Αυτόματη ανανεωση συνδρομης

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,542
Ειχε γραφτει η συζυγος σε ένα γνωστο site για ευρεση νταντας-παιδαγωγου.
Γράφτηκε και πλήρωσε συνδρομη για 1 μήνα, έτσι ώστε να έχει επικοινωνία με τις παιδαγωγούς.
Όταν πλήρωσε την συνδρομή, ήρθε ένα ευχαριστήριο email με ένα τυποποιημένο κείμενο...ειμαστε παντα κοντά σας κλπ κλπ κλπ
Στο τελος του κειμένου, ανέφερε ότι η συνδρομή λήγει στις 3/9 και ότι θα ανανεωθεί αυτόματα, εκτός και αν ενημερώσουμε 3 μέρες νωρίτερα.
Όπως είναι λογικό η σύζυγος δεν το διάβασε μέχρι το τέλος και δεν είδε την συγκεκριμένη παράγραφο.
Στις 4/9 ήρθε email από την συγκεκριμένη εταιρεία όπου την ευχαριστούσε για την ανανέωση της συνδρομής και χρέωσε την κάρτα.
Σε ερώτηση πως προβήκαν σε χρεωση χωρίς να ερωτηθώ, μου είπαν ότι σας είχαμε ενημερωσει στο πρωτο email.

Είναι νομιμο αυτό; Αν στο email εγραφαν ότι θα σε χρεωσουμε 1000 ευρω, πάλι δικιο θα ειχαν;

νoμιζω οτι ειναι κατι παρομοιο με τις περισσοτερες συνδρομες.
απο την στιγμη που αναφερεται στο απαντητικο ιμειλ στην πρωτη εγγραφη δεν βρισκω κατι παρανομο.

Κλασικά ολοι την εχουμε "φαει" ετσι. Εγω ειχα γραφτεί πέρυσι στο νετφλιξ δωρεαν για ενα μηνα. Προσπάθησα να μπω πριν κλεισει ο μηνας για να διακόψω ειχα ξεχασει τους κωδικούς και πλήρωσα κανονικα. Ουτε πως θυμαμαι πως το έκοψα τελικα! Χθες ευτυχως πρόλαβα την ανανέωση του premium spotify.
Γενικά ειναι κατι που συνηθίζεται και οι εταιρείας ποντάρουν στους ξεχασιαρηδες.

Ευχαριστω, αυτό ηθελα να μαθω για να μην κανω κινησεις αδικα.
Θεωρουσα ότι για να κανει καποιος χρεωση της καρτας θα επρεπε να υπηρχε καποια φωνητικη καταγραφη ή καποια εγκριση από εμενα ότι με βρισκει συμφωνο και να προχωρησει.

Θαναση καλα που μου το θυμησες και προλαβα και ακυρωσα και εγω........Οσον αφορα τα ψιλα γραμματα,εκει βασιζονται....και δεν μπορουν να χρεωσουν οτι θελουν π.χ. οπως ανεφερες 1000 ευρω,αλλα μονο τα της νομιμης τακτικης συνδρομης,ειδαλλως με εναν δικηγορο μπορεις να τους κανεις πολυ καλη ζημια...

θυμαμαι την απιστευτη καφριλα της microsoft στη συνδρομη xbox gold, οτι (τουλαχιστον στην ελλαδα) δεν μπορουσες να ακυρωσεις συνδρομη ηλεκτρονικα, αλλα επρεπε να τους παρεις τηλεφωνο στην αγγλια!!

Πάντως αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να περιγράφεται στους όρους και πριν την αγορά της συνδρομής, δηλαδή ότι μπορείς ν' αγοράσεις συνδρομή με x ευρώ/μήνα η οποία θ' ανανεώνεται αυτόματα εκτός αν την ακυρώσεις 3 μέρες πριν με τον τάδε τρόπο (ίσως ν' αναγράφεται κιόλας, δεν ξέρω). Θέλω να πω θα μου φαινόταν λογικό να έχεις όλους τους όρους πριν την αγορά κι όχι μόνο μετά.

Tα λενε στους ορους συνηθως.Τους οποιους συνηθως ο κοσμος , ποσο μαλλον οι νεοελληνες,δεν τα διαβαζουν.Ας πουμε στο netflix , στα βηματα εγγραφης γραφει απο κατω See Terms of Use for more details.
Ξερουν εξαλλου οτι οσο βαρετο ειναι να ανανεωσεις μια συνδρομη για δοκιμη, τοσο πιο..βαρετο ειναι να ακυρωσεις ενα μικρο ποσο.Αστο να υπαρχει.