AZBOX Me & Mini Me

Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Και μια ασχημη ειδηση για τον media center:
Guys,

For now i will not continue to develop openrsi for the 3.3.1 kernel. I dont get MC working stable. And I dont have time to keep trying. I will keep the 2.6 kernel openrsi updating every night.

I dont know if RTI has plans to work on MediaCenter or will stick to gstreamer

Kind Regards,

Tommy

"ασχημα νεα" αυτα.......
Θα δοκιμασω image με τον kernel 2.6 της rti γιατι εχω την εντυπωση (διορθωστε με αν κανω λαθος) οτι η openrsi ΔΕΝ υποστηριζει ακομα τον mini.
Nομιζω οτι περνει διαφορετικα image σε σχεση με τον Μe.

Re: Απάντηση: Re: AZBOX Me & MINI ME

Με τον παλιο kernel (2.6) έχω ήχο (ac3 στα καναλια και dts στις ταινιες στον media center) στον ενισχυτή με οπτική ινα. Με τον 3.3.1 δεν τα έχω καταφέρει, ξέρει κανεις τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ

Απάντηση: AZBOX Me & MINI ME

έχει κανεις diseqc 1.2 που να το μετακινεί με ρυθμίσεις usals ??

Re: AZBOX Me & MINI ME

εγω εχω ενα vboxII και το δουλευω με diseqc 1.2 .
πας παραμετροποιηση tuner , προχωριμενο - diseqc 1.2 και τερμα κατω εκει που λεει usals το κανεις οχι και γινεται diseqc 1.2 και οριζεις τιν θεση του δορυφορου που εχεις απομνημονευσει .

Persian Professionals Team Proudly Presents
http://persianempire.persianpros.org

Τοβαλα χθες στον mini dεν ξετρελλαθηκα.
Eχει πολλα plugins
Εβαλα και το rti 1.85 με kernel 2.66.
Γυρισα πισω τρεχοντας στο OpenPLi-AZBoxminiMe- με kernel 331 οπου και το θεωρω το καλυτερο και σταθεροτερο λειτουργικο.
Η μονη ενσταση που εχω ειναι για τους υποτιτλους με το MC.

nickman9271 έβγαλα 2 φωτο με τις ρυθμίσεις γιατί μια εικόνα χίλιες λέξεις. το πρώτο diseqc mode ok 1.2 αλλά το δεύτερο στην άλλη φώτο δε πρέπει να είναι usals? oi συντεταγμένες έχουν μπει αλλά το μοτέρ δε κινείται

Attachments

• DSC_0133.jpg
    DSC_0133.jpg
    39.5 KB · Views: 132
  • DSC_0134.jpg
    DSC_0134.jpg
    63.5 KB · Views: 132

ειναι το μοτερ σου usals ?
αν οχι πρεπει να το ρυθμισεις με εντολες diseqc 1.2 , και εκει που λεει χρηση usals να του ορισεις οχι .
πριν ομως αυτο πρεπει να ξερεις τις θεσεις των δορυφορων στο μοτερ , πχ 1 = αστρα 19 , 2 hotbird κ.ο.κ.
αυτο θα το φτιαξεις απο την αναζητηση υπηρεσιων - ρυθμιση positioner .

εμενα τις τελευταιες ημερες μου εχει σπασει τα νευρα ειδικα μετα απο επανεκινηση δεν μου βρισκει το tuner , και δινει τα σπαστικα tune failed με πολυ μεγαλητερη συχνοτητα απο οτι παλαιοτερα . και συμβαινει σε ολα τα images . boot 0 = rti 1.7 - boot 1 = rti 1.6 - boot 2 open rsi kernel 2.6.22.19 . πλεον εχω αρχισει και πιστευω οτι ειναι θεμα hardware και οχι firmware .

'πεταξτε' το rti και δοκιμαστε το openazboxMOD με το νεο kernel.
Ο μικρος (mini) μου αρεσει ολο και περισσοτερο. Xρηστικα ειναι ισαξιος πλεον του VU+ UNO που εχω στο σαλονι

#nickman9271# για usal to πήρα αυτό αλλά τώρα που διαβάζω το βιβλίο, diseqc 1,2 λέει gotoX λέει μόνο usual δε λέει. εντάξει δε πειράζει θα το κάνω χειροκίνητα, αν και είναι επίπονη διαδικασία 30+ δορυφορους.
Όσο αφορά για το άλλο που λές κάπου διάβαζα στους dreambox προ ημερών για..tune failed και εκεί. Τι να πω, θες να απολαύσεις λίγο δορυφορική όταν τη θες και να μη μπορείς.

εμενα τις τελευταιες ημερες μου εχει σπασει τα νευρα ειδικα μετα απο επανεκινηση δεν μου βρισκει το tuner , και δινει τα σπαστικα tune failed με πολυ μεγαλητερη συχνοτητα απο οτι παλαιοτερα. πλεον εχω αρχισει και πιστευω οτι ειναι θεμα hardware και οχι firmware.

Κι εδώ τα ίδια. Παρακαλείται όποιος δεν έχει σφάλμα tuner failed για τουλάχιστον μια εβδομάδα, να μας πει 1) τι λογισμικό χρησιμοποιεί και 2) πώς έχει περάσει τα κανάλια, χειροκίνητα ή με settings;

'πεταξτε' το rti και δοκιμαστε το openazboxMOD με το νεο kernel.
Ο μικρος (mini) μου αρεσει ολο και περισσοτερο. Xρηστικα ειναι ισαξιος πλεον του VU+ UNO που εχω στο σαλονι

ποιο κερνελ
το 3.3.1?
έχεις 1 λινκ απο το
openazboxMOD για τον ΜΕ?

Μπάμπη σε ευχαριστώ , δε τα κατάφερα όμως γιατι βλέπω πως θέλει να ξαναπεράσω πάλι το κέρνελ και δε το προσπάθησα μη χάσω αυτά που κάναμε.

3 σύντομα ερωτήματα για να καταλήξουμε κάπου:
1) Τι παραπάνω προσφέρει το kernel 3.3.1 σε σχέση με το προηγούμενο αυτή τη στιγμή;
2) Υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα να δει κάποιος επίγεια ψηφιακά με αυτό το δέκτη, και με ποιο λογισμικό;
3) Το media center του OpenRSI φαίνεται να είναι μακράν το πληρέστερο σε σχέση με άλλα images λόγω των επιλογών που προσφέρει (θέση-μεγεθος-χρώμα-χρονομετατόπιση υποτίτλων), παρόλα αυτά κάνει συχνά κολλήματα. Υπάρχουν παρόμοιες δυνατότητες σε άλλα images (ακόμα και σε άλλους δέκτες);

Με όλο το σεβασμό, αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει διότι ομολογώ δεν έχω καταλάβει πως γίνεται...
Με το openazbox- Me MOD prerelease αφου κάνεις unrar διαπιστώνεις οτι υπάρχει ένα αρχείο zbimage-linux-xload (tar) το οποίο και το φορτώνεις μεσω web σε οποιο boot επιθυμείς ( ο, 1, ή 2). Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που μου αρέσει να δοκιμάζω και οτι καινούργιο βγαίνει, όπως έγινε και απο το Persian Empire - Enigma2 image - open pli based για τον Azbox me beta1, και το τελευταίο το beta2...Όμως, ψάχνω να βρώ αρχείο zbimage-linux-xload σε TAR, αλλά δεν το βλέπω πουθενα! Τι κάνουμε εδώ? Εδώ έχω μπερδευτεί. Φορτώνω πάλι το αρχείο -zbimage-linux-xload (tar) απο το openazbox- Me MOD prerelease ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω που δεν γνωρίζω? Παρακαλώ, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Με όλο το σεβασμό, αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει διότι ομολογώ δεν έχω καταλάβει πως γίνεται...
Με το openazbox- Me MOD prerelease αφου κάνεις unrar διαπιστώνεις οτι υπάρχει ένα αρχείο zbimage-linux-xload (tar) το οποίο και το φορτώνεις μεσω web σε οποιο boot επιθυμείς ( ο, 1, ή 2). Μέχρι εδώ όλα καλά. Έλα όμως που μου αρέσει να δοκιμάζω και οτι καινούργιο βγαίνει, όπως έγινε και απο το Persian Empire - Enigma2 image - open pli based για τον Azbox me beta1, και το τελευταίο το beta2...Όμως, ψάχνω να βρώ αρχείο zbimage-linux-xload σε TAR, αλλά δεν το βλέπω πουθενα! Τι κάνουμε εδώ? Εδώ έχω μπερδευτεί. Φορτώνω πάλι το αρχείο -zbimage-linux-xload (tar) απο το openazbox- Me MOD prerelease ή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κάνω που δεν γνωρίζω? Παρακαλώ, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απο την στιγμη που εγκατεστησες το νεο κερνελ 3.3.1 (zbimage-linux-xload (tar)) δεν χρειαζεται να το ξανακανεις εγκατασταση απλα ριξε τα τρια αρχεια που υπαρχουν στο φακελο σε ενα στικακι και κανε εγκατασταση το image που θελεις αρκει το image αυτο να ειναι συμβατο με το νεο κερνελ

Παίδες καλησπέρα. Έχει προκύψει κάτι σχετικά με την εγκατάσταση USB DVB-T stick στους Azbox Me?

Αν είχε προκύψει θα το είχες ήδη δει εδώ.Αναμένουμε σύντομα...