AZBox Elite/Premium, part II

Το νέο firmware. Δυο ερωτήσεις

Καλημέρα σε όλους

Πριν κάμποσους μήνες είχα κατεβάσει το azbox-0.9.4890-patch.bin από το http://fw.azupd.com/. Βλέπω τώρα ότι υπάρχουν άλλες 5 νεότερες αναβαθμίσεις και η τελευταία είναι η azbox-0.9.5020-patch.bin.

Ενώ στο παρελθόν είχα πολύ απλά ακολουθήσει το link του mirroring, που δίνει το site, τώρα αυτό είναι αδύνατον, διότι το link του νέου firmware σε παραπέμπει σε άλλα sites, στα οποία πρέπει να γίνεις μέλος και μετά να ψάξεις και να το κατεβάσεις.

Επειδή δεν έχω ποτέ μου ασχοληθεί με το άθλημα του download-upload, μπορεί κάποιος με απλά λόγια και με απλές κινήσεις να μου πει πού θα βρω το νέο (ή κάποιο από τα αμέσως προηγούμενα, αν αυτό δεν είναι τώρα διαθέσιμο για κατέβασμα) και να το κατεβάσω;

Και κάτι άλλο: Το προηγούμενο το εγκατέστησα πάνω στο πιο προηγούμενο, χωρίς να κάνω format application area, όπως συστήνεται από άλλους ειδικούς εδώ. Όμως τότε που το έκανα είχα δοκιμάσει να την βρω αυτο το ρημάδι format application area, αλλά όσο και να έψαψα το μενού, αυτό στάθηκε αδύνατο και έτσι είχα εγκαταστήσει το 4890 πάνω από το προηγούμενο. Φυσικά δεν έχω κάποιο πρόβλημα, απλά το αναφέρω. Μπορεί κάποιος να μου πει σε ποιό σημείο του μενού (αν η υπόδειξη γίνει βήμα-βήμα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα) υπάρχει αυτό το περίφημο format application area?

Ευχαριστώ.
-

εδω θα τα βρεις ολα

http://www.hd-box.info/index.php?section=downloads&category=15

οσο για το φορματ αφου δεν εχεις προβλημα δεν ειναι απαραιτητο να το κανεις αλλα σε περιπτωση που θελεις ειναι η προτελευταια επιλογη στο μενου που σου βγαζει οταν κανεις την εγκατασταση μεσω usb στικ

Last edited:
Για format application area κλεινουμε τον δεκτη απο πισω με το κουμπακι , περιμενουμε ενα λεπτο και τον ανοιγουμε πατωντας συνεχως( το παταμε και το αφηνουμε μεχρι να βγει το μενου) το οκ απο μπροστα στον δεκτη και οχι απο το τηλεκοντρολ θα βγει ενα μενου ....... εκει θα το βρεις και απο εκει μπορεις να κανεις αναβαθμιση αλλα προσοχη την αναβαθμιση δεν θα τη βαλεις στο φλασακι οπως ειναι πχ 0.9.5020 .patch.bin αλλα θα την μετανομασεις μονο σε patch. bin .... Διαφορετικα θα σου λεει οτι το φλασακι ειναι αδειο .....και οτι δεν υπαρχουν αρχεια σε αυτο.....-bye-

σε συνεχεια μιας συζητησης για το ελληνικο epg στον αζ μπορω να σας πω οτι το plugin του mosrer , getepg δουλευει μια χαρα και στα ελληνικα

Well, here you have the latest version of the plugin to install on any firm since 4890 (KGD or not).

The main novelty of this version is the use of epg.dat file has been replaced load the EPG function for the creation of epg.dat file you need in principle less memory and is faster, after the creation of free file memory and then loads the EPG from the archive, which is very fast, as a result, use less memory, speed of loading is at least 6 times faster, we have generated for the file subsequent charging a startup script in order not to lose the info to reset and loaded into the appropriate field allowing more characters.

Examples approximate speed:
Loading EPG Digital + (140 channels) for 2 days - 45 seconds
Loading EPG Digital + (140 channels) for a week - 1:30 minutes
Loading EPG from Sky Italia (channel 530) for a week - 3:30 minutes.

Besides this, there have been some fixes in the xml (for example, has fixed the bug that did not eliminate the previous xml) and something more on the topic of memory and has been added to getepg the parameter-A EPG convert all charged with capital letters (for those who have vision problems, lol) and the-l parameter to load the files generated epg.dat (when getepg launches and loads the files but if you just want to do load without the whole process, this parameter does).

KGD 4890 Installation on firm
1 - Unzip the contents of the zip file to your hard drive.
2 - Copy files getepg, and getepg.conf DaemonEPG the epg folder to /PLUGINS/PanelKGD/ epg in our Azbox and give 755 permissions and DaemonEPG getepg
3 - Change getepg.conf to everyone's taste
4 - If you have a script in /DISk2/etc/start.d to recharge the old EPG epgdat program, delete it.
5 - Copy the script files into the folder the file start.d have downloaded and unzipped to / DISk2/etc/start.dy give 755 permits
6 - As I suppose you will have the daemon loaded from the menu of the getepg panelKGD or you throw through the crond, to amend the last startup script and remove the line it says./DaemonEPG.

Installation on non-firm KGD> 4890
1 - Unzip the contents of the zip file to your hard drive.
2 - In Azbox generate /PLUGINS a folder called PanelKGD (respecting upper) and within this another call epg
3 - Copy all files from the epg file we downloaded and unzipped to /PLUGINS/PanelKGD/epg (which we created before our Azbox) and give 755 permissions and DaemonEPG getepg
4 - Change getepg.conf to everyone's taste
5 - Copy the script files into the folder the file start.d have downloaded and unzipped to /DISk2/etc/start.dy give 755 permits
6 - Connect via telnet to Azbox and type:

cd /PLUGINS/PanelKGD/epg
./DaemonEPG
./Getepg

The second instruction sets in memory the daemon to load automatically every night and the third loading the epg.

Note: I found that almost always fails in the end when epg.dat file loads into memory but apparently the EPG is loaded with no problems, so do not give him much importance.

Note 2: I modified the tutorial according to these changes.

================================= ============
Changes version 2.1
- Fixed a bug in mediahigway time difference with
- Fixed bug with negative offset values in the getepg.conf
- Now add events in mediahigway 1 retransmissions
- Added support for multiple character sets.

(Files that change are the getepg.conf getepg and the rest remained even though I placed the last epg.equiv and epg.excl published).
As Morser advised me, one must create an XMLTV folder on your USB memory stick, so Rytec EPG has somewhere to go to. So...

1) FileZilla Client -> log into AZbox HD -> DATA -> USB1 [or 2] -> sda1 -> Create Directory [folder] -> XMLTV [where rytec files for EPG will be saved, as opposed to MHW 1 & 2 EPG, which go into the AZbox HD memory]. I give it CHMOD 755.

1a) Similarly, one can Copy&Paste the whole epg folder into AZbox HD -> PLUGINS folder -> PanelKGD [which you need to create by right clicking on PLUGINS folder -> Create Directory etc.], from your HDD.

Just make sure it's CHMOD -> 755, as well as the content of the folder [by right clicking on the folder/file -> Attributes -> 755 -> Save]!

2) If you haven't sufficient signal, like I don't at the moment [lots of leaves on trees in front of my dish], go for rytec EPG, not for MHW...

3) You need SWAP File for your AZbox HD to work properly!

There are 3 possibilities:

-DOM SWAP file [small 16MB or so in original DOMs or 100/200MB in larger capacity DOMs, if you replaced the original one]

-USB SWAP file [100 or 200 MB, using either SWAPON Script or Priority Manager 1.8 by BuyukBang! See the relevant threads for instructions]

-HDD SWAP file [for non-KGD Images use as above or for KGD Images use built-in KGD on-screen function to create it]

4) Morser, even if I go for rytec I still have a lot of green warnings in PuTTy that channels couldn't be found. Is it due to discrepancy in names of channels or something completely different? Can this be fixed, please? Btw, I have a list done with your MaZ, updated from Kingofsat, in all aspects.

συγνωμη για το αγγλικο αλλα ... δεν προλαβαινα να μεταφρασω .
επισης κρινεται απαραιτητη η δημιουργια swap file σε usb stick η σε εσωτερικο hdd αν υπαρχει .
ps : αν κανεται copy - paste τις εντολες για το telnet φροντιστε να μην υπαρχουν spaces σε αυτες .

Last edited:
Αναμένω αύριο τον Premium Plus....Ελπίζω να μη χρειαστώ πολύ διάβασμα...
Ας αρχίσω καλού κακού ξανά από το πρώτο ποστ.... :)

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

με την τελευταια έκδοση του multicas θα παιξει μια χαρα χωρις καμια παραπερα ρυθμιση .

Μόλις έστησα το εργαλείο και αναγκάστηκα δυστυχώς να ξεστήσω πάλι και να ξαναγυρίσω στον Topfield6400 καθότι την κάρτα μου (zeta version,4024) δεν την διάβαζε το smartcard.Firmware ο δέκτης "φοράει" το τελευταίο,

To multicas δεν περιλαμβάνεται στο firmware;Και αν όχι,τι πρέπει να κάνω;Εκτός αν με την κάρτα μέσα πρέπει να πάρω τηλέφωνο στην τεχν.υποστήριξη και να ζητήσω να μου στείλουν σήμα για να παίξει...Το είχα ζητήσει από την αντιπροσωπεία από όπου και τον αγόρασα,αλλά τέτοια ώρα που εδέησα να τον στήσω,από πού να βρώ άκρη...
Και κάρτι άλλο...έχει κανείς το manual μεταφρασμένο στα ελληνικά;Ένα link για rapidshare που βρήκα δεν ισχύει,όποιος το έχει και μπορεί,ας μου το στείλει παρακαλώ πολύ στο [email protected], σας ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα σε όλους,
Το Ελληνικό manual είναι εδώ.
Ένας καλός οδηγός για το πως θα κατεβάσεις emulators & όχι μόνο είναι εδώ. Δυστυχώς είναι στα Αγγλικά & κομματάκι παλιός αλλά τα περισσότερα ισχύουν.
Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για διάφορες δουλειές (ΜΑΖ 3.0) είναι εδώ.
Δοκίμασε να το παιδέψεις λίγο και εδώ είμαστε, άλλωστε χωρίς παίδεμα δεν έχει γλύκα... :smile:

Νομίζω ότι το ΜΑΖ 3.0 σε γλιτώνει από πολλές linuxολεπτομέρειες αν δεν είσαι πολύ σχετικός και ψαγμένος με linux, καλά δεν έχω καταλάβει?

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Νομίζω ότι το ΜΑΖ 3.0 σε γλιτώνει από πολλές linuxολεπτομέρειες αν δεν είσαι πολύ σχετικός και ψαγμένος με linux, καλά δεν έχω καταλάβει?
με το μαζ μπορεις να σκαλισεις τη λιστα των καναλιων , μπορεις να εγκαταστησεις plugins , και εχει στο πακετο τελνετ και ενα ftp client .

επισης θα σου προτεινα να χρησιμοποιείς και το multicas edit v1.5 για να επεξεργαζεσαι ευκολοτερα τις ρυθμισεις του multicas .

αν σε ενδιαφερει μπορεις να εγκαταστησεις και το getepg του morser που εχω γραψει το how to λιγο παραπανω .

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

επισης θα σου προτεινα να χρησιμοποιείς και το multicas edit v1.5 για να επεξεργαζεσαι ευκολοτερα τις ρυθμισεις του multicas .

αν σε ενδιαφερει μπορεις να εγκαταστησεις και το getepg του morser που εχω γραψει το how to λιγο παραπανω .

Το 5020 θεωρείται non-firm, ακολουθούμε το 2ο μέρος της οδηγίας, installation on non firm>4890, σωστά;

Παιδιά εμένα μου κολλάει όταν πάω να δω ταινία HD 1080 είτε μέσω δικτύου από τον σκληρό του υπολογιστή είτε από τον εξωτερικό USB που έχω συνδεδεμένο με τον ΑZBOX. ΤΑ ΑΡΧΕΊΑ ΕΊΝΑΙ 10-13 GB .MKV . Καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό έχει κανείς; firm 94890

Format NTFS νομίζω δεν βλέπει.Έτσι γράφει στο manual. Και μένα ματρότσκα από εξωτερικό σκληρό σε NTFS που δοκίμασα μου κόλλαγε....Σε FAT32 δίσκο όμως όμως δεν θα σπάει την ταινία σε κομμάτια μικρότερα των 2Gb με αυτή τη διαμόρφωση?Δεν τον ξανάστησα το δέκτη, είμαι σε φάση διαβάσματος ακόμη...να καταφέρω το softcam να μου παίξει την κάρτα της συνδρομητικής.
Επειδή το netbook είναι sto service, με το laptop με Win7Home παίζουν τα εργαλεία που μου δώσατε ή θα έχω κανένα πρόβλημα;

Το 5020 θεωρείται non-firm, ακολουθούμε το 2ο μέρος της οδηγίας, installation on non firm>4890, σωστά;

Σωστά. Θα σου συνιστούσα όμως να βάλεις επάνω το KGD. Μπορείς να το βρεις εδώ.

Παιδιά εμένα μου κολλάει όταν πάω να δω ταινία HD 1080 είτε μέσω δικτύου από τον σκληρό του υπολογιστή είτε από τον εξωτερικό USB που έχω συνδεδεμένο με τον ΑZBOX. ΤΑ ΑΡΧΕΊΑ ΕΊΝΑΙ 10-13 GB .MKV . Καμιά ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό έχει κανείς; firm 94890

Δοκίμασε το παραπάνω firmware και θα δεις ότι θα βελτιωθεί πολύ η ποιότητα αναπαραγωγής.
Αλλιώς (αν έχεις το ορίτζιναλ 4890) κατέβασε με το ΜΑΖ 3.0 το priority manager 1.8 του buyukbang, εγκατέστησέ το, ενεργοποίησέ το, επέλεξε movie & browser και δοκίμασε να παίξεις τις ταινίες.

Λογω του οτι οι δεκτες εχουν speed limitation και σε συνδεση δικτυου αλλα και μεσω USB προς το παρον δεν υπαρχει λυση και ιδιως αν οι ταινιες εχουν μεγαλο bitrate και ηχο σε DTS format τοτε το προβλημα μεγαλωνει

σε εμενα μεσω δικτυου μου παιζει 1080 με το Priority Manager αλλα στο ρουτερ εχω βαλει ενα switches 1GB το pc ειναι 15 μετρα μακρια απο το ρουτερ και ο azbox 10. χωρις το switches κανει κολληματα.

Last edited: