AZBOX Me & Mini Me

Re: Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Μπορεί κάποιος που έχει μοτερ να μου στείλει σε εικόνα αν γίνεται τις ρυθμίσεις που έχει στο tuner του?Γιατί με τον Aztrino κατεβαίνουν όλα τα κανάλια από Eurobird 9E γύρω στα 500 και στις 19Ε γύρω στα 1380 ενώ με το RTI έχω Eurobird 9E 94 services και 19Ε 934 services

εδώ εγώ έχω θέμα.Στο νετρινο δε μπόρεσα καν να βρω πως κινήτε το μοτέρ, στο δε ενιγμα προσπάθησα πολλές φορές χειροκίνητα να αποθηκεύσω δορυφόρους αλλά το άφησα γιατι δεν άκουγε καν τις εντολές (το μοτερ.)
Νωρίτερα αφού έβαλα τις ρυθμίσεις usuals πάει βόλτα κανονικά. Αποθήκευσε πρώτα τις ρυθμίσεις usuals.

http://www.heavens-above.com/Locati...9.18224&lng=22.75818&loc=almiros&alt=0&tz=EET

δες και φωτο..

κατόπιν κατέβασα απο τα plugins μέσα απο το μενου του δέκτη τα κανάλια και τώρα είμαι σε εξερεύνηση σημάτων κλπ...

Attachments

• IMAG0532.jpg
    IMAG0532.jpg
    32.6 KB · Views: 146

Καλησπέρα! Έχω παρατηρήσει το εξής:
αν ο δέκτης παραμείνει αρκετή ώρα σε κάποιο καναλι (χωρίς να το αλλάξεις), κολλάει!
Σβήνει το φως στο power button, στο display μένει κάποιο γράμμα κολλημένο και o δεκτης δεν αντιδρά!
Χρησιμοποιώ το Rti 1.5.0.

κάποια κολλήματα τα έχουν ακόμη τα images..

Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Σε ευχαριστώ.
Τελικά κατάφερα να το φτιάξω αλλάζοντας τα
Committed DISEqC command σε AA
και
Command order σε commited, uncommited, toneburst

Το μοτερ το κινώ με DISEqC 1,2 γιατί ναι μεν έχω μοτερ αλλά δεν είναι κάθετα στηριγμένο για να το βάλω σε usals
Βρήκα πάνω κάτω ποιες συντεταγμένες με βολεύουν με usals και τα αποθήκευσα για DISEqC 1.2

Π.χ κανονικά πρεπει να έχω
[TABLE="width: 700"]
[TR]
[TD="align: right"][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

38.01598 και 23.75287
αλλά μιας και που δεν είναι κάθετο βάζω
39,800 και 21,450

Last edited:
Re: AZBOX Me & MINI ME

γενικά ουτε εμένα βολεύει το usals και πάντα έχω DISEqC ρυθμίσεις, αλλά εδώ βλέπω δε γίνεται διαφορετικά, πρέπει να δηλώσεις θέση οπωσδήποτε

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Είναι εύκολο να βάλεις το DISEqC 1.2.
Βήματα:
Πας Tuner Configuration
Configuration mode σε προχωρημενο
DISEqC mode σε 1.2
Στην επόμενη "κάρτα" βάζεις τα usals
Μετά επιλέγεις το use usals for this sat το yes
Μετά πατάς οκ για αποθήκευση.
Βγαίνεις τελείως από το μενού και επιλέγεις ένα κανάλι του δορυφόρου που μόλις έφτιαξες για να δεις το σήμα.
Μετά ξαναπάς στο Tuner Configuration
Πας τέρμα κάτω και εκεί που λέει use usals for this sat επιλέγεις no
Ακόμα πιο κάτω επιλέγεις στο stored position τον αριθμό που θες να αποθηκευτεί στο μοτερ

Για μικροσυντονισμό κάνεις τα εξής

Αφού είσαι ήδη σε κάποιο κανάλι και έχεις σήμα επιλέγεις από το μενού το posioner setup
Εκεί πας στο Positioner line movement
Με το πράσινο ή κίτρινο βλέπεις που έχεις το καλύτερο σήμα
Μετά πας στο positioner storage και πατάς δεξί κλικ για να βάλεις τον αριθμό που έχεις ήδη αποθηκέυσει τον δορυφόρο στον πιο πάνω οδηγό
Πατάς store position και μετά go to position
Και είσαι έτοιμος

Να πω κι εγώ τον "πόνο" μου. Ξαναπέρασα το rti αλλά τζίφος. Κάνει το ίδιο πράγμα!!!
Πριν από λίγο κι ενώ προσπαθούσα να του περάσω και το Aztrino κατα τη διαρκεια του φλασαρίσματος έσβησε!!!!!
Τι να κάνω?

Να πω κι εγώ τον "πόνο" μου. Ξαναπέρασα το rti αλλά τζίφος. Κάνει το ίδιο πράγμα!!!
Πριν από λίγο κι ενώ προσπαθούσα να του περάσω και το Aztrino κατα τη διαρκεια του φλασαρίσματος έσβησε!!!!!
Τι να κάνω?

Αν δεν γνωρίζει κανείς εδώ ρώτα στο επίσημο forum τους
http://www.azbox-enigma.eu/RTi/forum/forum.php

Τι να κάνω?

Εσβησε ο δεκτης στα καλα καθουμενα? η απο διακοπη ρευματος? εαν εγινε το δευτερο κανε τα παρακατω στο πισω μερος του δεκτη υπαρχει ενα κουμπακι που γραφει στη κατω θεση normal boot και στην πανω θεση recovery, με κλειστο τον δεκτη (απο το το on/off στο πισω μερος) βαλε το κουμπακι στην πανω θεση (recovery) μετα ανοιξε τον δεκτη και περιμενε μεχρι να γραψει done στην οθονη του, μολις γινει αυτο ξανακλεινεις τον δεκτη και βαζεις το κουμπακι στην κανονικη του θεση (normal boot) τον ξανανοιγεις και πατωντας το volume+ στο τηλεχειριστηριο πας σε resque mode και ξαναφορτωνεις τα images που θελεις

Last edited:

καλημέρα! Ναι, ο δέκτης έσβησε στα καλά καθούμενα κατα τη διαρκεια του φλασαρίσματος!!!
ακολούθησα τη διαδικασία που αναφέρεις και ξαναπέρασα το ιματζ. Το πρόβλημα παραμένει,
χωρις να περάσω κάποια plugins μετά από κάποιο διαστημα σβήνει το μπροστινο πάνελ, το κανάλι δείχνει
κανονικα αλλα ο δέκτης δεν αντιδρα!

το κανάλι δείχνει
κανονικα αλλα ο δέκτης δεν αντιδρα!

καλημέρα! μου έτυχε και σε μένα αυτό χτες στο rti image και αναγκάστηκα να τον σβήσω από πίσω.
Πιστεύω γενικά πως είναι μικροπροβλήματα των images αυτά και πως θα στρώσουν στη πορεία.
Χτες μάλιστα στο rti κατέβασα setting 61W-90E, όλα καλά έδειχναν αλλά μετά απο ώρα έβλεπα πως στην αλλαγή του καναλιού καθυστερούσε λίγο και έβγαιναν τα γρανάζια πάνω αριστερά.. μέχρι που μετά από ένα σημείο μου έβγαλε πράσινη οθόνη και ρεμπουτ.

Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Είναι εύκολο να βάλεις το DISEqC 1.2.
Βήματα:
Πας Tuner Configuration
Configuration mode σε προχωρημενο
DISEqC mode σε 1.2
Στην επόμενη "κάρτα" βάζεις τα usals
Μετά επιλέγεις το use usals for this sat το yes
Μετά πατάς οκ για αποθήκευση.
Βγαίνεις τελείως από το μενού και επιλέγεις ένα κανάλι του δορυφόρου που μόλις έφτιαξες για να δεις το σήμα.
Μετά ξαναπάς στο Tuner Configuration
Πας τέρμα κάτω και εκεί που λέει use usals for this sat επιλέγεις no
Ακόμα πιο κάτω επιλέγεις στο stored position τον αριθμό που θες να αποθηκευτεί στο μοτερ

Για μικροσυντονισμό κάνεις τα εξής

Αφού είσαι ήδη σε κάποιο κανάλι και έχεις σήμα επιλέγεις από το μενού το posioner setup
Εκεί πας στο Positioner line movement
Με το πράσινο ή κίτρινο βλέπεις που έχεις το καλύτερο σήμα
Μετά πας στο positioner storage και πατάς δεξί κλικ για να βάλεις τον αριθμό που έχεις ήδη αποθηκέυσει τον δορυφόρο στον πιο πάνω οδηγό
Πατάς store position και μετά go to position
Και είσαι έτοιμος

Έτσι το ξεκίνησα και εγώ στην αρχή, αλλά απέφευγα να βάλω usals. Τώρα με αυτές τις ρυθμίσεις που έχω απάνω, μια φορά έβαλα το usals δηλαδή, βλέπω πηγαίνει ακριβώς σε κάθε δορυφόρο, τώρα αν κάνει κανα περίεργο, όπως χθες που αρνιότανε να πάει απο τον ελλάς σατ στον τούρκ σατ (έβγαζε πράσινη οθόνη) είναι θέμα image θέλω να πιστεύω και θα διορθωθεί προσεχώς.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι η διαδικασία που έγραψες αλλά στο μενού του neutrino, δε κατάφερα να το κάνω να δουλέψει και θα σου είμαι υπόχρεος αν γνωρίζεις να περιγράψεις την διαδικασία. Νομίζω πως είναι πιο σταθερό image

Μου δημιουργεί πρόβλημα και το AZtrino! Κατα τη διαρκεια του σεταρίσματος κολλάει στην οθόνη ττης αναζήτησης.
Σήμερα το πρωί πέρασα εκ νέου το παλιό Neutrino 1.1 στο Boot0 και το έχω αφήσει στο Das Erste HD και προς το παρόν είναι εντάξει!

Καλησπέρα και πάλι!
Το πρόβλημα που περιέγραψα νωρίτερα συνεχίζεται σε όλα τα ιματζ!
Το πρωί πέρασα το neutrino 1.1 και για μισή σχεδόν μέρα λειτούργησε απροβλημάτιστα,
κάποια στιγμή το απόγευμα έσβησαν οι ενδείξεις στο πανελ και χρειάστηκε restart, στη συνέχεια πέρασα
στο boot1 το Aztrino και στο boot2 το RSI, καθώς περνουσε η ώρα και στα 3 ιματζ όλο και πιο συχνα (σχεδόν στα 10 λεπτά) εσβήναν
οι ενδείξεις και νέκρωνε ο δέκτης (η εικόνα συνέχιζε να δείχνει)!
ισως είναι θέμα hardware!

καλησπερα σε ολους

παιδια εχω διαβασει ολα οσα εχουν γραφτει στο παρελθον.
πιστευω οτι στο μελλον θα διορθωθουν τα οποια προβληματα υπαρχουν στα images.
το προβλημα με το κολημα του δεκτη σε μενα δεν εχει ξανασυμβει με το RSI 0.3 16/12/11 .
επισης με αυτο το image εχω δει οτι το μηχανημα δουλευει πιο ξεκουραστα και πιο γρηγορα, επισης θελω σε οποιον δοκιμασει αυτο το image να παρατηρησει αν εχει βελτιωθει η πιοτητα εικονας στα SD καναλια.

καλησπερα σε ολους

παιδια εχω διαβασει ολα οσα εχουν γραφτει στο παρελθον.
πιστευω οτι στο μελλον θα διορθωθουν τα οποια προβληματα υπαρχουν στα images.
το προβλημα με το κολημα του δεκτη σε μενα δεν εχει ξανασυμβει με το RSI 0.3 16/12/11 .
επισης με αυτο το image εχω δει οτι το μηχανημα δουλευει πιο ξεκουραστα και πιο γρηγορα, επισης θελω σε οποιον δοκιμασει αυτο το image να παρατηρησει αν εχει βελτιωθει η πιοτητα εικονας στα SD καναλια.

Με το RSI όταν γίνεται αναπαραγωγή των γραμμένων πως επιστρέφεις στο δέκτη. Δεν λειτουργεί με κανένα πλήκτρο το stop.

καλησπερα

δεν το εχω δοκιμασει ακομη με εγγεγραμενο αρχειο.
ενα προγραμμα που εγραψα κολαγε ο δεκτης οταν πηγα να το δω.
εχει και αυτο το firmware τα θεματα του οπως ολα μεχρι στιγμης.
εχεις παρατηρησει αν εχεις σημα στην συχνοτητα 10930 h 27500.
σε μενα μετα την εγκατασταση ειχε σημα και μετα απο 6-7 ωρες λεει no signal (αυτο το κανει σε ολα τα firmware rti-rsi-netrino).
απλα το rsi εχει μεχρι στιγμης τα λιγοτερα crash

Με το RSI όταν γίνεται αναπαραγωγή των γραμμένων πως επιστρέφεις στο δέκτη. Δεν λειτουργεί με κανένα πλήκτρο το stop.
Σε εμενα λειτουργουν οκ,ολα τα πληκτρα μεσα απο τον media center.

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Για να σταματησεις την αναπαραγωγη του αρχειου απο τον MC πατας το κουμπι στοπ (ειναι το κατω-κατω δεξια στο τ/χ αυτο με το τετραγωνο ) μετα το κοκκινο κουμπι (εαν δεις στην οθονη της τηλεορασης σου μετα το σταματημα της αναπαραγωγης στην κατω αριστερη πλευερα σου δειχνει το κοκκινο κουμπι με την ενδειξη home η αρχικος φακκελος εαν εχεις τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ του mseliot_gr) και τελος δυο φορες το exit και εχεις επιστρεψει στο καναλι που ησουν πριν την αναπαραγωγη