Βαψιμο τοιχου για οθονη

Δεν θα σου προτείνω εγώ...:D

Θα καλέσω στο βήμα τον κ. Λάκη που συμβιώνει εδώ και καιρό με τον 1070 και μια 96άρα οθόνη από γκρίζο μπλακάουτ (είναι ίδιο σαν να είχε βάψει με τον Φρανκεστάιν).

Κ. Λάκη, παρακαλούμε τις εντυπώσεις σας!! 2D, 3D, 4D, 100D κ.λ.π.:Banane0:

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

ενα γκριζο χρωματακι κι ενα καλιμπραρισμα σωστο και εισαι αρχοντας.
3D δεν εχω δει και δεν ξερω πως ανταποκρινεται.

Επειδή έβαψα και εγώ τον τοίχο μου...

Καλιμπράρισμα πως κάνουμε;

σ´αυτο πρεπει να σε βοηθησει καποιος ειδικος με τα καταλληλα οργανα,για να πετυχεις το μεγιστο του μηχανηματος στο χωρο σου.

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

ενα γκριζο χρωματακι κι ενα καλιμπραρισμα σωστο και εισαι αρχοντας.
3D δεν εχω δει και δεν ξερω πως ανταποκρινεται.

οποιοδηποτε γκριζο η να παω στο frankestain?
το μηχανημα ειναι παρα πολυ καλο εγινε και η πρωτη προβολη σημερα κ ολη η παρεα ενθουσιαστηκε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

οποιοδηποτε γκριζο η να παω στο frankestain?
το μηχανημα ειναι παρα πολυ καλο εγινε και η πρωτη προβολη σημερα κ ολη η παρεα ενθουσιαστηκε....

οτι σου λεει ο Γιαννης.

Καλησπέρα,

Διάβασα όλο το νήμα και θα ήθελα να ρωτήσω για BENQ 1070+ τοποθετημένο

1)Σε υπόγειο χωρίς φως
2)Με άνοιγμα 120 ιντσών σε τοίχο
3)Απόσταση θέασης 3.6mϴ
4)Παίζει σε cinema mode με smart eco

βάφω τον τοίχο με Tundra της Benjamin Moore όπως προτείνετε εδώ?

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-οθονη?p=1056985407&viewfull=1#post1056985407

ή προτείνετε κάτι άλλο?

Στις πόσες ώρες λάμπας αλλάζω (έτσι και αλλιώς θα χρειαστεί βάψιμο ξανά μετά από καιρό) και πάω σε τι?

Αν ο τοίχος είναι λείος χρειάζεται τρίψιμο με γυαλόχαρτο και αστάρι ή βάφουμε κατευθείαν?

Μια χαρά θα είναι το Tundra για τις 120 ίντσες (μην βάλουμε κάποιο ζόρικο γκρίζο και τον πεθάνουμε...είναι και το 3D στη μέση). Αν δεις ότι είσαι αρκετά φωτεινός, μπορείς να πας και στο Caparol Grau 20.

Αν ο τοίχος σου είναι λείος και βαμμένος (πάει να πει ότι είναι ήδη ασταρωμένος), μπορείς να περάσεις το χρώμα κατευθείαν, ωστόσο, ένα χεράκι αστάρι δεν πείραξε ποτέ!! Γυαλοχαρτίζεις μετά από 24 ώρες με ένα ελαφρύ γυαλόχαρτο (κάτι σε 200άρι-400άρι) και περνάς δυο ή τρία χέρια χρώμα αραιωμένο με απιονισμένο νερό (αν θυμάμαι καλά είναι 10%...το γράφει στη συσκευασία).

Μην ανησυχείς για το θέμα της λάμπας. Ο προβολέας δεν θα χάσει τόσο φως ώστε το Tundra να είναι πολύ σκούρο. Μια χαρά θα είσαι.

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά

Το έκανα αν και άσχετος από βαψίματα.

Το αποτέλεσμα άρεσε στα δικά μου μάτια και τώρα ψάχνομαι για την "μαύρη κορνίζα" της Tundra οθόνης προβολής.

Μήπως έχετε καμμιά ιδέα που μπορώ να βρώ Αθήνα κάτι τέτοιο?

http://www.ebay.co.uk/itm/2-x-33ft-..._Vision_Projector_Screens&hash=item3a99e7378c

Επίσης είμαι σε δίλημμα να την κολλήσω σε ξύλο 5εκ και να καρφώσω το ξύλινο πλαίσιο στον τοίχο ή να κολλήσω απευθείας πάνω στο τοίχο?

Επίσης αν έχετε να προτείνετε είδος ξύλου για το ξύλινο πλαίσιο αν καταλήξω σε αυτό?

Ευχαριστώ

Last edited:
Έχει το leroy merlin ξύλα σε διάφορες διαστάσεις και μήκη. Εγώ όταν είχα φτιάξει τη δική μου είχα πάρει 5 χ 2 πόντους αν δεν κάνω λάθος. Το είχα ντύσει και με μαύρο ύφασμα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ωραίο. Μαύρο ύφασμα με το μέτρο μπορείς να βρείς στην Νικίου 22 - 2ος όροφος (είναι κάθετος στην Αιόλου). Μιλάμε για 1.23 ευρώ τοπ μέτρο. Απλά ίσως χρειαστείς και ένα συραπτικό για ξύλο για να το πιάσεις όταν το διπλώσεις γύρω από το ξύλο.

Το πιο λογικό είναι να την βάλεις στον τοίχο και να βάλεις το πλαίσιο του ξύλου γύρω από αυτή. Αν την κολλήσεις στο ξύλο ίσως είναι δύσκολο να μείνει το πλαίσιο στη θέση του μιας και θα παίρνει τάσεις από την οθόνη και θα χρειαστείς ενισχύσεις στις γωνίες.

H δική μου ήταν παρόμοια με αυτή (οκ εγώ είχα blackout).
http://members.shaw.ca/danhanson/Theater/screen/screenproject.htm

και το φινίρισμα στο πλαίσιο ήταν στα μάτια μου πιο "αρχοντικό" από βαμένο ξύλο. Μπορείς να βάλεις και μαύρο βελούδο για ακόμη καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα που είναι ακριβότερο ύφασμα αλλά στην περίπτωση σου δεν θέλεις πολλά μέτρα.

Καλησπέρα και από εμένα. Ετοιμάζω ένα νεό δωμάτιο για projection room αποκλειστικά.....οπότε εγκαταλείπω τις χειροκίνητες οθόνες και πάω σε κατασκευή από βαμμένο mdf. έχω τον Optoma HD141x. Το δωμάτιο είναι βαμμένο όλο σκούρο μπλέ (και το ταβάνι!!!). συγκεκριμένα με το χρώμα In the Midnight Hour (1666) της Benjamin. Απόσταση θέασης 3,2 m. μέγεθος οθόνης 91'' (203 x 114 cm). Με ποιο χρώμα προτείνεται να βαφτεί το mdf (να είναι ικανοποιητικό και για 3d). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

θα ηθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κανεις μαυρο χρωμα που να ειναι τελειως ματ και οσο πιο σκουρο γινεται.. σαν μαυρο βελουδο.

ειμαι αναμεσα στο να ξαναβαψω το μαυρο δωμάτιο
ή να κολλήσω βελουδο στους τοιχους δεξιά και αριστερά απο την οθόνη και ισως και στο ταβάνι.

το βαψιμο ειναι πολυ πιο οικονομικο, αλλα το μαυρο βελουδο λογικά θα εχει καλυτερο αποτελεσμα, αισθητικα δεν ξερω..

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Καλησπέρα και από εμένα. Ετοιμάζω ένα νεό δωμάτιο για projection room αποκλειστικά.....οπότε εγκαταλείπω τις χειροκίνητες οθόνες και πάω σε κατασκευή από βαμμένο mdf. έχω τον Optoma HD141x. Το δωμάτιο είναι βαμμένο όλο σκούρο μπλέ (και το ταβάνι!!!). συγκεκριμένα με το χρώμα In the Midnight Hour (1666) της Benjamin. Απόσταση θέασης 3,2 m. μέγεθος οθόνης 91'' (203 x 114 cm). Με ποιο χρώμα προτείνεται να βαφτεί το mdf (να είναι ικανοποιητικό και για 3d). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Caparol Grau 20.

θα ηθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κανεις μαυρο χρωμα που να ειναι τελειως ματ και οσο πιο σκουρο γινεται.. σαν μαυρο βελουδο.

Nope...το βελούδο είναι βελούδο. Μπορείς εναλλακτικά να κοιτάξεις σε βελβετίνα, σουέτ, τσόχα.

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Nope...το βελούδο είναι βελούδο. Μπορείς εναλλακτικά να κοιτάξεις σε βελβετίνα, σουέτ, τσόχα.

thanks,
μηπως γνωριζεις κανενα καλο ματ μαυρο χρωμα;
τελικα ενα βαψιμο το θελει.

μετα βάζω και βελουδο στα πλαγια για ακομα καλυτερο αποτελεσμα.

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Και μια χαζη ερωτηση. Επειδη ο projector χρησιμοποιειται πολυ και για θεαση ποδοσφαιρικων αγωνων, φανταζομαι το caparol grau θα ειναι παλι θα ειναι μια χαρα επειδη ειναι πολυ φωτεινος ο προβολεας. Σωστα?

Μηπως υπαρχει αντιστοιχο σε benjamin επειδη θα παω να παρω και τα υπολοιπα χρωματα απο εκει.

Ευχαριστω και παλι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

thanks,
μηπως γνωριζεις κανενα καλο ματ μαυρο χρωμα;
τελικα ενα βαψιμο το θελει.

μετα βάζω και βελουδο στα πλαγια για ακομα καλυτερο αποτελεσμα.

RAL 9005.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Και μια χαζη ερωτηση. Επειδη ο projector χρησιμοποιειται πολυ και για θεαση ποδοσφαιρικων αγωνων, φανταζομαι το caparol grau θα ειναι παλι θα ειναι μια χαρα επειδη ειναι πολυ φωτεινος ο προβολεας. Σωστα?

Μηπως υπαρχει αντιστοιχο σε benjamin επειδη θα παω να παρω και τα υπολοιπα χρωματα απο εκει.

Ευχαριστω και παλι.

Ναι, θα είναι μια χαρά. Για Μπέντζαμιν πήγαινε στο 1612, κωδ. HTML = #C7CACA.