AZBox Elite/Premium, part II

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Καλησπέρα!Συγχαρητήρια για τη βοηθεια που προσφέρετε!Παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα καιρό επειδή έχω στην κατοχή μου έναν Azbox Premium!Χθες εγκατέστησα έναν hdd Seagate 120Gb 2,5''.Ενώ τον βλέπει κανονικα ο δέκτης και κάνει εγγραφή, παρόλα αυτά δεν μπορεί να παίξει την εγγραφη.Συγκεκριμένα εμφανίζεται το μυνημα ''Δεν υποστηρίζεται''!Πριν εγκαταστήσω το δίσκο τον φόρμαρα με windows xp!Παίζει ρόλο επειδή ο Δέκτης είναι Linux?Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Φορμαρέ τον μέσω του δεκτη και θα τα βλέπει ολα

Συγνωμη για την καθυστερηση αλλα μολις γυρισα απο ενα μαγικο 2ημερο στη λιμνη πλαστηρα ......αχ ..... Λοιπον δεν εκανα τιποτα αλλο απο οτι λενε οι οδηγιες στο αρχειο που μας ποσταρε ο φιλος nakata και περιεχονται στο αρχειο ReadMe μεσα στο AZUp_v.2.0.1

How to install E2/kernel (patch.e2 file) in AZBox:

Aρχικα βαλτε να κανει boot με το νεο e2
μετα
When AZBox is in Rescue mode , select where you want to install patch.e2 ,
then press GO! button in 'Insta;; E2/Kernel block, and wait for finishing.

οταν παιξει το ε2 ακριβως το παρακατω.

How to install Official FW on USB:

Put USB Stick (min 512MB) in AZBox and PowerOn
Extract archive : 'FW4USB'
start AZUp v.2.0
enter correct IP adress of AZBox
Press : 'Install Official FW - GO !'
Load : 'vmlinux' and 'patch.alt' from extracted archive
Wait for finishing

Ακριβως οπως το γραφει ....
Επειδη το εβαλα παρασκευη το δοκιμασα μονο 2-3 φορες και παει σφερα ,μονο προβλημα στο γνησιο οταν κανει εγραφη απο το 2τυνερ επιγειο αργει να απαντησει στις εντολες του remote stop,pause ...

οταν εχω πισω το στικσκι και κανω restart παιζει το οριτζιναλ αμα δωσω restart και το βγαλω ξεκιναει το ε2 ..........παω να δ τις φωτο μου και να διαβασω το φορυμ και τα λεμε-bye-

Επειδη μου φαινεται πως την καναμε την πατατα με τις δοκιμες του ENIGMA 2 θα ηθελα την βοηθεια σας.Προσπαθησα να ξαναγυρισω στον αυθεντικο firmware με το azup 1.28 και αφου τελειωσε ο δεκτης εκανε επανεκινηση και μετα την ενδειξη booting γραφει "sleep 15s" μετα κανει cheking και στο τελος με βγαζει στο κλασικο μενου για να γινει αναβαθμιση συμφωνα με το original μενου.Ελα ομως που οταν του λες update via usb σου λεει οτι δεν υπαρχει σωστο διαμερισμα fat32 στο usb και το βγαζει οτι ειναι invalid.Οταν παιρνω το usb stick στο PC μου λεει οτι χρειαζεται format γιατι εχει αγνωστο διαμερισμα και συστημα αρχειων.Κανω format σε Fat32 ξεκιναμε την διαδικασια απο την αρχη στο δεκτη και παλι τα ιδια.Καμια ιδεα;;;;;

Ενοειτε οτι στο usb το αρχειο patch.bin ειναι μονο του.

Μαυρα τα νεα παλικάρι μου, δεν υπαρχει δρομος επιστροφης στο γνησιο λογισμικο μιας και προς το παρον δεν εχει βρεθει τροπος για να σβήσεις το ΚΕΧΕC (kernel execution)η στα ελληνικα μηχανισμος που σου επιτρεπει να δουλεψεις δυο διαφορετικα kernels στο ιδιο (μηχανημα) δεκτη στη δικη μας περιπτωση γιαυτο δοκιμασε να φορτωσεις το RC4 στην DOM και περιμενε να βρεθει λυση

Last edited:
Ιδεα τελευταιας στιγμης δοκιμασε να φορτωσεις με το AZUp v.2.0 στην dom τα αρχεια που υπαρχουν στο FW4USB και ο Θεος βοηθος

Παιδια την εκατσα την βαρκα δεν μπαινει με τιποτα σε rescue mode για να κανω αυτα που λετε τα οποια τα εχω σκεφτει και εγω.Και εφοσον δεν μπαινει σε rescue mode δεν παιρνει και ip.

Οταν ξεκιναει ο δεκτης κανει τα εξης: booting,checking,sleep 15s,checking,update firmware,και βγαινει στο κλασικο μενου του original firmware.Αυτο το κανει και με enigma2 στο usb.Για καποιο λογο βγαζει αυτο το sleep 15s στην διαρκεια του οποιου αναβοσβηνει το usb,εκει γινεται το προβλημα διοτι απο οτι φαινεται του κανει φορματ σε αγνωστο συστημα αρχειων πιθανον linux και χαλαει το fat32.Γι αυτο αργοτερα οταν του λες update via usb σου λεει οτι δεν υπαρχει συστημα fat32 στο usb.

Παντως οτι δεν υπαρχει επιστροφη στο original firmware στην DOM δεν το αναφερει στο συνοδευτικο αρχειο στην RC5.

Πραγματικα δεν το αναφέρει και εχουν αρχισει να τους κραζουν αλλα το καλο ειναι οτι μετα το κραξιμο εχουν αρχισει να ψαχνουν τροπο επιστροφης

δοκιμασε να τρεξεις το azup o telesat λεει οτι εχει την δυνατοτητα να θεσει τον δεκτη σε rescue mode απο μονο του σε περιπτωση που δεν το καταφερει ο δεκτης

Last edited:
εγω καταφερα να εγκαταστησω dual boot ακολουθωντας την διαδικασια που εκανε και ο mickeysa στο rti forum

h__p://www.azbox-enigma.eu/RTi/forum/showthread.php?263-Dual-boot-How-to-move-from-Opensat-FW-to-RTI-RC5&p=2634&viewfull=1#post2634

μονο που δεν ειναι ξεκαθαρα/λεπτομερειακα/αναλυτικα

εγω σε κανενα απο τα βηματα που κανει δεν πειραξα καποια επιλογη στο azup (copy kernel, install to dom/usb/hdd κλπ) μονο οταν πηγα να περασω το fw στο usb στο βημα copy kernel μου πεταξε μηνυμα cannot copy kernel και μου προτεινε το προγραμμα να κανω reboot

εκανα reboot και ξαναδοκιμασα και αυτη τη φορα εκανε copy kernel και τελειωσε η διαδικασια επιτυχως.

κατι αλλο που προσεξα ειναι οτι οταν κανεις Boot σε ενιγμα2 (πριν βαλεις το official στο usb) πρεπει να πας στα network settings και να δεις την ip που εχει παρει, γιατι ξεκινα με dchp, και μπορει να εχει παρει διαφορετικη ip συνεπως αυτη θα παρεις για να την βαλεις στο azup για να προχωρησεις τη διαδικασια εγκαταστασης στο usb.

Last edited:
όση έχετε mini στο rs4 παρακαλώ μην προσπαθήσετε να περάσετε το rs5 , υπάρχει θέμα που συζητιέται , πάντα να ξέρετε όταν βγαίνει ένα νέο imag να μην προτρέχουμε , περιμένουμε εντυπώσεις και μετά πράττουμε .

Γιατί αισθάνομαι beta tester;

Από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει βγει έκδοση 1 στο επίσημο λογισμικό δεν νιώθεις απλά, είσαι beta tester :music-smiley-005:

Παιδια καταφερα να ξεκολλησω το δεκτη χαρη στη βοηθεια ενος παλικαριου σε ξενο φορουμ. Αν καποιος εχει προβλημα, ας το περιγραψει εδω με ακριβεια, μηπως μπορεσουμε να βοηθησουμε.

Λοιπον και εγω καταφερα να επαναφερω το αυθεντικο firmware στο δεκτη μου.Καταρχην χρησιμοποιησα το AZUP 1.26 και ενα usb stick,γνωστα πραγματα δηλαδη.Η διαδικασια που εκανα εχει ως εξης:
Βαζουμε στο φορμαρισμενο usb stick(fat32) το αυθεντικο patch.bin και το τοποθετουμε στο δεκτη.Απο το μενου του Εnigma2 βαζουμε το δεκτη σε rescue mode.Βαζουμε την ip που βλεπουμε στο display του δεκτη στο azup 1.26 και ξεκιναμε την διαδικασια πατωντας update.Μολις τελειωσει θα μπουταρει και θα μας βγαλει στο upgrade menu του αυθεντικου firmware.Λογικα σε αυτο το σταδιο εαν προσπαθησετε να προχωρησετε και να κανετε αναβαθμιση θα σας βγαλει το γνωστο error δεν υπαρχει valid partition fat32 on usb.Σβηνουμε τον δεκτη και βγαζουμε το usb,και το τοποθετουμε στο PC μας,αυτο θα μα ζητησει να κανουμε διαμορφωση και παταμε ναι(διαμορφωση).Τοτε παρατηρουμε οτι το usb εχει χωρο μονο 55,3 Mb,προχωραμε επιλεγοντας σαν συστημα αρχειων το FAT και κανουμε format αυτου και μονο του χωρου, ετσι eχουμε ενα partision στο usb σε Fat μεγεθους 55,3Mb.Εκει αντιγραφουμε και παλι το patch.bin(αυθεντικο firmware).Βαζουμε το usb στο δεκτη και τον ανοιγουμε απο τον πισω διακοπτη αυτος θα κανει boot και θα μας βγαλει στο μενου upgrade του αυθεντικου firmware.Κανουμε format application area και μετα προχωραμε στο update via usb,λογικα θα προχωρησει και οταν τελειωσει θα κανει reboot,βγαλτε τοτε το usb και αφηστε τον να ξεκινησει μονος του (χωρις το usb μεσα) θα σας ξαναβγαλει στο upgrade menu του αυθεντικου(Εδω και εγω παραξενευτηκα-Μην τον σβησετε).Τωρα το usb το βαζουμε παλι στο PC και του κανουμε format με ενα προγραμμα οπως το HP format tool σε fat32(προσοχη ολου του χωρου) και παιρναμε και παλι το patch.bin(αυθεντικο).Το βαζουμε στο δεκτη και κανουμε format application area και προχωραμε στο update via usb.Μολις τελειωσει θα κανει επανεκινηση,βγαλτε το usb και εχετε το αυθεντικο firmware στο δεκτη σας.

Η διαδικασια οπως βλεπετε ειναι διπλη,την εκανα δυο φορες για να ειμαι σιγουρος και τωρα εχω και παλι το original firmware στην DOM.

Να ευχαριστησω τον φιλο "nakata" και τον Δημητρη για τις πληροφοριες τους

Καλη επιτυχια!!!