Aυτοματισμοί σπιτιού.

Τα shelly λειτουργούν και σε επίπεδο lan. Και να κοπεί το ιντερνετ δουλεύουν όλα.
Έχω >30 συσκευές ;)
Ναι σωστά, αλλά δεν θα σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό, αφού θα είναι εκτός cloud.
Έχεις μήπως εμπειρία από το flood sensor πόσο κρατάει η μπαταρία στην πράξη;

Ναι σωστά, αλλά δεν θα σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό, αφού θα είναι εκτός cloud.
Έχεις μήπως εμπειρία από το flood sensor πόσο κρατάει η μπαταρία στην πράξη;
Το είπα γιατί θα μπορεί να δώσει εντολή στην ηλεκτροβάνα να κλείσει την παροχή.

Δεν έχω όχι. Είναι στις απόμενες αγορές μου.

Τα shelly λειτουργούν και σε επίπεδο lan. Και να κοπεί το ιντερνετ δουλεύουν όλα.
Έχω >30 συσκευές ;)
Χρειάζεται κάποια ρύθμιση για να το κάνουν αυτό;
Έχω ένα μετρητή κατανάλωσης ηλ. ενέργειας και χωρίς διαδίκτυο δε λειτουργεί…

Το είπα γιατί θα μπορεί να δώσει εντολή στην ηλεκτροβάνα να κλείσει την παροχή.

Δεν έχω όχι. Είναι στις απόμενες αγορές μου.
Οταν το πάρεις πες μου πως γίνεται γιατί από το app δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό. Όταν κανει detect μπορει να τρέχει ένα url
Τι να το κάνω το url με την μαγνητικη βάνα;

Last edited:
Ναί έβαλα παράδειγμα για shelly ρελέ (νομίζω είναι Shelly 1).
Αν έχεις άλλο ρελέ γράψε το μοντέλο να το κοιτάξω.
Έχω sonoff μπρίζα wifi στην οποία έχω την μαγνητική βάνα, την οποία την χειρίζομαι με το ewelink app.

Last edited:
Καλημέρα
Για να καταλάβω καλύτερα, όταν ο σένσορας της shelly διαπιστώσει νερό στέλνει μέσω της πλατφόρμας shelly σήμα σε ένα άλλο εξάρτημα (και ποιο είναι αυτό?) το οποίο αυτοματοποιημένα κλείνει την κεντρική ηλεκτροβάνα ή στέλνει σήμα μέσω της πλατφόρμας της shelly για παρουσία νερού κι εμείς κλείνουμε με κάποιο τρόπο την κεντρική ηλεκτροβάνα (πχ ενεργοποιώντας την χειροκίνητα & απομακρυσμένα μέσω κάποιου wifi μηχανισμού, πχ μιας πρίζας sonoff ή κάποιας άλλης);
Ευχαριστώ

Καλημέρα
Για να καταλάβω καλύτερα, όταν ο σένσορας της shelly διαπιστώσει νερό στέλνει μέσω της πλατφόρμας shelly σήμα σε ένα άλλο εξάρτημα (και ποιο είναι αυτό?) το οποίο αυτοματοποιημένα κλείνει την κεντρική ηλεκτροβάνα ή στέλνει σήμα μέσω της πλατφόρμας της shelly για παρουσία νερού κι εμείς κλείνουμε με κάποιο τρόπο την κεντρική ηλεκτροβάνα (πχ ενεργοποιώντας την χειροκίνητα & απομακρυσμένα μέσω κάποιου wifi μηχανισμού, πχ μιας πρίζας sonoff ή κάποιας άλλης);
Ευχαριστώ
Το δεύτερο γίνεται ήδη, εννοω χειροκίνητα, μέσω wifi τοπικά ή απομακρυσμένα.
Τώρα μιλάμε αν μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένα. Αν μπορεί δηλαδή η πλατφόρμα Shelly να μιλήσει με την πλατφόρμα ewelink (στην οποία είναι δηλωμένα τα sonoff)

• Like
Reactions: tom152
Το δεύτερο γίνεται ήδη, εννοω χειροκίνητα, μέσω wifi τοπικά ή απομακρυσμένα.
Τώρα μιλάμε αν μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένα. Αν μπορεί δηλαδή η πλατφόρμα Shelly να μιλήσει με την πλατφόρμα ewelink (στην οποία είναι δηλωμένα τα sonoff)
Από ο,τι βλέπω κι εγώ αυτό το πρόσθετο απαιτείται για πιο αυτοματοποιημένη επικοινωνία.
Πριφανώς ελέγχει την παροχή ρεύματος της ηλεκτροβάνας ενεργοποιώντας την κατάλληλα

Δεν βρήκα στο sonoff κάτι εύκολο.

Και ο σκοπός είναι να μιλήσουν απευθείας όχι μέσω πλατφόρμας.
Απο ότι είδα μπορείς να βάλεις tasmota αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει είναι λίγο δύσκολο.

Πάντως μέσω lan στα shelly είναι πανεύκολο να γίνει.
Ένας λόγος που τα προτιμώ είναι αυτός.

Από ο,τι βλέπω κι εγώ αυτό το πρόσθετο απαιτείται για πιο αυτοματοποιημένη επικοινωνία.
Πριφανώς ελέγχει την παροχή ρεύματος της ηλεκτροβάνας ενεργοποιώντας την κατάλληλα
Nαι σαφώς και θα δουλέψει με shelly. Απλά εγώ έχω sonoff σε όλα μου τα wifi ρελέδες.

• Like
Reactions: tom152
Δεν βρήκα στο sonoff κάτι εύκολο.

Και ο σκοπός είναι να μιλήσουν απευθείας όχι μέσω πλατφόρμας.
Απο ότι είδα μπορείς να βάλεις tasmota αλλά αν δεν το έχεις ξανακάνει είναι λίγο δύσκολο.

Πάντως μέσω lan στα shelly είναι πανεύκολο να γίνει.
Ένας λόγος που τα προτιμώ είναι αυτός.
Εννοείς μάλλον ότι δεν βρήκες κάτι να μιλήσει το shelly με το ewelink, σωστά;
Πάντως και μέσα στα sonoff (στο ewelink app) γίνεται εύκολα. Εχει scenes που του λες αν γίνει αυτό, τότε κάνε αυτό. Απλά πρέπει όλες οι συσκευλες να είναι δηλωμένες μέσα στο ewelink. Αλλά δεν βρίσκω flood sensor της sonoff ή κάποια μάρκα που να συνεργάζεται με το ewelink app.

Last edited:
Mπορουμε να μετονομασουμε ενα υπαρχον νημα σε Gadgets αυτοματισμων ή Αυτοματισμοι σπιτιου και να τα βαλουμε ολα εκει.
Για να μεινει το νημα των παραλαβων καθαρο.

Εννοείς μάλλον ότι δεν βρήκες κάτι να μιλήσει το shelly με το ewelink, σωστά;
Σωστά.

Για τα shelly που σου είπα δεν χρειάζονται το cloud τους για να δουλέψουν μεταξύ τους. Γίνεται ΚΑΙ σε επίπεδο lan.
Οπότε αν η shelly το κάνει επι πληρωμή στο μέλλον δεν χάνεις κάτι.

Mπορουμε να μετονομασουμε ενα υπαρχον νημα σε Gadgets αυτοματισμων ή Αυτοματισμοι σπιτιου και να τα βαλουμε ολα εκει.
Για να μεινει το νημα των παραλαβων καθαρο.
Υπάρχει ήδη θέμα με αυτό ακριβώς αυτό το αντικείμενο: https://avclub.gr/index.php?threads/smart-home.155470/

• Like
Reactions: KOSSTV