Aυτοματισμοί σπιτιού.

Γιατι τοση φασαρια και δεν παει το μπουτον κοντα στην πορτα...;
Υπηρχε λογως εγκατασταθηκε μακρια η εκει βολεψε η εγκατασταση....γιατι διαβαζοντας το παραπανω..
Προφανώς γιατί αν πάει πιο κοντά στην πόρτα θα το πατάνε από έξω και θα μπαίνει η σάρα και η μάρα.

Σε ηλεκτρολογικά, θα ζητήσεις ρελέ με καθυστέρηση για φώτα κοινόχρηστου.
Αυτά που πατάς το κουμπί και κρατάει αναμένο το φως για Χ δευτερόλεπτα (που τα ρυθμίζεις εσύ).
Αυτά είναι για ρελέ ράγας για 230V

Το μπουτόν που έχω στην ουσία δύο καλωδιάκια κλείνει κύκλωμα που δίνουν ρεύμα στο κυπρί. Κι έλεγα αν υπάρχει κάτι απλό σε μπουτόν.

Προφανώς γιατί αν πάει πιο κοντά στην πόρτα θα το πατάνε από έξω και θα μπαίνει η σάρα και η μάρα.
Ακριβώς! Το πιασες 👍
Προφανώς κάνετε πλάκα...υπσρχουν σημεία που δεν μπορείς να το δεις από εξω αρκεί να σωστά μελετημένο από τον εγκατάστατη ωστε να υπαρχει προβλεψη για αυτο..αρκει να υπαρχει το μερος και ο χωρος..εχω μπει σε σπιτια και πολυκατοικιες με τετοια συστηματα και δεν υπαρχει τετοιο προβλημα.. για αυτο και λέω ότι η σωστη μελέτη είναι το Α και το Ω..

Δεν χρειαζεται καμία μελέτη Ο λόγος είναι ότι η πόρτα έχει πλάτος 4 μέτρα και το κομμάτι που ανοίγει είναι στο κεντρο. είτε από την μια μεριά έμπαινε είτε από την άλλη , δεν φτάνεις να τεντώσεις τα χέρια (εκτός αν βιδωσω κάνα μαρκουτσι να την τραβάς την ώρα που πατάς το κουμπι)

Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι το μπουτον το προβλημα σου αλλα το κυπρι.
Θα πρεπει μαλλον να ψαξεις ηλεκτρικο κυπρι με καθυστερηση .

Last edited:
Εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι το μπουτον το προβλημα σου αλλα το κυπρι.
Θα πρεπει μαλλον να ψαξεις ηλεκτρικο κυπρι με καθυστερηση .
Κάτι τέτοιο λες;

Κάτι τέτοιο λες;

Κατι σαν κι αυτο ισως , https://rozos.gr/el/2832-ηλεκτρικο-κυπρι-99-1-adf-top.html

Last edited:
Ναι βασικά την ίδια λειτουργία χρησιμοποιεί με το άλλο που έβαλα, δηλαδή σε περιμένουν να ανοίξεις την πόρτα. Αν δεν την ανοίξεις ποτέ, μένει ανοικτή η πόρτα . Προφανώς έχει μηχανσμο που βλέπει αν κουνηθηκε το κυπρί.Μονο αν κουνηθεί κάνει reset και μαγνητιζεται και μένει ακινητοποιημένο (δεν ανοίγει η πόρτα). Δεν είναι άσχημη ιδέα.

• Like
Reactions: Χαρης Γ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ, o χρονοδιακόπτης που πρότεινε ο aetosa, σου κάνει μια χαρά την δουλειά σου. εχω τον ίδιο στο ρουτεράκι και κρατάει για ένα λεπτό αναμμένο το ψυκτικό στο μοτέρ όταν τελειώνει η κατεργασία.. Είναι απο 0-60 sec. Eπίσης και της smart kit είναι πολύ καλές κατασκευές αλλά λίγο ακριβές. Εχω επίσης ένα χρονοδιακόπτη της smart kit, το οποίο το έχω βάλει στο μεγάλο κομπρεσέρ με μια βαλβίδα για να αδειάζει τα νερά.. Και τό έχω πολλά χρόνια και μια χαρά πάει..

Βέβαια θα μπορούσες να κάνεις δουλειά μέ ένα πυκνωτή, αλλά θέλει ψάξιμο ώστε να δείς τι φορτία τραβάει το κυπρί, και ποιά θα είναι η αντιστοιχία σε πυκνωτή..

Είναι πολλών ειδών τα ρεύματα και θα γίνει κοκομπλόκο.
Το κυπρί ανοίγει από τρία μέρη: από θυροτηλεόραση, από ένα σύστημα που εχω βάλει με τηλεκοντρόλ και από το μπουτόν.
Με άλλα λόγια το καλώδιο που πάει στο κυπρί είναι συνδεδεμένο ταυτόχρονα και στα τρία πράγματα και όποιο δώσει εντολή ανοίγει η πόρτα.
Γι αυτό τις φοβάμαι τις ιστορίες με τις πλακέτες.
Μάλλον θα σκεφτώ κάνα τρόπο να μεταφέρω το μπουτον κάπου πιο κοντά χωρίς να το φτάνει ο άλλος από έξω

Εχω εδώ και χρόνια φίλτρα νερού κάτω πάγκου και μου έχει βάλει και έναν μειωτήρα. Προχθές εκεί που καθόμουν ακούω ξαφνικά μια δυνατή ροή νερού!!!
Ενώ πίστευα ότι είχε βγει κανά σωληνάκι από την θέση του, είχε ΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΡΑΚΟΡ!! Λες και το έκοψα με μαχαίρι. Υπόψιν δεν έχει ραφή στο σημείο αυτό.
Γλύτωσα ΤΡΕΛΗ ζημιά. Θα είχε γίνει το σπίτι πισίνα αν έλειπα.

επειδή στο συγκεκριμένο σημείο είναι ταλαιπρωρία να περάσω με καλώδιο ασισθητήρα νερού από τον συναγερμό, πήρα έναν αυτόνομο ανιχνευτή πλυμμήρας που ΔΕΝ χρειάζεται hub. Κατευθείαν στο wifi και φυσικά έχει app που σου στέλνει push ειδοποίησεις, email κλπ. Λέει ότι κρατάει 18 μήνες η μπαταρία (CR123)

Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα στο εμπόριο, κάποια όμως θέλουν το δικό τους HUB.
Δεν είναι ακριβό.

Υ.Γ. όσο σκέφτομαι τι γλύτωσα.......

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    771.9 KB · Views: 57
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    930.2 KB · Views: 58
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    957.4 KB · Views: 55
  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    491.3 KB · Views: 56
Το shelly έστειλε ειδοποίηση?

Ιδανικά πρέπει να έχει την δυνατότητα να κόβει το νερό στο σπίτι.
Γιατί αν είσαι μακριά μέχρι να φτάσεις θα έχουν γίνει όλα χάλια.

Το shelly έστειλε ειδοποίηση?

Ιδανικά πρέπει να έχει την δυνατότητα να κόβει το νερό στο σπίτι.
Γιατί αν είσαι μακριά μέχρι να φτάσεις θα έχουν γίνει όλα χάλια.
Όχι. Τώρα το έβαλα το Shelly. Λέω είμαι κωλοφαρδος που ήμουν σπίτι.
Για να κόβει το νερό υπάρχει εύκολος τρόπος και φθηνός.
Βάζεις στην κεντρική παροχή μια ηλεκτρομαγνητική βάνα κάνα 20 ευρώ και την βάζεις σε μια μπριζα wifi sonoff. Οπότε στην ουσία ανοιγοκλείνεις το νερό.
Αν βέβαια έχει κοπεί το nternet σπίτι την εβαψες.
Άλλα και πάλι υπάρχουν λύσεις πολύ πιο ακριβές όμως (αυτόματη βαλβίδα που κλείνει όταν ανιχνεύσει διαρροή π.χ. να τρέχει το νερό πάνω από μισή ώρα)

• Like
Reactions: teodor_ch
Όχι. Τώρα το έβαλα το Shelly. Λέω είμαι κωλοφαρδος που ήμουν σπίτι.
Για να κόβει το νερό υπάρχει εύκολος τρόπος και φθηνός.
Βάζεις στην κεντρική παροχή μια ηλεκτρομαγνητική βάνα κάνα 20 ευρώ και την βάζεις σε μια μπριζα wifi sonoff. Οπότε στην ουσία ανοιγοκλείνεις το νερό.
Αν βέβαια έχει κοπεί το nternet σπίτι την εβαψες.
Άλλα και πάλι υπάρχουν λύσεις πολύ πιο ακριβές όμως (αυτόματη βαλβίδα που κλείνει όταν ανιχνεύσει διαρροή π.χ. να τρέχει το νερό πάνω από μισή ώρα)

Τα shelly λειτουργούν και σε επίπεδο lan. Και να κοπεί το ιντερνετ δουλεύουν όλα.
Έχω >30 συσκευές ;)