Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ετσι για τα στατιστικά, έχουμε περίπου 250 θανάτους από μηχανές τον χρόνο και άλλους τόσους από αμάξια.
Το σημαντικό όμως είναι ότι τα αμάξια είναι 3πλα σε αριθμό οπότε μόνο του αυτό δείχνει ότι οι μηχανές έχουν 3πλασιο ποσοστό στο να χάσεις την ζωή σου.

Ενώ και σε απλούς τραυματισμούς και χτυπήματα, είναι αισθητά περισσότερα σε μηχανές παρόλο που είναι όπως είπαμε μόλις το 1/3 των αμαξιών.

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα, είναι σαφώς πιο επικίνδυνο μεταφορικό μέσο, όχι βέβαια ότι με το αμάξι είσαι ασφαλής, και εκεί έχουμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα είναι πιο ασφαλές από μηχανή με διαφορά μάλιστα σύμφωνα με τα νούμερα.

Αν λοιπόν προσθέσεις στην εξίσωση τις ώρες που τρως στον δρόμο με το αμάξι, με όσα αρνητικά έχουμε πει ήδη…δεν ξέρω ειλικρινά πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο….και τα 2 έχουν λοιπόν τα αρνητικά και τα θετικά τους…

Μηχανη:
θετικά: πας γρήγορα στον προορισμό σου, με πολύ χαμηλότερα έξοδα, εύκολο στο παρκάρισμα, δεν κολλάς στην κίνηση.
Αρνητικά: Επικίνδυνο μέσο για τραυματισμούς μέχρι και θανατους, δύσκολο στη βροχή, τρως κρύο ή ζέστη.

Αμάξι:
Θετικά: πιο ασφαλές από την μηχανή, είσαι άνετος και ωραίος, δνε καταλαβαίνει από καιρό και κουβαλάς ότι θες, ακούς και τις μουσικαρες σου, έως και χαζεύεις και λίγο.
Αρνητικά: τρως τρελή κίνηση, χάνεις ώρες από την ζωή σου μέσα στο αμάξι, πας παντού καθυστερημένος, καλή τύχη με το παρκάρισμα, κίνδυνος για την ψυχική σου υγεια, πολύ μεγαλύτερο κόστος και σε αγορά και σε κόστος μετακίνησης ανά χιλιόμετρο.

Οπότε διαλεχτε και πάρτε..και τα 2 είναι αστα βράστα….οπως είπα πριν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα αν είσαι μακριά από την δουλειά σου.

Εγώ βλέπω ότι γράφεις σαν μουτζαχεντίν για ένα θέμα που δεν σηκώνει οπαδικού τύπου αντιπαράθεση …
Κομματάκι δύσκολο να γράφω σαν μουτζαχεντίν γιατί αυτό είναι πληθυντικός. 🤣

Όσοι διαβάζουν τι έχεις γράψει και έχουν επαφή με ελαφρύ δίκυκλο, κυλιούνται από τα γέλια στο πάτωμα, να είσαι σίγουρος.

Δεν μπόρεσες να απαντήσεις για την ενεργητική ασφάλεια και τώρα πετάς λέξεις.

Οκ. Δεν έχει σημασία τι νομίζεις εσύ. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για να κυκλοφορούν στο δρόμο. Τα υπόλοιπα σχετικά με τους φόβους σου είναι άκυρα.

Ετσι για τα στατιστικά, έχουμε περίπου 250 θανάτους από μηχανές τον χρόνο και άλλους τόσους από αμάξια.
Το σημαντικό όμως είναι ότι τα αμάξια είναι 3πλα σε αριθμό οπότε μόνο του αυτό δείχνει ότι οι μηχανές έχουν 3πλασιο ποσοστό στο να χάσεις την ζωή σου.

Ενώ και σε απλούς τραυματισμούς και χτυπήματα, είναι αισθητά περισσότερα σε μηχανές παρόλο που είναι όπως είπαμε μόλις το 1/3 των αμαξιών.

Τα νούμερα είναι ξεκάθαρα, είναι σαφώς πιο επικίνδυνο μεταφορικό μέσο, όχι βέβαια ότι με το αμάξι είσαι ασφαλής, και εκεί έχουμε πολλούς νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο, αλλά σίγουρα είναι πιο ασφαλές από μηχανή με διαφορά μάλιστα σύμφωνα με τα νούμερα.

Αν λοιπόν προσθέσεις στην εξίσωση τις ώρες που τρως στον δρόμο με το αμάξι, με όσα αρνητικά έχουμε πει ήδη…δεν ξέρω ειλικρινά πιο είναι καλύτερο ή χειρότερο….και τα 2 έχουν λοιπόν τα αρνητικά και τα θετικά τους…

Μηχανη:
θετικά: πας γρήγορα στον προορισμό σου, με πολύ χαμηλότερα έξοδα, εύκολο στο παρκάρισμα, δεν κολλάς στην κίνηση.
Αρνητικά: Επικίνδυνο μέσο για τραυματισμούς μέχρι και θανατους, δύσκολο στη βροχή, τρως κρύο ή ζέστη.

Αμάξι:
Θετικά: πιο ασφαλές από την μηχανή, είσαι άνετος και ωραίος, δνε καταλαβαίνει από καιρό και κουβαλάς ότι θες, ακούς και τις μουσικαρες σου, έως και χαζεύεις και λίγο.
Αρνητικά: τρως τρελή κίνηση, χάνεις ώρες από την ζωή σου μέσα στο αμάξι, πας παντού καθυστερημένος, καλή τύχη με το παρκάρισμα, κίνδυνος για την ψυχική σου υγεια, πολύ μεγαλύτερο κόστος και σε αγορά και σε κόστος μετακίνησης ανά χιλιόμετρο.

Οπότε διαλεχτε και πάρτε..και τα 2 είναι αστα βράστα….οπως είπα πριν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα αν είσαι μακριά από την δουλειά σου.

Μόνο που αυτά αφορούν ΜΗΧΑΝΕΣ.

Εδώ συζητάμε τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με το δίπλωμα του αυτοκινήτου, δηλαδή τα ελαφρά δίκυκλα, τα οποία μόνα τους δεν υπάρχουν ως στατιστική.

Δηλαδή συζητάμε, όσοι έχουν αυτοκίνητο, πως να μπορούν να μετακινηθούν εναλλακτικά ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. Χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν κάτι.

Κομματάκι δύσκολο να γράφω σαν μουτζαχεντίν γιατί αυτό είναι πληθυντικός.

Όσοι διαβάζουν τι έχεις γράψει και έχουν επαφή με ελαφρύ δίκυκλο, κυλιούνται από τα γέλια στο πάτωμα, να είσαι σίγουρος.

Δεν μπόρεσες να απαντήσεις για την ενεργητική ασφάλεια και τώρα πετάς λέξεις.

Οκ. Δεν έχει σημασία τι νομίζεις εσύ. Έχουν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας για να κυκλοφορούν στο δρόμο. Τα υπόλοιπα σχετικά με τους φόβους σου είναι άκυρα.

Δεν ξέρω αν είσαι μουτζαχεντίν σε ενικό ή πληθυντικό, μου είναι παγερά αδιάφορο. Εγώ ξέρω ότι έχω χάσει συνάδελφο από ατύχημα με μηχανή που καρφώθηκε δέντρο και ένα κολλητό φίλο που έμεινε σχεδόν παράλυτος επειδή μια κυρία έπεσε πάνω του αλλάζοντας λωρίδα. Ελα τώρα πες μου για την ενεργητική ασφάλεια και πόσο γελάς με αυτά που γράφω… Emotional intelligence μηδέν μιλάμε…

Δεν ξέρω αν είσαι μουτζαχεντίν σε ενικό ή πληθυντικό, μου είναι παγερά αδιάφορο. Εγώ ξέρω ότι έχω χάσει συνάδελφο από ατύχημα με μηχανή που καρφώθηκε δέντρο και ένα κολλητό φίλο που έμεινε σχεδόν παράλυτος επειδή μια κυρία έπεσε πάνω του αλλάζοντας λωρίδα. Ελα τώρα πες μου για την ενεργητική ασφάλεια και πόσο γελάς με αυτά που γράφω… Emotional intelligence μηδέν μιλάμε…

Βασικά για να μαθαίνεις, μουτζαχεντίν είναι λέξη στον πληθυντικό. Στον ενικό είναι μουτζαχίντ. Αν με αποκαλέσεις έτσι είναι σαν να μου λες ότι με βλέπεις τουλάχιστον διπλό.
Δεν θέλω ούτε να φανταστώ πως οδηγείς δηλαδή... 🤣😁

Και σου ξαναλέω. Δεν έχεις επαφή με το αντικείμενο για το οποίο εκφράζεις άποψη. Μάλιστα τα έχεις βάλει όλα ίδια. Τα ελαφρά δίκυκλα με τις μηχανές.

Γι'αυτό η άποψη σου είναι άκυρη.

Είναι μάλιστα τόσο άκυρη που εγώ λέω ενεργητική ασφάλεια, κι εσύ επιμένεις να ξαναλές αν πέσει ο άλλος επάνω σου, δηλαδή παθητική ασφάλεια.

Και επιμένεις και λες ότι έχεις φίλους που έχουν χάσει τη ζωή τους με μηχανή; So what? Εγώ έχω χάσει συγγενή πρώτου βαθμού με αυτοκίνητο και μάλιστα ήταν επιβάτης.
Άρα τι μας λες; Τίποτε απολύτως...

Άστο. Δεν το χεις λέμε.

Last edited:
Βρε δεν οα να έχεις και φίλες;

Δεν έχεις ιδέα τι λες. Τα έχεις κάνει όλα σούπα.

"Κόβει" αμέσως το 125. Ενεργητική ασφάλεια στο φουλ. Sorry, αν σε απογοητεύει αυτό.
Η θνησιμότητα στα δίκυκλα είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από αυτή των αυτοκινήτων, για την ίδια διανυθείσα απόσταση.
Ειδικότερα στη χώρα μας το ποσοστό των θανάτων των δικυκλιστών είναι διπλάσιο από αυτό του μέσου όρου της Ευρώπης, για λόγους που όλοι υποψιαζόμαστε.
Επίσης το είδος των κακώσεων είναι πολύ σοβαρότερο στους δικυκλιστές.
Δικαίωμα του καθενός να κινηθεί όπως θέλει, αλλά τα στατιστικά είναι αμείλικτα.
Όσο αφορά την εμπειρία, δεν γνωρίζω τι έχετε δει ή αν έχετε εργαστεί σε τμήμα επειγόντων, σας εύχομαι .........να μη έχετε ιδέα.

• Like
Reactions: takisot
Μόνο που αυτά αφορούν ΜΗΧΑΝΕΣ.

Εδώ συζητάμε τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με το δίπλωμα του αυτοκινήτου, δηλαδή τα ελαφρά δίκυκλα, τα οποία μόνα τους δεν υπάρχουν ως στατιστική.

Δηλαδή συζητάμε, όσοι έχουν αυτοκίνητο, πως να μπορούν να μετακινηθούν εναλλακτικά ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. Χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν κάτι.
Ισχύει, δεν ξέρουμε στατιστικά σε μικρά σκουτερακια 125 κυβικά.
Το θέμα πάντως δεν είναι το δίπλωμα, σιγά τώρα, αλλά ο κίνδυνος που φοβούνται οι περισσότεροι με τα δίκυκλα. Εγώ το δηλώνω είμαι άσχετος πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά τα φοβάμαι, ίσως λάθος μου, ίσως επειδή δεν τα έχω ζήσει, ίσως λόγω άγνοιας…οκ αλλά τα φοβάμαι και δύσκολα θα αγόραζα έστω και ένα 125 κυβικά…

Η θνησιμότητα στα δίκυκλα είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερη από αυτή των αυτοκινήτων, για την ίδια διανυθείσα απόσταση.
Ειδικότερα στη χώρα μας το ποσοστό των θανάτων των δικυκλιστών είναι διπλάσιο από αυτό του μέσου όρου της Ευρώπης, για λόγους που όλοι υποψιαζόμαστε.
Επίσης το είδος των κακώσεων είναι πολύ σοβαρότερο στους δικυκλιστές.
Δικαίωμα του καθενός να κινηθεί όπως θέλει, αλλά τα στατιστικά είναι αμείλικτα.
Όσο αφορά την εμπειρία, δεν γνωρίζω τι έχετε δει ή αν έχετε εργαστεί σε τμήμα επειγόντων, σας εύχομαι .........να μη έχετε ιδέα.

Βεβαίως. Τα ποσοστά για όσους οδηγούν με δίπλωμα αυτοκινήτου έως 125 παρακαλώ μπορώ να έχω;

Αν δεν τα έχω, δεν είναι σταθμισμένα τα ποσοστά, επομένως δεν λένε τίποτε.

Α, ναι. Ξέρω τι γίνεται και σε νεκροτομείο ακόμα. Ξέρεις δεν είναι μόνο από δίκυκλα, αλλά και από αυτοκίνητα εκεί.

Ισχύει, δεν ξέρουμε στατιστικά σε μικρά σκουτερακια 125 κυβικά.
Το θέμα πάντως δεν είναι το δίπλωμα, σιγά τώρα, αλλά ο κίνδυνος που φοβούνται οι περισσότεροι με τα δίκυκλα. Εγώ το δηλώνω είμαι άσχετος πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά τα φοβάμαι, ίσως λάθος μου, ίσως επειδή δεν τα έχω ζήσει, ίσως λόγω άγνοιας…οκ αλλά τα φοβάμαι και δύσκολα θα αγόραζα έστω και ένα 125 κυβικά…

Το θέμα είναι η νοοτροπία του φόβου, της άγνοιας και εν τέλει της αφασίας.

Δηλαδή για να το κάνω πενηνταράκια, όσοι είναι εποχουμενα εμπόδια στο δρόμο, εφευρίσκουν δικαιολογίες προκειμένου να καταλήξουν στο... δεν μπορώ να κάνω αλλιώς

Πλέον μπορούν. Αλλά θα εφεύρουν χίλιες δικαιολογίες αστείες, για να μην το κάνουν.

Thank you Captain Obvious.
Είπαμε, emotional intelligence μηδέν μιλάμε….

Ναι ναι ο,τι πεις. Μέχρι στιγμής καμία απάντηση παρά μόνο ότι ναναι αχταρμας.

Να είσαι βέβαιος ότι όλα όσα έχεις γράψει είναι πιο... obvious από οτιδήποτε άλλο σε όσους έχουν επαφή με ελαφρύ δίκυκλο.

Εσύ δεν έχεις επαφή, επομένως να σου λείπουν οι εκ του μακρόθεν ψυχαναλυσεις σε εμένα. Κατανοητό;

Όταν αποκτήσεις επαφή με το αντικείμενο, τότε η άποψη σου θα έχει βάρος. Μέχρι τότε, σταματά-ξεκινά και πολύ σου είναι.

Ναι ναι ο,τι πεις. Μέχρι στιγμής καμία απάντηση παρά μόνο ότι ναναι αχταρμας.

Να είσαι βέβαιος ότι όλα όσα έχεις γράψει είναι πιο... obvious από οτιδήποτε άλλο σε όσους έχουν επαφή με ελαφρύ δίκυκλο.

Εσύ δεν έχεις επαφή, επομένως να σου λείπουν οι εκ του μακρόθεν ψυχαναλυσεις σε εμένα. Κατανοητό;

Όταν αποκτήσεις επαφή με το αντικείμενο, τότε η άποψη σου θα έχει βάρος. Μέχρι τότε, σταματά-ξεκινά και πολύ σου είναι.
Προφανώς έχεις σοβαρο πρόβλημα αντίληψης, οπότε είναι αδύνατον κάποιος να συζητήσει σοβαρά μαζί σου. Συνέχισε να εκτίθεσαι με τα γραφόμενα σου.

• Haha
Reactions: Pleo
Βεβαίως. Τα ποσοστά για όσους οδηγούν με δίπλωμα αυτοκινήτου έως 125 παρακαλώ μπορώ να έχω;

Αν δεν τα έχω, δεν είναι σταθμισμένα τα ποσοστά, επομένως δεν λένε τίποτε.
Γιατί; Ποιο είναι το στατιστικό κώλυμα; και σε τι βοηθά η κατάτμηση της συζήτησης;

Α, ναι. Ξέρω τι γίνεται και σε νεκροτομείο ακόμα. Ξέρεις δεν είναι μόνο από δίκυκλα, αλλά και από αυτοκίνητα εκεί.
Μιλώ από την εμπειρία μου με δίκυκλα
Όσο αφορά το νεκροτομείο τα πράγματα εκεί είναι .....ήσυχα, εκτός από την στιγμή προσέλευσης των συγγενών.
Στο.... ζεστό χώρο των επειγόντων σας εύχομαι να μη βρεθείτε.

Γιατί; Ποιο είναι το στατιστικό κώλυμα; και σε τι βοηθά η κατάτμηση της συζήτησης;

Τη συζήτηση τη διάβασες;

Πάμε άλλη μια. Μιλάμε για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης των οδηγών αυτοκινήτου.
Αυτό ως προς τα δίκυκλα, χωρίς άλλο δίπλωμα και χωρίς εξετάσεις.
Σε αυτό είναι: τα δίκυκλα έως 125 κυβικά.
Συνεπώς τα στατιστικά που θέλουμε είναι για όσους κυκλοφορούν με αυτά υπό τις προϋποθέσεις αυτές.

Μιλώ από την εμπειρία μου με δίκυκλα
Όσο αφορά το νεκροτομείο τα πράγματα εκεί είναι .....ήσυχα, εκτός από την στιγμή προσέλευσης των συγγενών.
Στο.... ζεστό χώρο των επειγόντων σας εύχομαι να μη βρεθείτε.

Ναι.
Πες μας λοιπόν τα στατιστικά, σταθμισμένα όπως τα ζήτησα. Τα έχεις;

Προφανώς έχεις σοβαρο πρόβλημα αντίληψης, οπότε είναι αδύνατον κάποιος να συζητήσει σοβαρά μαζί σου. Συνέχισε να εκτίθεσαι με τα γραφόμενα σου.

Καταφανως δεν έχεις ανέβει ποτέ σε δίκυκλο. Ο,τι και να λες... τσάμπα το λες. Δεν έχει καμία αξία.

Καταφανως δεν έχεις ανέβει ποτέ σε δίκυκλο. Ο,τι και να λες... τσάμπα το λες. Δεν έχει καμία αξία.
Αυτό που δεν έχει σίγουρα αξία, είναι να προσπαθεί κάποιος να συνομιλήσει σοβαρά μαζί σου. Είναι σαν να μιλάς με τοίχο, για την ακρίβεια ντουβάρι...

• Like
Reactions: chocbhed
Αυτό που δεν έχει σίγουρα αξία, είναι να προσπαθεί κάποιος να συνομιλήσει σοβαρά μαζί σου. Είναι σαν να μιλάς με τοίχο, για την ακρίβεια ντουβάρι...

Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για το τι μπορείς να αντιληφθείς και τι όχι.
Μέχρι στιγμής περιμένουμε να μας πεις αν έχεις ή είχες ποτέ σου ελαφρύ δίκυκλο.

Για εμπόρους ή άπειρους...

Τι δείχνουν τα στατιστικά δεδομένα της Ε.Ε.

• Ασφάλεια και Μείωση Ατυχημάτων: Αντίθετα με τους αρχικούς φόβους, οι ευρωπαϊκές μελέτες (π.χ. σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία που εφαρμόζουν το μέτρο εδώ και χρόνια) έδειξαν ότι η ισοδυναμία δεν οδήγησε σε αύξηση των σοβαρών ατυχημάτων. Αντιθέτως, η εμπειρία που έχουν ήδη οι οδηγοί αυτοκινήτου στην οδική κυκλοφορία και την αντίληψη κινδύνου λειτουργεί θετικά στην ασφάλειά τους πάνω στο δίκυκλο. [1, 2, 3]
    • Αποσυμφόρηση των Πόλεων & Μείωση Ρύπων: Τα στατιστικά αστικής κινητικότητας δείχνουν ότι η μετάβαση από το αυτοκίνητο στο δίκυκλο 125cc μειώνει τον χρόνο μετακίνησης κατά 30% έως 40% στις ώρες αιχμής, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την κατανάλωση καυσίμου.
    • Υποστήριξη από τους Πολίτες: Σύμφωνα με πανευρωπαϊκές έρευνες της FEMA, η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων οδηγών (άνω του 85%) τάσσεται υπέρ της εύκολης πρόσβασης στα ελαφριά δίκυκλα, θεωρώντας τα ως την πιο πρακτική λύση για το καθημερινό "commuting". [1, 2, 3]