Αυτοκινητιστικά νέα

Δηλαδή αμφιβάλλεις ότι θα φορολογηθούν τα ηλεκτρικά;

Δεν αμφέβαλα ποτέ για την αφαίμαξη στη σχέση ελληνικού κράτους και οχήματος. Απλώς λέω ότι αν το βάλουν αυτή τη στιγμή, θα πάνε οι φόροι σε άλλους εκτός από τους χρήστες.

Δεν αμφέβαλα ποτέ για την αφαίμαξη στη σχέση ελληνικού κράτους και οχήματος. Απλώς λέω ότι αν το βάλουν αυτή τη στιγμή, θα πάνε οι φόροι σε άλλους εκτός από τους χρήστες.
Αυτός είναι ο λόγος και μόνο.

Έχουμε στόχους να επιτύχουμε από τις Βρυξέλλες για την ηλεκτροκίνηση και αν βγάλουμε τα leasing είμαστε στο μηδέν πρακτικά. Επίσης για κάποιο λόγο (@DimAsi ξέρεις μήπως γιατί γίνεται αυτό; ) τα PHEV και ηλεκτρικά μετά τα 4-5 χρόνια που τα έχουν οι εταιρίες τυπικά βγαίνουν προς πώληση σαν μεταχειρισμένα, αλλά δεν φαίνονται στην Ελληνική αγορά. Ίσως τα εξάγουν για πωλήσεις αλλού, ίσως δεν υπάρχει ζήτηση και για αυτό γίνεται αυτό - δεν ξέρω.
Έτσι αν πάνε να φορολογήσουν δεν θα πάρουν αυτά που θέλουν από αυτούς που θέλουν.
Έκαναν ήδη τον πρώτο εξορθολογισμό του πλαισίου, βγάζοντας εκτός επιλεξιμότητας τα PHEV και αφήνοντας μόνο τα ηλεκτρικά στα κίνητρα. Φυσικά για να μην γίνει χάος στην αγορά, συνεχίζουν να ισχύουν οι απαλλαγές για υπάρχοντα leasing μέχρι να λήξει το συμβόλαιο.

Είμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα με 2 Leasing στην οικογένεια. Το πρώτο είναι PHEV και το δεύτερο είναι mild hybrid. Ο λόγος ήταν ότι κατά απόλυτη τιμή και τα 2 ήταν τα πιο χαμηλού συνολικού κόστους για τις δικές μου ανάγκες. Δηλαδή ενώ τα κίνητρα τα χρειαζόμουν για να πάρω το μεγαλύτερο από τα 2 (κατηγορίας C-SUV), δεν ήταν αρκετά για να κάνουν ελκυστικό ένα μικρό ηλεκτρικό ή PHEV για το δεύτερο αυτοκίνητο (κατηγορίας B-SUV που πάρθηκε λίγο πριν την αλλαγή του πλαισίου) όσο και αν ήμουν θετικός για αυτό.

Όταν με το καλό εξισορροπηθεί η αγορά και έχουν ιδιώτες σημαντικό αριθμό θα γίνει και αυτό. Σκέφτομαι μόνο ότι το αυτοκίνητο που πήρα με ένα excelόφυλλο και τελικά με έχει κερδίσει απίστευτα δεν θα το αγόραζα ποτέ γιατί θα είχε φόρο πολυτελείας για τον κινητήρα των 2.5 λίτρων κάνοντάς το απλά ασύμφορο.

Εδώ και χρόνια οι εισαγωγείς έχουν εκδόσεις μοντέλων που «πατάνε» επάνω στα φορολογικά σκαλοπάτια της ΛΤΠΦ. Και στα ηλεκτρικά μέχρι 40 χιλ ΛΤΠΦ είναι εντελώς αφορολόγητα. Γι' αυτό δεν προλαβαίνω να μετράω BMW X1 έξω...

Αν διαβάσεις στο τέλος του άρθρου μας λέει ότι ουσιαστική εφαρμογή θα έχει ο νέος νόμος από τον Αυγουστο του 2028, οπότε για τουλάχιστον άλλα 2 χρονάκια έτσι θα είμαστε όπως τώρα!!

Υ.Γ. 2εκ αμάξια χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ?? Ουάου..αν βάλουμε ότι αμάξια στην Ελλάδα πάνω από 4ετων που είναι να περάσουν ΚΤΕΟ έχουμε κάπου 5-5,2εκ. σημαίνει ότι το 40% των οχημάτων εκεί έξω δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!! Κοντά 1 στα 2!!

• Like
Reactions: Φρα.Πε.
Αν διαβάσεις στο τέλος του άρθρου μας λέει ότι ουσιαστική εφαρμογή θα έχει ο νέος νόμος από τον Αυγουστο του 2028, οπότε για τουλάχιστον άλλα 2 χρονάκια έτσι θα είμαστε όπως τώρα!!

Υ.Γ. 2εκ αμάξια χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ?? Ουάου..αν βάλουμε ότι αμάξια στην Ελλάδα πάνω από 4ετων που είναι να περάσουν ΚΤΕΟ έχουμε κάπου 5-5,2εκ. σημαίνει ότι το 40% των οχημάτων εκεί έξω δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ!! Κοντά 1 στα 2!!

Καλά δεν ξέρεις αν θα περάσουν ΚΤΕΟ αυτά που λες. Μπορεί και να περάσουν όταν θα έρθει η ώρα να περάσουν ΚΤΕΟ.

Το ρεζουμέ είναι ότι 2 εκατομύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και έχει παρέλθει η διετία. Αυτά πάνε σκραπ. Αλλά έχει και ένα παραθυράκι βλέπω ότι αυτό είναι σταδιακή εφαρμογή μέχρι το 2028.

Καλά δεν ξέρεις αν θα περάσουν ΚΤΕΟ αυτά που λες. Μπορεί και να περάσουν όταν θα έρθει η ώρα να περάσουν ΚΤΕΟ.

Το ρεζουμέ είναι ότι 2 εκατομύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και έχει παρέλθει η διετία. Αυτά πάνε σκραπ. Αλλά έχει και ένα παραθυράκι βλέπω ότι αυτό είναι σταδιακή εφαρμογή μέχρι το 2028.
Πάντως τα περισσότερα από αυτά θα είναι και σαράβαλα, θα έχουν αξία μαξ κανένα χιλιάρικο, οπότε και σκράπ να τα πάνε ούτε οι ιδιοκτήτες θα χάσουν πολλά και ίσως αδειάσουν λίγο οι δρόμοι, άλλα και να ηρεμίσουμε από επικίνδυνα σαράβαλα και μόλυνση σε ένα βαθμό.

Amen to that.

Ακόμα και τώρα στερνά Ιουλίου και έχει κίνηση και τροχονόμους. Τι θα απογίνουμε τον χειμώνα δεν ξέρω...
Πήγα εχτές με το αμάξι στο Λουτράκι να πάρω την κόρη μου από την κατασκήνωση και στον γυρισμό γύρω στις 5 το απόγευμα όλη η Αττική Οδος πνιγμένη, σημειωτόν πήγαινα και με ατελείωτες στάσεις και παρατηρούσα τα αμάξια δίπλα μου, όλα μα όλα με ένα άτομο τον οδηγό ήταν μέσα. Αν επικρατεί τέτοια κατάσταση τέλος Ιουλίου, τι θα γίνει τον χειμώνα? Είναι πλέον αδύνατον να κυκλοφορείς με αμάξι στην Αθήνα, η κατάσταση όχι απλά έχει ξεφύγει, είναι μη βιώσιμη, πρέπει να παρθούν κάποια στιγμή δραστικά μέτρα.

Αμέσως. Διαλεξε μερικά από τα μέτρα που μου έρχονται οτο μυαλό:
-αύξηση τεκμηρίων
-αυξηση τελών κυκλοφορίας
-βενζινη στα 3+ ευρώ
-αυξηση τιμής διοδίων

Για αύξηση φόρου ταξινόμησης δεν έχει νόημα αφού ο Έλληνας δεν έχει να πάρει νέο αμάξι.

Τα τελευταία 2 -3 χρόνια αποφεύγω να έρθω με το αυτοκίνητο στην Αθήνα.
Ακόμα και αν έρθω από ανάγκη, θα το παρκάρω και θα κινηθώ με ταξί ή με ΜΜΜ.
Ουσιαστικά ούτε αυτό θα ήθελα.
Η επιθυμία μου είναι ένα αξιόπιστο και συχνό τρένο από την Πάτρα που μένω, στην Αθηνά (γιατί όχι και πιο μακριά).
Το αστείο είναι πως πλέον όταν έχω να πάω στο Ελ. Βενιζέλος ή στο Λαύριο, υπολογίζω σοβαρά την κίνηση στην Αττική οδό,
ώστε τυχόν μποτιλιάρισμα να μη με κάνει να χάσω την πτήση ή το πλοίο.
Ευτυχώς η κίνηση από Σχιστό σε Πειραιά δεν είναι επηρεασμένη.

Υ.Γ
Έχω μεγαλώσει και σε λίγα χρόνια θα αφήσω την οδήγηση συνειδητά (φοβάμαι πλέον με ότι βλέπω).
Σκέφτομαι τους κατοίκους των Αθηνών που συνταξιούχοι πλέον θα χρειαστεί να δουλεύουν.
Αν δεν κυκλοφορήσουν νέα αυτοκίνητα με μηχανισμούς ασφαλείας και υποβοηθουμένη οδήγηση,
μας βλέπω........ να λύνουμε γρήγορα και μόνοι μας το συνταξιοδοτικό.

Ποιοι μηχανισμοί ασφαλείας; Δεν σωνομαστε με τίποτα. Στα καινούργια αυτοκίνητα που τα περισσότερα είναι πλέον αυτόματα και με ηλεκτρική υποβοήθηση, που σημαίνει γρήγορο ξεκίνημα, μπερδεύουν το D με το R και μπουκάρουν αέρα μέσα στα μαγαζιά.....

Μια διαφορετική ιστορία που έχει αφετηρία πριν από 40 χρόνια...

Ποιοι μηχανισμοί ασφαλείας; Δεν σωνομαστε με τίποτα. Στα καινούργια αυτοκίνητα που τα περισσότερα είναι πλέον αυτόματα και με ηλεκτρική υποβοήθηση, που σημαίνει γρήγορο ξεκίνημα, μπερδεύουν το D με το R και μπουκάρουν αέρα μέσα στα μαγαζιά.....
Το ένα από τα δύο καινούργια αυτοκίνητα που έχω πατάει μόνο του φρένο αν κάνεις τέτοια χαζομάρα. Το χαμηλότερης κατηγορίας δώσε του 2-4 χρόνια και θα γίνει και εκεί βασικός εξοπλισμός.
Το ότι πατάει φρένο το έχω καταλάβει όταν πάω να το χώσω σε κάτι πολύ πολύ μικρές θέσεις parking που όλοι οι αισθητήρες περιμετρικά είναι στο κόκκινο και κάποια στιγμή απλά μου το φρενάρει και θέλεις μπελά για να πάει ακόμη πιο πίσω :ROFLMAO:

Εγώ πάντως αλλού κόλλησα και το διάβασα 2 φορές
"ο νέος κανονισμός βάζει φρένο και στις εξαγωγές προβληματικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άλλες, αφού προβλέπεται πως όχημα που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες τεχνικές πιστοποιήσεις ή έχει χαρακτηριστεί ως όχημα τέλους κύκλου ζωής δεν θα μπορεί να εξαχθεί ως μεταχειρισμένο, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα παράνομης εμπορίας μη ασφαλών οχημάτων."
Αυτό για την Ελλάδα θα είναι σωτήριο. Θυμάμαι κοντά στο προηγούμενο σπίτι που έμενα ήταν ένα φαναρτζίδικο που δούλευε φασόν για εισαγωγέα γνωστό μεταχειρισμένων των νοτιοδυτικών προαστείων. Στην καλύτερη μιλάμε για λαμαρινοδουλειές μικρές, στη χειρότερη πόσοι ανυποψίαστοι αγόρασαν "ατρακάριστο". Τουλάχιστον με εφαρμογές τύπου carvertical οι πιο ψαγμένοι έμαθαν να ψάχνουν πριν αγοράσουν.

• Like
Reactions: Φρα.Πε.

Μαλλον μεσα στα 2.000.000 ειναι και τα ανενεργα με τις παραδομενες πινακιδες.

Έχει δει κανένας από κοντά το Aion UT.?Για 22,500 φαίνεται τίμιο ντηλ.
Κάποιος που να έχει άποψη-εμπειρία?

Same Sh1t...Different Day.

Στο Metropolitan Expo θα διεξαχθεί η έκθεση από το Σάββατο 3 έως και την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.

Το εισιτήριο κοστίζει 12€, ενώ για τα παιδιά έως 12 ετών, όπως και τα Άτομα με Αναπηρία είναι δωρεάν.

• Περισσότερες από 50 μάρκες αυτοκινήτων
  • Πανελλαδικές πρεμιέρες νέων και πολυαναμενόμενων μοντέλων
  • Προηγμένες τεχνολογίες κινητικότητας και τις τελευταίες εξελίξεις στην αυτοκίνηση
  • Test Drives με επιλεγμένα νέα μοντέλα
  • Μοναδικές δράσεις και events για τους φίλους του αυτοκινήτου

• Like
Reactions: takisot