Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Γιάννη το jazz δεν το σκέφτεσαι καθόλου?
Είναι βέβαια περίπου στα 15500 και ξεφεύγει, αλλά απο χώρους είναι χιλιόμετρα μακριά απο τα άλλα.
Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει απο ποιότητα κατασκευής....

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38536.asp

Καλό το διάβασμα αλλά θέλει πρακτική το θέμα.

Κοινώς test drive...

Να σαι καλα. Για το Jazz γραφει...

"Ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών στο εσωτερικό"

Σας το ειχα πει. Ειναι απροσμενα κακα τα πλαστικα. Το Venga εχει καλυτερα.

Δεν πήγα στο μικρό, το 1.6 αυτόματο επιλέξαμε.

Το μικρό 1.4 που είχα δύο μέρες δεν δυσκολεύεται καθόλου με τα 95 αλόγατα.

Και είναι και εξαιρετικά στημένο, καμία σχέση με το προηγούμενο...

Οκ thanks. -bye-

Kαι γενικα τα Honda δεν τα παω γιατι ειναι πολυ υπερτιμημενα χωρις λογο.
Δεν ενδιαφερεται η Honda να ερθει στην ευρωπη,
μονο σαν υποστηριξη....για την ωρα
+ στη χωρα μας ο αντιπροσωπος εχει και ποσοστα στη μαμα, οπως και στις περισσότερες εταιρίες που αντιπροσωπευει

Καλό το διάβασμα αλλά θέλει πρακτική το θέμα.

Κοινώς test drive...
Δεν θα κανεις δουλεια μονο ετσι
Οταν πας να παρεις ενα μικρό να κανεις τη δουλεια σου βλέπεις περισσότερο τα αντικειμενικά παρα τα υποκειμενικά

Περα από την αξια πωλησης, το σημα, την καταναλωση, την αξιοπιστία, τα χαρακτηριστικά και την ασφαλεια, κρυβονται πολλοι παραμετροι.

Ευκολίες-ανταλλαγες-επιτοκια
αξιοπιστια
υποστηριξη
κοστος ανταλλακτικών
επάρκεια ανταλλακτικών ή ευρεση μ/χ ανταλλακτικών
κοστος συντηρησης
γνωστα συνεργεια
εξυπηρετηση στα δυσκολα
αξια ή πιο σωστα πλέον ευκολία μεταπώλησης
....εγγυηση (παντα στη ford ηταν δυο χρόνια, οπως σε ολους πλην honda η μονη που ειναι τρια, τα υπόλοιπα χρονια που υπόσχονται ειναι επεκτασεις σε εδω ιδιωτικές αφσαλιστικές και περιλαμβανουν ....τιποτα που θα πάθεις σε 5 χρόνια)

Οταν πατε να αγοράσετε ενα αυτοκίνητο υπολογίστε το κοστος ανα μηνα για βαθος μέχρι να το αλλάξετε
Βαλτε π.χ. ενα μικρό των 13.000 και αλλαγη σε μια πενταετία
πώληση μετα 5 χρόνια 5.000 (με κόστος χρήματος για αυτά τα πεντε χρόνια ~οσο το επιτόκιο)
Σηματα(150Χ5), ασφαλειες(500Χ5), service(200Χ2+500Χ2), μια αλλαγη ελαστικων(300)-δισκου?-φρενα+μια αβαρία ~5000ε
Ολα αυτα χωρις να εχει παθει ζημια ή τρακαρισμα χτυπα ξυλο

Αρα συνολικό κόστος αν δεν τυχει κατι απροβλεπτο 13.000/πενταετια
δηλαδή ~215ε/μηνα:FSGSFGS4:

Αν κανεις 15.000χλμ περιπου 1000ε/ετος.......~80ευρω/μηνα(χωρις διοδια)

Συνολο για ενα μικρό καινουργιο αυτοκίνητο με μέτρια χρηση 300ε/μηνα:damnyou:

Δεν με νοιαζει η ακρίβεια γιατι οι προβλέψεις ειναι για τα μέντιουμ
αλλά δειχνει μια ταξη μεγέθους

{Αγοράζεις ενα μ/χ SLK με 7000
σε πεντε χρόνια το πουλάς 4000
δινεις 1000 για αρχή
αλλο 3000 στη πορεία για μαζεματα-σερβιρισματα
600Χ5=3000 σε σηματα
αλλά τοσα ασφαλεια

εχεις 13χιλιαρικά κοστος για 5 χρόνια
ε δε γ@μιουνται οι βενζίνες.....:music-smiley-005::music-smiley-005: , θα εχεις και καμερα για την οπισθεν}

Υ.Γ. δεν εχω βάλει κλήσεις, αφαιρεση πινακιδων-διπλώματος

Last edited:
Λοιπον σε συνεχεια αναζητησης αυτοκινητου για την γυναικα μου (αντικατασταση VW Polo 1.4 του 2006) ειδα/οδηγησα τα εξης αυτοκινητα....

1- Suzuki Swift (νεο μοντελο)

Πολυ ωραιο αμαξακι με πολυ καλη ποιοτητα εσωτερικου , συναρμολογηση , πλαστικα και καθισματα απο τα καλυτερα στην κατηγορια.
Χωρος μπροστα πολυ καλος (ειμαι 1.87 και με χωραγε πολυ ανετα) μετριος στο πισω καθισμα αλλα δυο παιδια με καθισματα η ενηλικες θα βολευτουν τελικα ενω το πορτ παγκαζ κατω του μετριου (γυρω στα 200 λιτρα αλλα και με ψηλο κατωφλι που δυσκολευει τα πραγματα).
Οδικη συμπεριφορα απο τις καλυτερες , σπιρτοζικος κινητηρας (1.2 με 94 hp) που κινει ανετα το αμαξωμα και ευστροφος. Καταναλωση κορυφαια , δεν κατεβαινει ο δεικτης της βενζινης με τιποτα.

Και τα αρνητικα, τιμη υποτειθεται 12,450 ευρω αλλα χωρις air condition , τελη κυκλοφοριας , εξοδα προετοιμασιας κτλ. οποτε παει στα 13,800 χωρις μεταλλικο χρωμα που εχει αλλα 400 ευρω.

Κοροιδια δηλαδη που το διαφημιζουν απο 11,950.

2 - FORD Fiesta

Σχεδιασμος σχετικα καλος , πλαστικα , καθισματα κτλ. ανω του μεσου ορου (πισω ομως απο το Swift) ενω χωροι μπροστα λιγο μικροτεροι αλλα πισω και πορτ παγκαζ μεγαλυτεροι (παροτι το κατωφλι ειναι και σε αυτο σχετικα ψηλα).

Οδικη συμπεριφορα αρκετα καλη (περιπου στο επιπεδο Swift) αλλα ο κινητηρας (βασικος 1.2 lt , 85 hp) δεν ειναι πολυ προθυμος ενω και η καταναλωση σαφως μεγαλυτερη.

Στα θετικα η πολυ καλη τιμη 12,850 με μεταλλικο χρωμα και το κλειδι στο χερι!

3- Ηyundai i20

Μεγαλοι χωροι , πλαστικα και καθισματα ποιοτικα ανω του μεσου ορου και χωροι καλυτεροι και απο τα δυο προηγουμενα αμαξια με σαφως πιο μεγαλη αισθηση ευρυχωριας.
Στον δρομο ασφαλες αλλα οχι τοσο απολαυστικο στην οδηγηση (ειδικα σε σχεση με το Swift) αλλα ο κινητηρας τραβαγε ευκολα και ηταν καπου αναμεσα στο Ιαπωνικο και το Αμερικανικο σε καταναλωση και επιταγχυνσεις.

Τιμη μου ειπαν γυρω στα 12,000 ευρω με το κλειδι στο χερι αλλα επειδη ελλειπε ο υπευθυνος (μηπως μπορει να γινει επιπλεον εκπτωση) θα περασω παλι σημερα να δω.

4- Τοyota Yaris

Mολις πηγα στην αντιπροσωπια και το ειδα 10 λεπτα αμεσως απορριφθηκε. Το εσωτερικο γεματο φθηνιαρικο πλαστικο και ο σχεδιασμος με τα οργανα στην μεση απαραδεκτος. Επισης τα καθισματα χωρις καθολου στηριξη. Γενικα μια απογοητευση.

Οσο για το τελικο αποτελεσμα θα ηθελα το Swift αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ υπερτιμημενο (αν και οντως ειναι το καλυτερο της κατηγοριας) οποτε μαλλον παμε για i20 η Fiesta. Ισως παλι να περιμενω και το νεο Nissan Micra.

Γιάννη, εγώ θάπερνα το Suzuki Swift-bye-

Γιάννη, εγώ θάπερνα το Suzuki Swift-bye-

Προς τα εκει προσανατολιζομαι και εγω.

Το μονο οτι το λυπαμαι γιατι μεσα στην πολη ολο θα εχει τα ψιλοχτυπηματα του σε λιγο καιρο. Και η γυναικα μου δεν θα το προσεχει και πολυ.

Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Προς τα εκει προσανατολιζομαι και εγω.

Το μονο οτι το λυπαμαι γιατι μεσα στην πολη ολο θα εχει τα ψιλοχτυπηματα του σε λιγο καιρο. Και η γυναικα μου δεν θα το προσεχει και πολυ.

Ναι... μόνο η δικιά σου..... οι δικές μας είναι μπουμπούκια τι να σου πω... :bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Ναι... μόνο η δικιά σου..... οι δικές μας είναι μπουμπούκια τι να σου πω... :bigcry:

Ποτε θα βγει αμαξι με λαστιχα γυρω γυρω?:p

ΥΓ. Ρωταω την δικια μου , "αυτο σου αρεσει? το αλλο καλο ειναι?" και η απαντηση "αδιαφορο μου ειναι , ολα τα ιδια μου φαινονται".:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Ποτε θα βγει αμαξι με λαστιχα γυρω γυρω?:p

ΥΓ. Ρωταω την δικια μου , "αυτο σου αρεσει? το αλλο καλο ειναι?" και η απαντηση "αδιαφορο μου ειναι , ολα τα ιδια μου φαινονται".:grinning-smiley-043

παραλλαγή της μάνας μου που θέλει άμεσα να πάρει αυτοκίνητο, δεν έχει -υποτίθεται- ιδιαίτερη προτίμηση σε κανένα, αλλά απέρριψε όλη την database των 4τροχών που της πρότεινα να δει. :award:

ααααα.. αυτά δεν είναι τίποτε ξέρεις...

ρωτάει μια γνωστή μου ο πατέρας της...

τι αυτοκίνητο θέλεις να σου πάρω;
απάντηση..
ένα κόκκινο!!!!῾ :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

πολύ heavy metal κατάσταση..:grinning-smiley-043

toyota-auris-hsd-full-hybrid-concept-04.jpg

toyota_auris_hsd_full_hybrid_live_images_002.jpg

Ακούγονται θετικά σχόλια, γνώμη προσωπική δεν έχω, πάντως φαίνεται καλή κατασκευή!!

Kαι ποσο κοστιζει?

Γιατι αν ειναι να καιει 2-3 λιτρα λιγοτερο αλλα να πληρωνεις 5,000 πανω (καυσιμα για 10 χρονια δηλαδη) τοτε...

Ο μπατζανακης μου οδηγαει το Αuris 1.6 (το εχει απο την δουλεια του με leasing).

Σε σχεση με το corolla που επισης εχει (αυτο το ειχε αγορασει) ειναι πολυ πιο μπροστα σε ποιοτητα κατασκευης (το Corolla ειναι λιγο ψευτικο). Ειναι ομως πολυ πιο βαρυ (αυξημενη καταναλωση) και σε σχημα μοιαζει με αυγο πανω σε ροδες.

Γενικα ολα τα Toyota ειναι τοσο βαρετα στην οδηγηση οσο δεν παει. Μπορει να σε παρει ο υπνος και να σκοτωθεις απο την βαρεμαρα.:p

looooool :flipout::flipout::flipout:
πράγματι έτσι είναι Γιάννη!
αλλά δεν σπάνε δεν χαλάνε τα ρημάδια..
στην εταιρία έχουμε ένα yaris, έχει κάτσει κάθε λογής κουνάβι εκεί πάνω και το μόνο που ζήτησε ήταν λαδάκια, σέρβις βενζίνες κλπ
Είναι τόσο εύκολο στην οδήγηση δε, που μοιάζει με playmobil.

υ.γ με το συγκεκριμένο yaris χτύπησα γλάρο (ναι γλάρο) με 180 χαω και το μόνο που έπαθε ήταν να σπάσει η βάση απο το αριστερό φανάρι. :BDGBDGB53: