AZBox Elite/Premium, part II

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Να ρωτήσω και γω όλους σας κάποια πραγματάκια και θέλω την βοήθεια
και την γνώμη σας, επειδή σκέφτομαι την αγορά ενός ΑΖΒΟΧ και δεν
θέλω να δόσω τα λεφτά μου έτσι....χωρις να γνωρίζω καποια θέματα
του συγκεκριμένου δέκτη.
Λαμβάνωντας υπόψην όλες αυτές τις δυνατότητες του δέκτη (hdmi , 4:2:2 feeds, multimedia player, pvr, youtube και πολλά άλλα) που με καλυπτουν
πλήρως αλλά...διαβάζωντας σε όλες τις προηγουμενες σελίδες και για
συνεχόμενα προβλήματα που αναφαίρονται σ'αυτόν ή στο λογισμικό του
είμαι λίγο δυστακτικός όσο αφορά την αγορά του.
Επιπλέον θα ήθελα να μαθω αν είναι συμβατο το dvb-t tuner του με τα
ψηφιακά της digea, γιατι αν είναι οντως έτσι προσθετει ακόμη ενα συν
στις δυνατοτητες του.
Παλιός κάτοχος ενός dreambox 7020 και άλλων δυο δεκτών linux με
λογισμικό enigma θέλω τώρα να κάνω μια αγορά διαφορετική που να
καλύψει πλήρως τα λεφτά για τον συγκεκριμένο δέκτη.

Περιμένω την γνώμη σας και ελπίζω να με καλύψουν σε μεγάλο ποσοστο.
Το dvb-t ειναι απόλυτα συμβατο . Τωρα με τα προβλήματα είναι παιδικές ασθενειες που δικαιολογουνται .Εσύ ως κατοχος dreambox σιγουρα στο παρελθον θα ειχες αν οχι παρόμοια μάλλον τεράστια ώσπου να στρωσει

Παιδιά βάζω την τελευταία αναβάθμιση την παίρνει...... αλλά δεν συνδέεται με τίποτα με το wifi (σωστό κλειδί WEP ......DNS και όλα τα υπόλοιπα σωστά ) αλλά τίποτα τι να φταίει?????

Εσωτερικός δέκτης DVB-T MPEG-4

Γειά σου αγαπητέ Παναγιώτη (που κάποτε είχες αγοράσει από εμένα από τις αγγελίες του AVFORUM ένα IRDETO module).

Θυμάμαι πως υπήρχε αρκετά φθηνότερο πριν λίγο καιρό , αλλά αυτήν τη στιγμή με ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδύκτιο δε βρήκα κάτι από Ελλάδα.

Αν σε βολεύει πάντως το Ebay μπορείς να δεις κι εδώ ενδεικτικά...

http://cgi.ebay.de/DVB-T-Tuner-AZBo...eo_Elektronik_TV_Receiver&hash=item2eaca51a4b

Το tuner κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις. Μια για τους "παλιούς" Azbox Elite & Premium και μια για τον Plus.
Για τις δικές μας εκδόσεις (παλιός Premium & Elite) διατίθεται στην Γερμανία σε τιμές από 22,90.
Εγώ αγόρασα από εδώ (πριν το Πάσχα):
http://www.smartcard24.com/azbox-dv...rce=Idealo&utm_medium=cpc&utm_campaign=Idealo

Σήμερα μπορείς να το βρεις φθηνότερα:
http://www.ac-sat-corner.de/shop/product_info.php?language=de&products_id=2494

Κατά τ' άλλα το tuner λειτουργεί απροβλημάτιστα και ταχύτατα.
Εμφανίζει ελληνικό EPG στα κανάλια της ERT Digital και αγγλικό στα κανάλια της Digea. Γενικότερα ο δέκτης έχει θέμα με το Ελληνικό EPG και στα δορυφορικά (βλέπε Nova) αλλά κάποια στιγμή θα λυθεί και αυτό.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ, έστω και καθυστερημένα, για τις πληροφορίες, Ακολούθησα το πρώτο link στο ebay (macron, σ' ευχαριστώ!) και τον πήρα από κει (λίγο ακριβότερα, βέβαια, αλλά η διαφορά είναι αμελητέα). Τον εγκατέστησα ήδη.

Παρατήρησα όμως από τις φωτογραφίες, ότι οι εμφανιζόμενες μοντούλες είναι λίγο διαφορετικές. Εξηγούμαι:

Αυτός που αγόρασα είναι ο παρακάτω ->

20105211-20105211.jpg

Οι προτεινόμενοι στα παραπάνω links είναι ->

Α. Ο πρώτος

thumb.php

και

Β. Ο Δεύτερος

az_tuner.jpg

Αν προσέξετε, ο πρώτος που μοιάζει με τον δικό μου, είναι όντως δέκτης για καλωδιακή (DVB-C), όπως ήδη επισημάνθηκε, ανεξάρτητα αν η διόρθωση του link από τον zaras27 παραπέμπει σε κάτι άλλο - κι αυτουνού η εικόνα DVB-C δείχνει, και ο δεύτερος μάλλον αλλοιώτικος μου φαίνεται.

Τελικά, αυτός που πήρα, θα δουλέψει;

Yπ' όψιν δεν τον έχω ακόμα δοκιμάσει, τώρα ξεκινάω να στήσω τον Premium.

Ευχαριστώ.
-

Έκανα και εγω με τη σειρά μου την παραγγελία του DVB-T tuner απο smartcard24 και αναμένω για την παραλαβή :drummer:. (47 euros στο σύνολο)

@Παναγιώτης Μελάς
Παναγιώτη, όντως η φωτο δείχνει ένα DVB-C Tuner αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι.
Η περιγραφή και ο τίτλος του προϊόντος μιλούν για DVB-T Tuner οπότε μάλλον για το σωστό πρόκειται.
Περισσότερα θα μας πεις όταν το παραλάβεις.. ;)

Καλησπέρα παιδιά.
Δεν μπορώ να δω υλικό από το pc μου με το δίκτυο μέσω azbox.
Μου ζητάει user & pas ενώ δεν μπορώ να γράψω παρά μόνο αριθμούς στα πεδία αυτά.
Καμιά φορά βλέπω φακέλους αλλα μόνο ως εκεί για τί φαίνονται άδειοι.
Εχω τον AZBOX elite (HB13') και στο pc win 7.
Επίσης δεν μου ανοίγει κανάλια που άνοιγε το dbox καθώς και το EDISION VIP, όπως το suiseHD και πολλά άλλα (hot).
Ευχαριστώ.

AZBox Premium και NOVA

Τα περί παντρεμένων και ανύπαντρων καρτών NOVA τα συζητάμε εκτεταμένα σε διπλανά νήματα.

Η δική μου είναι (ακόμα) "ανύπαντρη". Εκτός του καθήκοντός μου να της βρω γαμπρό ως καλός κηδεμόνας που είμαι (sic), πρέπει να την κάνω να δουλέψει τη ρημάδα με τον Premium.

Κατ' αρχάς να πω πως η εγκατάσταση και η εξοικίωσή μου με το μηχάνημα προχωράει - αργά - αλλά προχωράει. Σήμερα, λοιπόν, αφού έκανα τις βασικές ρυθμίσεις και εγκατέστησα και το νεότερο firmware, δοκίμασα για πρώτη φορά να τον συνδέσω στο ταπεινό μου πιάτο των 60cm, στο οποίο είναι μόνιμα συνδεδεμένος ο Panasat 720i της NOVA.

Έβγαλα, λοιπόν, το καλώδιο πίσω από τον Panasat και το συνέδεσα στη είσοδο του AZBox. Πήγα στο μενού και κατέβασα πάνω από 350 κανάλια, από τον Hotbird και άλλος 3 δορυφόρους, που είχαν καλό και δυνατό σήμα. Μέσα στα κανάλια που αποθηκεύτηκαν, υπήρχαν φυσικά και όλα τα κανάλια του μποκέτου της NOVA. Είχα ήδη βάλει την κάρτα της στο card reader, αλλά ήταν σαν να μην υπήρχε, άρα δεν μπορούσα να δω ούτε ένα κανάλι από το μπουκέτο.

Κάνοντας συζήτηση, μου είπαν ότι χρειάζομαι emu multicas για να δουλέψει η κάρτα. Όσο κι αν έψαξα στο μενού των settings, δεν κατάφερα να εντοπίσω τέτοια ρύθμιση.

Ξέρει κάποιος να μου πει πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα και τί είναι αυτό το emu multicas;

Ευχαριστώ.
-

Θα συνδέσεις το δέκτη στο Internet.
Ση συνέχεια θα κατεβάσεις το OpenXCas από το azboxworld.com .
Θα μπείς μέσα στο OpenXCas και πάλι από το azboxworld.com θα κατεβάσεις το MultiCas emu από το "download executable".

Μετά από κάθε βήμα κάνε επανεκκίνηση.

Η κάρτα σου αν τα κάνεις όλα σωστά μπορεί να διαβαστεί (με το τσιπάκι προς τα κάτω).

ΝΕΟ FW

Επειδη δεν εχει ανεβει στο επισημο site κατεβαστε το απο το
http://fw.azupd.nl/
και απο οτι ακουγεται μεχρι τελους του μηνα? θα εχουν ετοιμο και fw με εντελως διαφορετικα GUI και background

OpenXCas & MultiCas

Θα μπείς μέσα στο OpenXCas και πάλι από το azboxworld.com θα κατεβάσεις το MultiCas emu από το "download executable".

Η κάρτα σου αν τα κάνεις όλα σωστά μπορεί να διαβαστεί (με το τσιπάκι προς τα κάτω).

Καλημέρα, Γιάννη κι ευχαριστώ.

Συνδέθηκα χθες (μέσω του δέκτη) με το azboxworld.com κι έκανα registration (καλά σου λέω, μου έβγαλε την πίστη να το κάνω μέσω του δέκτη, αλλά τουλάχιστον έμαθα να χρησιμοποιώ τους αλφαριθμητικούς χαρακτήρες του τηλεκοντρόλ).

Ακόμα όμως περιμένω το confirmation email από τους administrators του φόρουμ για να μπορέσω να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το φόρουμ και τα downloads.

Σήμερα περιμένω κάποιον επαγγελματία με πεδιόμετρο να στήσουμε δυο πιάτα. Θα ήθελα βέβαια να μπορούσα να τσεκάρω τον δέκτη και το σήμα της NOVA, αλλά αν δεν γίνει, θα αναγκαστώ να περιμένω.

Μήπως υπάρχει αλλού αυτό το εργαλείο;

(Ληφθεί υπ' όψιν, ότι έκανα regsitration και στο φόρουμ του azbox.com, αλλά δεν βλέπω πουθενά εκεί κάτι που να αναφέρεται σ' αυτό το εργαλείο).
-

Παρατήρησα ότι στις τελευταίες εκδόσεις κάποιοι χρήστες κάνουν παράπονα για το ότι δεν συνδέετε ασύρματα. Υπάρχει όντως πρόβλημα? Λύθηκε μήπως στην 911 ? Θέλω να βάλω την 911 αλλά λόγο αυτών των παραπώνων για την ασύρματη σύνδεση στο internet δυστάζω ... Εγώ ακόμη φοράω την 466 στο azbox μου , είμαι αρκετά πίσω :p

OK, τα κατάφερα!

Τα κατάφερα, επί τελους! Ευχαριστώ πολύ! :SFGSFGSF: