AZBox Elite/Premium, part II

Υπομονη παιδια βλεπετε οι azbox ειναι οι μονοι δεκτες που κυκλοφορουν με τρια διαφορετικα tuner, αλλο tuner εχουν οι first edition (elite και premium που κυκλοφορησαν τελος του 2008 με αρχες του 2009) αλλο οι second edition και τελος αλλο tuner εχουν οι premium plus. Τα images που κυκλοφορουν ειναι μονο για τους second edition οποτε οσοι απο μας εχουμε plus και first edition θα πρεπει να περιμενουμε

αποψε θα κυκλοφορησει και νεο image οπου θα δουλευουν και τα tuner για τους παλαιοτερους elite και premium

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Να μην είμαι; υποτίθεται τον πήρα για καλύτερο....

Και ΕΙΝΑΙ ! Μόνο και μόνο για τα νέα tuners και για το hardware blind scan, καλά έκανες !

Αλλά κάνε και λίγη υπομονή... Σκέψου οτι οι άλλοι έχουν μείνει στην 0.9.5020 εδώ και κάτι καιρούς ;)

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

ποια η διαδικασια για να βαλουμε το Ε2; εχω τον PLUS απλα ρωταω. αν εχει απαντηθει το ερωτημα μου σορρυ..

Επειδη δεν υπαρχουν οδηγοι για τον plus ειναι καλυτερα να μην το βαλεις. αλλα για να καταλαβεις την ολη διαδικασια διαβασε το παρακατω how to

We have 3 situation :
I) You have Official FW in your AZBox andyou want to install E2
II) You have E2 in yourAZBox and now you want to install official FW
III) You have E2 in your AZBox and now you want to install new/update of E2

I) You have Official FW in your AZBox and you want to install E2

Switch off AZBox
Put usb stick with patch.bin (e2)
switch on AZBox
Follow messages on GUI for update official FW (standard procedure)
After about 1 min , your receiver will reboot
Dont remove USB Stick from AZBox !!!
wait for IP adress on VFD of AZBox
Start latest ver of AZUp
Write IP adress in AZUp (see VFD)
Click on button Update
AZUp check for resque mode, also check ver of patch.bin (E2 or official fw)
AZUp create cramfs, Create 3 partition on DOM and formatted them
Copyng E2 kernel in Flash (about 2.5 min)
Copyng E2 files in first DOM partition (about 1 min)
when get popup msg - remove usb stick and wait for reboot (Rebooting... msg on VFD)
New E2 is installed successfully

II) You have E2 in yourAZBox and now you want to install official FW

Switch off AZBox

Put usb stick with patch.bin (Official FW)
switch on AZBox
Start latest ver of AZUp
Click on button Update
AZUp Create 4 partition on DOM and formatted them
Copyng Official (old) kernel in Flash (about 2.5 min)
when get popup msg - first part of update is done, but dont remove USB stick from AZBOX
wait for reboot , and follow messages on GUI for update official FW (standard procedure)

III) You have E2 in your AZBox and now you want to install new/update of E2

Switch off AZBox

Put usb stick with patch.bin (e2)
switch on AZBox
Start latest ver of AZUp
Click on button Update
AZUp create cramfs, Create 3 partition on DOM and formatted them
Copyng E2 kernel in Flash (about 2.5 min)
Copyng E2 files in first DOM partition (about 1 min)
when get popup msg - remove usb stick and wait for reboot (Rebooting... msg on VFD)
New E2 is installed successfully

Για να σας δω εδω μου βγαζει το εξης You have OLD kernel in your AZBox ??????? το azup μου λεει να κανω install το νεο???

ωραία! Σήμερα διάβασα πως θα έχουν τον κώδικα ανοιχτό για όλους, οπότε βλέπω να κυκλοφορούν και πολλές ομάδες f/w για τον δέκτη μας!

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Επειδη δεν υπαρχουν οδηγοι για τον plus ειναι καλυτερα να μην το βαλεις. αλλα για να καταλαβεις την ολη διαδικασια διαβασε το παρακατω how to

ευχαριστω!! :a0210: οχι δεν θα το εβαζα ετσι κι αλλιως. αν και οταν βλεπουμε..

Μια βοήθεια παιδιά!!!

Πέρασα σήμερα το Ε2 v1.0.27, το πήρε όλο (100%) έκανε επανεκκίνηση,

και από κει και πέρα βγάζει στην οθόνη του azbox: "geeko :P" και στην t.v τίποτα.
Τι κάνουμε τώρα???

κλεισε τον δεκτη, βαλε το usb stick με το patch.bin (Ε2) στον δεκτη,ανοιξε τον δεκτη και οταν βγει η ip του δεκτη σου στην οθονη του δεκτη τρεξε το τελευταιο AZUp και δωσε την ip του δεκτη σου στο προγραμμα αμεσως μετα πατα το update, οταν δεις το μηνυμα rebooting στην οθονη του δεκτη βγαλε το στικ και περιμενε να μπουταρει

Last edited:
Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

κλεισε τον δεκτη, βαλε το usb stick με το patch.bin (Ε2) στον δεκτη,ανοιξε τον δεκτη και οταν βγει η ip του δεκτη σου στην οθονη του δεκτη τρεξε το τελευταιο AZUp και δωσε την ip του δεκτη σου στο προγραμμα αμεσως μετα πατα το update, οταν δεις το μηνυμα rebooting στην οθονη του δεκτη βγαλε το στικ και περιμενε να μπουταρει

Φίλε nakata ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Λοιπόν, με κλειστό δέκτη βάζω το στικάκι με το αρχείο 1.0.28 μετονομασμένο σε patch.bin.
Ανοίγω τον δέκτη μπουτάρει μετά γράφει ''geeko :P" έπειτα "USB CHECK!" και τέλος "RESCUE MODE" και μετά η οθόνη του azbox είναι κενή.

να προσθέσω πως στην αρχή όταν έβαλα την 1.0.27 το όνομα το άφησα σκέτο ''patch'' και την πήρε.

Last edited:
φιλε μου το .bin η καταληξη (τυπος) του αρχειου το patch ειναι το ονομα οποτε το σωστο ειναι αυτο που εκανες την πρωτη φορα

Οκ. λοιπόν κάνω τα παραπάνω που μου είπες και μου βγάζει τα μηνύματα που ανάφερα πιο πάνω.

Κάνω κάτι λάθος? Πρέπει να κάνω κάτι άλλο?

Γιατί δεν ανεβάζετε και μια λίστα με τις εντυπώσεις σας ;

Ήδη έχουμε μια αναφορά περί πολύ καλής ταχύτητας απόκρισης ... Πείτε και τίποτε άλλο :smile:

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Γιατί δεν ανεβάζετε και μια λίστα με τις εντυπώσεις σας ;

Ήδη έχουμε μια αναφορά περί πολύ καλής ταχύτητας απόκρισης ... Πείτε και τίποτε άλλο :smile:
Ακομα εχει πολλα bugs. Στο σκαναρισμα και στην εικονα ειναι πολυ καλο, η HDMI επιτελους δουλευει, αλλα δε μου αναγνωριζει το stick σε FAT32. Ισως θελει διαμορφωση σε ext2, αλλα οταν πατησα την αντιστοιχη εντολη ο δεκτης κρασαρε και μετα κολλαγε στο booting. Εκει τσαντιστηκα, περασα το παλιο λογισμικο και ειπα να ξαναδοκιμασω μετα απο 2-3 version, ουτως ή αλλως βγαινουν πλεον σχεδον καθε μερα.