Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Απάντηση: Babylon 5

Να συμπληρωσω για τον O'Hare, οτι η θεληση του να επιστρεψει εξηγειται και
απο ενα αλλο γεγονος περα απο το ποσο ειχε δεθει με τους υπολοιπους συντελεστες.
Το ανεφερε ο Στραζινσκι οταν μιλησε δημοσια στους φιλους της σειρας για το τι ειχε συμβει.
Ανεφερε λοιπον μια περιπτωση που επρεπε να βγουν να μιλησουν σε πανελ μπροστα σε κοινο.
Ο O'Hare ηταν εκεινο τον καιρο σε ασχημη κατασταση. Οταν τον πρωτοειδε εκεινη τη μερα ο Στραζινσκι ηταν ασπρος σαν πανι και φοβηθηκε πραγματικα πως θα εξελισσοταν η κατασταση.
Κι ομως οταν ηρθε η ωρα να βγουν μπροστα στον κοσμο τον ειδε σιγα σιγα να συνερχεται.
Οταν οντως βγηκε και αρχισε να μιλαει με τους οπαδους το χρωμα επεστρεψε στο προσωπο του
και οσο περναγε η ωρα ολα πηγαιναν καλυτερα. Μετα το τελος εφυγαν μαζι και αυτο που
αντιληφθηκε ο Στραζινσκι ηταν οτι ο O'Hare επαιρνε δυναμη απο την αγαπη και τη ζεστασια του κοσμου.
Τοση δυναμη που ηταν ικανη να λειτουργησει σαν γιατρικο. Μετα το Babylon ουσιαστικα δεν εκανε κατι
και συντομα αποσυρθηκε απο το επαγγελμα. Σιγα σιγα απομακρυνθηκε απο τον κοσμο και δεν τον εβλεπαν να
βγαινει καν απο το σπιτι του. Πραγμα που μαλλον αποδεικνυει οτι η τελευταια του εμφανιση στη σειρα ηταν
οντως μια αναλαμπη στην πορεια της ασθενειας του.
Και για να ειμαι ειλικρινης αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω κατσει ακομα να ξαναδω αυτα τα επεισοδια.
Μου ειναι πολυ δυσκολο.
Ολος μου ο σεβασμος σε αυτο τον ηθοποιο. Σαν επαγγελματια, αλλα πανω απ'ολα σαν ανθρωπο.
Θα ηθελα να μπορουσα να ειχα δει περισσοτερο Babylon με αυτον!

Re: Babylon 5

Έβγαινε στην ερμηνεία του αυτό που λες, γυάλιζε το μάτι του. Βέβαια αυτό την έκανε ακόμη καλύτερη!

To walkabout, 318, ήταν καλούτσικο. Ευχάριστο αν και το subplot της τραγουδίστριας δεν με ενθουσίασε.
Το 319 ήταν μάπα.

Το 320 όμως, ήταν εξαιρετικό και είχε μία σκηνή Α-ΝΑ-ΦΟ-ΡΑΣ για μένα.
Το cut ειδικά από τον Ριφα στην χορωδία ήταν αριστούργημα, και η συνέχεια ήταν... ταραντινική!

Απάντηση: Re: Babylon 5

Έβγαινε στην ερμηνεία του αυτό που λες, γυάλιζε το μάτι του. Βέβαια αυτό την έκανε ακόμη καλύτερη!

To walkabout, 318, ήταν καλούτσικο. Ευχάριστο αν και το subplot της τραγουδίστριας δεν με ενθουσίασε.
Το 319 ήταν μάπα.

Το 320 όμως, ήταν εξαιρετικό και είχε μία σκηνή Α-ΝΑ-ΦΟ-ΡΑΣ για μένα.
Το cut ειδικά από τον Ριφα στην χορωδία ήταν αριστούργημα, και η συνέχεια ήταν... ταραντινική!

Το 319 το αδικεις καταφωρα. Το αδικει βεβαια και η σειρα του στη λιστα των επεισοδιων.
Ειναι χωμενο αναμεσα σε μερικα απο τα καλυτερα επεισοδια.Ομως η ιστορια με τη Ντελεν και
τον Νερουν (σου ειχα πει απο νωρις να τον προσεξεις, ως εναν πολυ σημαντικο χαρακτηρα) ειναι
νομιζω οχι μονο πολυ καλη, αλλα και ανταξια των "γειτονικων" επεισοδιων. Η καταληξη της ειναι
πολυ καλη δραματουργικα ενω προχωραει και την ιστορια και μας δινει σημαντικο character development.
Τι αλλο να ζητησει κανεις δηλαδη?
Το αλλο μισο της ιστοριας οντως δεν ειναι πετυχημενο. Ενω σαν στορι σε αλλο σηριαλ ΕΦ θα εδινε
ενα ενδιαφερον επεισοδιο, το Babylon εχει ξεπερασει αυτο το επιπεδο του mystery/action
προ πολλου και λογικα απογοητευει. Χωρια που το Zarg θα επρεπε να το ξαναφτιαξουν απο την αρχη.

Θα συμφωνησω για τη σκηνη του Ριφα στο 320. Απο τις στιγμες της σειρας που μου εμειναν χαραγμενες
απο την πρωτη φορα που την ειδα.

Στο επομενο προετοιμασου να απαντηθουν ΠΟΛΛΕΣ απο τις ερωτησεις που εχεις θεσει κατα καιρους.
Δεν χρειαζεται να σου πω οτι τα επομενα πανε μαζι. Ισα-ισα, λεω να δουμε ποσο ισχυρη θεληση εχεις!
Αν μπορεσεις, μολις δεις το 321, προσπαθησε να μη δεις αμεσως το 322. Αν τα καταφερεις θα υποκλιθω.:worshippy:
Και οταν θα το δεις σκεψου οτι οταν βλεπαμε τη σειρα στην τηλεοραση επρεπε να περιμενουμε μια βδομαδα για
να δουμε το επομενο.
Και μαλιστα, γουσταραμε κι ολας:Banane0:. Υπεροχος μαζοχισμος...

Δεν έχω ιδιαίτερα ισχυρή θέληση και αυτοέλεγχο και δεν επιθυμώ να απόκτησω τώρα :P

Ναι, γιατι αν ειχες θα μπορουσες να συγκρατηθεις νομιζεις.:p
Τα επομενα επεισοδια ειναι για να τεσταρει κανεις τη θεληση ενος Σαολιν μοναχου πχ.:flipout:
Του βαζεις να δει το 1 του δινεις τα υπολοιπα και του λες: Αν μπορεις μην τα δεις!

Re: Απάντηση: Babylon 5

Να συμπληρωσω για τον O'Hare, οτι η θεληση του να επιστρεψει εξηγειται και
απο ενα αλλο γεγονος περα απο το ποσο ειχε δεθει με τους υπολοιπους συντελεστες.
Το ανεφερε ο Στραζινσκι οταν μιλησε δημοσια στους φιλους της σειρας για το τι ειχε συμβει.
Ανεφερε λοιπον μια περιπτωση που επρεπε να βγουν να μιλησουν σε πανελ μπροστα σε κοινο.
Ο O'Hare ηταν εκεινο τον καιρο σε ασχημη κατασταση. Οταν τον πρωτοειδε εκεινη τη μερα ο Στραζινσκι ηταν ασπρος σαν πανι και φοβηθηκε πραγματικα πως θα εξελισσοταν η κατασταση.
Κι ομως οταν ηρθε η ωρα να βγουν μπροστα στον κοσμο τον ειδε σιγα σιγα να συνερχεται.
Οταν οντως βγηκε και αρχισε να μιλαει με τους οπαδους το χρωμα επεστρεψε στο προσωπο του
και οσο περναγε η ωρα ολα πηγαιναν καλυτερα. Μετα το τελος εφυγαν μαζι και αυτο που
αντιληφθηκε ο Στραζινσκι ηταν οτι ο O'Hare επαιρνε δυναμη απο την αγαπη και τη ζεστασια του κοσμου.
Τοση δυναμη που ηταν ικανη να λειτουργησει σαν γιατρικο. Μετα το Babylon ουσιαστικα δεν εκανε κατι
και συντομα αποσυρθηκε απο το επαγγελμα. Σιγα σιγα απομακρυνθηκε απο τον κοσμο και δεν τον εβλεπαν να
βγαινει καν απο το σπιτι του. Πραγμα που μαλλον αποδεικνυει οτι η τελευταια του εμφανιση στη σειρα ηταν
οντως μια αναλαμπη στην πορεια της ασθενειας του.
Και για να ειμαι ειλικρινης αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω κατσει ακομα να ξαναδω αυτα τα επεισοδια.
Μου ειναι πολυ δυσκολο.
Ολος μου ο σεβασμος σε αυτο τον ηθοποιο. Σαν επαγγελματια, αλλα πανω απ'ολα σαν ανθρωπο.
Θα ηθελα να μπορουσα να ειχα δει περισσοτερο Babylon με αυτον!

Αμάαααν... Δεν ήξερα τίποτα από αυτά!!!
Το έχω αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ ότι μου άρεσε πολύ σαν ηθοποιός και δεν θα μπορούσα να φανταστώ με τίποτα τα παραπάνω.
Ούτε βέβαια ήξερα ότι πέθανε τόσο πρόσφατα.Πραγματικά κρίμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Babylon 5

Αμάαααν... Δεν ήξερα τίποτα από αυτά!!!
Το έχω αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ ότι μου άρεσε πολύ σαν ηθοποιός και δεν θα μπορούσα να φανταστώ με τίποτα τα παραπάνω.
Ούτε βέβαια ήξερα ότι πέθανε τόσο πρόσφατα.Πραγματικά κρίμα...

Μη νομιζεις, κι εγω που ασχολουμουν ωρες ατελειωτες καποτε, εδω το εμαθα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97612-Babylon-5?p=1056820757&viewfull=1#post1056820757

Ειχα βρει και το βιντεο που μιλαει ο Στραζινσκι στους οπαδους για το θεμα...
Αν το πετυχω θα το βαλω.

Spoilers for war without end

Κωστα, αν ο Σινκλαιρ δεν γυρνουσε πισω θα εσπαγε η χρονικη λουπα
και το αποτελεσμα της θα επηρεαζε και το timeline που παρακολουθουμε.
Παντως ακολουθει και εδω τη λογικη του 12 monkeys περι time travel.
Οτι δηλαδη δεν μπορεις να σπασεις τη λουπα και να αλλαξεις το παρελθον.
Αν το εκαναν αυτο μετα θα ειχαμε χιλιαδες εναλλακτικα συμπαντα και timelines.
Παντωσ στην ΕΦ γενικα προτιμω αυτην την αντιμετωπιση κατ'αντιθεση με
εκεινη του Εξολοθρευτη πχ
Η Ντελεν εβαλε τη στολη που φορουσε ο Σερινταν και που ειχε προβληματικο
time stabilizer ωστε να τον σωσει. (Την δειχνει που βλεπει το Τζων να υλοποιειται
με τη στολη)
Μετα απο αυτο ειναι η σκηνη που βλεπουν τη στολη (με τη Ντελεν μεσα)
και ο Σινκλαιρ (2 χρονια πριν) παει να την αγγιξει και τιναζεται.
Εκει ο Ζαθρας παει και της δινει το σταθεροποιητη, τον οποιο εχει πλεον φτιαξει.
Η Ντελεν λοιπον παυει πλεον να ειναι "unstuck in time" και ακολουθουν οσα βλεπουμε.
Ελπιζω να βοηθησα. Αν οχι τελειως, δες το αλλη μια φορα.

Ηθελα επισης να σχολιασω μια σκηνη στο πλαισιο της κουβεντας που ειχαμε παλιοτερα περι του
ποιος απο τους 2 κυβερνητες ηταν καλυτερος ηθοποιος.
Στη σκηνη προς το τελος που ο Ζαθρας του λεει τα περι "the One" προσεξτε τη διαφορα στην ερμηνεια
των δυο τους. Ο O'Hare ηταν θεατρικος ηθοποιος και το δειχνει.
Ξερει πως να χρησιμοποιει το σωμα του. Παιζει με αυτο, περα απο τη φωνη και την εκφραση του προσωπου.
Ο Μποξλαιτνερ μπροστα του ειναι μαλλον αμηχανος υποκριτικα.
Ξαναλεω βεβαια οτι ειναι χαρισματικος ηθοποιος και του ταιριαζε γαντι ο ρολος.
Αλλα διπλα στον αλλο ηταν εμφανες οτι υστερουσε.
Και στο τελος της σκηνης, στον αποχαιρετισμο, το body language του Σινκλαιρ σε συνδυασμο με την εκφραση του (που σιγουρα εμπεριειχε και τα συναισθηματα του ηθοποιου που αποχαιρετουσε το σηριαλ
και ενα κομματι της ζωης του) ειναι πραγματικα περα πασης περιγραφης.:worshippy::worshippy::worshippy:

Συμφωνούμε σε όλα!
Αλλά δώσε και καμία άλλη πρόταση σε σειρές και ταινίες μιας και ταιριάζουν τα γούστα μας!

Συμφωνούμε σε όλα!
Αλλά δώσε και καμία άλλη πρόταση σε σειρές και ταινίες μιας και ταιριάζουν τα γούστα μας!

Βρε εχεις ακομα 2 σαιζον και βαλε μπροστα σου.
Ουτως ή αλλως μεχρι τοτε θα προκυψουν και αλλες ταινιες και σειρες μεσα απο την κουβεντα.
Μην αγχωνεσαι. All in due time...
Eννοειται οτι θα βρουμε και αλλα καλα πραγματακια.
Καλα μην περιμενεις και επιπεδο Babylon, αλλα θα βρουμε σιγουρα!
Ποτε συνεχιζεις με 321, 322?

Μια ανάλογη σειρά για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από (Βρετανούς) φίλους είναι το battlestar galactica.
Αρκεί να μπορέσω να τη βρω.

Μια ανάλογη σειρά για την οποία έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια από (Βρετανούς) φίλους είναι το battlestar galactica.
Αρκεί να μπορέσω να τη βρω.

Eχει σιγουρα πολλα θετικα στοιχεια.
Ενδιαφερουσα σκηνοθεσια (τα "τρυκ" της οποιας εγιναν μετα must σε ολα τα διαστημικα sci-fi),
πολυ μεγαλυτερο μπατζετ, 2-3 εξαιρετικοι ηθοποιοι (αναμεμιγμενοι ομως με αρκετους ενοχλητικα
αταλαντους) και μερικες ενδιαφερουσες φιλοσοφικες αναζητησεις. Εχει επισης μια ενιαια συνεχομενη ιστορια.

Απο την αλλη εχει και καποια αρνητικα που με εκαναν να μετανιωσω πικρα που την ειδα.
Το μακραν χειροτερο της για μενα ειναι οτι ειναι ακραια μαυρη και μισανθρωπικη.
Το γεγονος δηλαδη οτι δειχνει μια ανθρωποτητα βουτηγμενη στις λαθος επιλογες της
(και ενιοτε εντελως ανηθικες) οι οποιες ειναι (ετσι οπως μας τα λεει η σειρα) εγγενεις στη φυση της.
Τωρα αυτο θα μπορουσε να ειναι και ενδιαφερον, αλλα σε συνδυασμο με το οτι οι
φιλοσοφικες αναζητησεις που λεγαμε δειχνουν να καταληγουν σε φτηνα divine interventions
κανει το νοημα της σειρας να δειχνει σαν να ειναι γραμμενο απο Τεξανο ιεροκηρυκα
που κανει preaching για το ποσο σαπιοι ειμαστε και πως πρεπει να δουμε το φως του Θεου.
Σορυ αλλα για μενα αυτο ΔΕΝ ειναι ΕΦ. Το τελος της δε, ειναι θεωρω ενα απο τα χειροτερα τελη
που εχω δει ποτε.

Να ξεκαθαρισω οτι ειναι απο τις σειρες που ή τις λατρευεις ή τις απεχθανεσαι.
Σε εμενα προσφερε αρκετες καλες στιγμες κατα τη διαρκεια των σαιζον της,
αλλα εν τελει ευχομαι να μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και να μην τη δω ποτε.

Απο sci-fi (και οχι αυστηρη ΕΦ κατα Χαρλαν Ελισον), ειχα βρει απιστευτα διασκεδαστικο το Farscape.
Ευπεπτη μεν σειρα, χωρις politics, χωρις πολλα βαρια φιλοσοφικα ερωτηματα, αλλα καταφερνε να σε κανει
να νιαστεις για την τυχη των χαρακτηρων της, ηταν αστεια, ειχε καλη δραση και γενικα περνουσες
πολυ ευχαριστα την ωρα βλεποντας την.

Λοιπόν ξεκινάω 321 και 322.

Wish me luck and may the force be with me. Live long and prosper :popcorn:

Αμ, δεν την εβαλες καλα την τελεία.:flipout:
Αμα σταματησεις στο 322 θα υποκλιθω!

tumblr_inline_mpmiveAdY21qizhbj.gif

:flipout:

Μία φράση μόνο μου ήρθε στο μυαλό για τον Τζων.

Τους γάμησε και τους κέρασε! Respect άπειρο στον Σερινταν. Ελπίζω οι Βόρλον ή εκείνος ο
μάπας ο τηλεπαθητικός που είχε γίνει κάτι ανάμεσα σε Θεό και sliver surfer να τον έσωσαν.
Πολύ το χάρηκα που η Αννα έγινε ψητή στους 3000 βαθμούς. Ελπίζω ο Γκαριμπάλντι να την
γλυτώσει, αλλά χλωμό...

Βάζω την 4η να δω τί γίνεται!