Βαψιμο τοιχου για οθονη

Οκ τέλος πάντων γύρω γύρω εννοείς αλλά δεν μπορω να το φέρω στο μυαλό μου πως θα γίνει
.....πρέπει οπωσδήποτε να μπει γύρω γύρω μαύρο πλαίσιο ;

Re: Απάντηση: Frame interpolation σε projector?

Ναι, ναι...

Πας για Benjamin Moore και ζητάς να σου φτιάξουν 1,5 κιλό (τόσο περίπου βγαίνει) το Metro Gray 1459. Μόλις το φτιάξουν τους ζητάς να ρίξουν μέσα στο χρώμα μόνο τις χρωστικές ουσίες του Sidewalk Gray 2133-60. Το νέο χρώμα το ονομάζω Frankenstein και γράφει απλά τέλεια!!!:D:D

View attachment 87438

Γιάννη,για explain..τι είναι αυτό το χρώμα και όταν λες μόνο τις χρωστικές από το Sidewalk Gray 2133-60 εννοείς θα κάνει μίξη δύο χρωμάτων σε 1.5 κιλό?
και γιατί δεν μου το είπες πιο μπροστά να έπαιρνα και εγώ το Frankestain?:Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Frame interpolation σε projector?

Γιάννη,για explain..τι είναι αυτό το χρώμα και όταν λες μόνο τις χρωστικές από το Sidewalk Gray 2133-60 εννοείς θα κάνει μίξη δύο χρωμάτων σε 1.5 κιλό?
και γιατί δεν μου το είπες πιο μπροστά να έπαιρνα και εγώ το Frankestain?:Banane0:

:D:D

Τα 2 χρώματα έχουν κοινή βάση (λευκό) και πάνω κάτω το ίδιο RGB (διαφοροποιούνται μόνο ελαφρώς ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο). Είχα πάρει το Metro Gray και το μέτρησα. Μου έδωσε καλά αποτελέσματα R=103, G=100, B=98, αλλά ήθελα να το τελειοποιήσω. Έτσι, γεννήθηκε ο Φρανκεστάιν!!

Αν δεις πως φτιάχνουν τα χρώματα θα καταλάβεις τι εννοώ (παίρνουν την βάση και μετά προσθέτουν τις χρωστικές με τιμές από το κομπιούτερ ώστε να φτιάξουν το χρώμα. Οι χρωστικές ουσίες είναι 6-7 σταγόνες μπλε, πράσινου, κίτρινου, κόκκινου και μαύρου χρώματος).

Δεν στο είπα πιο μπροστά διότι ο Φρανκεστάιν σήμερα γεννήθηκε!!:flipout:

Εντάξει Γιάννη...και εγώ έβαψα το προηγούμενο Σάββατο σε metro gray!!
Δεν θα είναι τελειοποιημένο τώρα :bigcry:

φιλε γιαννη εισαι φοβερος.αμα μπορεις βοηθα και εμενα.εχω τον epson tw3600 αρυθμιστο (ασχετος) αποσταση 4μ απο τοιχο βαμμενο με απλο λευκο ματ λιγο σπασμενο με μαυρο στη τυχη, και μαυρο πλαισιο.πεσμου σε παρακαλω ενα κωδικο χρωματος να παρω,χωρις πολλα πολλα για να μην σε ζαλιζω,και εγω να μην μπερδευομαι δεν θελω να χασω σε φωτεινοτητα γιατι βλεπω πολλες φορες και μερα και ο χωρος δεν σκοτεινιαζει απολυτα. και ποσο κοστιζει,(οσο ποιο οικονομοικο γινεται)και κατι ακομα.ακουω εντονα την ιριδα,μπορω να κανω κατι;αν την βγαλω πειραζει; ευχαριστω.

Εντάξει Γιάννη...και εγώ έβαψα το προηγούμενο Σάββατο σε metro gray!!
Δεν θα είναι τελειοποιημένο τώρα :bigcry:

Μην ανησυχείς αδερφέ!! Το Metro Gray μόνο του δεν είναι κουκουρούκου. Απλά, είναι 250 βαθμούς off. Έχει την δυνατότητα ο προβολέας να αντισταθμίσει τέτοιες διαφορές. Τώρα...αν θέλεις να είσαι απολύτως ουδέτερος, μπορείς να βάψεις από πάνω με τον Φρανκεστάιν δυο χεράκια και ούτε γάτα ούτε ζημιά (άλλωστε τα δυο χρώματα οπτικά είναι ολόιδια). Δεν θα καταλάβεις καν ότι ξανάβαψες.:smile:

φιλε γιαννη εισαι φοβερος.αμα μπορεις βοηθα και εμενα.εχω τον epson tw3600 αρυθμιστο (ασχετος) αποσταση 4μ απο τοιχο βαμμενο με απλο λευκο ματ λιγο σπασμενο με μαυρο στη τυχη, και μαυρο πλαισιο.πεσμου σε παρακαλω ενα κωδικο χρωματος να παρω,χωρις πολλα πολλα για να μην σε ζαλιζω,και εγω να μην μπερδευομαι δεν θελω να χασω σε φωτεινοτητα γιατι βλεπω πολλες φορες και μερα και ο χωρος δεν σκοτεινιαζει απολυτα. και ποσο κοστιζει,(οσο ποιο οικονομοικο γινεται)και κατι ακομα.ακουω εντονα την ιριδα,μπορω να κανω κατι;αν την βγαλω πειραζει; ευχαριστω.

Καλημέρα. Για πόσες ίντσες κάδρο μιλάμε? Πόσες ώρες στη λάμπα? Είναι ρυθμισμένος (καλιμπραρισμένος) ο προβολέας ή παίζεις default? Και αν ναι, ποιο mode προτιμάς?

καλημερα και ευχαριστω.μιλαμε για 120 ιντες,για 286 ωρες λαμπα,αρυθμιστος(δεν ξερω και να τον ρυθμισω)παιζει στο color mode δυναμικη,το default? δεν ξερω τι ειναι,το παταγα τωρα και δεν εβγαζε τιποτα.τωρα ποιο mode προτιμαω δεν εχω ιδεα οτι πεις εσυ.

καλημερα και ευχαριστω.μιλαμε για 120 ιντες,για 286 ωρες λαμπα,αρυθμιστος(δεν ξερω και να τον ρυθμισω)παιζει στο color mode δυναμικη,το default? δεν ξερω τι ειναι,το παταγα τωρα και δεν εβγαζε τιποτα.τωρα ποιο mode προτιμαω δεν εχω ιδεα οτι πεις εσυ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το mode δυναμικό είναι μεν το πιο φωτεινό, αλλά, λαμβάνεις την πιο ακατάλληλη εικόνα σε όλους τους τομείς. Καλύτερα να διαλέξεις ένα Cinema mode που θα παίρνεις μεν λιγότερο φως, αλλά, θα έχεις καλύτερη συνολική συμπεριφορά.

Όσο για το χρώμα:

Ζήτησε το 879 White Opulence της Benjamin Moore. Φινίρισμα ματ ασφαλώς.

Να προσθέσω από μέτρηση που έγινε μόλις τώρα ότι ο Φρανκεστάιν κόβει περί το 35% φωτεινότητας σε σχέση μ' ένα λευκό της τάξης του Ν9.6. Ας το έχουν υπόψιν τους όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν σε πολλές ίντσες ή με προβολείς με χαμηλή φωτεινότητα (εγγενώς ή λόγω πολλών ωρών και πτώσης της απόδοσης της λάμπας). Η εν λόγω μπογιά φυσικά θα κόψει 35% φως από τη λευκή καρτέλα, αλλά, ταυτόχρονα και από την μαύρη βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των προβολέων που πάσχουν στον τομέα αυτό.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το mode δυναμικό είναι μεν το πιο φωτεινό, αλλά, λαμβάνεις την πιο ακατάλληλη εικόνα σε όλους τους τομείς. Καλύτερα να διαλέξεις ένα Cinema mode που θα παίρνεις μεν λιγότερο φως, αλλά, θα έχεις καλύτερη συνολική συμπεριφορά.

Όσο για το χρώμα:

Ζήτησε το 879 White Opulence της Benjamin Moore. Φινίρισμα ματ ασφαλώς.
φιλε μου εισαι αρχηγος.αμα μπορουσες να μου πεις (ρωτησα σε 2και δεν το ειχαν)που να το αγορασω και περιπου ποσο κανει;και με την ιριδα τι να κανω; πατρα ειμαι.

Στα χρωματοπωλεία το βρίσκεις. Ρώτησέ τους από το τηλέφωνο αν εμπορεύονται τα χρώματα της Benjamin Moore και μετά πας εκεί και το παίρνεις. Ένα λίτρο φθάνει και περισσεύει. Κοστίζει περί τα 7 ευρώ. Καλό θα ήταν πριν το βάψιμο να ασταρώσεις τον τοίχο σου με αστάρι γενικής χρήσης. Ακολούθησε τις οδηγίες αραιώματος που περιγράφονται στην συσκευασία. Χρησιμοποίησε ρολό με χνούδι (μοχέρ το λένε) και όχι σφουγγαράκι. Πριν από αυτές τις δουλειές, τσέκαρε αν ο τοίχος είναι ομοιόμορφος ή χρειάζεται κατά τόπους στοκάρισμα (πολύ ελαφρύ). Τρίβεις με 400άρι γυαλόχαρτο αν χρειαστεί και είσαι έτοιμος για αστάρωμα και βάψιμο. Αστάρι ένα χέρι είναι αρκετό.

Την ίριδα μπορείς να την απενεργοποιήσεις.

να εισαι καλα φιλε μου να βοηθας κατι ασχετους σαν και εμενα χα χα χα.ευχαριστω πολυ.

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

να εισαι καλα φιλε μου να βοηθας κατι ασχετους σαν και εμενα χα χα χα.ευχαριστω πολυ.

Βοηθάει και σχετικούς! :flipout:

ευχαριστω φιλε δεν την εβρισκα γιατι ειναι στα ελληνικα (αυτοματο διαφραγμα) ηταν στο οφ και τον θορυβο τον ακουγα την εβαλα στο κανονικο ακουγοταν την βαζω παλι στο οφ και δεν ξανα ακουσα τιποτα,δεν ξερω τι να πω θα το παρακολουθησω.να εισαι καλα.

Γιάννη έγινε και το δεύτερο χέρι αστάρι χθες και Δευτέρα θα πάω το Metro Gray και θα βάλω τις χρωστικες απο το Sidewalk Gray και ο frakneatain θα ειναι ετοιμος..:a0210:
Λογικά αν ολα πανε καλα και πρώτα ο θεός απόγευμα Δευτέρας θα εφαρμοσω το πρώτο χέρι της βαφής,στην νεα μου οθονη 120" 235:1,η οποία (βαφή) δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απο τις πανάκριβες οθόνες (για να μην πω και χειρότερα :flipout:)
...τρεμε Stewart...:violent-smiley-030:

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Γιάννη έγινε και το δεύτερο χέρι αστάρι χθες και Δευτέρα θα πάω το Metro Gray και θα βάλω τις χρωστικες απο το Sidewalk Gray και ο frakneatain θα ειναι ετοιμος..:a0210:
Λογικά αν ολα πανε καλα και πρώτα ο θεός απόγευμα Δευτέρας θα εφαρμοσω το πρώτο χέρι της βαφής,στην νεα μου οθονη 120" 235:1,η οποία (βαφή) δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απο τις πανάκριβες οθόνες (για να μην πω και χειρότερα :flipout:)
...τρεμε Stewart...:violent-smiley-030:

Φως έχεις για να δοκιμάσεις?? Γιατί αν ρίξεις επάνω της τον Σάνυο, βλέπω να με σιχτιρίζεις!!! Πότε έρχεται ο Μπενκ??:Banane0:

Γιάννηηηηηηηηηηη το Munki τι εγινεεεεεεεεεε????????? :ADFAD2:

http://www.avsforum.com/t/1428109/how-do-i-use-hcfr-with-colormunki-display

Να πω επίσης ότι ο Φρανκεστάιν κόβει 35% του φωτός σε σχέση με μια λευκή οθόνη, οπότε κάντε τα κουμάντα σας!!

Last edited: