Αυτοκινητιστικά νέα

Πρακτικά θα πρέπει να φαίνονται από ΠΟΛΛΑ μέτρα μακριά, πράγμα σπάνιο σε αυτή τη χώρα.
Εδώ είναι ικανοί να βάλουν κάμερες στις διαβάσεις για να σε γράφουν και η διάβαση να μη φαίνεται ούτε από το ένα μέτρο.

Τώρα που μιλάμε γι'αυτό, μου έχει κάνει (θλιβερή) εντύπωση το ότι το 90% (χωρίς καμία υπερβολή) των πινακίδων με απαγόρευση στροφής ή απαγόρευση εισόδου είναι γεμάτες με αυτοκόλλητα σε σημείο που δεν φαίνονται.

Ώρες ώρες χαβαλεδιάζω και λέω στη γυναίκα μου ότι αν κάποτε πάρω σύνταξη και έχω χρόνο για σκότωμα, μια μέρα θα περιμένω σε μια από αυτές μέχρι να δω περιπολικό και θα μπω ανάποδα για να με γράψουν, θα αρνηθώ να πληρώσω αφού δεν φαίνεται τίποτα στην ταμπέλα, μόνο και μόνο για να πάω δικαστήριο και να πάρει δημοσιότητα η υπόθεση.

Το πιο αστείο είναι ότι τα αυτοκόλλητα αυτά είναι συνδέσμων κλπ, οπότε εύκολα εντοπίζονται (και κόβονται οι σχετικοί κώλοι).

Στον Βόλο να δεις... Δεν ενδιαφέρεται κανένας να τα καθαρίσει πια. Παλια περνούσε ένα αγροτικό του Δήμου και τις έβγαζε για καθάρισμα.

Παλιά που είχα περάσει μια περίοδο στην Αγγλία (χρόνια πριν) θυμάμαι που πριν τις κάμερες στο δρόμο είχαν προειδοποιήσεις όχι μόνο σε ταμπέλες αλλά και διαγραμμίσεις στο δρόμο μέχρι τη συγκεκριμένη κάμερα (δεν υπήρχε περίπτωση δηλαδή να μην την προσέξεις). Επειδή είχα ακριβώς την ίδια απορία, ρώτησα ένα φίλο που είχε χρόνια εκεί: μα καλά ποιο το νόημα; Και η απάντηση ήταν: υπάρχει διαφορά νοοτροπίας. Στην Ελλάδα έχετε τις κάμερες για να μαζεύετε πρόστιμα, εδώ τις έχουμε για να προστατεύσουμε τον οδηγό. Με άλλα λόγια, όταν γνωρίζεις πως υπάρχει κάμερα, μπορεί μεν να μη φας πρόστιμο, αλλά θα τηρήσεις τα όρια, δε θα περάσεις το κόκκινο κτλ. Πολύ πιο χρήσιμο, if you ask me. Και όταν γίνουν πολλές (όπως γίνονται) δε θα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που μπορείς να παρανομήσεις (αν κάποιος σκεφτεί να πάει από αλλού) ή και να υπάρχει θα είναι η εξαίρεση/δε θα βολεύει κτλ.

Καλά αυτό ίσχυε once upon a time.
Για να κάνουν ότι βγάζουν τις κάμερες να δούμε τι θα γίνει. Έχεις δει πως οδηγάνε στην Ινδία; Κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην Αγγλία.

• Like
Reactions: FSword
H εφαρμογή του μέτρου με τις κάμερες ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ιδιαίτερα στο κοκκινο μπας κ φρενάρει κανενας και δεν μας σκοτώσει .

ΕΛΕΟΣ ! Να πάει 1.000 Ευρώ , στη 2η αυτόματη αφαίρεση διπλώματος κ στην 3η κατάσχεση . ΜΟΝΟ έτσι μαθαίνει ο Ελληνάρας δολοφόνος !
Φορμπηχτικό ή όχι , έχουμε οικογένεις μέσα σα αυτοκίνητα .

Παντως μπήκαν δεν μπήκαν το ίδιο είναι .Στην Κατεχάκη ειδικά αβέρτα ...

• Like
Reactions: avpap
Τώρα που μιλάμε γι'αυτό, μου έχει κάνει (θλιβερή) εντύπωση το ότι το 90% (χωρίς καμία υπερβολή) των πινακίδων με απαγόρευση στροφής ή απαγόρευση εισόδου είναι γεμάτες με αυτοκόλλητα σε σημείο που δεν φαίνονται.

Ώρες ώρες χαβαλεδιάζω και λέω στη γυναίκα μου ότι αν κάποτε πάρω σύνταξη και έχω χρόνο για σκότωμα, μια μέρα θα περιμένω σε μια από αυτές μέχρι να δω περιπολικό και θα μπω ανάποδα για να με γράψουν, θα αρνηθώ να πληρώσω αφού δεν φαίνεται τίποτα στην ταμπέλα, μόνο και μόνο για να πάω δικαστήριο και να πάρει δημοσιότητα η υπόθεση.

Το πιο αστείο είναι ότι τα αυτοκόλλητα αυτά είναι συνδέσμων κλπ, οπότε εύκολα εντοπίζονται (και κόβονται οι σχετικοί κώλοι).
λειπεις παρα πολλα χρονια απο την ελλαδα και αυτο φαινεται :)
Τιποτα απο οσα λες δεν ειναι παραλογο αλλα τιποτα επισης δεν θα γινει εδω.

• Sad
Reactions: Maestro
Καλά αυτό ίσχυε once upon a time.
Για να κάνουν ότι βγάζουν τις κάμερες να δούμε τι θα γίνει. Έχεις δει πως οδηγάνε στην Ινδία; Κάτι παρόμοιο θα γίνει και στην Αγγλία.
Καλά δεν το συζητώ, αλλά σε κάθε περίπτωση δε νομίζω ότι επιχειρηματολογεί κανείς υπέρ της κατάργησης των καμερών.

H εφαρμογή του μέτρου με τις κάμερες ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ ιδιαίτερα στο κοκκινο μπας κ φρενάρει κανενας και δεν μας σκοτώσει .

ΕΛΕΟΣ ! Να πάει 1.000 Ευρώ , στη 2η αυτόματη αφαίρεση διπλώματος κ στην 3η κατάσχεση . ΜΟΝΟ έτσι μαθαίνει ο Ελληνάρας δολοφόνος !
Φορμπηχτικό ή όχι , έχουμε οικογένεις μέσα σα αυτοκίνητα .

Παντως μπήκαν δεν μπήκαν το ίδιο είναι .Στην Κατεχάκη ειδικά αβέρτα ...

Είναι φρέσκο ακόμα. Όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα πρόστιμα θα φρενάρουν. Δεν μπορεί.
Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι θα τα δούνε στο taxis αν μπουν για καμιά άσχετη δουλειά. Σιγά τώρα ποιος έχει wallet ......

• Like
Reactions: DimAsi
Ίσως έχω γίνει πολύ αμερικανάκι πια μετά από τόσα χρόνια, αλλά συμπαθάτε με μα αδυνατώ να καταλάβω πως αυτό το πράγμα είναι νόμιμο. Δηλαδή κάνει το κράτος μια επένδυση εκατομμυρίων για να κάνει κάτι που στην ουσία είναι δειγματοληπτικός έλεγχος (με την έννοια ότι δε μπορεί να έχει κάμερες κάθε 2 μέτρα), και κάποιος φτιάχνει ένα app που σε ενημερώνει για να φρενάρεις πριν κάθε κάμερα.

Είμαι σίγουρος οι ορδές νομικών που σίγουρα έχουν αυτές οι εφαρμογές θα το έχουν σκεφθεί πριν από μας. Και η εξήγηση είναι πολύ απλή: "το waze δεν παρέχει κανένα αρχείο που να περιλαμβάνει κάμερες κλπ . Όλα τα σημεια των καμερών είναι ανεβασμένα από τους χρήστες. Βρείτε τους χρήστες που τα ανέβασαν......"

Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που δεν κλείνουν το stremio, το real-debrid κλπ κλπ ανάλογες εφαρμογές.

Είναι φρέσκο ακόμα. Όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα πρόστιμα θα φρενάρουν. Δεν μπορεί.
Η πλάκα είναι ότι οι περισσότεροι θα τα δούνε στο taxis αν μπουν για καμιά άσχετη δουλειά. Σιγά τώρα ποιος έχει wallet ......
2-3 να περάσουν το πολύ κ να δεις το μπουγιουρντι που θα τους έρθει . ...

Είμαι σίγουρος οι ορδές νομικών που σίγουρα έχουν αυτές οι εφαρμογές θα το έχουν σκεφθεί πριν από μας. Και η εξήγηση είναι πολύ απλή: "το waze δεν παρέχει κανένα αρχείο που να περιλαμβάνει κάμερες κλπ . Όλα τα σημεια των καμερών είναι ανεβασμένα από τους χρήστες. Βρείτε τους χρήστες που τα ανέβασαν......"

Είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που δεν κλείνουν το stremio, το real-debrid κλπ κλπ ανάλογες εφαρμογές.
Ακριβώς όπως το λες είναι . Η Αστυνομία... ζήτησε από την Google στο Maps να κατέβουν κ κατέβηκαν .
Στο Waze έφαγε τσιμεντόπορτα . Το ανέλαβε το ΥΔΤ με το νομικό τμήμα και ξαναέφαγαν ποιο μεγάλη πόρτα ....κ το άφησαν

Ακριβώς όπως το λες είναι . Η Αστυνομία... ζήτησε από την Google στο Maps να κατέβουν κ κατέβηκαν .
Στο Waze έφαγε τσιμεντόπορτα . Το ανέλαβε το ΥΔΤ με το νομικό τμήμα και ξαναέφαγαν ποιο μεγάλη πόρτα ....κ το άφησαν
το waze ανηκει στην google ομως. Για ποιον λογο υπηρξε διαφορετικη αντιμετωπιση;

το waze ανηκει στην google ομως. Για ποιον λογο υπηρξε διαφορετικη αντιμετωπιση;
Υποθέτω γιατί στο Google maps τα διάφορα features χειρίζεται η ίδια η Google, αρα φέρει την ευθύνη, ενώ στο Waze τα χειρίζονται οι χρήστες.

Οπως είπε ο Τάσος , οι χρήστες ανεβάζουν κ όχι η πλατφόρμα . Στο Μaps οπως κ στο Ηere το βαζει η πλατφόρμα . Στο HERE που έχει το αμαξι σε μένα βγάζει της Αττικής αλλά καμία άλλη . Στο Maps εχει κρατήσει της ΑΟ αλλά δεν χτυπάει ...

και στο google maps οι χρηστες ανεβαζουν την παρουσια αστυνομιας κλικαροντας το κιτρινο τριγωνο και "Police". Δοκιμαστε το μονοι σας. Εγω μολις το εκανα.