AZBOX Me & Mini Me

Re: AZBOX Me & MINI ME

Επιτρεψτε μου μια ερωτηση:

Συγκρινε κανεις τον Azbox Me με αλλους δεκτες στο θεμα της ευαισθησιας σε οριακα σηματα;

τον βρήκα στα ίδια και ένα τικ πιο ευαίσθητο από τον technomate 6900 σε οριακές μου συχνότητες του eurobird, δηλαδή στην 11260 ενώ με τον 6900 είχα black screen με τον αζμποξ είχα σπαστή εικόνα, και αυτό πριν το χειμώνα με τα πολλά κρύα. είναι στα ίδια θα έλεγα με τη σειρά 02 technomate,αλλά επειδή τον έχω στο κουτί του απο τότε δεν έχω ξανατσεκάρει.

τον βρήκα στα ίδια και ένα τικ πιο ευαίσθητο από τον technomate 6900 σε οριακές μου συχνότητες του eurobird, δηλαδή στην 11260 ενώ με τον 6900 είχα black screen με τον αζμποξ είχα σπαστή εικόνα, και αυτό πριν το χειμώνα με τα πολλά κρύα. είναι στα ίδια θα έλεγα με τη σειρά 02 technomate,αλλά επειδή τον έχω στο κουτί του απο τότε δεν έχω ξανατσεκάρει.

καλημερα
Με Lnb Inverto Black 0.2 πιατο με stab motor Gibertini 1.45 εχω κανονικα εικονα στην συχνοτητα που αναφερεις οπως μετα απο μικροσυντονισμο εχω πλεον εικονα και στον Astra 19.2 στα καναλια Canal+ 1,2 ... οπου ειχαν χαθει με αλλους δεκτες.
στον μικροσυντονισμο δομασα με εναν TRIAX αρκετα παλιο δεκτη αλλα με παρα πολυ ευαισθητο Tuner(τον χρησιμοποιω σαν πεδιομετρο λογω της ευαισθησιας του tuner), οπου δεν ειχα σημα.
επισης εγινε δοκιμη και dreambox 500 οπου παλι δεν ειχα σημα. δοκιμασα και με εναν Edition αλλα τιποτα

ta symperasmata gia to τθνερ του δεκτη δικα σας.

το δικο μου συμπερασμα ειναι οτι εχει αρκετα καλο tuner.
αν εχει και καποιος αλλος αποψη επι του θεματος καλο θα ηταν να το αναφερει ωστε να εχουμε πιο εμπεριστατωμενη εικονα.
ευχαριστω πολυ
και παλι καλη σας μερα
φιλικα serafino000

Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

Καλημέρα, υπάρχει κάποιο Usb dvb-t tuner που να λειτουργεί με τον me?

καλημέρα . θέλω να πάρω έναν καινούριο azbox και πλέον με τόσα μοντέλα που κυκλοφορούν έχω μπερδευτεί . σε σχέση με τους azbox premium kai premium hd σε τι υπολίποντε και υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά στην τιμη?

ο azbox εχει δυο περιπτωσεις premium τον απλο premium αλλα και το μεταγενεστερο και βελτιωμενο μοντελο αυτου τον plus ( + ) . οι διαφορα η βασικη τον δυο ειναι το hardware blind scan αλλα και η δυνατοτητα dual tuner , ολα αυτα προφανως υπερ του + . δηλαδη ο + εχει την δυνατοτητα να γραφει ενα καναλι και να βλεπεις η να γραφεις αλλο απο το αλλο tranceporter .
ομως δεν ειναι αυτα να τελευταια μοντελα της εταιριας , που ειναι ο Μe και ο MiniMe , και νομιζω οτι προς τα εκει πρεπει να προσανατολιστεις για αγορα καινουργιου , καθως και καλυτερο hardware εχουν αλλα και υποστηριξη απο την εταιρια εστω και με το azrtino .

Azbox miniME Test

minime.png

Αγόρασα για φίλο τον συγκεκριμένο δέκτη από το sat-eshop.gr(το αναφέρω μιας και ο Δημήτρης που έχει το συγκεκριμένο κατάστημα είναι μέλος του avclub) και επειδή δε γνωρίζει και πολλά τον κράτησα για να τον φτιάξω και για να τον τεστάρω.

Ο δέκτης έρχεται σε όμορφο χαρτονένιο μικρό κουτί με τα απολύτως απαραίτητα( δέκτης,καλώδιο RCΑ,καλώδιο ήχου,τηλεχειρηστήριο ίδιο με τον ΜΕ,μπαταρίες,απλό manual)

Ο δέκτης έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από εξωτερικό σκλήρό δίσκο.Είναι αυτό που λένε μικρός στο μάτι....
Επειδή σήμερα άρχισα να τον τεστάρω δεν έχω προλάβει ούτε να βγάλω φωτογραφίες αλλά ούτε να κάνω και πολλά.
Λόγω το ότι η εγκατάστασή μου έχει twin lnb με το μοτερ στον ΜΕ σύνδεσα το άλλο καλώδιο στον miniME.
Το κακό για μένα είναι ότι με το ίδιο χειριστήριο λειτουργούν και οι 2 δέκτες οπότε αναγκαστικά έχω τον έναν κλειστό
Ο miniME δεν έχει διακόπτη από πίσω όπως ο ΜΕ και γιαυτό όποιος θέλει να τον σβήσει τελείως βγάζει την τροφοδοσία από πίσω.

Από πίσω ο δέκτης έχει τις εξής συνδέσεις
1x HDMI 1x JACK 1x e-SATA 1x RJ45 1x Optical S/PDIF Recovery Switch 2x USB 2.0 1x AV connector
Aπό μπροστά είναι μόνο το power button και 1x IR Jack που χρησιμοποιείται για επέκταση του σήματος του χειριστηρίου αν για κάποιο λόγο επειδή ο δέκτης είναι μικρός το τοποθετήσει κάποιος σε χωρό που δεν υπάρχει οπτική επαφή

Ο δέκτης έρχεται με την τελεύταία έκδοση του Aztrino(1.6)
H τροποποίηση του Aztrino είναι ακριβώς ίδια με του ΜΕ
http://www.youtube.com/watch?v=HdQg8P2xFew

Όσο αφορά την αναβάθμιση του δέκτη δοκίμασα να τον αναβαθμίσω με το τελευταίο firmware της ομάδας RTI
Τα αρχεία αντιγράφονται σε usb stick και με το που κανουμε reboot τον δέκτη εμφανίζεται το παρακάτω μενού
j0lg80.jpg

Με το που γινεται η αναβάθμιση και κάνουμε reboot ο δέκτης επιστρέφει πάλι στο Aztrino.Για να επιλέξουμε το RTI μετά το reboot κρατάμε πατημένο συνέχεια(μιας και δεν υπάρχει οθόνη στην πρόσοψη του δέκτη) τον αριθμό που έχουμε τοποθετήσει το firmware της RTI μέχρι να εμφανιστεί το logo της RTI

Ο δέκτης μέχρι τώρα δείχνει πάρα πολύ καλός.Δε κολλάει,είναι πολύ γρήγορος και σε Aztrino και σε RTI και με πάρα πολύ καλή εικόνα.

Αυτό που με παραξένεψε από το λίγο που ασχολήθηκα είναι πως η εναλλαγή των καναλιών σε σχέση με τον ΜΕ είναι γρηγορότερη.

Επειδή όπως προείπα ασχολήθηκα λίγο για επιπλέον θα ξαναποστάρω λίαν συντόμως.Αν κάποιος έχει κάποια απορία ας με ρωτήσει ελεύθερα

Πάντως γνώμη μου,για κάποιον που θέλει,πολύ μικρό απλό και πανεύκολο στην κατηγορία του enigma,δέκτη,blindscan(λένε ότι λειτουργεί εντάξει πλέον στο aztrino),4:2:2 feeds,πολύ καλό δέκτη για multimedia καταστάσεις,τέλεια εικόνα,γρήγορο στο μενού και στις εναλλαγές καναλιών,Multiboot,υποστήριξη recovery boot και πολλά άλλα που ήδη υπάρχουν ή ερχονται(iptv,OpenPLi 2.1 με Kernel 3.3.1 κ.α.) πραγματικά τον θεωρώ ως ένας από τους καλύτερους στο είδος του.

Υποθέτω plugins δέχετε ε? Έχει περάσει κανείς biss plugin ? Δουλεύει κανονικά?Το biss plugin είναι αυτό που με ενδιαφέρει.Το ρωτάς γιατί μέχρι και biss pluginστους premium έχει προβλημα!

@leonkoum

199 από sat-eshop.gr

@christos1984

Όλοι οι Azbox δέχονται plugins
προσωπικά αυτό που λες δεν το έχω βρει να το δοκιμάσω

Εαν δεν έχει αναφερθεί, όποιος χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση RTI σε miniMe ή Me και δεν έχει εικόνα σε μερικά HD κανάλια όπως Hustler/Redlight HD κάντε αντιγραφή το παρακάτω αρχείο ( 865xdvb.ko ) στον φάκελο lib/modules 2.6.22.19-44-opensat/extra/ και reboot...

https://hotfile.com/dl/154258289/fc31015/865xdvb.rar.html

ναι όντως γινεται αυτο αλλά υποστηριζουν οτι αυτος ο driver εχει καποια θεματα με το timeshift και την εγγραφη , κρατηστε λοιπον ενα backup τον driver που ηδη εχει το μηχανημα σας καλου κακου και κρατηστε αυτον που σας βολευει περισσοτερο ...

Backup το 1.8.3 image της RTI για τον ΜiniMe μόνο

http://62.75.209.203/rti 1.8.3-wireless.rar

Περιέχει αυτούσιο το image το αρχικό συν το TSPanel και wifi drivers για TP-Link TL-WN7200ND και δουλεύει και με wifi adapters που έχουν το Ralink RT3070

Για να λειτουργήσουν οι drivers ξαναχρειάζεται reboot

Όλα αυτά σύμφωνα με το site

http://www.dragteam.info/forum/imagens-firmwares-enigma-2/158844-backup-minime-rti-core-v1-8-3-a.html#post719343

Ετοιμάζεται και καινούργιο image όπως μαρτυρούν κάποια προηγούμενα βίντεο και όπως λέγεται θα έχει

new kernel
gstreamer full support
mediacenter MRUA for anyone in need to other formats.
kernel 3.3.1 with tdtusb support
usb wireless

και άλλα...