AZBox Elite/Premium, part II

Παιδιά, help!!!!
Το MultiCas .εχει την τελευταία version (162E-B.01)
Δεν θάπρεπε νάναι εντάξει? Πρέπει να ενεργοποιήσω κάτι για να παίξει την κάρτα?

ΟΚ, κατέβασα τα τελευταία plug-ins στα MultiCasInfo και μου έπαιξε....
Να το παλαίψω και με το EPG? Για να δούμε, τι κουράγια έχω....

Το παλεύεις βλέπω και τα πας και πολύ καλά.
Άντε και σε λίγο καιρό να σε δω που θα παλεύεις με το Enigma2...

Στο EPG σχετικό ποστ της 131 σελ. χρειάζομαι και HDD ή εξωτερικό USB, κατάλαβα καλά; Έχοντας κάνει βήμα προς βήμα τα υποδειχθέντα με το που δίνω την τελευταία εντολή στο telnet ο δέκτης εμφανίζει στο display "Loading EPG" και μένει εκεί για ώρα, ενώ στην κονσόλα του telnet εμφανίζονται κάποια μηνύματα λάθους. Επιλέγοντας δε στο μενού του δέκτη από τα plug-ins το νέο PanelKGD που έφτιαξα, παίρνω μήνυμα "Τhere's no executable file" ή κάτι τέτοιο, είμαι στη δουλειά τώρα και δεν θυμάμαι, το πάλευα και μέχρι τις 2μιση χτες, οπότε χαζοκοιμάμαι ακόμη...
Και κάτι άλλο...μου φαίνεται από την πρώτη μέρα που τον πήρα πολύ αργό το zapping στο δέκτη, όχι μόνο στα της nova αλλά σε όλα τα κανάλια...έχει να κάνει με το firmware αυτό; θέλει να κατεβάσω τίποτε άλλο;

Last edited:
Δεν έλαβα απάντηξη αλλά δεν γράφω για να παραπονεθώ....δυστυχώς τώρα που κάθομαι λίγο και κάνω zapping,, παρατηρώ το εξής
σε όποια κατηγορία ταξινομημένων καναλιών και αν πάω:
υποτίθεται ότι με το κόκκινο κουμπί ταξινομείς αλφαβητικά, με το πράσινο κατά συχνότητα, το κίτρινο/πορτοκαλί γυρίζει στην αρχική ταξινόμηση -όπως τα ταξινομεί δηλ. ο δέκτης από μόνος του;-και με το μπλέ κατά tuner, αν κατάλαβα καλά. Πατώντας το κίτρινο κοιυμπί αφού έχω δει την ταξινόμηση με τους πρώτους δύο τρόπους για να επιστρέψω στην αρχική, παίρνω πάντα το μήνυμα problem occurs on the system-please reboot your system now.
και δεν μπορώ αν δεν κάνω reboot να δώ κανένα κανάλι -ούτε καν αυτό που είχε ο δέκτης πριν πατήσω το #*@¥κουμπο- έστω κι' αν πατώντας το κουμπί exit φαίνεται να μπορώ να αλλάξω κανάλι και κατηγορία.
Τι να κάνω ρε παιδιά;
Με έναν Hortbird κι'έναν Astra φορτωμένους είμαι μόνο, δεν έχω κανα πλήθος 8-10.000 καναλιών, τι να πω...Τι μπορεί να συμβαίνει;

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Εννοείται ότι και μετά το reboot η συμπεριφορά του παραμένει η ίδια....
το μονο που θα μπορουσα να προτεινω ειναι clean install ( format service area ) και το τελευταιο φιρμ . επισης σημαντικη βελτιωση στην ταχυτητα θα εχεις με τον priority manager 1.8 και swap file enabled . ετσι δουλευω τον premium + με τοξο 22w - 53e περιπου 6000 καναλια και εχω ικανοποιητικη λειτουργια . αυτα που περιγραφεις μου τα παριουσιαζει περιοδικα στον ελλαςσατ και τα βουλγαρικα καναλια , κατι που ειναι γνωστο και άλυτο bug του δεκτη .

πάντως ενα ειναι το σιγουρο , αν πιασουν τα ψυχολογικα τον αζ , δυσκολα του περνανε και δυσκολα θα προσδιορισεις απο τι προερχονται .

Last edited:
Ρε πάνω που είχα βάλει το ένα πόδι πάνω στο άλλο και άρχισα να παίζω τι μου κάνετε....
Δεν έχω κάνει και ψυχανάλυση...
η επιλογή αυτή swap file enabled γίνεται από το μενού του δέκτη, από το Mazbox, ή από το μενού του plugin priority manager?
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Ρε πάνω που είχα βάλει το ένα πόδι πάνω στο άλλο και άρχισα να παίζω τι μου κάνετε....
Δεν έχω κάνει και ψυχανάλυση...
η επιλογή αυτή swap file enabled γίνεται από το μενού του δέκτη, από το Mazbox, ή από το μενού του plugin priority manager?
Ευχαριστώ
μεσω του μαζ κανε εγκατασταση το priority manager και μεσα απο το interface του θα κανεις enable to swap . προφανως θα πρεπει να εχεις ειτε ενα usstick ειτε σκληρο δισκο
.υπαρχει και ο τροπος με εντολες telnet alla ειναι δυσκολοτερος .

Απαντώ μόνος μου για να προλάβω παρόμοιες καταστάσεις σε άλλους συνκατόχους:με το που έβαλα HDD και πριν καν ακολουθήσω τις συμβουλές που εδόθησαν, η ταχύτητα στο ζάπιγκ βελτιώθηκε αρκετά, το δε αμαρτωλό κουμπάκι λειτουργεί όπως πρέπει.Να υποθέσω ότι η σωστή λειτουργία του δέκτη με το συγκεκριμένο firm «απαιτεί» ύπαρξη σκληρού δίσκου;Αν μου επιτρέψουν τα ταλιμπανάκια τέκνα μου, το βράδι θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το project με το ελληνικό epg. Καλησπέρες!

μηπως εχει βαλει κανενας το fw KGD 4890 να πει εντυπωσης
υποστηριζη ελληνικο μενου?
εχει ελληνικο epg?
στην αναπαραγωγη ταινιων πως τα παει?
γενικα αξιζει κανεις να το βαλει?

για το EPG δες σελ.131
To Priority Manager στον Maz έχει την έκδοση 1.3 που δεν έχει το create swap file στο interface του....
Το 1.8 πού το βρίσκω, και πολύ περισσότερο πώς το εγκαθιστώ χωρίς το ΜΑΖ?

Δεν πρέπει να μου το κατεβάζει σωστά, δεν έχει subfolders όπως λέει το how to αρχείο, έχει μόνο ένα .plugin, ένα .lst και το how to word αρχείο....

1. Extract PriorityManager.plugin and plugins.lst files from the archive file.
Κατανοητό ελπίζω. Αυτά τα 2 αρχεία είναι το plugin.
2. Copy PriorityManager.plugin and plugins.lst to USB or simply transfer them by FTP to
/tmp folder of your Azbox.
Με ένα πρόγραμμα FTP μεταφέρουμε τα 2 αρχεία στο φάκελλο tmp του AZBox.
3. Enter Plugins menu, press Red Button on remote controller to add plugin.
Με το κοντρόλ του AZ πάμε στα plugins, πατάμε το κόκκινο κουμπί και επιλέγουμε add plugin από το tmp.
4. Check user defined parameters in /DISK2/etc/PriorityManagerSettings.txt and edit
parameters if you want, save the file.
Εγώ αυτό το παρέλειψα.
5. Activate plugin from the plugins menu: PLUGINS-->PriorityManager-->Activate/Reactivate
Κατανοητό ελπίζω.

Ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο τρόπο που περιγράφονται στο how to...
Και αυτό που παρατηρώ είναι ότι κατά τη μεταφορά των αρχείων μέσω ftp το μέγεθός τους μικραίνει, μερικών δε, (images, των txt. αρχείων) γίνεται μηδέν μετά τη μεταφορά τους στο δέκτη...
Να φταίνε τα Win 7 από τα οπoία "τρέχει" ο Maz? WTHF?