Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Tα πλαστικά του δεν είναι BMW όμως στον 1,5 χρόνο που το έχω δεν τρίζουν και δεν έχουν καθόλου φθορά. Ο σχεδιασμός είναι πάντα υποκειμενικό στοιχείο οπότε και δε το σχολιάζω. Αυτό που κάνει το jazz να ξεχωρίζει σε όλη την κατηγορία του είναι οι ΧΩΡΟΙ που σου παρέχει χωρίς να υπολείπεται σε κανέναν άλλο τομέα. Το μόνο παραπονό μου από το συγκεκριμένο αμάξι είναι τα φρένα του. Επίσης όλα τα λευκά είναι made in japan.

Αν το εχεις 1.5 χρονο δεν ειναι το καινουργιο μοντελο ,αν δεν κανω λαθος κυκλοφορει μολις 6 μηνες...

Το προηγουμενο μοντελο δεν φτιαχνοταν στην Κινα...νομιζω ηταν Αγγλιας η Ιαπωνιας...

Το εσωτερικό της φωτογραφίας ειναι του καινούργιου το οποιο πριν 1,5 χρόνια αρχιζε να πωλείται
Το παλιό ηταν ιαπωνέζικο

Στο συγκεκριμένο δρόμο μετά τα διόδια της Πελασγίας υπάρχουν πολλές ευθείες με άριστο οδόστρωμα, απόλυτη ορατότητα, χωρίς εισόδους εξόδους και με ελάχιστη κίνηση άλλων οχημάτων. Και φυσικά δεν πηγαίναμε τρενάκι, αλλά ο καθένας μόνος του.

Τα χλμ που πας ειναι απολυτως φυσιολογικα.
Το 2010 δεν υπαρχει σοβαρο αυτοκινητο, που να μην μπορει να κινειτε στην Εθνικη με ΑΠΟΛΥΤΗ ασφαλεια με 150-160 χλμ/ωρα.
Οσοι δεν το αποδεχονται αυτο , ή δεν εχουν οδηγησει τετοιο αυτοκινητο ή απλα φοβουνται (απολυτως φυσιολογικο και πολυ καλα κανουν που δεν τρεχουν).

Δεν μου απαντησες ομως...
Καιει 15λ/100χλμ το δικο σου ή εχω κανει λαθος???

Τα χλμ που πας ειναι απολυτως φυσιολογικα.
Το 2010 δεν υπαρχει σοβαρο αυτοκινητο, που να μην μπορει να κινειτε στην Εθνικη με ΑΠΟΛΥΤΗ ασφαλεια με 150-160 χλμ/ωρα.
Οσοι δεν το αποδεχονται αυτο , ή δεν εχουν οδηγησει τετοιο αυτοκινητο ή απλα φοβουνται (απολυτως φυσιολογικο και πολυ καλα κανουν που δεν τρεχουν).

Δεν μου απαντησες ομως...
Καιει 15λ/100χλμ το δικο σου ή εχω κανει λαθος???

7,7 λτρ. στο συγκεκριμένο ταξίδι, τα λιγότερα όλων.

Ας πούμε μερικά πράγματα για την υγραεριοκίνση:

Το υγραέριο με απόφαση του Υπουργείο Μεταφορών από
το 2000 είναι νόμιμο. Αυτό σημαίνει ότι το εξουσιοδοτημένο
συνεργείο σου δίνει πιστοποιητικό συμμόρφοσης και με 40
ευρώ το περνάς στην άδειά σου ΝΟΜΙΜΑ, παράλληλα θα
πρέπει να δηλωθεί και στην ασφαλιστική σου εταιρία.

Το κόστος των 1200 - 1400 ευρώ περιλαμβάνει:

Πνεύμονα
βαλβίδα
μπεκ
εγκέφαλο
Δεξαμενή

Κατα την εγκαταστάση γίνονται 4 τρύπες στην πολλαπλή εκεί
που φτάνει το καύσιμο στα μπέκ και μπαίνουν 4 μικρά ακροφύσια,
εκεί μπαίνουν με σωληνάκια τα μπεκ του υγραερίου και
στερεώνονται με 2 βίδες στο αμάξωμα, επίσης δύο βίδες
για τον εγκέφαλο και αυτό είναι όλο, οι καλωδιώσεις
στερεώνονται με straps.

Η φιάλη- ρεζερβουάρ, μπαίνει στα μικρά αυτοκίνητα (ΙΧ) στην
θέση της ρεζέρβας και δίνει ωφέλιμα 40-55 λίτρα υγραερίου,
εξαρτάται από τον χώρο.

Ακόμα ένα όφελος είναι ότι αυτά τα καινούργια συστήματα
είναι σχεδιασμένα να καίνε και φυσικό αέριο με μία διαφορετική χαρτογράφηση
και διαφορετική μπουκάλα. κόστος μετατροπής
100 ευρώ, κόστος φυσικού αερίου 27 λεπτά το λίτρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Είδες που τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;Απλά σκέφτηκα, ιδίως όταν γύρισα το Fader στα πίσω ηχεία να το ...:smash: Όταν το Fader πήρε την ανώτερη τιμή, απλά .......... κουφάθηκα!!!

Μια ερώτηση, με όλο το θάρρος. Ο αδελφός σου έχει ξενερώσει με την επιλογή του;

Εγώ, για να σε βοηθήσω, έχω μετανιώσει. Το ίδιο και η γυναίκα μου. Και το έπαιζα και έμπειρος τρομάρα μου.
Δεν μπορείς να φανταστείς πώς ένιωσα στα πρώτα χιλιόμετρα αφού το πήραμε απ' την αντιπροσωπεία. ΟΙ αλουμινένιες ζάντες το μάραναν.
Τελικά, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς ενός αυτοκινήτου είναι η αξιοπιστία, αλλά σίγουρα δεν αρκεί μόνο αυτό. Εκτός από εργαλείο είναι είναι και διασκέδαση.
Αλλιώς, το 'χεις εκεί, χαίρεσαι που δεν παθαίνει τίποτα μεν, αλλά και καμαρώνεις τη μιζέρια σου.
Αυτά και να θυμάστε : Πάντα οδηγούμε πριν αγοράσουμε.

Να συμπληρώσω και κάτι βασικό. Οι επισκέψεις στο συνεργείο είναι πολύ φτηνές κάθε 7500χλμ. 50 - 60 Βέβαια κάπου εδώ είναι και το μεγάλο σέρβις, αλλά πόσο πάρα πάνω να πάει;

Οχι δεν ξενερωσε απλα πηρε ακριβως αυτο που περιμενε ...

οικονομια αξιοπιστια μεγεθος για πολη και ευκολια !

η γυναικα του το εχει και παει στη δουλεια !

και κανα ταξιδακι στην Καστορια για να δουν το σοι.... -bye-

Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Ας πούμε μερικά πράγματα για την υγραεριοκίνση:

Ακόμα ένα όφελος είναι ότι αυτά τα καινούργια συστήματα
είναι σχεδιασμένα να καίνε και φυσικό αέριο με μία διαφορετική χαρτογράφηση
και διαφορετική μπουκάλα. κόστος μετατροπής
100 ευρώ, κόστος φυσικού αερίου 27 λεπτά το λίτρο.

Ti ακριβώς είναι αυτή η μετατροπή ?? Και 27 λεπτά απο πού βάζεις ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Οχι δεν ξενερωσε απλα πηρε ακριβως αυτο που περιμενε ...

οικονομια αξιοπιστια μεγεθος για πολη και ευκολια !

η γυναικα του το εχει και παει στη δουλεια !

και κανα ταξιδακι στην Καστορια για να δουν το σοι.... -bye-

Ευχαριστώ για την απάντηση. Να 'ναι καλά να το χαίρονται. Κι εμείς όσο μπορούμε, η γυναίκα μου δηλαδή.

Λοιπον σε συνεχεια αναζητησης αυτοκινητου για την γυναικα μου (αντικατασταση VW Polo 1.4 του 2006) ειδα/οδηγησα τα εξης αυτοκινητα....

1- Suzuki Swift (νεο μοντελο)

Πολυ ωραιο αμαξακι με πολυ καλη ποιοτητα εσωτερικου , συναρμολογηση , πλαστικα και καθισματα απο τα καλυτερα στην κατηγορια.
Χωρος μπροστα πολυ καλος (ειμαι 1.87 και με χωραγε πολυ ανετα) μετριος στο πισω καθισμα αλλα δυο παιδια με καθισματα η ενηλικες θα βολευτουν τελικα ενω το πορτ παγκαζ κατω του μετριου (γυρω στα 200 λιτρα αλλα και με ψηλο κατωφλι που δυσκολευει τα πραγματα).
Οδικη συμπεριφορα απο τις καλυτερες , σπιρτοζικος κινητηρας (1.2 με 94 hp) που κινει ανετα το αμαξωμα και ευστροφος. Καταναλωση κορυφαια , δεν κατεβαινει ο δεικτης της βενζινης με τιποτα.

Και τα αρνητικα, τιμη υποτειθεται 12,450 ευρω αλλα χωρις air condition , τελη κυκλοφοριας , εξοδα προετοιμασιας κτλ. οποτε παει στα 13,800 χωρις μεταλλικο χρωμα που εχει αλλα 400 ευρω.

Κοροιδια δηλαδη που το διαφημιζουν απο 11,950.

2 - FORD Fiesta

Σχεδιασμος σχετικα καλος , πλαστικα , καθισματα κτλ. ανω του μεσου ορου (πισω ομως απο το Swift) ενω χωροι μπροστα λιγο μικροτεροι αλλα πισω και πορτ παγκαζ μεγαλυτεροι (παροτι το κατωφλι ειναι και σε αυτο σχετικα ψηλα).

Οδικη συμπεριφορα αρκετα καλη (περιπου στο επιπεδο Swift) αλλα ο κινητηρας (βασικος 1.2 lt , 85 hp) δεν ειναι πολυ προθυμος ενω και η καταναλωση σαφως μεγαλυτερη.

Στα θετικα η πολυ καλη τιμη 12,850 με μεταλλικο χρωμα και το κλειδι στο χερι!

3- Ηyundai i20

Μεγαλοι χωροι , πλαστικα και καθισματα ποιοτικα ανω του μεσου ορου και χωροι καλυτεροι και απο τα δυο προηγουμενα αμαξια με σαφως πιο μεγαλη αισθηση ευρυχωριας.
Στον δρομο ασφαλες αλλα οχι τοσο απολαυστικο στην οδηγηση (ειδικα σε σχεση με το Swift) αλλα ο κινητηρας τραβαγε ευκολα και ηταν καπου αναμεσα στο Ιαπωνικο και το Αμερικανικο σε καταναλωση και επιταγχυνσεις.

Τιμη μου ειπαν γυρω στα 12,000 ευρω με το κλειδι στο χερι αλλα επειδη ελλειπε ο υπευθυνος (μηπως μπορει να γινει επιπλεον εκπτωση) θα περασω παλι σημερα να δω.

4- Τοyota Yaris

Mολις πηγα στην αντιπροσωπια και το ειδα 10 λεπτα αμεσως απορριφθηκε. Το εσωτερικο γεματο φθηνιαρικο πλαστικο και ο σχεδιασμος με τα οργανα στην μεση απαραδεκτος. Επισης τα καθισματα χωρις καθολου στηριξη. Γενικα μια απογοητευση.

Οσο για το τελικο αποτελεσμα θα ηθελα το Swift αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ υπερτιμημενο (αν και οντως ειναι το καλυτερο της κατηγοριας) οποτε μαλλον παμε για i20 η Fiesta. Ισως παλι να περιμενω και το νεο Nissan Micra.

Γιάννη το jazz δεν το σκέφτεσαι καθόλου?
Είναι βέβαια περίπου στα 15500 και ξεφεύγει, αλλά απο χώρους είναι χιλιόμετρα μακριά απο τα άλλα.
Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει απο ποιότητα κατασκευής....

Το εχει η ξαδερφη της γυναικας μου και μου φανηκε πολυ μετριο στην οδικη συμπεριφορα αλλα και στην ποιοτητα κατασκευης. Kαι γενικα τα Honda δεν τα παω γιατι ειναι πολυ υπερτιμημενα χωρις λογο.

Για καποιον που θελει χωρους μικρου πολυμορφικου θα προτεινα το KIA Venga που το ειδα στην εκθεση. Πραγματικα κορυφαια ευρυχωρια (+ 500 λιτρα πορτ παγκαζ!) και 7 χρονια εγγυηση με 13,000 ευρω.

Και το SEAT ΙΒΙΖΑ ειναι πολυ καλο αλλα οχι με τον βασικο κινητηρα γιατι ειναι πολυ βαρυ. Μετα με τον 1.2Τ ανεβαινει η τιμη αρκετα.

Γιάννη ρίξε και μια ματιά στο C3, δεν έχει καμία σχέση με το παλιό......

(η γυναίκα μου το περιμένει σε 2 εβδομάδες...:D)

Το εχω δει και μου αρεσε αρκετα αλλα μου ειπαν οτι ειναι βαρυ και δυσκολευεται ο κινητηρας.

Ποσα κυβικα το πηρες και ποσο εχει?

Για καποιον που θελει χωρους μικρου πολυμορφικου θα προτεινα το KIA Venga που το ειδα στην εκθεση. Πραγματικα κορυφαια ευρυχωρια (+ 500 λιτρα πορτ παγκαζ!) και 7 χρονια εγγυηση με 13,000 ευρω.

Οντως +1000

Οντως +1000

Έχω την εντύπωση πως είναι πλασματική αυτή η χωρητικότητα (σαν τη δημιουργική λογιστική του Σημίτη ένα πράμα :Banane0:)

Διάβασα πριν καιρό πως είναι 314 lt κανονικά.Αν σύρεις τα πίσω καθίσματα προς τα μπρός και αν μεταβάλλεις και το ύψος του δαπέδου,τότε ο χώρος πάει στα 480+.Θα ψάξω για το link...

Και οπτικα παντως το πορτ παγκαζ φαινεται πολυ μεγαλο για το μηκος του αυτοκινητου.

Και με βαση αυτων που ακουω Huyndai και KIA ειναι απο τις πιο αξιοπιστες μαρκες.

Οσους γνωστους και φιλους ρωτησα κανενας δεν μου ειπε αρνητικα για την αξιοπιστια.

Αντίθετα για Ford δεν ακούω καθόλου καλά λόγια. Μάλιστα διάβασα σε forum ότι δεν δίνουν πλέον 5 χρόνια εγγύηση άλλα 2 επειδή δεν τους συμφέρει να επισκευάζουν τις πάμπολλες βλάβες.

Ακόμη και στην τοπική αντιπροσωπία η κόρη αυτού που την έχει κυκλοφορεί με Daihatsu Sirion και όχι με Ford (εχουν και την Daihatsu).

Ακόμη και στην τοπική αντιπροσωπία η κόρη αυτού που την έχει κυκλοφορεί με Daihatsu Sirion και όχι με Ford (εχουν και την Daihatsu).

Καλά δε νομίζω να σκέφτηκε της βλάβες η κοπελιά....ολόκληρη αντιπροσωπεία έχει ο μπαμπάς.Έχεις δίκιο πάντως για τα Κορεάτικα,τα καλύτερα ακούς όπου κι αν ρωτήσεις.Δεν ψηνόμουν με τίποτα όμως (τελευταία ήμουν κι εγώ σε παρόμοιο δίλημμα),δεν ξέρω τί με χάλαγε...είναι αυτοκίνητα που τα βλέπω και στα επόμενα 5 λεπτά (θέλω να ) τα ξεχνάω...

Last edited:
Το εχω δει και μου αρεσε αρκετα αλλα μου ειπαν οτι ειναι βαρυ και δυσκολευεται ο κινητηρας.

Ποσα κυβικα το πηρες και ποσο εχει?

Δεν πήγα στο μικρό, το 1.6 αυτόματο επιλέξαμε.

Το μικρό 1.4 που είχα δύο μέρες δεν δυσκολεύεται καθόλου με τα 95 αλόγατα.

Και είναι και εξαιρετικά στημένο, καμία σχέση με το προηγούμενο...

Έχω την εντύπωση πως είναι πλασματική αυτή η χωρητικότητα (σαν τη δημιουργική λογιστική του Σημίτη ένα πράμα :Banane0:)

Διάβασα πριν καιρό πως είναι 314 lt κανονικά.Αν σύρεις τα πίσω καθίσματα προς τα μπρός και αν μεταβάλλεις και το ύψος του δαπέδου,τότε ο χώρος πάει στα 480+.Θα ψάξω για το link...

Όπως τα λέει ο φίλος είναι.