AZBox Elite/Premium, part II

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Κατατοπιστικότατος.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με δέκτες (παρά μόνο DVB-S σε PC που απλά παίζουν εύκολα)
οπότε φαντάζομαι στην αρχή θα παιδευτώ γιατί πραγματικά διαβάζω πράγματα εδώ μέσα που δεν καταλαβαίνω τι είναι.
Με Linux σε PC είμαι τα τελευταία 5-6 χρόνια άρα έχω μια μικρή εμπειρία.
Όμως επειδή πραγματικά ψάχνω μια συσκευή που να τα κάνει όλα νομίζω αξίζει το παίδεμα.

Η εναλλακτική είναι μια Combo κάρτα DVB-S2/DVB-T και analog στο HTPC που ήδη έχω και τέλος.
Το πρόβλημα με την τελευταία λύση είναι πως ανοίγει κάθε φορά PC για να δεις τηλεόραση και πως ενώ εγώ μπορώ να το χρησιμοποιήσω δεν μπορεί κανένας άλλος στο σπίτι.

θα σου προτεινα να ψαξεις στο ebay για κανα μεταχειρισμενο azbox elite με dvb-s + dvb-t tuner , λογικα θα βρεις με κανα 100 euro . σκληρο παιρνει usb .
η αλλη επιλογη ειναι ο me αλλα ακομα δεν εχει υποστηριξη για dvb-t σε usb stick ,ειναι ομως πιο καλο μηχανημα απο τον elite .
ο απλος premium εχει τις ιδιες δυνατοτητες με τον ελιτε μονο που παιρνει ενσωματωμενο hdd .
o premium plus + ειναι ενα facelift με λιγο καλυτερο hardware απο τον απλο , με βασικη διαφορα οτι μπορει να λειτουργει με dual sat tuner .
τα πλεον χρηστικά firm ειναι τα enigma2 για ολες τις περιπτωσεις . εγω εχω μια προτίμηση στο openrsi - pli σαν firm στο premium plus , αλλα και στο me που εχω .
blind scan λειτουργει στον plus , στον me το παλευουν ????

Εγώ πάλι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με κάρτες DVB-C σε PC και έτσι δεν μπορώ να σου πω αν είναι ευκολότερες από (οποιονδήποτε) standalone δέκτη. Συνεπώς σε αυτό το θέμα δεν μιλάω.

Εφόσον ξέρεις από Linux, είναι εύκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα. In a nutshell, φαντάσου οτι δεν μιλάμε για firmware αλλά για λειτουργικά. Για να στήσουμε ένα "λειτουργικό" για ΑΖΒΟΧ, παίρνουμε έναν κέρνουλα, του ξηλώνουμε τα πάντα εκτός των βασικών λειτουργιών του (πχ δεν χρειάζεται κανένα Module για περιφερειακά, μιας και ο δέκτης έχει συγκεκριμένα) και μένουμε με ένα υποτυπώδες σύστημα, το οποίο αναγνωρίζει συγκεκριμένο hardware, και μπορεί να επικοινωνήσει με αυτό, να γράψει/σβήσει αρχεία κτλ. Κατόπιν του κοτσάρουμε το "γραφικό περιβάλλον" δλδ το Enigma (ΔΕΝ είναι σωστό αυτό, αλλά για να το καταλάβει κανείς είναι μια χαρά) και τέλος.
ΟΛΑ τα υπόλοιπα, γίνονται μέσω επιπρόσθετων (δλδ plugins). Κάτι τέτοιο είναι ένα firmware E2 για ΑΖΒΟΧ. Και το official τέτοιο ήταν, αλλά με δικό του "γραφικό περιβάλλον" και media player.

Φυσικά στα λόγια μια κουβέντα είναι, και αυτό πρέπει και να τρέξει και να μη κάνει και ζημιές. Και επειδή από γενιά σε γενιά, κάθε κέρνουλας έχει δικά του (unique) implementations, αναγκαστικά όταν αλλάζουν κέρνουλα (που το κάνουν συχνά για αρκετούς λόγους) αλλάζουν και αρκετά που τρέχουν κάτω από το καπώ. Οπότε άντε ξανά μανά νέα προβλήματα σε πράγματα που μέχρι την προηγούμενη έκδοση δούλευαν. Όταν κυκλοφόρησε πχ το SPAZE 2.2 είχε (από τη μάνα του) πρόβλημα στο mount/unmount και απ' ότι είδα αρκετοί πείραζαν κατευθείαν το /etc/fstab. Και αυτοί το κυκλοφόρησαν αυτό ως "stable". Ο δε αρχικός media player που ετοίμασαν, ουσιαστικά δε δούλεψε ποτέ, και μετά από κανά χρόνο, και απανωτές ήττες, είπαν οτι θα έπαιρναν αυτόν από το OFW και θα προσπαθούσαν να τον περάσουν στο Ε2. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ξανά στο περίμενε είναι ο κόσμος για κάτι που απλά να δουλεύει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Κάτι παρόμοιο γίνεται και στους καινούριους ΑΖΒΟΧ δλδ τους ΜΕ, αν παρακολουθείς τα firmware και τα προβλήματα εκεί.

Αν ΔΕΝ έχεις κινητό πιάτο, και συνεπώς οι λίστες καναλιών δεν αποτελούν πρόβλημα, τότε η δική μου γνώμη είναι να ξεκινήσεις με το OFW και όχι από το Ε2. Επίσης πρέπει να πω οτι πλέον υπάρχει και άλλος δέκτης combo που υποτίθεται οτι είναι και καλός media player. Είπα υποτίθεται διότι ΔΕΝ τον έχω και δεν ξέρω. Λέω αυτό που διάβασα. Πλην όμως 422 feeds δεν υπάρχει άλλος δέκτης που να το αναπαράγει. Μόνο οι ΑΖΒΟΧ.

Τέλος, αν έχει και πολύ νόημα, η γυναίκα μου δεν μπόρεσε να δουλέψει τον ΑΖΒΟΧ ποτέ (όχι βέβαια οτι προσπάθησε κιόλας). Θέλω δλδ να πω οτι αυτό το "μόνο εγώ θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω" μπορεί να ισχύσει (τελικά) και για δορυφορικό δέκτη.

Επιχείρησα να περάσω αυτό το koala και έμεινα Παυλόπουλος...πολύ βαρύ,πολλά μπιχλιμπίδια και το μενού μπερδεμένο...
Τι προτείνετε για ευπεπτη αρχή, με έμφαση στο media player και σε εύκολη εγκατάσταση - παραμετροποίηση cams-emus; Και τι χρειάζεται για να παίξω απαντρευτη κάρτα nova στο δεκτη;

Επιχείρησα να περάσω αυτό το koala και έμεινα Παυλόπουλος...πολύ βαρύ,πολλά μπιχλιμπίδια και το μενού μπερδεμένο...
Τι προτείνετε για ευπεπτη αρχή, με έμφαση στο media player και σε εύκολη εγκατάσταση - παραμετροποίηση cams-emus; Και τι χρειάζεται για να παίξω απαντρευτη κάρτα nova στο δεκτη;

Δοκίμασε το openrsi,θα καλύψει όλες σου τις απαιτήσεις.

Με το openprsi τα βρίσκω λίγο μπαστούνια...δε μπορώ να κάνω softcam setup και δεν βλέπω ούτε τιςεγγραφές ts που είχα κάνει με το ofw ούτε nova με τη zeta v.4 κάρτα μου...

Με το openprsi τα βρίσκω λίγο μπαστούνια...δε μπορώ να κάνω softcam setup και δεν βλέπω ούτε τιςεγγραφές ts που είχα κάνει με το ofw ούτε nova με τη zeta v.4 κάρτα μου...

για τις εγγραφες νομιζω οτι ειχε ειπωθει απο την αρχη του Ε2 στα αζ οτι δεν ηταν συμβατες με του ofw.
για την εγκατασταση του cam πρεπει να πας στην εγκατασταση προσθετων - softcams και κατα προτημηση στην έκδοση 2.2.1
οσο για το διαβασμα της καρτας στειλε πμ τις ρυθμισεις που προσπαθεις μηπως εντοπισω το λαθος . ξερεις δεν ειναι στα καλυτερα του φορουμ οι συζητησεις για ψψψκαμ .

εμενα μου λειτουργει κανονικα , τι προβλημα εχει ?

Συνδεομαι κανονικα αλλα δεν μου κατεβαζει τις τις λιστες με τα καναλια. Με το rti ειναι ok
Δεν ξερω μηπως επιδη το openrsi το εχω στο στικακι

Επιστροφή στα παλιά αλλά από τον Καναδά

Καινούργιο firmware azbox-0.9.5400-patch.bin

- Priority Manager 1.8 plugin from Buyukbang preinstalled by default for improved system performance.
- Fixed streaming from AzBox to PC which was broken since 0.9.5306.
- Fixed recording issues.
- Fixed timeshift performance.
- Improved speed when changing channels.
- New boot logo.
- Updated North American satellites in list. To use this list, you will have to do a factory reset after installing the firmware.

Το κατεβάζετε online βάζοντας στον δέκτη την διεύθυνση http://fw.azbox.ca ή κανονικά στον υπολογιστή από την ίδια διεύθυνση

Απαραίτητο το backup των
/DISK2/all_channels.dat
/DISK2/antenna_settings.dat
/DISK2/DVBS.dat

λόγω ότι το firmware δεν έχει τους Ευρωπαικούς δορυφόρους κτλ

Last edited:
Δυστυχώς χρησιμοποιώ μόνο πλέον τον ΜΕ και τον miniME οπότε δε γνωρίζω.Αλλά πιστεύω πως ισχύουν όσα γράφουν μιας και το Aztrino τους σε σχέση με το Ευρωπαικό Aztrino έιναι κλάσης ανώτερο(Δηλαδή σε θέματα λογισμικού είναι καλύτεροι).Περισσότερα εδώ http://www.satelliteguys.us/azbox-discussion/287981-new-firmware-version-elite-hd-premium.html

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Thx Θα του δώσω μια ευκαιρία
Δημητρη δεν χρειαζεται να παρεις backup τα αρχεια σου, η αναβαθμιση δεν σβηνει τιποτε απο τις ρυθμισεις του χρηστη (εαν δεν κανεις factory reset) , αλλο ενα παραξενο ειναι οτι τωρα παιζει απροβληματιστα μεσω δικτυου mkv αρχεια μεχρι 720p, απο κει και περα δεν ειδα καμια αλλη διαφορα με το 5309 εκτος απο το streaming και το plugin Priority Manager 1.8. Στα αρνητικα του λογισμικου το οτι εξακολουθει να υπαρχει το προβλημα με το you tube.

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Στα αρνητικα του λογισμικου το οτι εξακολουθει να υπαρχει το προβλημα με το you tube.
Aπ'ότι λένε
Youtube has not been fixed yet with this version. However, we will be looking into that soon.

Δημητρη δεν χρειαζεται να παρεις backup τα αρχεια σου, η αναβαθμιση δεν σβηνει τιποτε απο τις ρυθμισεις του χρηστη (εαν δεν κανεις factory reset) , αλλο ενα παραξενο ειναι οτι τωρα παιζει απροβληματιστα μεσω δικτυου mkv αρχεια μεχρι 720p, απο κει και περα δεν ειδα καμια αλλη διαφορα με το 5309 εκτος απο το streaming και το plugin Priority Manager 1.8. Στα αρνητικα του λογισμικου το οτι εξακολουθει να υπαρχει το προβλημα με το you tube.
Τhx από πλευράς αλλαγής καναλιών τα ίδια ?

Οπως και να χει θα το βάλω αφού είναι οκ από σένα γιατί έτσι κι αλλιώς το Youtube δεν μ ενδιαφέρει όπως και η αναπαραγωγή ταινιών

Aπ'ότι λένε
Youtube has not been fixed yet with this version. However, we will be looking into that soon.

To youtube φτιάχτηκε.Σε λίγες μέρες καινούργιο image

This is YouTube FIX for Elite, Premium, Premium+ and Ultra which are running on Official Firmware from OpenSat (CELRUN).

All what You need if You are running on 0.9.5309 is to replace file youtube_player which is located in /MMP/usr/bin

First of all we need to make /MMP r/w , so let's go:

Connect by telnet to AZBox and execute this command:

mount -o remount,rw -t ext3 /dev/hda1 /MMP

Connect bz FTP to AZBox and enter in folder /MPP/usr/bin

Select file youtube_player and delete it. Now from Your PC transfer new file youtube_player, and once when it is transfered give it CHMOD 755 rights.

After this reboot receiver and You are ready to enjoy in YouTube on OFW.

Download:
http://www.mediafire.com/?65rz37u21srbay8