Βαψιμο τοιχου για οθονη

Λεω πριν ξεκινησω το βαψιμο του πανιου τωρα που καλοκαιριαζει,να δοκιμασω πρωτα με πλυσιμο,το χει δοκιμασει κανεις?τι χρησιμοποιουμε για να πλυνουμε το πανι?γινεται με ενα πανι μικροινων και λιγο απορυπαντικο η θελει κατι πιο εξιδικευμενο?

αν και δεν εχω ακουσει κατι σχετικο,θα προτιμουσα σφουγγαρι καλυτερα,που ειναι πολυ μαλακο.
Στη συνεχεια μπορεις να στεγνωσεις την οθονη με πανι μικροινων.

Γειά σας παιδιά και Γιάννη που με έκανες να διαβάσω 59 σελίδες και βλέπω ότι είσαι master επί του θέματος. Λοιπόν τα φώώώτα σου. Εχω τον Optoma HD 142x 3000 Ansi Lumens ( βέβαια θέλω να αλλάξω και να πάρω τον Optoma HD 144X ποιό καινούριος και 3200 Ansi Lumens ) Τον έχω στο δωμάτιο μου σε μία απόσταση γύρο στα 2.80 και μου βγάζει 85 inches με ζούμ. Θέλω να κάνω Diy πάνω σε τοίχο. Τώρα επειδή η απόσταση είναι μικρή και τα lumens αρκετά σκέφτομαι να παω σε grey χρώμα. από την Εμπειρία σου ποιός συνδυασμός είναι ο καλύτερος και ποιά μάρκα γιά να έχω το καλύτερο χρώμα και μαύρα? θέλω αν γίνεται να μου τα πείς αναλυτικά αν γίνεται για να πάω να τα αγοράσω.
Ευχαριστώ

GpGtMj

gaUaGn

k4UnQN

GQ4s5b

Γειά σας παιδιά και Γιάννη που με έκανες να διαβάσω 59 σελίδες και βλέπω ότι είσαι master επί του θέματος. Λοιπόν τα φώώώτα σου. Εχω τον Optoma HD 142x 3000 Ansi Lumens ( βέβαια θέλω να αλλάξω και να πάρω τον Optoma HD 144X ποιό καινούριος και 3200 Ansi Lumens ) Τον έχω στο δωμάτιο μου σε μία απόσταση γύρο στα 2.80 και μου βγάζει 85 inches με ζούμ. Θέλω να κάνω Diy πάνω σε τοίχο. Τώρα επειδή η απόσταση είναι μικρή και τα lumens αρκετά σκέφτομαι να παω σε grey χρώμα. από την Εμπειρία σου ποιός συνδυασμός είναι ο καλύτερος και ποιά μάρκα γιά να έχω το καλύτερο χρώμα και μαύρα? θέλω αν γίνεται να μου τα πείς αναλυτικά αν γίνεται για να πάω να τα αγοράσω.
Ευχαριστώ

GpGtMj

gaUaGn

k4UnQN

GQ4s5b

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ. Αυτό που πρέπει όλοι να αγοράζουν όταν προχωρούν σε DIY οθόνες είναι αυτό:

https://www.google.gr/search?q=luxo...efox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=g9_OWsPpNo3CXqSgplg

Είναι ένα υπερχρήσιμο εργαλείο που μας λέει ακριβώς που βρισκόμαστε από πλευράς φωτός, ώστε να γνωρίζουμε πως μπορούμε να βάψουμε την οθόνη μας. Δεν κοστίζει ακριβά και η χρησιμότητά του είναι επιτακτική σε όλους όσοι έχουμε προβολέα. Μετά, σου λέω όσα χρωματάκια θέλεις!!

Ναι, με τον αισθητήρα γυρισμένο προς τον φακό. Αν θέλεις να δεις και την ομοιομορφία της φωτεινότητας του προβολέα, μετράς σε 9 σημεία. (3 πάνω, 3 κέντρο, 3 κάτω)

Μετά από απελπιστικό ψάξιμο δεν βρήκα κάτι αξιόλογο στην περιοχή μου (βρήκα ένα του 2000 και είχε και απόκλιση οπότε το παράγγειλα online). Ηρθε σήμερα και έκανα την μέτρηση σε lux, το έβαλα σε white pattern.
kBkRN
https://imgur.com/a/kBkRN

Kαθαρισα το πανι με απιονισμενο νερο και λιγο απορυπαντικο,εγινε καλυτερο αλλα οχι τοσο ωστε να αποφυγω το βαψιμο,ισως βελτιωθει και το κοντραστ λιγο με το γκριζακι,τελικα επελεξα να το βαψω με ρολο,τοποθετωντας το στο πατωμα και με καποιο τροπο που θα βρω να ειναι τεντωμενο,επελεξα το caparol grau 20 καθ υποδειξη του Γιαννη,αυριο κατεβαζω πανι ,βαφω 2-3 χερια και το αφηνω ετσι μια βδομαδα και βλεπουμε....εαν και εχει λιγες ζαρες στα πλαγια ,μια που το κατεβασα λεω να αντιγραψω αυτην την diy λυση για tab tension, ειναι φθηνη και σχετικα ευκολη να υλοποιηθει,ας ελπισουμε οτι θα γινει δουλεια..

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Μετά από απελπιστικό ψάξιμο δεν βρήκα κάτι αξιόλογο στην περιοχή μου (βρήκα ένα του 2000 και είχε και απόκλιση οπότε το παράγγειλα online). Ηρθε σήμερα και έκανα την μέτρηση σε lux, το έβαλα σε white pattern.
kBkRN
https://imgur.com/a/kBkRN

Θύμισέ μου λίγο τις ίντσες σου....πολύ φως, πάρα πολύ. Χρησιμοποιείς τον προβολέα σαν τηλεόραση και μάλιστα τηλεόραση τούμπανο. Με την όποια απόκλιση του οργάνου (+,-), παίζεις γύρω στα 300 nits!!! Το ξαναγράφω και ολογράφως τριακόσια nits!!!

Τόσο φως δεν βγάζουν ούτε οι τηλεοράσεις!!

Δεν γνωρίζω πως θα αντιδράσεις όταν δεις την εικόνα σου στα 65 nits.

Kαθαρισα το πανι με απιονισμενο νερο και λιγο απορυπαντικο,εγινε καλυτερο αλλα οχι τοσο ωστε να αποφυγω το βαψιμο,ισως βελτιωθει και το κοντραστ λιγο με το γκριζακι,τελικα επελεξα να το βαψω με ρολο,τοποθετωντας το στο πατωμα και με καποιο τροπο που θα βρω να ειναι τεντωμενο,επελεξα το caparol grau 20 καθ υποδειξη του Γιαννη,αυριο κατεβαζω πανι ,βαφω 2-3 χερια και το αφηνω ετσι μια βδομαδα και βλεπουμε....εαν και εχει λιγες ζαρες στα πλαγια ,μια που το κατεβασα λεω να αντιγραψω αυτην την diy λυση για tab tension, ειναι φθηνη και σχετικα ευκολη να υλοποιηθει,ας ελπισουμε οτι θα γινει δουλεια..

Καλή επιτυχία στο εγχείρημα εύχομαι!!

Μην πιέζεις καθόλου το ρολό...απλά το οδηγείς και πηγαίνει μόνο του. Αν σου φαίνεται ότι δεν έχει βαφεί όταν περνάς το ρολό, είναι απλά ιδέα σου, μην το ξαναπερνάς 2 και 3 φορές από πάνω. Ξεκίνα να βάφεις σε ρίγες κάθετες. Ξεκίνα από πάνω αριστερά και κατέβα μέχρι τέρμα. Μην σταματάς το ρολό. Μία ρολιά από πάνω έως κάτω και μετά από κάτω έως πάνω ( σαν να βάφεις με πινέλο όπως έκανε ο Καράτε Κιντ!!:flipout:). Το βασικό είναι να μην διακόπτεται η ροή. Μετά, αφήνεις κενή μια ρίγα γύρω στους 20-30 πόντους και ξεκινάς την δεύτερη γραμμή. Κατόπιν βάφεις το κενό που άφησες. Με λίγα λόγια, βάφεις ανά τριάδα...

ΥΓ

Το ρολό το μουλιάζεις πολύ καλά στο χρώμα και το στεγνώνεις στο τελάρο. Αυτό το κάνεις για 2-3 λεπτά. Θέλεις το ρολό σου να έχει μπογιά όχι όμως πάρα πολλή, ούτε από την άλλη να είναι στεγνό. Το δεύτερο χέρι το κάνεις με καινούριο ρολό, μην πλύνεις αυτό που πέρασες το πρώτο. Υπάρχει και μια τεχνική διπλής βαφής που ''σιδερώνει'' το χρώμα. Στην λέω και αν θέλεις το κάνεις. Μόλις περνάς και τελειώνεις κάθε ρίγα, χρησιμοποιείς ένα μικρό ρολάκι (εξυπακούεται όσο πιο χαμηλό προφίλ βρεις) το οποίο δεν μουλιάζεις μέσα στο τελάρο, αλλά, στο χρώμα που έχει απομείνει στην πάνω πλευρά. Δεν το απλώνεις στεγνό δηλαδή, απλά, έχει λιγότερη μπογιά απ' ότι το βασικό σου ρολό. Up down, up down!!:D

the-karate-kid-paint-the-fence.jpg

Last edited:
Απ οτι καταλαβα, στην ιδια ριγα, μια πανω μια κατω,ναι?
μετα κενο 20-30 εκατοστα, οσο περιπου ειναι το μηκος του ρολου δηλαδη?
πηρα ενα μοχερ ρολακι 15εκ μηκος και διαμετρο κοντα στα 3εκ,κανει αυτο για το κυριως βαψιμο η να παρω μεγαλυτερο?
υπερπολυτιμες οι συμβουλες,ευχαριστω πολυ.

οκ θα παω για 2 25αρια αυριο..thanks..
η caparol γραφει μεγιστη αραιωση πρωτο χερι 10% με νερο
δευτερο χερι μεγιστη αραιωση 5%
μηπως ειναι καλυτερα να μην αραιωσω καθολου?

Last edited:
Όχι, όχι, αραιώνεις όπως λέει...είναι πολύ πηχτό. Είναι πολύ πιο πηχτό από το Benjamin. Να μην σου πω ότι θέλει και λίγο παραπάνω το πρώτο χέρι...απιονισμένο βάλε.

Όντως Γιάννη και εμένα μου φάνηκε περίεργο τόσο φώς. Βέβαια είχα βάλει την ρύθμιση white pattern στον projector που πετάει το ποιο έντονο φώς που έχει. λογικά για να ρυθμίζεις κλίσεις κλπ.. έκανα και ένα δεύτερο τεστ έχοντας ανοιχτό my computer έτσι ώστε να δούμε τό φώς που δίνει σε πραγματικές συνθήκες χρήσης. όντος ειναι πολύ ποιό χαμηλές. Δεν ξέρω ποιές χρειαζόμαστε για να βάψω τον τοίχο μου με τον καλύτερο συνδυασμό και να πάρω το καλύτερο αποτέλεσμα σε χρώμα και μαύρα
https://imgur.com/a/Kd1WJ

έχω περίπου 85''