AZBox Elite/Premium, part II

Παιδια δεν παραπονιεμαι εγω αλλα η συζυγος:HTEHEH56: με το epg και τωρα που ειδε οτι το επιγειο εχει ελληνικο χαχαχα με εχει τρελανει ....:Banane0:

θα το φτιαξουν και αυτο νομιζω
εδω φτιαξαν blind search
δεν θυμαμαι ποτε μου σε δεκτη να προστεθικε ποτε αυτη η λειτουργια με το περας ενος χρονου

ποτε το φταιξαν το blind scan ρε παιδια και αν οντως το φτιαξαν πουντο?

Ας διορθώσουν πρώτα μερικά από τα παρακάτω bugs, πολλά από τα οποία είναι χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία του δέκτη και για ..επαναστατικές καινοτομίες έχουμε καιρό.

- Ελληνικό EPG υποστηρίζει κάθε δέκτης των 50 . Ελεος..

current Bugs - Firmware 0.9.3686

• Major bug since 0.9.3661: Often the box crached with message "a problem occurred on your system. you have to reboot your system"

• UI - Chinese Characters in filenames are no longer displayed in File Browser, it seems /MMP/hd/System/font/Font2.ttf is ignored as secondary font file (worked before, allowed one to use different font file only for non-western characters).

• Some encrypted channels (mostly HD from France@astra 19.2) are wrongly recognized as FTA and its not possible to mark them as encrypted afterwards, so the box is not able to open them with a CAM or suchlike.

• DVB-C -> Flickering and blocks while watching ZDF HD and DAS ERSTE HD maybe a 720p/50Hz problem. Also audio playback on these channles is interrupting for a short time.

• mkv playback - dropouts in DTS Signal (opt. out, Audio Settings RAW) since fw_3177. with 2880 there is no problem with DTS Signal. (AV Receiver Yamaha 663, Pioneer VSX-916)

• mkv playback - cracks in HDMI Signal, only 2 channel PCM since fw_3177 (Audio Settings RAW). (AV Receiver Yamaha 663, Pioneer VSX-916)

• When playing mkv-movies with multiple audio the box offers no menu for changing audio - since 3180

• A menu "Shutdown" for safe off the box is still missing!

• Simultaneous operation of 2 tuners (DVB-S/DVB-T/DVB-C) is not possible.
When switching on the 2nd Tuner, the first will be disabled!

• When using HDMI and Component connection, resolutions 576i@Pal and 480i@NTSC are missing

• Transponders lists in factory setting have many incorrect entries (Astra 19,2 are correct)

• NG Gogo lists are often incorrect and not up to date

• When you update with NG Gogo lists also have the transponder to be updated.
NG-Gogo lists are created with corrected transponder data > when restoring to factory settings you are using the wrong transponders entries (see before!)

• When you delete channels from the lists Genre and Country, the channel will be completely erased not just the labeling!
should be fixed according to Release Notes, but still buggy!!!

• Problems with Alphacrypt module on Sky HD channels

• Photos larger 1920x1080 px can not be displayed

• Image optimization is offered, but does not work automatically, but only when triggered manually via the menu button.

• Sometimes crashes during FTP-transfers of large Data

• Better support and higher speed of the web browser. Many pages are not supported, still no support of Flash and Java.

• E-Mail-Client is missing

• Parental Control:
Bug 1: When setting the lock of a canal is no password!
Bug 2: When you remove the lock is also no password!!!

• Reduction of standby power - 5 watts are not reached

• These red marked CAMS do not run

• Auto Resolution (EDID) should also be selectable, if you press resolution-button.

• mkv playback - files rendered with avimux take long time to forward with NEXT / PREV button on remote.

• TV mode - large epg infos scrolling through the edit box menue ( picture )

• MMTV channel on 16E ((its located here: Eutelsat W2 (16.0E) - 12726.33 V - Txp: F6 - Beam: EuropeDVB-S (QPSK) - 30000 3/4 - NID:366 - TID:24633)) detected as encrypted but it is FTA

• When you choose subtitles, you have to choose subtitles again after reboot or when device wakes up after stand-by!!

• Bug in td210_ip_remote. If you press 0 (Zero) in "Joseba-Webinterface", the same is directly in telnet, then there is no response from the box. So you can for example not choose Program 10 or 20 directly.

• Scart: VBI is not working (no teletext on TV set possible with TV set's own decoder (TV set remote control)).

• EPG timestamp in channellist (channel selection) is always green even the program startet long before. In short epg (just info) it works.

• Special characters (i.e. German "Umlaute") are not displayed in Azbox's display (channel name).

• Recordings are still being split at around 4 GB. There is no need for that on ext3-partitions. It should detect the filesystem of the connected hardware and split only when necessary (i.e. FAT32 partitions) or if not possible, give only a warning and let the user decide about splitting.

• After programmed recordings are finished, the hard disk symbol in display keeps rotating.

• Serious bug! (applies only if more than 1 satellite is set up): if a recording has been scheduled and the box is switched off after watching a channel on a DIFFERENT satellite, the box does not record anything. When starting time is reached, the box only manages to switch to the programmed channel. Although the red LED and the rotating disk symbol indicate recording, the actual recording does not start. What's more: the indicators keep on running, even after the switch-off time has been reached. The user must wake up the box and stop the non-recording process.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και επαυξάνω.
epg ελληνικό έχει και ο πιο απλός δέκτης.Επίσης έχει ασυμβατότητα με irdetto cam,γνήσιο.Πάντως ευελπιστώ ,οτι θα διορθωθούν τα βασικότερα bugs.Τώρα αν δεν δουλεύει ο browser και τόσο καλά εμένα λίγο με απασχολεί,το ελλ.epg όμως είναι σημαντικό.

Ολα αυτα τα bug ποιος τα 'χει σημειωσει ?
Ο καθε τυχαιος ?
Οποιος τα τεσταρει και πραγματι ισχυουν,ξερει το φορουμ να τους τα δωσει.
Για Ελληνικο epg μαλλον πρεπει να απευθυνθειτε στον αντιπροσωπο.
Μπορεις να εχεις 7 ημερων αλλα Αγγλικο.
Εμενα δεν με πειραζει.Και τον δεκτη στα Αγγλικα τον εχω.
Το irdeto cam δουλευει μια χαρα.
Εχω και εγω και δεν εχει καποιο προβλημα.

Για το blind scan δεν το εγραψα για να γινω 'μαγκας'.
Ουτε εχω σκοπο να διαρρεω πληροφοριες.....
Απλως επειδη ειχαν αναφερθει καποια ατομα εδω, και ειχαν εκφρασει τις ανησυχιες τους, το εγραψα.
Επισης, δεν θα ηθελα να διαρρεει αριστερα και δεξια σε φορουμ οπως βλεπω.Το γραψα για εδω.
Ευχαριστω.

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Ο καθε τυχαιος ?
Ακριβώς. Ο κάθε τυχαίος που πείστηκε να αγοράσει τον δέκτη με βάση τα χαρακτηριστικά του και ακούμπησε τα ωραία του λεφτά για να γίνει μπετα τεστερ..

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Ακριβώς. Ο κάθε τυχαίος που πείστηκε να αγοράσει τον δέκτη με βάση τα χαρακτηριστικά του και ακούμπησε τα ωραία του λεφτά για να γίνει μπετα τεστερ..

Τι ναι αυτα που λες ?
Θες να πεις οτι ολοι οι δεκτες ειναι ετοιμοι απ την αρχη της κυκλοφοριας τους ? Καποιοι δεν προφερουν ουτε αυτα που γραφουν τα κουτια τους και τα εγχειριδια τους.
Οι βασικες λειτουργιες του συγκεκριμενου δεκτη ισχυουν.
Καποια αλλα πραγματα θα διορθωθουν.
Αυτοι που πηραν τον δεκτη απ την αρχη ας εγραφαν τι σωστα κανει και τι οχι ωστε να αποτρεψουν τους αλλους να τον παρουν αν δεν τους εξυπηρετουσε.

Last edited:
προς το παρον το μονο σιγουρο ειναι οτι δουλευουν σκληρα για να αποκαταστησουν τα bugs,τους νεους οδηγους,την ταχυτητα συνδεσης στο δυκτιο καθως επισης και την ταχυτητα συνδεσης μεσω usb oσο για το ελληνικο epg λενε οτι θα το κοιταξουν μολις βρουν ευκαιρια καθως απο οτι λενε δεν πρεπει να ειναι κατι το πολυ δυσκολο αφου δουλευε στα πρωτα fw αλλα εχουν βαλει μια σειρα προτεραιοτητας και συμφωνα μ'αυτην βαδιζουν.

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

προς το παρον το μονο σιγουρο ειναι οτι δουλευουν σκληρα για να αποκαταστησουν τα bugs,τους νεους οδηγους,την ταχυτητα συνδεσης στο δυκτιο καθως επισης και την ταχυτητα συνδεσης μεσω usb oσο για το ελληνικο epg λενε οτι θα το κοιταξουν μολις βρουν ευκαιρια καθως απο οτι λενε δεν πρεπει να ειναι κατι το πολυ δυσκολο αφου δουλευε στα πρωτα fw αλλα εχουν βαλει μια σειρα προτεραιοτητας και συμφωνα μ'αυτην βαδιζουν.
Κανένας δε διαφωνεί σε αυτό. Εχουν γίνει σημαντικά βήματα και σήμερα βρίσκεται σε καλό επίπεδο.
Παρόλα αυτά όμως, στην εξελικτική πορεία του δεν αποφεύχθηκαν λάθη/γκάφες. Βελτιωνόταν σε έναν τομέα και χαλούσε κάτι άλλο που πριν λειτουργούσε σωστά. Έπειτα επλήγη πολλές φορές από διαρροές λογισμικού που δεν ήταν έτοιμο για χρήση.

Ολα αυτά δημιούργησαν μια αρνητική εικόνα.

Υπομονη Αλεξανδρε μην ξεχνας οτι οταν πηραμε τον DM7000 για ενα και πλεον χρονο επρεπε να ξαναμπουταρουμε τον δεκτη 10 φορες την μερα εξαιτιας των bugs που ειχε και κοιτα που εφτασε, αν θυμασαι οταν αρχισε να βγαζει τα πολυ ποιο σταθερα images ο συγχωρεμενος ο Traveller και το gbox team καταφερε να κανει τα internal reader να διαβαζουν τις καρτες πετουσαμε απο την χαρα μας.Οσο για το οτι γιναμε μπετα τεστερς μην ξεχνας οτι αυτο ειναι μια απο τις χαρες του χομπυ μας και δεν νομιζω οτι καποιος απο μας αγορασε τον δεκτη με την λογικη βαζω τον δεκτη στην μπριζα και αυτο ηταν, αλλα ολοι λιγο-πολυ τον αγορασαμε για τις μελλοντικες δυνατοτητες του, τωρα εαν ο καθενας απο μας εχει και 10 διαφορετικες απαιτησεις αυτο δεν νομιζω να μπορει να γινει απο τη μια μερα στην αλλη οποτε ας δωσουμε λιγο χρονο στους προγραμματιστες τους λαμβανοντας υποψιν οτι δεν ειναι και οτι το καλυτερο να δουλευεις εχοντας 2000 χρηστες να σε βομβαρδιζουν καθημερινα με θελω και αυτο θελω και το αλλο και τα θελω τωρα

Ποτέ δε μετάνιωσα που απέκτησα τον δέκτη και από υπομονή διαθέτω άφθονη. (μαθημένος γαρ από τον DM7000 και τα πέτρινα χρόνια)

Ο αντίλογος μου αναφερόταν στην ατάκα του John78
Ο καθε τυχαιος ?

την οποία βρίσκω αλαζονική.

Κατά τ' άλλα συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο σου. Περιμένουμε πολύ καλές στιγμές στο μέλλον από τον δέκτη.

Κανένα απολύτως πρόβλημα με κόκκινο Irdeto cam. Πως συμπεριφέρεται το δικό σου και τι γενιάς είναι?
Ενα που δοκίμασα με κάρτα φίλου γνήσια της νωβα σταματούσε κάθε 2-3 λεπτά,γενιά δεν θυμάμαι ,είναι περίπου 2 χρονών το cam και το χρώμα του μωβ ,μάρκας {SCM MICROSYSTEMS},αλλά και χωρίς κάρτα μέσα πάλι σταματούσε καθε 2-3 λεπτά.Με ενα irdetto freecam παλιό δεν σταματούσε το cam αλλά έκανε πολλά παγώματα η εικόνα.
Πάντως ούτε εγώ το έχω μετανιώσει που τον αγόρασα ,εξέλιξη υπάρχει,αργή,αλλά υπάρχει.

ειμαι ΤΥΧΑΙΟΣ ???????? δεν μου το ειπαν οταν τον αγορασα.....................

ειμαι ΤΥΧΑΙΟΣ ???????? δεν μου το ειπαν οταν τον αγορασα.....................

και συ και γω και ολοι μας τυχαιοι ημαστε παλικαρι μου βλεπεις κανενας γονιος δεν παραγγελνει τα παιδια του συμφωνα με καποιες προδιαγραφες αλλα παντα εμεις οι τυχαιοι, (ο καθενας με τον τροπο του) κανουμε την διαφορα σ'αυτον τον κοσμο γιαυτο ασε τους μη τυχαιους να λενε εσυ απλως γλεντα το χομπυ σου στο κατω-κατω δεν ειδα πουθενα την opensat να λεει οτι οι χρηστες των προιντων τους ειναι τυχαιοι

Last edited:
Kαι γω εχω προβλημα με την καρτα της νοβα.
Πολλες φορες βγαζει "κρυπτογραφημενο" και με Irdeto cam μπλε αλλα και με το ενσωματενο reader. Μετα με μπαινοβγασμα της καρτας και με κλεισιμο του δεκτη φτιαχνει αλλα οχι παντα. Καμια φορα ανοιγει μετα απο λιγη ωρα μονη της.
Παραξενα πραγματα δηλαδη!
Αλλος το χρησιμοποιει για θεαση Νοβας? πως το δουλευει και πως συμπεριφερεται ο δεκτης?

και συ και γω και ολοι μας τυχαιοι ημαστε παλικαρι μου βλεπεις κανενας γονιος δεν παραγγελνει τα παιδια του συμφωνα με καποιες προδιαγραφες αλλα παντα εμεις οι τυχαιοι, (ο καθενας με τον τροπο του) κανουμε την διαφορα σ'αυτον τον κοσμο γιαυτο ασε τους μη τυχαιους να λενε εσυ απλως γλεντα το χομπυ σου στο κατω-κατω δεν ειδα πουθενα την opensat να λεει οτι οι χρηστες των προιντων τους ειναι τυχαιοι

+1:award:

Συγνωμη να ρωτησω κάτι. Οταν φορτωνεις απο τo usb stick στον δεκτη ενα plugin το στικακι πρεπει να ειναι σε fat32 η ntfs ? Και μετά extract κατευθειαν το φακελο ή τα αρχεια που εχει ?

Και Ιντερνετ πως ρε παιδια μπορω να βλεπω ?

Ευχαριστω

fat32 και παντα μονο τα αρχεια μεσα στο στικ και οχι φακελους αλλα καλυτερα να κανεις εγκατασταση των plugins μεσω /tmp οσο για το internet σε παρακαλω πες τι περιπου θες να κανεις και βλεπουμε

btw
στις ποσες απαντησεις κερδιζω δωρεαν αυτοκινητο (Jaguar S-Type 2.7 Twin Turbo Diesel Sport ) απο γερμανια? οπως βλεπεις δεν διαλεξα και κανενα ακριβο

Last edited: