Azbox miniME Test
Αγόρασα για φίλο τον συγκεκριμένο δέκτη από το sat-eshop.gr(το αναφέρω μιας και ο Δημήτρης που έχει το συγκεκριμένο κατάστημα είναι μέλος του avclub) και επειδή δε γνωρίζει και πολλά τον κράτησα για να τον φτιάξω και για να τον τεστάρω.
Ο δέκτης έρχεται σε όμορφο χαρτονένιο μικρό κουτί με τα απολύτως απαραίτητα( δέκτης,καλώδιο RCΑ,καλώδιο ήχου,τηλεχειρηστήριο ίδιο με τον ΜΕ,μπαταρίες,απλό manual)
Ο δέκτης έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από εξωτερικό σκλήρό δίσκο.Είναι αυτό που λένε μικρός στο μάτι....
Επειδή σήμερα άρχισα να τον τεστάρω δεν έχω προλάβει ούτε να βγάλω φωτογραφίες αλλά ούτε να κάνω και πολλά.
Λόγω το ότι η εγκατάστασή μου έχει twin lnb με το μοτερ στον ΜΕ σύνδεσα το άλλο καλώδιο στον miniME.
Το κακό για μένα είναι ότι με το ίδιο χειριστήριο λειτουργούν και οι 2 δέκτες οπότε αναγκαστικά έχω τον έναν κλειστό
Ο miniME δεν έχει διακόπτη από πίσω όπως ο ΜΕ και γιαυτό όποιος θέλει να τον σβήσει τελείως βγάζει την τροφοδοσία από πίσω.
Από πίσω ο δέκτης έχει τις εξής συνδέσεις
1x HDMI 1x JACK 1x e-SATA 1x RJ45 1x Optical S/PDIF Recovery Switch 2x USB 2.0 1x AV connector
Aπό μπροστά είναι μόνο το power button και 1x IR Jack που χρησιμοποιείται για επέκταση του σήματος του χειριστηρίου αν για κάποιο λόγο επειδή ο δέκτης είναι μικρός το τοποθετήσει κάποιος σε χωρό που δεν υπάρχει οπτική επαφή
Ο δέκτης έρχεται με την τελεύταία έκδοση του Aztrino(1.6)
H τροποποίηση του Aztrino είναι ακριβώς ίδια με του ΜΕ
http://www.youtube.com/watch?v=HdQg8P2xFew
Όσο αφορά την αναβάθμιση του δέκτη δοκίμασα να τον αναβαθμίσω με το τελευταίο firmware της ομάδας RTI
Τα αρχεία αντιγράφονται σε usb stick και με το που κανουμε reboot τον δέκτη εμφανίζεται το παρακάτω μενού
Με το που γινεται η αναβάθμιση και κάνουμε reboot ο δέκτης επιστρέφει πάλι στο Aztrino.Για να επιλέξουμε το RTI μετά το reboot κρατάμε πατημένο συνέχεια(μιας και δεν υπάρχει οθόνη στην πρόσοψη του δέκτη) τον αριθμό που έχουμε τοποθετήσει το firmware της RTI μέχρι να εμφανιστεί το logo της RTI
Ο δέκτης μέχρι τώρα δείχνει πάρα πολύ καλός.Δε κολλάει,είναι πολύ γρήγορος και σε Aztrino και σε RTI και με πάρα πολύ καλή εικόνα.
Αυτό που με παραξένεψε από το λίγο που ασχολήθηκα είναι πως η εναλλαγή των καναλιών σε σχέση με τον ΜΕ είναι γρηγορότερη.
Επειδή όπως προείπα ασχολήθηκα λίγο για επιπλέον θα ξαναποστάρω λίαν συντόμως.Αν κάποιος έχει κάποια απορία ας με ρωτήσει ελεύθερα
Πάντως γνώμη μου,για κάποιον που θέλει,πολύ μικρό απλό και πανεύκολο στην κατηγορία του enigma,δέκτη,blindscan(λένε ότι λειτουργεί εντάξει πλέον στο aztrino),4:2:2 feeds,πολύ καλό δέκτη για multimedia καταστάσεις,τέλεια εικόνα,γρήγορο στο μενού και στις εναλλαγές καναλιών,Multiboot,υποστήριξη recovery boot και πολλά άλλα που ήδη υπάρχουν ή ερχονται(iptv,OpenPLi 2.1 με Kernel 3.3.1 κ.α.) πραγματικά τον θεωρώ ως ένας από τους καλύτερους στο είδος του.