Βάλτε ζώνη...

Τώρα δεν κατάλαβα , το ζευγαράκι στον φράχτη τι σχέση έχει με τη ζώνη ?

Το βίντεο δεν έχει να κάνει με τη ζώνη αλλά με την ταχύτητα.

Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα τόσο μεγαλύτερες οι συνέπειες όπως λέει (σε ελεύθερη μετάφραση) το μήνυμα.
Και μάλιστα πολλές φορές οι συνέπειες αγγίζουν και άσχετους.
Μελοδραματικό αλλά λειτουργεί.
Να θυμίσω το link με τις πραγματικές φωτό από τα ατυχήματα που είχα ανεβάσει πριν λίγο καιρό για όσους χρειάζονται κάτι πιο δυνατό να τους ταρακουνήσει.

Υ.Γ. Στέργιε μάλλον ο τίτλος έπρεπε να είναι Μην τρέχετε.

Πολύ ωραίο.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταφέρανε να μας δείξουν να ξετυλίγεται μια φοβερή ιστορία και ένα δράμα για αρκετούς, που κρατάει μια ζωή εξ´αιτίας ενός λάθους που γίνεται σε μια στιγμή.

Δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για ''λάθος''.
Όλοι ξέρουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει η δυσανάλογη (για την κάθε περίσταση) ταχύτητα. Οπότε ούτε ''λάθος'' υπάρχει , ούτε ''κακιά ώρα'' ούτε ''ατυχία'' και λοιποί χαρακτηρισμοί.
Εγκληματική απερισκεψία και μόνο.

Μπα, οι πιτσιρικάδες δεν συγκινούνται.
Εκτός από την αναισθησία της ηλικίας, τους έχουμε εθίσει με όλη αυτή την βία που βλέπουν στην τηλεόραση στον κινηματογράφο στα βίντεο γκέιμς.

Αλλά και εμείς θα πάψουμε να οδηγάμε γρήγορα και νευρικά μετά από αυτό; Πολύ αμφιβάλω!

Για μένα ο κύριος ένοχος είναι αυτοί που ερεθίζουν και καλλιεργούν τα πιο πρωτόγονα ένστικτά μας για να αποκομίσουν κέρδος.

Αλλού πουλάνε όπλα πραγματικά στους πολίτες και αλλού (παντού) πουλάνε οχήματα-όπλα. Ας μου εξηγήσει κάποιος την χρησιμότητα ενός Ιμπρέζα παρακαλώ. Θα το αγοράσει κάποιος για να πηγαίνει νορμάλ στην δουλειά του ή για να γουστάρει ατέλειωτα γκάζια και στροφιλίκια; Ποια η χρησιμότητα των R1 ή των διάφορων Σαμουράι-Κατάνα-Χαγιαμπούσα για να θυμηθούμε και την ιστορία των δύο τροχών;
Είναι η κατηγορία των GTI η πρώτη κατηγορία σε συχνότητα ατυχημάτων ή όχι;

Μεγάλωσα με περιοδικά και διαπαιδαγωγήθηκα από αυτά (να μην τα αναφέρω) που δημοσίευαν φωτό απλών καθημερινών αυτοκινήτων (τάχα μου δοκιμές) να υπερστρέφουν να σηκώνουν τον πίσω τροχό στον αέρα και άλλα τέτοια. Έτσι οδηγάνε οι ...άντρες. Έτσι πρέπει να οδηγούνται τα αυτοκίνητα γιατί ως γνωστόν μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Οι πράκτορες της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Έτσι έμαθα και εγώ να οδηγάω και μου έχει γίνει δεύτερη φύσις η γρήγορη οδήγηση. Όταν βλέπω έναν αργό μπροστά μου τον βρίζω και σκυλιάζω να τον περάσω.
Χαρίστε μου ένα GTI και αποχαιρετίστε με φιλώντας με σταυρωτά-bye-

Τελικά μόνο εγώ οδηγάω σαν κοιμισμένος;
Η οδήγησή μου είναι παροιμιώδης. Μάλιστα, όταν μια φορά μου είχαν κόψει κλήση για υπερβολική ταχύτητα, οι φίλοι μου με δούλευαν μια εβδομάδα...

Εκτός από την αναισθησία της ηλικίας, τους έχουμε εθίσει με όλη αυτή την βία που βλέπουν στην τηλεόραση στον κινηματογράφο στα βίντεο γκέιμς.

Αλλά και εμείς θα πάψουμε να οδηγάμε γρήγορα και νευρικά μετά από αυτό; Πολύ αμφιβάλω!

Για μένα ο κύριος ένοχος είναι αυτοί που ερεθίζουν και καλλιεργούν τα πιο πρωτόγονα ένστικτά μας για να αποκομίσουν κέρδος.

Αλλού πουλάνε όπλα πραγματικά στους πολίτες και αλλού (παντού) πουλάνε οχήματα-όπλα. Ας μου εξηγήσει κάποιος την χρησιμότητα ενός Ιμπρέζα παρακαλώ. Θα το αγοράσει κάποιος για να πηγαίνει νορμάλ στην δουλειά του ή για να γουστάρει ατέλειωτα γκάζια και στροφιλίκια; Ποια η χρησιμότητα των R1 ή των διάφορων Σαμουράι-Κατάνα-Χαγιαμπούσα για να θυμηθούμε και την ιστορία των δύο τροχών;

Μεγάλωσα με περιοδικά και διαπαιδαγωγήθηκα από αυτά (να μην τα αναφέρω) που δημοσίευαν φωτό απλών καθημερινών αυτοκινήτων (τάχα μου δοκιμές) να υπερστρέφουν να σηκώνουν τον πίσω τροχό στον αέρα και άλλα τέτοια. Έτσι οδηγάνε οι ...άντρες. Έτσι πρέπει να οδηγούνται τα αυτοκίνητα γιατί ως γνωστόν μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Οι πράκτορες της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Έτσι έμαθα και εγώ να οδηγάω και μου έχει γίνει δεύτερη φύσις η γρήγορη οδήγηση. Όταν βλέπω έναν αργό μπροστά μου τον βρίζω και σκυλιάζω να τον περάσω.

+10000000000

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043ετσι ακριβως ειναι !!!!!!!

αυτο ακριβως συμβαινει και γιαυτο ακριβως οδηγαω ετσι και εγω και οι αλλοι........

ολοι καπου παμε να μιμηθουμε το οδηγημα ειτε των τεστ περιοδικων ειτε των αγωνων ειτε των πατεραδων μας που οδηγουσαν βριζοντας και του θανατα !!!!!!!

Απάντηση: Re: Βάλτε ζώνη...

Τελικά μόνο εγώ οδηγάω σαν κοιμισμένος;
Η οδήγησή μου είναι παροιμιώδης. Μάλιστα, όταν μια φορά μου είχαν κόψει κλήση για υπερβολική ταχύτητα, οι φίλοι μου με δούλευαν μια εβδομάδα...

και πολυ καλα κανεις !!!!!!!!
αστους να γελανε με τα χαλια τους ....

Ναί καλά... ρε καταλαβαίνουμε εμείς από τέτοια...

Εδώ βλέπεις το ατύχημα στην εθνική μπροστά στα μάτια σου... κόβεις ταχύτητα για καμμιά 10αριά χιλιόμετρα μέχρι να το ξεχάσεις και μετά συνεχίζεις απτόητος να οδηγείς όπως και πρίν!

Εμένα με κοροϊδεύουν που φοράω για 100 μέτρα ζώνη.
Αν δεν την νοιώθω επάνω μου δεν μπορώ να οδηγήσω.

Re: Απάντηση: Βάλτε ζώνη...

Το πιο θανατηφόρο όπλο που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος είναι το αυτοκίνητο.
Δυστυχώς.

Για τους αμυαλους μονο , οι αμυαλοι και με την βεσπα του παππου μπορουν να σε σκοτωσουν...

Re: Απάντηση: Βάλτε ζώνη...

Το πιο θανατηφόρο όπλο που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος είναι το αυτοκίνητο.
Δυστυχώς.

Δεν θα το έλεγα.
Το αυτοκίνητο κατ'αρχάς φτιάχτηκε για να μας πηγαίνει από το σημείο Α στο σημείο Β γρήγορα και με ασφάλεια. Αν τώρα στα χέρια κάποιων ανεγκέφαλων μετατρέπεται σε φονικό όπλο για τους ίδιους (δικαίωμά τους ως ένα βαθμό) και για άλλους (καθόλου δικαίωμά τους) δεν φταίει το μέσο.
Με την ίδια λογική και τα μαχαίρια είναι επικίνδυνα , και τα ποδήλατα και τα κατσαβίδια κλπ κλπ.
Η λελογισμένη (άρα και ασφαλής) χρήση εναπόκειται σε μας τους χρήστες και όχι στο άψυχο μέσο.