Βάλτε ένα τέλος...σας παρακαλώ...

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Παιδιά δεν αντέχω άλλο, το ομολογώ είμαι ένας αμετανόητος Xboxakias και μετά από ένα χρόνο αποχής από τις κονσόλες αποφάσισα να πάω next-gen.

Αναφορικά το μόνο παιχνίδι που με ενδιαφέρει πραγματικά είναι το Pro evolution
Και το δίλλημα αναδείχθηκε ! Ps3 vs 360 ??

Αν το δείς με καθαρό μάτι, οικονομικά συμφέρον είναι το Ps3 499 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=12&category=69977297&product=1028723)

Ενώ για να φτάσεις το Xbox 360 στο να έχει και HD drive και δεύτερο gamepad και to Pro τότε φτάνουμε στα 550 !!.

To βλέπω ως εξής :

Sony Playstation 3

+ Blue ray (ελληνικοί υπότιτλοι, ενοικίαση ),
+ value for money
+Παραμετροποίηση (ο λόγος για τον οποίο αγόρασα με κλειστά μάτια το πρώτο xbox )

-Κακός σχεδιασμός του gamepad δεν γεμίζει την παλάμη με αποτέλεσμα να κουράζεται ο μύς του αντίχειρα.:AFADF0:

Xbox 360

+Καλύτερο Gamepad
+Λένε ότι αποδίδει καλύτερα γραφικά..
+Μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών

-Value for money (ανυπαρξία Hd drive)
-Πιθανά προβλήματα υπερθέρμανσης.
-HD DVD χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.

Δεδομένων αυτών τι θα κάνατε εσείς .??

Να `σται καλά ...

Η γνώμη μου είναι αν πραγματικά σε ενδιαφέρει μόνο ένα παιχνίδι να πάς για την κονσόλα που το παίζει καλύτερα (360) ή φθηνότερα (PS3). Δε γνωρίζω πως το δείχνει η wide camera στο PS3 μετά το patch, αλλά πριν το frame rate ήταν απαράδεκτο.

Στα πλην του 360 το άβολο αλλά πιο ανθεκτικό χειριστήριο σε σχέση με το PS3.

Τώρα αν σε ενδιαφέρουν επιπλέον παιχνίδια τα πράγματα είναι απλά. Όλα τα μη αποκλειστικά παιχνίδια παίζουν καλύτερα ή το ίδιο στο 360. Οι περισσότερες αποκλειστικότητες της Sony από το PS2 εκτός God of War και Gran Turismo έχουν σπάσει, ενώ η Microsoft έχει κρατήσει τις περισσότερες δικές της.

Σε αυτή την περίπτωση πας για 360 εκτός και αν θέλεις οποσδήποτε BR player.

Προσωπικά είμαι ιδιοκτήτης PS3, 360, Wii, PSP, DS. Οπότε μάλλον αντικειμενικός. Η επιλογή δική σου. Ελπίζω να βοήθησα.

Καταρχήν με τα καινούργια xbox δεν υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης πλέον.

Εχοντας και τα δύο με βολεύει και μένα πολύ καλύτερα το χειριστήριο του xbox.

Ενα θα σου πω και θα τελειώσει το θέμα αν πρόκειται τον περισσότερο χρόνο σου να χρησιμοποιείς την κονσόλα για παιχνίδια: Το xbox360 "αναβαθμίζεται". Αυτό τα λέει όλα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα στον αέρα.

Σας ευχαριστώ και τους δυο θερμά

Τάσο καταλαβαίνω τα περί "αναβάθμισης" αλλά από την εμπειρία μου από το πρώτο Xbob το οποίο και έχω αναβαθμίσει, διαπίστωσα ότι ακόμα και που είχα 20 παιχνίδια έπαιζα μόνο 3 (pro, gotham project και ένα μπασκετάκι).

Οπότε δεν με πολύ καίει πλέον ..αν σκεφτείς μάλιστα ότι η αναβάθμιση κοστίζει ...:smash:

Δημήτρη διαφωνώ, το χειριστήριο του xbox αγκαλιάζει καλύτερα την παλάμη και δεν αφήνει κενά όπως του playstation με αποτέλεσμα να μην κουράζεται στην πολύωρη χρήση με ένταση.

Για το BR δεν καίγομαι αλλά δεν είναι %^*&^ να έχεις πάρει μηχάνημα High Definition και να μην μπορείς να δεις μια ταινιούλα σαν άνθρωπος με τους υπότιτλους του να γουστάρεις...

Υ.Γ : Πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος των φορμάτ ούτε το Beta με το VHS δεν είχε κρατήσει τόσο..H sony τότε έχασε για να δούμε τώρα...:twoguns:

Η αναβάθμιση δεν κοστίζει τίποτα. Την κάνεις μόνος σου.

Στο X360 έχεις Online παιχνίδι με συνδρομή, ενώ στο PS3 δωρεάν. Βέβαια το κόστος είναι μικρό, αλλά αν πέσει ban, όσο να 'ναι τσούζει λιγάκι...

Το χειριστήριο του XBOX είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε gamepad. Ιδανικό βάρος, grip, άψογοι μοχλοί, κουμπιά, σκανδάλες, πολύ καλή αυτονομία και αντοχή. Του PS3 είναι αίσχος: μικρό, υπερβολικά ελαφρύ, με μοχλούς πολύ χαλαρούς.

Η υπερθέρμανση στα περισσότερα παλιά 360 δεν υπάρχει, στα υπόλοιπα αντιμετωπίζεται με customιά και στα καινούργια έχει λυθεί (όπως φαίνεται).

Για το θέμα BR/HD-DVD, αν θέλεις σήμερα να δεις 7-8 (γιατί οι υπόλοιπες... 25-30 δεν αξίζουν) ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους η λύση είναι μία...

Για το θέμα της ποικιλίας παιχνιδιών, πάλι είσαι σε μονόδρομο, αλλά από την άλλη κατεύθυνση.

Α, και μια διαφορά (μικρή μεν, πρακτική δε - εφ' όσον εξετάζεις το κόστος), είναι ότι με το PS3 παίρνεις standard επαναφορτιζόμενα (μέσω USB) χειριστήρια ενώ για να κάνεις το αντίστοιχο σε αυτά του 360 υπολόγιζε άλλα 33-45 (για μπαταρίες και φορτιστή).

Οσον αφορά τα γραφικά, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Βλέπεις, δεν αγοράζω πολλά παιχνίδια...

Tα σοβαρά multiplatform παιχνίδια δεν είναι καλύτερα στο xbox360 πλέον... και εφόσον υποθέτω δεν σε ενδιαφέρει κάποιο γρήγορο port της EA , είσαι μια χαρά.

Επίσης μεγάλο σπάσιμο είναι να ξέρεις ότι θα δίνεις 50 ευρώ στον bill κάθε χρόνο για να σε αφήνει να παίζεις με το δικό σου bandwith (p2p) online στο μηχάνημα και στα παιχνίδια που εχεις αγοράσει... και αν δεν τον πληρώνουν και οι φίλοι σου δεν θα σας επιτρέπει να παίξετε μαζί.

Το pes έχει φτιάξει στο offline με το update , αλλά παραμένουν σε όλες τις version αρκετά προβλήματα στο online... θα φτιαχτούνε όμως και αυτά.

Γενικά για όποιον δεν έχει ανάγκη να παίξει 30 games τον πρώτο χρόνο, είναι μονόδρομος το ps3... χωρίς τσιπάκι θα βρεις πολλά καλά games που δεν υπάρχουν αλλού , και πιο φτηνά αν τα πάρεις από εξωτερικό , ενώ αγοράζεις ένα πολύ καλό μηχάνημα που δεν θα πετάξεις σύντομα.

ΥΓ
Υπάρχουν 60 BD ταινίες τώρα αν μέτρησα σωστά, αν και τα videoclub δεν τις έχουν όλες ... πάντως έρχονται και άλλες.

Last edited:
To Gears αξίζει για rent πλέον, αν είναι να αγοράσει κάποιο μπορεί το UT στο ps3-pc που είναι τεχνικά καλύτερο και θα περάσει πιο πολλές ώρες online.

Και το halo πολύ μικρό στο single player και μια από τα ίδια με μέτρια γραφικά ... ας προτιμήσει warhawk που έχει dedicated servers και είναι κάτι διαφορετικό.

To ΧΒΟΧ 360 ειναι καλυτερο σαν κονσολα. Εχει περισσοτερα και καλυτερα παιχνιδια (Mass Effect, Bioshock , Halo 3 κτλ.) , εχει καλυτερη υπηρεσια online (ΧΒΟΧ Live) , ενω ακομη και το χειριστηριο για εμενα ειναι πολυ πιο βολικο ενω το PS3 εχει κολησει στο ιδιο χειριστηριο (βασικος σχεδιασμος) που ειχε το PS One! Aσε που και σε σχεδιασμο το PS3 μοιαζει με μπαουλο η τοστιερα!

Απο την αλλη ομως το PS3 παιζει Blu Ray ενω μπορεις να τρεχεις και Linux και γενικοτερα να το χρησιμοποιησεις σαν media center.

Tα σοβαρά multiplatform παιχνίδια δεν είναι καλύτερα στο xbox360 πλέον... και εφόσον υποθέτω δεν σε ενδιαφέρει κάποιο γρήγορο port της EA , είσαι μια χαρά.

Ελεος ρε blizard,αρχισες παλι τα FUD? (μην αρχισεις παλι την ιστορια για το Colin Mcrae...)

To Gears αξίζει για rent πλέον, αν είναι να αγοράσει κάποιο μπορεί το UT στο ps3-pc που είναι τεχνικά καλύτερο και θα περάσει πιο πολλές ώρες online.

Και το halo πολύ μικρό στο single player και μια από τα ίδια με μέτρια γραφικά ... ας προτιμήσει warhawk που έχει dedicated servers και είναι κάτι διαφορετικό.

Νο comments...:flipout: ("UT στο ps3" ποτε?κατσε να βγει πρωτα...)

Τωρα στην συζητηση μας...
Το μονο πραγματικα στραβο που βρισκω στο 360 ειναι το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Dpad...αν δεν το λιμαρεις ακομα και το browsing στο dashboard ειναι δευσκολο!
Το PES ειναι καλυτερο στο 360 αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να παιχτει με αυτο το Dpad...

Last edited:
Δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να είναι απόλυτα αντικειμενικός, όσο 'αντικειμενικός' αν θέλει να εμφανίζεται...
Λύση δεν νομίζω ότι υπάρχει στο πρόβλημά σου φίλε μου...εσύ θα αποφασίσεις...
Ο ένας λέει το 360 έχει καλύτερο online(πληρώνεις όμως), έχει καλύτερα παιχνίδια(καλύτερα δεν ξέρω, διαφορετικά όμως ναι), έχει καλύτερο χειριστήριο...
Ο άλλος λέει το ps3 είναι καλύτερο γιατί παίζει bluray(δεν ενδιαφέρει όλους αυτό), έχει μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, έχει δωρεάν online ενώ είναι μεγαλύτερο σαν μηχάνημα, αλλά μέσα του περιλαμβάνει το τροφοδοτικό ενώ το 360 το έχει ξεχωριστό...
Το ένα είναι μαύρο το άλλο λευκό(η βασική έκδοση κ όχι η elite)...
Το ένα παίζει linux το άλλο όχι...
Το έχει gears of war, halo 3, το άλλο gran turismo 5, metal gear solid, grand theft auto(θα τα έχει ! χαχα)...
Εσύ τελικά θα ζυγίσεις τι θες κ θα αγοράσεις...

Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια συμμετοχή...

Το Gamepad του 360 για όσους έχουν μεγάλες παλάμες είναι μονόδρομος..

Το μόνο καλό και χρήσιμο που βλέπω στο Sony μέχρι στιγμής είναι το BR και αυτό σε συνδυασμό με το ότι το HD DVD μας έχει ξεγραμμένους όσον αφορά τους υπότιτλους.

Μάλλον Xbox 360. Για αυτό που ζητάω, μια παιχνιδομηχανή δηλαδή, νομίζω ότι είναι η επιλογή. Άλλωστε φαντάζομαι ότι δεν θα αργήσει η ώρα που οι τιμές των BR players θα πέσει ικανοποιητικά .

Y.Γ : Ισχύει αυτό που λένε ότι μέχρι στιγμής αποδίδει καλύτερα το 360 ενώ το Ps3 έχει περισσότερες δυνατότητες τις οποίες δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν ακόμα;;

Ευχαριστώ ...

Αν κ κάτοχος ps3 μόνο, η επιλογή 360 είναι καλύτερη σήμερα σε ότι αφορά μόνο παιχνίδια. Μεγαλύτερη ποικιλία, τα γραφικά στο μέγιστο...
Το ps3 το πλησιάζει αλλά ακόμα δεν...απλά το ps3 είναι πιο ολοκληρωμένο μηχάνημα, παίζει bd που εγώ το ήθελα πολύ αυτό χωρίς επιπλέόν μηχάνημα όπως το 360.

Με γεια ! :ernaehrung004:

υγ : πράγματι οι προγραμματιστές παιχνιδιών για το ps3 τα έχουν βρει σκούρα...πάρα πολύ πολύπλοκος ο cell για τον προγραμματισμό του...

Ελεος ρε blizard,αρχισες παλι τα FUD? (μην αρχισεις παλι την ιστορια για το Colin Mcrae...
Ποιο είναι FUD ? το CMC είναι καλύτερο σε ps3 όπως και αρκετά ακόμα.
Στην πραγματικότητα οι διαφορές είναι ελάχιστες και κυρίως σε χαμηλής ποιότητας παιχνίδια που έγιναν γρήγορά port στο ps3... τα καλά και όσα έχουν προσεχτεί είναι τουλάχιστον ίδια.

Γενικά όποιος θέλει να παίξει πάρα πολλά games μπορεί να πάρει xbox και να το σπάσει... αλλιώς το ps3 είναι μονόδρομος.

ΥΓ
Το UT μόλις βγήκε... αν σου αρέσει αυτό το στυλ είναι απλά κορυφή για πολλές ώρες gaming.

Αν θελεις να πάρεις παιχνιδομηχανή, νομίζω ότι το xbox είναι η επιλογή σου λόγω γκάμας παιχνιδιών. Επίσης, αντιλαμβάνομαι ότι η προαναγγελθείσα σαφής υπεροχή το ps3 στον τεχνολογικό τομέα, ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι δύο κονσόλες βαδίζουν (στη χειρότερη για το xbox περίπτωση) χέρι με χέρι.
Άρα ο μοναδικός λόγος για μένα που θα έπαιρνες ps3 είναι το blu ray.
(Προσωπικά έκανα την επιλογή μου και αποφάσισα ότι όταν θά πάρω hi definition player θα πάρω κάποιο dedicated σε αυτή τη δουλειά.)

Απάντηση: Re: Βάλτε ένα τέλος...σας παρακαλώ...

Αν θελεις να πάρεις παιχνιδομηχανή, νομίζω ότι το xbox είναι η επιλογή σου λόγω γκάμας παιχνιδιών. Επίσης, αντιλαμβάνομαι ότι η προαναγγελθείσα σαφής υπεροχή το ps3 στον τεχνολογικό τομέα, ουσιαστικά δεν υπάρχει και οι δύο κονσόλες βαδίζουν (στη χειρότερη για το xbox περίπτωση) χέρι με χέρι.
Άρα ο μοναδικός λόγος για μένα που θα έπαιρνες ps3 είναι το blu ray.
(Προσωπικά έκανα την επιλογή μου και αποφάσισα ότι όταν θά πάρω hi definition player θα πάρω κάποιο dedicated σε αυτή τη δουλειά.)

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ απλά να υπενθυμίσω ότι το ps3 είναι το μοναδικό bluray μηχάνημα που αναβαθμίζεται μέχρι στιγμής με firmware updates. :grinning-smiley-043

Διότι ενδιαφέρεσαι για το Pro Evolution πάντα ήταν και θα είναι μονόδρομος.
SONY-KONAMI = FAMILY .
Είναι η μοναδική έκδοση του PES2008 όπου είναι ισάξια με αυτή της Microsoft.
Όμως για τις επόμενες εκδώσεις δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς τπτ παρά μόνο η Sony.

Αυτά...

Αυτό το συμπέρασμα το έχω βγάλει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που υπάρχει το ISS και το Pro Evolution.
Αν θυμάσαι πάντα είχε την αποκλειστικότητα η Nintendo και μετά η Sony και εδώ και λίγα χρόνια δόθηκε και στις άλλες εταιρίες.
Έχω δει όλες τις εκδώσεις και πάντα υστερούσαν σε κάποια επίπεδα από το Playstation και να μην ξεχνάμε ότι η Konami δουλεύει πάνω στο Playstation ασχέτως που δεν έδωσε βάση για πρώτη χρονιά στο Playstation. Αλλά σίγουρα έχει αρχίσει να ασχολείται για τις επόμενες...

Για να μην παρεξηγηθώ δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά είναι καθαρά προσωπικές απόψεις μέσα από την εμπειρία μου...

Απάντηση: Re: Βάλτε ένα τέλος...σας παρακαλώ...

To Gears αξίζει για rent πλέον.........................................................................

Και το halo πολύ μικρό στο single player και μια από τα ίδια με μέτρια γραφικά ...

Τα ανεκδοτα της ημερας. Προτεινω να μεταφερθουν στην καταλληλη κατηγορια.

Μακαρι να ειχες 360 να δεις, γιατι οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.

Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι δεν εχεις ουτε ps3 (καποιος το ειχε γραψει-δεν θυμαμαι που). Ισχυει?