Αυτοκινητιστικά νέα

Γούστα Δημήτρη..
Νίκο δεν είναι τυχαίο που το δίνουν βασικό και αν θες άλλο πρέπει να πληρώσεις ολόκληρο Μ πακέτο . Ειναι προμελετημενο να σε "σπρωξουν" να βάλεις το πακέτο
Λογικά δεν εμποδίζει την όραση στις ενδείξεις στο ταμπλο αλλά σχεδιαστικά πάει "κοντρα" σε ιστορία 100+ ετών στα τιμόνια...

Μα ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει, επέλεξαν να πειραματιστούν με φουτουριστικό design τιμονιού. Το αν είναι του γούστου μας είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.

Μα ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει, επέλεξαν να πειραματιστούν με φουτουριστικό design τιμονιού. Το αν είναι του γούστου μας είναι αλλού παπά ευαγγέλιο.
Opinions on the 2026/2027 BMW iX3 ("Neue Klasse") steering wheel are deeply polarized, often described as a "squircle" (square-circle) or yoke-like design with vertical spokes. While some praise its futuristic, minimalist aesthetic, many critics and users find the design distracting, unconventional to hold, and polarizing.

Key Opinions and Feedback:
Design & Aesthetics: The design is highly controversial, with many users on forums comparing it to a "floating" or "funky" shape, with some finding it "hideous" and others appreciating its modern look.

Usability Concerns: The unique shape with vertical spokes creates inconsistent grab points during hand-over-hand steering, making it feel unnatural to many.

Visibility & "Centered" Feel: Some drivers report that the design makes it difficult to tell if the wheel is centered, and it can look "upside down" to the driver.

Haptic Buttons: The steering wheel features haptic, non-physical buttons, which some users find "atrocious" and inferior to physical, tactile buttons.

Optional Wheels: Because the design is so polarizing, many potential owners prefer to choose the optional, more traditional M Sport wheel.

While the interior overall is praised for being high-quality and "solid," the steering wheel remains the most criticized, "quirky" element.

Δεν ειναι στραβός ο γυαλος ...

Και εγώ προτιμώ το look & feel του M-sport τιμονιού μου αλλά το γούστο μου είναι πιο συντηρητικό. Πάντως έχω μπει στη νέα ix3, το σαλόνι και το τιμόνι είναι πολύ ποιοτικά.
Συμφωνώ πάντως ότι τα haptic κουμπιά είναι πισογυρισμα.

Και εγώ προτιμώ το look & feel του M-sport τιμονιού μου αλλά το γούστο μου είναι πιο συντηρητικό. Πάντως έχω μπει στη νέα ix3, το σαλόνι και το τιμόνι είναι πολύ ποιοτικά.
Συμφωνώ πάντως ότι τα haptic κουμπιά είναι πισογυρισμα.
Εδώ γκρινιάζουμε περι εργονομίας και ασφάλειας της αντικατάστασης των φυσικών κουμπιών με οθόνες και αλλά προσωπικά θεωρώ ότι "πειραματα" με το τιμόνι δεν πρέπει να κάνεις . Για εμένα δεν είναι θέμα συντηρητικού γούστου. Το συγκεκριμένο τιμόνι προσωπικά σε κάποια στιγμή πανικού θα με μπερδευε. Ο εγκέφαλος μου το αντιλαμβάνεται ότι είναι σε 90 μοιρες . Όπως επικίνδυνο ήταν και το yoke του model S που το απέσυραν.
3bda451d2e71c3f384eb7715e8d96a11.jpg

Η στεφάνη λειτουργεί ως σημείο αναφοράς του ορίζοντα, ενώ οι ακτίνες δείχνουν τη θέση αν είναι σε ευθεία θέση ή όχι.
Αυτοι οι δύο απλοί κανόνες αν δεν ακολουθούνται, πρόκειται για σχεδιαστικούς ακροβατισμούς.
Έλεος με την προσπάθεια να ξεχωρίσεις από τον άλλον και στην προσπάθεια αυτή να καταργείς την εργονομία που ισχύει από τον καιρό της... άλωσης της Πόλης... . 😅

Δεν παλεύεται αυτό το τιμόνι.

Θα το περίμενα από καμία π.χ. Honda ή Renault, που έχουν προϊστορία "περίεργων" επιλογών.

Αλλά από BMW με τίποτα.
Αν ψάξεις για περίεργα τιμόνια πίστεψε με ούτε Renault ούτε honda θα δεις

Από τους Γάλλους η Citroën έβγαζε κάτι περίεργα με μια ακτίνα ή φορτωμένα με ολο το ταμπλό επάνω τους . Ενώ στους Ιάπωνες η Subaru είχε μερικά περίεργα.

Το πιο περίεργο για εμένα το είχε η Maserati boomerang...
Ευτυχώς concept.

Εδώ γκρινιάζουμε περι εργονομίας και ασφάλειας της αντικατάστασης των φυσικών κουμπιών με οθόνες και αλλά προσωπικά θεωρώ ότι "πειραματα" με το τιμόνι δεν πρέπει να κάνεις . Για εμένα δεν είναι θέμα συντηρητικού γούστου. Το συγκεκριμένο τιμόνι προσωπικά σε κάποια στιγμή πανικού θα με μπερδευε. Ο εγκέφαλος μου το αντιλαμβάνεται ότι είναι σε 90 μοιρες . Όπως επικίνδυνο ήταν και το yoke του model S που το απέσυραν.
3bda451d2e71c3f384eb7715e8d96a11.jpg
Δεν το απέσυραν, απλά αντί για στανταρντ εγινε optional. Αυτα που ειχαν αποσυρθεί ηταν συγκεκριμένη παρτίδα και αφορούσε τον αερόσακκο.

Αν και για κάποιους τα yoke ειναι απλά συνήθεια, εγώ πιστευω οτι ειναι ασφαλέστερα στα steer by wire οχήματα καθότι δε κάνουν πλήρη κύκλο εκ σχεδιασμού.

Αν ήσουν βέβαια Ευρώπη θα μπορούσες να έπαιρνες M package με adaptive suspension ;)

... και το x330i από $55Κ εδώ θα πήγαινε 83K ευρώ εκεί, συν το ετήσιο μπουγιουρντί στην εφορία. 🤡

Δε βαριέσαι, μια χαρά είναι και το παππουδίστικο, με κάνει να φαίνομαι και πιο σοβαρός, καθηγητής άνθρωπος. :cool::p

Δεν το απέσυραν, απλά αντί για στανταρντ εγινε optional. Αυτα που ειχαν αποσυρθεί ηταν συγκεκριμένη παρτίδα και αφορούσε τον αερόσακκο.

Αν και για κάποιους τα yoke ειναι απλά συνήθεια, εγώ πιστευω οτι ειναι ασφαλέστερα στα steer by wire οχήματα καθότι δε κάνουν πλήρη κύκλο εκ σχεδιασμού.
Σε f1 είναι λογική επιλογή. Σε καθημερινή χρήση με αναστροφες, οπισθογωνιες και παρκαρίσματα που για να μπει το αμάξι μετά θες νέα ακρομπαρα, δεν το θεωρώ πρακτικό.

Σε f1 είναι λογική επιλογή. Σε καθημερινή χρήση με αναστροφες, οπισθογωνιες και παρκαρίσματα που για να μπει το αμάξι μετά θες νέα ακρομπαρα, δεν το θεωρώ πρακτικό.
Το cybertruck, ενα τοσο μεγαλο ογκώδες όχημα, κανει μανουβρες σαν smartακι με το yoke/steer by wire και ειναι 2+ φορες μεγαλύτερο...
Το yoke σιγουρα στα συμβατικά οχηματα δεν ειναι βολικό, οχι ομως ακατόρθωτο.

Το cybertruck, ενα τοσο μεγαλο ογκώδες όχημα, κανει μανουβρες σαν smartακι με το yoke/steer by wire και ειναι 2+ φορες μεγαλύτερο...
Το yoke σιγουρα στα συμβατικά οχηματα δεν ειναι βολικό, οχι ομως ακατόρθωτο.
Σε πιστεύω. Αν και δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με steer by wire . Θα θελει κάποιο χρόνο προσαρμογής πιστεύω.

Πάντως βλέπω ότι του cyberpunk δεν είναι "κλασικό "yoke όπως του S. Ειναι πιο συμβατικό στο μάτι.

Σε πιστεύω. Αν και δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο με steer by wire . Θα θελει κάποιο χρόνο προσαρμογής πιστεύω.

Πάντως βλέπω ότι του cyberpunk δεν είναι "κλασικό "yoke όπως του S. Ειναι πιο συμβατικό στο μάτι.
Σωστά, είναι ένα "squircle", ένα κλειστό yoke! Αρχικά ήταν ανοικτό αλλά οι γκρίνιες βλέπεις... έβαλαν νερό στο κρασί τους!

Η μη ανάγκη πλήρη κύκλου ειναι εμφανής
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.