AZBox Elite/Premium, part II

Μεταχειρισμένοι AZBox υπάρχουν πολλοί στο Ebay (Κυρίως στο .de αλλά και στο co.uk) Σωστά το παρατήρησε ο φίλος karmakoma. Επειδή το παρακολουθώ το θέμα ίσως η αυξημένη προσφορά να οφείλεται και στην έλευση του plus.

Στο θέμα των φημών για Enigma2/enigma2 plugins αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία που πάει κανα 2-3 μήνες τώρα. Η γνώμη μου με μια λέξη...ΜΑΚΑΡΙ.

Σίμος

Παιδιά, κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ο καημός και το όνειρο κάθε Linux δέκτης είναι να τρέξει Enigma 2 όταν μεγαλώσει..
Ας βελτιώσουν κανέναν εμουλάτορα να διαβάζει σωστά συνδρομητικές κάρτες στα reader του και κατά τ' άλλα μια χαρά είναι ο δέκτης. ΔΕΝ χρειάζεται Ε2 γιατί άλλη είναι η φιλοσοφία του. Πείτε μου έναν Ε2 δέκτη που τα πάει καλά στον multimedia τομέα.

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Παιδιά, κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ο καημός και το όνειρο κάθε Linux δέκτης είναι να τρέξει Enigma 2 όταν μεγαλώσει..
Ας βελτιώσουν κανέναν εμουλάτορα να διαβάζει σωστά συνδρομητικές κάρτες στα reader του και κατά τ' άλλα μια χαρά είναι ο δέκτης. ΔΕΝ χρειάζεται Ε2 γιατί άλλη είναι η φιλοσοφία του. Πείτε μου έναν Ε2 δέκτη που τα πάει καλά στον multimedia τομέα.

Έλα ντε, αυτό που το πας...
Βέβαια απ' ότι έχω διαβάσει είναι θέμα επεξεργαστή των συγκεκριμένων δεκτών που τρέχουν Ε2 και όχι αυτού καθαυτού του E2.

azbox-0.9.4690

- added hardware acceleration option
- improved dts audio subid
- improve photo viewer thumbnail generator + resize function

Τι να σημαίνει άραγε η πρώτη "βελτίωση"??

Διευκρίνηση:
Το σκωπτικό ενίοτε ύφος στις αναφορές μου για τον δέκτη οφείλεται στο γεγονός ότι ένα έτος μετά την κυκλοφορία του, δεν έχει κυκλοφορήσει η version 1.0 αλλά παραμένουμε ακόμα σε beta εκδόσεις κάνοντας τα κουνέλια.. (συμπαθητικά ζωάκια που χρησιμοποιούνται σε πειράματα)

added hardware acceleration option

σημαινει οτι μπορεις να κανεις overclock τον επεξεργαστη του δεκτη με οτι αυτο συνεπαγεται καλο η κακο

Settings -> System Info -> HW Acc option -> On/Off

added hardware acceleration option

σημαινει οτι μπορεις να κανεις overclock τον επεξεργαστη του δεκτη με οτι αυτο συνεπαγεται καλο η κακο

Settings -> System Info -> HW Acc option -> On/Off

Εμένα μου νεκρώνει το δορυφορικό tuner όταν το βάζω στο On ενώ το επίγειο δουλεύει μια χαρά. Στο Off δουλεύουν κανονικά και τα 2 tuner.

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Εμένα μου νεκρώνει το δορυφορικό tuner όταν το βάζω στο On ενώ το επίγειο δουλεύει μια χαρά. Στο Off δουλεύουν κανονικά και τα 2 tuner.
Ξέχασε το. Το έψαξα περαιτέρω.. Υπερχρονίζεις τον επεξεργαστή στα 350 MHz περίπου, χωρίς να είναι γνωστό το τι μπορεί να πάθει. Ολα τα πειράματα στην πλάτη μας θα γίνουν. Στου κασίδη το κεφάλι λέει μια παροιμία..

Οντως το σύμπτωμα είναι αυτό . Με τη χρήση στο "οn" νεκρώνεται το ένα tuner.

ναι αυτο συμβαινει σε ολους απ'οσο ξερω αλλα το overclocking το προσθεσανε για να αυξησουν την ταχυτητα του δικτυου δηλαδη κυριως για τον media player και για τιποτε αλλο, κανε τεστ την ταχυτητα του δικτυου σου με off και μετα με on θα δεις οτι υπαρχει διαφορα

Μεταφέρω από satpimps:

I am a developer of KGDTeam from here I mean that Open-sat at no time has given us no information, there have been several requests in the official forum and do not hear from anywhere. You all requests are very simple to solve. And if there is any problem with the requests, because it can be resolved is better to admit to not be waiting for them.

We work without charging anything, everything we do to get Azbox be a great receiver, from here I appeal to Open-sat to change its policy, and we do some case.

We have decided to freeze the reviews to see if Open-sat accepts our demands, which are very few, we have nothing to lose.

If they decide to solve the logical thing is to keep us informed as the process goes, not ask a lot.

Just want to help.

Thanks

ναι αυτο συμβαινει σε ολους απ'οσο ξερω αλλα το overclocking το προσθεσανε για να αυξησουν την ταχυτητα του δικτυου δηλαδη κυριως για τον media player και για τιποτε αλλο, κανε τεστ την ταχυτητα του δικτυου σου με off και μετα με on θα δεις οτι υπαρχει διαφορα
H διαδικασία που ακολουθεί το KGD Team είναι πολύ πιο έξυπνη.
Aναφέρομαι στις επιλογές του take control με τις προτεραιότητες.

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

H διαδικασία που ακολουθεί το KGD Team είναι πολύ πιο έξυπνη.
Aναφέρομαι στις επιλογές του take control με τις προτεραιότητες.

και το κυριότερο πιο ασφαλής

αυτο με το ελληνικο epg ρε παιδια τι ειναι?
Μπαρούφα, αφού δεν υποστηρίζεται η ελληνική γραμματοσειρά από το firmware..
Βέβαια η προσπάθεια είναι αξιέπαινη, αλλά όταν το λογισμικό είναι ανεπαρκές...

Και στο επιγειο τυνερ πως? υποστηριζεται????? ρε γαμωτο χαχαχαχα κολαση, λοιπον με σιγουρια το λεω πια ελληνικο epg θα δουμε μονο με E2 που απο οτι ακουω και βλεπω θα ερθει πιο γρηρορα απο οτι περιμενα .....

Last edited:
Από προχθές έχω προσθέσει στον Elite μου και DVB-T Tuner.
Η τοποθέτηση ήταν πολύ εύκολη. Το Tuner αναγνωρίστηκε από το λογισμικό χωρίς άλλες διαδικασίες. Η σάρωση του φάσματος μπορεί να γίνει αυτόματα ή χειροκίνητα εισάγοντας τις συχνότητες. Επέλεξα τη δεύτερη λύση. Στον κατάλογο των δορυφόρων προστέθηκε ένας ακόμα φάκελος με τίτλο "DVB Terrestrial" και εκεί αποθηκεύτηκαν όλα τα κανάλια Mpeg-2 & Mpeg-4. Οι εναλλαγές DVB-S & DVB-T καναλιών γίνονται χωρίς πρόβλημα.
Στα κανάλια της Digea το EPG είναι στα Αγγλικά.
Παραδόξως το EPG των καναλιών της ERT Digital εμφανίστηκε στα ελληνικά.

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Από προχθές έχω προσθέσει στον Elite μου και DVB-T Tuner.
Η τοποθέτηση ήταν πολύ εύκολη. Το Tuner αναγνωρίστηκε από το λογισμικό χωρίς άλλες διαδικασίες. Η σάρωση του φάσματος μπορεί να γίνει αυτόματα ή χειροκίνητα εισάγοντας τις συχνότητες. Επέλεξα τη δεύτερη λύση. Στον κατάλογο των δορυφόρων προστέθηκε ένας ακόμα φάκελος με τίτλο "DVB Terrestrial" και εκεί αποθηκεύτηκαν όλα τα κανάλια Mpeg-2 & Mpeg-4. Οι εναλλαγές DVB-S & DVB-T καναλιών γίνονται χωρίς πρόβλημα.
Στα κανάλια της Digea το EPG είναι στα Αγγλικά.
Παραδόξως το EPG των καναλιών της ERT Digital εμφανίστηκε στα ελληνικά.

Η ΕΡΤ εκπέμπει το EPG μόνο στα Ελληνικά. Γι'αυτό ο δέκτης δεν έχει πρόβλημα να το δείξει. Η digea από την άλλη θεώρησε καλό (μέσα στην Ελλάδα) να εκπέμπει στα Αγγλικά και στα Ελληνικά. Έτσι πολλοί δέκτες εμφανίζουν τα Αγγλικά (ίσως είναι η "πρώτη" γλώσσα εκπομπής) στο EPG.

Καλησπέρα/Καλημέρα σε όλους :)

Έχω τον premium+ και σήμερα πήγα να τον ρυθμίσω στο νέο setup μου.
Ένα σταθερό πιάτο με 3LNB και ένα κινητό (USALS).

Το κινητό το ρύθμισα με τον Dreambox μου, αλλά το δοκίμασα αμέσως μετά με τον Azbox όπου και κατέβασε τα πάντα όπως ήθελα.

Όταν όμως ήρθε η ώρα να κατεβάσω κάτω στους δέκτες μου (3) τα καλώδια κάτι δεν μου παίζει σωστά.
Πιο συγκεκριμένα, θέλω ο Azbox να χειρίζεται το κινητό μέσω ενός Diseqc 4/1 2.0 που έχω.

1. Παίζει ρόλο σε ποιά είσοδο του diseqc θα βάλω το κινητό ;
2. Στον Azbox θα δηλώσω στους δορυφόρους του κινητού ΚΑΙ USALS αλλά και diseqc 1.2 (???) ;

Απο λάθους μου δήλωσα USALS και Diseqc 1.0 LNB0 αλλά δεν έδινε τάση στο μοτέρ. Υποθέτω οτι αν δηλώσω 1.2 θα λειτουργήσει ; Έχω και αρκετά μέτρα καλώδιο (40μ) μέχρι το μοτέρ...ας ελπίσουμε οτι θα έχει τάση.
Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόδεκτη για να ξαναπάω διαβασμένος αύριο στην ταράτσα :)

Last edited: