομή του βάρους ήταν δράμα τα περισσότερα.

ή να βγαίνω από στροφή και με χάιδεμα του γκαζιού να ''απογειόνεται'' λες και οδηγώ Ferrari...

Κάτι για μέσα στη στροφή περιμένω να διαβάσω αλλά δεν... Ή και πριν τη στροφή...

Τα ηλεκτρικά λόγω των μπαταριών έχουν το βάρος χαμηλά και έχουν γίνει τρελές μελέτες, δεν έχουν σχέση με παλιά αμάξια που μπορεί να ήταν πιο ελαφριά άλλα σε κατανομή του βάρους ήταν δράμα τα περισσότερα.

Ναι εντάξει το έχει χαμηλά γιατί αν το είχε ψηλότερα τόσο βάρος θα έκανες βαρελάκια στην πρώτη στροφή.

Μάζα έχει όμως. Δεν γίνεται να μην έχει. Άρα έχει βάρος. Άρα.... καταστροφή για την αίσθηση.

Άρα καλά κάνουν και έχουν αποκομένη αίσθηση. Δεν μπορούν να τη δώσουν, στείλτα όλα στην άνεση, όλα μια χαρά.

Κάτι για μέσα στη στροφή περιμένω να διαβάσω αλλά δεν... Ή και πριν τη στροφή...

Ναι εντάξει το έχει χαμηλά γιατί αν το είχε ψηλότερα τόσο βάρος θα έκανες βαρελάκια στην πρώτη στροφή.

Μάζα έχει όμως. Δεν γίνεται να μην έχει. Άρα έχει βάρος. Άρα.... καταστροφή για την αίσθηση.

Άρα καλά κάνουν και έχουν αποκομένη αίσθηση. Δεν μπορούν να τη δώσουν, στείλτα όλα στην άνεση, όλα μια χαρά.
Eχεις οδηγήσει γρήγορο ηλεκτρικό? Μια χαρά αίσθηση έχουν και είναι και στις στροφές τρομερά, βασικά ένα καλό σύγχρονο ηλεκτρικό αμάξι στα 40-50Κ δεν έχει καν σοβαρά μειονεκτήματα....και στην τελική για τι αμάξια μιλάς που πετάνε στις στροφές και έχουν και φοβερή αίσθηση, για γίνε πιο συγκεκριμένος.

Eχεις οδηγήσει γρήγορο ηλεκτρικό? Μια χαρά αίσθηση έχουν και είναι και στις στροφές τρομερά, βασικά ένα καλό σύγχρονο ηλεκτρικό αμάξι στα 40-50Κ δεν έχει καν σοβαρά μειονεκτήματα....και στην τελική για τι αμάξια μιλάς που πετάνε στις στροφές και έχουν και φοβερή αίσθηση, για γίνε πιο συγκεκριμένος.

Άμα πετάνε στις στροφές δεν είναι καλό. Εγώ δεν έγραψα τίποτε για πέταγμα, άλλος έγραψε για jet. 😁

Ας πούμε, φτάνοντας στη στροφή και πατώντας φρένο τι πληροφόρηση σου δίνει το τιμόνι η ανάρτηση και το αμάξωμα; Μέσα στη στροφή που αισθάνεσαι τους τροχούς να πηγαίνουν; Το feedback από το τιμόνι πως είναι; Όπως ελαφραίνει το πίσω μέρος πως μεταφράζεται αυτό στις κινήσεις του αμαξώματος και πόσο περιθώριο σου δίνει μέχρι να υποστρέψει ή υπερστρέψει;

Άσε μην απαντήσεις. Όλα τα κάνει μόνο του, ξέρω... . H χαρά της οδήγησης που έλεγα πριν. ;)

Άμα πετάνε στις στροφές δεν είναι καλό. Εγώ δεν έγραψα τίποτε για πέταγμα, άλλος έγραψε για jet. 😁

Ας πούμε, φτάνοντας στη στροφή και πατώντας φρένο τι πληροφόρηση σου δίνει το τιμόνι η ανάρτηση και το αμάξωμα; Μέσα στη στροφή που αισθάνεσαι τους τροχούς να πηγαίνουν; Το feedback από το τιμόνι πως είναι; Όπως ελαφραίνει το πίσω μέρος πως μεταφράζεται αυτό στις κινήσεις του αμαξώματος και πόσο περιθώριο σου δίνει μέχρι να υποστρέψει ή υπερστρέψει;

Άσε μην απαντήσεις. Όλα τα κάνει μόνο του, ξέρω... . H χαρά της οδήγησης που έλεγα πριν. ;)
Καταρχάς για ποιες στροφές μιλάς?? Το αμάξι το θες μέσα στην πόλη να σου δίνει άνεση και ασφάλεια μαζί με χαμηλή κατανάλωση...ενω σε ταξίδι στην Εθνική που είναι κυρίως ευθεία πέρα από τα παραπάνω, να σου δίνει επιτάχυνση και ρεπριζ που το κάνουν τα ηλεκτρικά..σιγά μην κρατήσω αμάξι 10+ ετών μου κάνει σαν τρακτέρ, καίει τα άντερά του, έχει ασφάλεια και άνεση στον πάτο, βγάζει ζημιές, επειδή κάπου κάποτε ανέβω/κατέβω κανένα βουνό ίσως μου δίνει καλύτερο feedback στις στοφές...φαντάζομαι κάνεις πλάκα. Τώρα αν εσύ ζεις και αναπνείς για τις στροφές και περνάς τον χρόνο σου όλη μέρα σε στροφές και επαρχιακούς δρόμους σαν φύδια ε οκ πώ πάσο....

• Like
Reactions: karajim80

Έχεις μείνει πίσω με τα βάρη των αυτοκινήτων Λεωνίδα..

Ένα σύγχρονο BMW M3 ζυγίζει περίπου 1760 κιλά.
Ένα Model 3 AWD ζυγίζει περίπου 1840 κιλά.

Η διαφορά είναι πολύ μικρή, και στο Tesla το κέντρο βάρους είναι πάρα πολύ πια χαμηλά.

Οπότε το επιχείρημα του βάρους δεν υπάρχει πια.

Άσε τι γίνεται άμα πάμε στα SUV...

Καταρχάς για ποιες στροφές μιλάς?? Το αμάξι το θες μέσα στην πόλη να σου δίνει άνεση και ασφάλεια μαζί με χαμηλή κατανάλωση...ενω σε ταξίδι στην Εθνική που είναι κυρίως ευθεία πέρα από τα παραπάνω, να σου δίνει επιτάχυνση και ρεπριζ που το κάνουν τα ηλεκτρικά..σιγά μην κρατήσω αμάξι 10+ ετών μου κάνει σαν τρακτέρ, καίει τα άντερά του, έχει ασφάλεια και άνεση στον πάτο, βγάζει ζημιές, επειδή κάπου κάποτε ανέβω/κατέβω κανένα βουνό ίσως μου δίνει καλύτερο feedback στις στοφές...φαντάζομαι κάνεις πλάκα. Τώρα αν εσύ ζεις και αναπνείς για τις στροφές και περνάς τον χρόνο σου όλη μέρα σε στροφές και επαρχιακούς δρόμους σαν φύδια ε οκ πώ πάσο....

Βρε συ, δεν είπε κανείς να κρατήσεις ένα αμάξι 10 ετών, ούτε να πας πίσω σε θερμικό. Για την αίσθηση λέμε.

Για τις ίδιες στροφές μιλάω με εκείνες που λέω από την αρχή. Δεν ζω και αναπνέω για τις στροφές βρε συ. Απλά με τις στροφές ξεσκάω που και που. Δεν μπορούν να μου πούνε τίποτε οι επιταχύνσεις και οι μεγάλες ταχύτητες. Αυτές είναι με το τιμόνι ευθεία. Αυτό το κάνει και μια γιαγιά, την ίδια ώρα που μπορεί και να πλέκει (αν είναι στην αμερική).

Έχεις μείνει πίσω με τα βάρη των αυτοκινήτων Λεωνίδα..

Ένα σύγχρονο BMW M3 ζυγίζει περίπου 1760 κιλά.
Ένα Model 3 AWD ζυγίζει περίπου 1840 κιλά.

Η διαφορά είναι πολύ μικρή, και στο Tesla το κέντρο βάρους είναι πάρα πολύ πια χαμηλά.

Οπότε το επιχείρημα του βάρους δεν υπάρχει πια.

Άσε τι γίνεται άμα πάμε στα SUV...

Δεν υπάρχει το επιχείρημα πως δηλαδή; Τα παλαιότερα δεν είναι σύγχρονα. Τι κατάλαβες από αυτά που έγραψα; Ότι συγκρίνω την αίσθηση των καινούργιων μεταξύ τους;

Βρε συ, δεν είπε κανείς να κρατήσεις ένα αμάξι 10 ετών, ούτε να πας πίσω σε θερμικό. Για την αίσθηση λέμε.

Για τις ίδιες στροφές μιλάω με εκείνες που λέω από την αρχή. Δεν ζω και αναπνέω για τις στροφές βρε συ. Απλά με τις στροφές ξεσκάω που και που. Δεν μπορούν να μου πούνε τίποτε οι επιταχύνσεις και οι μεγάλες ταχύτητες. Αυτές είναι με το τιμόνι ευθεία. Αυτό το κάνει και μια γιαγιά, την ίδια ώρα που μπορεί και να πλέκει (αν είναι στην αμερική).
Δεν συμφωνώ όμως ούτε για την αίσθηση...το ανοίξαμε πολύ το θέμα, ότι αρέσει στον καθένα...εμένα πάντως μια χαρά μου λένε οι επιταχύνσεις, πορώνομαι, αντίθετα οι στροφές δεν μου λένε τίποτα, στην τελική αν έχεις καμία κάψα, μια στο τόσο πας σε μια πίστα και το χαίρεσαι με κανένα πισωκίνητο νοικιασμένο αμάξι και τέλος.

Δεν υπάρχει το επιχείρημα πως δηλαδή; Τα παλαιότερα δεν είναι σύγχρονα. Τι κατάλαβες από αυτά που έγραψα; Ότι συγκρίνω την αίσθηση των καινούργιων μεταξύ τους;

Αν δεν συγκρίνεις σύγχρονα αυτοκίνητα μεταξύ τους, τι συγκρίνεις;

Αμάξι 20ετίας είναι για πέταμα σε σχέση με το σύγχρονο αντίστοιχό του. Δεν υπάρχει debate.

Αμάξι 20ετίας είναι για πέταμα σε σχέση με το σύγχρονο αντίστοιχό του. Δεν υπάρχει debate.
Μην είμαστε αφοριστικοί με λέξεις για πέταμα, ένα αμάξι 10-20 ετών.
Παίζει ρόλο ποιο αμάξι και με τι το συγκρίνεις.
Το βάρος είναι μεγάλο πρόβλημα, ανεξάρτητα από που προέρχεται και δεν είναι όλα τα νέα αυτοκίνητα βαριά, τα βαριά είναι πάντα τα ηλεκτρικά μέχρι στιγμής.

Όποιος θέλει "ευχαρίστηση" να πηγαίνει σε πίστα. Στο δρόμο πρέπει να κυκλοφορούν καθαρά και ασφαλή οχήματα. Σε 50 το πολύ χρόνια όλα θα πηγαίνουν μόνα τους, δε θα ακουμπάς τιμόνι.
Η ευχαρίστηση δεν είναι απαραίτητο να έρχεται από την ταχύτητα, μην μπερδεύεσαι.

Μην είμαστε αφοριστικοί με λέξεις για πέταμα, ένα αμάξι 10-20 ετών.
Παίζει ρόλο ποιο αμάξι και με τι το συγκρίνεις.
Το βάρος είναι μεγάλο πρόβλημα, ανεξάρτητα από που προέρχεται και δεν είναι όλα τα νέα αυτοκίνητα βαριά, τα βαριά είναι πάντα τα ηλεκτρικά μέχρι στιγμής.
Αμάξια δεκαετίας ίσως όχι, αλλά αμάξια 20ετιας είναι για πέταμα (ειδικά σε σχέση με τα αντίστοιχα καινουρια) σχεδόν όλα τους….εξαιρω φυσικά τίποτα ακριβά μοντέλα εταιριών, αλλά αυτά είναι ελάχιστα…έχει καμία αξία π.χ. Ένα σε απλή έκδοση ford focus 20 ετών;; Σκουπίδι είναι όπως και αν το δεις.