Aυτοματισμοί σπιτιού.

Το θέμα είναι οτι για να δουλέψει το sonoff και το router θα πρέπει να έχουν ρευμα.
Τι λύση προτείνεις για αυτή την περίπτωση;

Ναι σωστά αλλά ποιο ups;
Εγώ για παράδειγμα έχω FTTH από wind και εκτός του router μου έχουν εγκαταστήσει άλλη μια συσκευή για την οπτική ινα χρειάζεται ρεύμα.
Οπότε στην περίπτωση μου χρειάζομαι ένα ups που να καλύπτει το ρουτερ και την επιπλέον συσκευή.
Έχουν κάποιες προδιαγραφές σε τάση κλπ τα ρουτερ ή μπορεί κάποιος να πάρει ένα οποιοδήποτε ups και να κάνει τη δουλειά του;

Αλήθεια πόσο εύκολη μπορεί να είναι η κατασκευή ενός τέτοιου τύπου ups;

Ναι σωστά αλλά ποιο ups;
Εγώ για παράδειγμα έχω FTTH από wind και εκτός του router μου έχουν εγκαταστήσει άλλη μια συσκευή για την οπτική ινα χρειάζεται ρεύμα.
Οπότε στην περίπτωση μου χρειάζομαι ένα ups που να καλύπτει το ρουτερ και την επιπλέον συσκευή.
Έχουν κάποιες προδιαγραφές σε τάση κλπ τα ρουτερ ή μπορεί κάποιος να πάρει ένα οποιοδήποτε ups και να κάνει τη δουλειά του;

Εγώ έχω βάλει ένα μικρό που έδινε δωρεάν η Cosmote, αν το ζητήσεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like
Reactions: mikemtb
Ναι σωστά αλλά ποιο ups;

Τέτοια βάζουν σε αυτήν την περίπτωση..

• Like
Reactions: anastasg
Εγώ έχω βάλει ένα μικρό που έδινε δωρεάν η Cosmote, αν το ζητήσεις.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Δυστυχώς στη wind που είμαι ζήτησα και με παρεπεμψαν στην αγορά.
Δεν προσφέρουν αυτοί για τους πελάτες τους.

Το θέμα είναι οτι για να δουλέψει το sonoff και το router θα πρέπει να έχουν ρευμα.
Τι λύση προτείνεις για

Τι λύση προτείνεις για αυτή την περίπτωση;
Κ όμως φίλε anastasg κ λοιποι φίλοι, δουλεύει κανονικα,φυσικα ΧΩΡΙΣ την ανάγκη αγοράς UPS.Η ειδοποίηση για την απώλεια ρεύματος ή internet της συσκευής,έρχεται από τον κεντρικό σερβερ της εταιρείας. Internet χρειάζεται μόνο το κινητό ή το tablet που είναι εγκατεστημενη η εφαρμογή των sonoff δηλ η eWelink.Οποιος φίλος θέλει,ας κλείσει το ρουτερ του για 5' κ θα δει ότι θα του έρθει κανονικά η ειδοποίηση πχ στο κινητό.

• Like
Reactions: mixalio
Πολύ ενδιαφέρον!
Για δώσε λεπτομέρειες
Δεν έχει κάποια λεπτομέρεια.Ρυθμιση για ειδοποίηση αν δεν υπάρχει δίκτυο/ρεύμα,ένα κινητό,ταμπλετ κτλ με σύνδεση στο internet κ όπου κ αν είσαι μόλις γινει διακοπη ρεύματος ή internet για πάνω από 5',σου έρχεται ειδοποίηση.

Κ όμως φίλε anastasg κ λοιποι φίλοι, δουλεύει κανονικα,φυσικα ΧΩΡΙΣ την ανάγκη αγοράς UPS.Η ειδοποίηση για την απώλεια ρεύματος ή internet της συσκευής,έρχεται από τον κεντρικό σερβερ της εταιρείας. Internet χρειάζεται μόνο το κινητό ή το tablet που είναι εγκατεστημενη η εφαρμογή των sonoff δηλ η eWelink.Οποιος φίλος θέλει,ας κλείσει το ρουτερ του για 5' κ θα δει ότι θα του έρθει κανονικά η ειδοποίηση πχ στο κινητό.

Δηλαδή η εφαρμογή/εταιρεια ewelink σου προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κινητης τηλεφωνίας? Γιατί για να σου στείλει ο κεντρικός server της εταιρείας sms, θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιο πάροχο κινητής, οι οποίοι χρεώνουν και ανά sms.

Το έχεις ψάξει περισσότερο πως γίνεται?

Δηλαδή η εφαρμογή/εταιρεια ewelink σου προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κινητης τηλεφωνίας? Γιατί για να σου στείλει ο κεντρικός server της εταιρείας sms, θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιο πάροχο κινητής, οι οποίοι χρεώνουν και ανά sms.

Το έχεις ψάξει περισσότερο πως γίνεται?
Δεν νομιζω οτι ειπε για sms.
Σου στελνει ειδοποιηση στην εφαρμογη στο κινητο σου, που εννοειται πρεπει να εχεις ανοιχτα τα δεδομενα

• Like
Reactions: MAN0S
Δεν νομιζω οτι ειπε για sms.
Σου στελνει ειδοποιηση στην εφαρμογη στο κινητο σου, που εννοειται πρεπει να εχεις ανοιχτα τα δεδομενα
Έχεις δίκιο το βλέπω τώρα.

Χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο sonoff ή δουλεύει με οποιοδήποτε;
Στους διακόπτες τοιχου(αυτούς με τη γυάλινη επιφανεια),δουλεύει κανονικα.Επισης στα mini,και στον αισθητήρα υγρασιας/θερμοκρασίας.Δεν έχω άλλο τύπο sonoff για να ξέρω.
Για τα παιδιά που ρώτησαν,ασφαλως δεν στέλνει καποιο sms.Η ειδοποίηση έρχεται στην εφαρμογή,όταν διαπιστωθεί απώλεια στην επικοινωνια της συσκευης πχ του mini,με τον server της εταιρείας.

Οι κλασσικές κάμερες των σπιτιών χρησιμοποιούν το βράδυ κάτι κόκκινα λεντ για infrared για να μπορείς να βλέπεις σε πλήρης σκοτάδι (ασπρόμαυρα).
Αυτά τα λεντ όμως έχουν περιορισμένη εμβέλεια καθώς επίσης μετά από μερικά χρόνια αρχίζουν να καίγονται ένα ένα.

Υπάρχουν λάμπες ή συσκευες που να έχουν τέτοια κόκκινα λεντ για να τα μοιρασουμε σε μπρίζες στον χώρο κι έτσι να έχουμε καλύτερη εμβέλεια και καθαρότερη εικόνα το βράδυ;

Έχει λάμπες τέτοιου τύπου ναι. Για ντουί έτοιμες αλλά και για σύνδεση με πρίζα χωρίς μερεμέτια.
Θα βρείς την Philips π.χ. αρκετές στο Amazon :)