Βαψιμο τοιχου για οθονη

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Για να την κάνεις ''χαρτί'', θέλεις στοκάρισμα από την αρχή, μετά γυαλοχάρτισμα και μετά βάψιμο. Δεν θα κάνεις τίποτα αν απλά γυαλοχαρτίσεις τώρα.

Να πω και κάτι άλλο...αν απλά γυαλοχαρτίσετε δυνατά χωρίς να βάψετε, δημιουργείτε απλά γυαλάδα στο χρώμα το οποίο δεν θέλουμε.

οποτε οπως ειναι θελει σπατουλαρισμα μετα να στεγνωσει? μετα το σπατουλαρισμα τρίψιμο ? και μετα βάψιμο 2 χερια ασπρο?

Το σπατουλαρισμα γιατι το κανουμε και δεν βάφουμε απευθείας πανω στην γυψωσανιδα? για να ειναι εντελώς λεια και να μην ειναι σαν φλουδα πορτοκαλιου οπως ειναι τωρα η δικη μου?

Ακριβώς όπως τα λες είναι.

Το σπατουλάρισμα το κάνουμε για να είναι λείος ο τοίχος μας. Βλέπω στις φωτογραφίες ότι ο δικός σου θέλει λίγη δουλίτσα. Την φλούδα πορτοκαλιού δεν γίνεται να την αποφύγεις με ρολό, μόνον με ψεκασμό.

Αγαπητε FINIX να σε ρωτησω κατι αυτο που εβαψες ειναι ρολο οθονη αν καταλαβα ....οταν τη μαζευεις δεν σπαει το χρωμα ;;; γιατι εχω ενα ρολο και θελω να τοβαψω και εγω αρκετα γκρι... αλλα φοβαμαι αν τυλιγεται θα σπασει το χρωμα ....

Κοιτα συμφωνα με τις οδηγιες του Γιαννη μετα το βαψιμο την αφηνουμε μια βδομαδα ανοιχτη για να ομογενοποιηθει το χρωμα,μπορει να χει στεγνωσει σε λιγες ωρες αλλα την αφηνουμε μια βδομαδα ετσι ανοιχτη,εγω την μαζεψα μια φορα για να την μεταφερω και να την αναρτησω στην θεση της,μολις την ανοιξα το χρωμα ειναι οκ,επειδη εκανα και tab tension diy.και θελω να στρωσει και το τσαλακωμα δεν την ανεβοκατεβαζω,προς το παρον.Στην μια φορα που το κανα ηταν οκ..

Καλησπέρα,
Αποφάσισα να μπω και εγώ στο παιχνίδι του να φτιάξω οθόνη στον τοίχο της βεράντας.

Αυτή τη στιγμή, ο τοίχος έχει τριφτει, σοκαριστεί και ξανατριφτει. Παραμένουν κάποιες ατέλειες (δείτε τις φώτο εδώ http://imgur.com/gallery/f5Kkh83).

1. Πιστεύετε χρειάζομαι 2ο χέρι στόκο; η θα καλυφθούν με τα επόμενα χέρια οπότε να προχωρήσω σε αστάρι και μπογιά;

2. Έχει ένας φίλος πιστόλι για μπογιά, σκέφτομαι να το δοκιμάσω μιας και δεν είναι και ο καλύτερος τεχνίτης στο ρολό. Τι προτείνετε;

3. Κάπου διάβασα (σε ξένο φόρουμ) ότι καλό είναι να περαστεί ένα ψιλό γυαλόχαρτο μετά το αστάρι, ισχύει;

4. Όσο για την απόχρωση, από ότι κατάλαβα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του projector. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο (αλλά σίγουρα θα είναι κάτι οικονομικό). Οπότε καταλήγω και έρχομαι και ζητώ την άποψη σας για χρώμα σωστά;

5. Τέλος, δε χρειαζόμαστε ματ βερνίκι πάνω από τη μπογιά σωστα; απλά να είναι ματ το χρώμα. (θα είναι οκ για να βγάλει το χειμώνα χωρίς κάποια επίστρωση; )

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Κ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Καλησπέρα,
Αποφάσισα να μπω και εγώ στο παιχνίδι του να φτιάξω οθόνη στον τοίχο της βεράντας.

Αυτή τη στιγμή, ο τοίχος έχει τριφτει, σοκαριστεί και ξανατριφτει. Παραμένουν κάποιες ατέλειες (δείτε τις φώτο εδώ http://imgur.com/gallery/f5Kkh83).

1. Πιστεύετε χρειάζομαι 2ο χέρι στόκο; η θα καλυφθούν με τα επόμενα χέρια οπότε να προχωρήσω σε αστάρι και μπογιά;

2. Έχει ένας φίλος πιστόλι για μπογιά, σκέφτομαι να το δοκιμάσω μιας και δεν είναι και ο καλύτερος τεχνίτης στο ρολό. Τι προτείνετε;

3. Κάπου διάβασα (σε ξένο φόρουμ) ότι καλό είναι να περαστεί ένα ψιλό γυαλόχαρτο μετά το αστάρι, ισχύει;

4. Όσο για την απόχρωση, από ότι κατάλαβα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του projector. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε μοντέλο (αλλά σίγουρα θα είναι κάτι οικονομικό). Οπότε καταλήγω και έρχομαι και ζητώ την άποψη σας για χρώμα σωστά;

5. Τέλος, δε χρειαζόμαστε ματ βερνίκι πάνω από τη μπογιά σωστα; απλά να είναι ματ το χρώμα. (θα είναι οκ για να βγάλει το χειμώνα χωρίς κάποια επίστρωση; )

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Κ.

1. Ναι, χρειάζεται ένα στοκάρισμα, συμφωνώ με τον Λάκη.

2. Αν μπορείς να ψεκάσεις, βούρ!!

3. Μόνο ένα απαλό πέρασμα όμως...δεν θέλουμε να γυαλίσει. Θα μου πεις, θα καλυφθεί από την μπογιά. Το κάνουμε μονάχα για να δώσουμε την απόλυτη λεία επιφάνεια στο υπόστρωμα για να πέσει από πάνω το χρώμα.\

4. Προβολέα και διάσταση οθόνης. Για πόσες ίντσες λες?

5. Μόνο ματ πλαστικό. Αφού είναι βεράντα, θα πας σε χρώμα για εξωτερικούς χώρους δηλαδή ακρυλικό. Προσωπικά, δεν θα φοβόμουν να το περάσω απλό πλαστικό, αλλά, για να είσαι 100% σίγουρος πήγαινε σε ακρυλικό. Μάτ φινίρισμα εννοείται σε κάθε περίπτωση.

1. Ναι, χρειάζεται ένα στοκάρισμα, συμφωνώ με τον Λάκη.
Είμαι τελικά τελείως άχρηστος στο στοκαρισμα, το ξαναπέρασα ένα χέρι το έτριψα, αλλά πάλι μου αφήνει κάποιες μικρές φυσαλίδες κ ατέλειες.

Παραιτήθηκα λοιπόν και θα περάσω στο αστάρι, και κρίνω πόσο θα καλύψει μετά...

4. Προβολέα και διάσταση οθόνης. Για πόσες ίντσες λες?
Η διαγώνιος είναι περίπου 245cm, οπότε γύρω στις 95 inches με κάποια μείωση από τα μαύρα πλαίσια που πρέπει (;) να βάψω.

Ο προτζέκτορας που βρήκα είναι ο Sony vlp ex226

Αυτός: https://pro.sony/en_IQ/products/business-desktop-and-portable-projectors/vpl-ex226

Δεν ξέρω πόσο καλός η κακός είναι, αλλά είναι δωρεάν, οπότε θα ξεκινήσω με αυτόν

Θα με κατευθύνετε στην απόχρωση;

Η διαγώνιος είναι περίπου 245cm, οπότε γύρω στις 95 inches με κάποια μείωση από τα μαύρα πλαίσια που πρέπει (;) να βάψω.

Ο προτζέκτορας που βρήκα είναι ο Sony vlp ex226

Αυτός: https://pro.sony/en_IQ/products/business-desktop-and-portable-projectors/vpl-ex226

Δεν ξέρω πόσο καλός η κακός είναι, αλλά είναι δωρεάν, οπότε θα ξεκινήσω με αυτόν

Θα με κατευθύνετε στην απόχρωση;

Κάνε ένα κόπο και διάβασε τις σελίδες 59,60,61.

Καινούρια λάμπα?

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Κάνε ένα κόπο και διάβασε τις σελίδες 59,60,61.

Καινούρια λάμπα?

Πάω να διαβάσω!
Όσο για τη λάμπα δεν ξέρω, μάλλον όχι, θα ανοίξω να δω ώρες και σας λέω.
Ευχαριστώ πολύ κύριοι!

Πέρασε το χρονικό όριο για edit :)

Διάβασα για το luxmeter, χρειάζομαι το συγκεκριμένο εργαλείο η αρκεί ο αισθητήρας του κινητού μου; (έχω ένα s8)
Διαβασα πχ εδώ ότι διαφέρουν οι τιμές αρκετά, παρ όλα αυτά δίνουν μια φόρμουλα μετατροπής.
Χρειαζόμαστε τις απόλυτες τιμές η τις αποκλίσεις μεταξύ των 9 σημείων που περιγράφεις στις προηγούμενες σελίδες;

Επίσης φαντάζομαι θα πρέπει να μετρήσω βράδυ με μόνο φως του προτζέκτορα ...

Όσο για τη μπογιά, θα μασκάρω σήμερα, για να μην τα κάνω όλα καλλιγραφία , και θα περάσω ένα- δυο χέρια ασταρι να δω πως θα βγει η επιφάνεια.

Έχω ασταρι vitex, "100% ακρυλικό υδατοδιαλυτο ασταρι" λέει, και προτείνει διάλυση 1/4 ασταρι/νερό.
Θα δοκιμάσω με ένα χαζοπιστολι Bosch pfs2000, που καβαντζωσα.

Ακολουθώ τις οδηγίες διάλυσης της συσκευασίας;

Ξεκινάω ανάποδα..

Αστάρι, τσεκ..προχώρα.
Πιστόλι, τσεκ...προχώρα.

Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, ναι. Το αστάρι θέλει 24 ώρες ξεκούραση. Μετά βάφεις.

Τώρα, για τα των μετρήσεων:

Ξέχνα το κινητό.
Μέτρηση κάνεις νύχτα, με λευκή καρτέλα, τοποθετώντας τον αισθητήρα στο κέντρο της οθόνης βλέποντας φακό. Μόλις θα έχεις αυτή τη μέτρηση, θα σου πω σε ποιο γκριζάκι πας ή λευκό...θα δούμε.

Αν θες μια δεύτερη γνώμη, κανε τα εξής, όλοι αυτοί η μετρητές είναι πεταμένα λεφτά, η διαφορα που θα δεις στην εικόνα είναι απειροελάχιστη σχετικά με το χρώμα που θα βάλεις ανάλογα με τη μέτρηση που θα πάρεις. Επίσης αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει πιστόλι για βαφή θα σου πρότεινα να μην το κανεις ούτε τώρα, και ποσο μάλιστα όταν μιλάμε για μια επιφάνεια 2-3 τετραγωνικών

Ακου τι θα κανεις.. πρώτα φτιάχνεις ένα φραπεδάκι παγωμένο, μετά με ένα πινελάκι περνάς ένα χέρι αστάρι την επιφάνεια που θέλεις, (για το ασταρι ρίχνεις ένα ποτήρι αστάρι και 3 ποτήρια νερό) το περνάς ένα χέρι μόνο, δεν χρειάζεται δεύτερο το ασταρι, αράζεις και πίνεις το μισό φραπεδάκι, μόλις το πιείς περνάς ένα χέρι άσπρο πλαστικό vitex, (για την επιφάνεια που θες αγόρασε ένα τρίλιτρο) αν θέλεις σπαστό με 2-3 σταγόνες μαύρο, αλλα καλύτερα αστο όπως είναι, Μόλις περάσεις το πρώτο χέρι αράζεις και πίνεις το υπόλοιπο φραπεδάκι, μόλις το πιείς, περνάς ένα δεύτερο χεράκι και είσαι έτοιμος.

Πίστεψε με θα βγει σπεσιαλ

Αν θες μια δεύτερη γνώμη, κανε τα εξής, όλοι αυτοί η μετρητές είναι πεταμένα λεφτά, η διαφορα που θα δεις στην εικόνα είναι απειροελάχιστη σχετικά με το χρώμα που θα βάλεις ανάλογα με τη μέτρηση που θα πάρεις. Επίσης αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει πιστόλι για βαφή θα σου πρότεινα να μην το κανεις ούτε τώρα, και ποσο μάλιστα όταν μιλάμε για μια επιφάνεια 2-3 τετραγωνικών

Ακου τι θα κανεις.. πρώτα φτιάχνεις ένα φραπεδάκι παγωμένο, μετά με ένα πινελάκι περνάς ένα χέρι αστάρι την επιφάνεια που θέλεις, (για το ασταρι ρίχνεις ένα ποτήρι αστάρι και 3 ποτήρια νερό) το περνάς ένα χέρι μόνο, δεν χρειάζεται δεύτερο το ασταρι, αράζεις και πίνεις το μισό φραπεδάκι, μόλις το πιείς περνάς ένα χέρι άσπρο πλαστικό vitex, (για την επιφάνεια που θες αγόρασε ένα τρίλιτρο) αν θέλεις σπαστό με 2-3 σταγόνες μαύρο, αλλα καλύτερα αστο όπως είναι, Μόλις περάσεις το πρώτο χέρι αράζεις και πίνεις το υπόλοιπο φραπεδάκι, μόλις το πιείς, περνάς ένα δεύτερο χεράκι και είσαι έτοιμος.

Πίστεψε με θα βγει σπεσιαλ

Χαχαχαχ, πείστηκα κ μόνο με τη διαδικασία.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που θες να πεις είναι να μην με πιάνει ψυχαναγκασμος γιατί η διαφορά που θα δω είναι ελάχιστη, και στην τελική, δεν έχω και κανέναν 4κ προτζέκτορα για να το εκμεταλλευτώ.

Το πιστόλι το χρησιμοποίησα τελικά, το είχα κ ήθελα να το δουλέψω, πέρασα 1-2 χέρια αστάρι κ αύριο λέω να το τριψω μια γρήγορη με ένα 190ρι γυαλόχαρτο και να προχωρήσω στο βάψιμο.

Εκτιμώ την αφοσίωση στη λεπτομέρεια, το χρόνο για να βοηθήσετε και την τεχνογνωσία που έχετε παιδιά, αλλά λέω να το ελαφρύνω λίγο το πρότζεκτ.

Αν υπάρχει τρόπος με τα χαρακτηριστικά του προβολέα να πλησιάσουμε λίγο το χρώμα και να μην περιμένω να μου έρθει το φωτόμετρο θα το εκτιμούσα. (για να ξεμπερδέψω αύριο και να δω την ταινιούλα με την κοπελιά).

"Θενξ ιν αντβανς" :)

Αν υπάρχει τρόπος με τα χαρακτηριστικά του προβολέα να πλησιάσουμε λίγο το χρώμα και να μην περιμένω να μου έρθει το φωτόμετρο θα το εκτιμούσα. (για να ξεμπερδέψω αύριο και να δω την ταινιούλα με την κοπελιά).

"Θενξ ιν αντβανς" :)

Το φωτόμετρο που θα έρθει θα μετρήσει φως. Γνωρίζοντας πόσο φως (περίπου) πέφτει πάνω στον τοίχο σου, θα σου προτείνουμε και αντίστοιχο χρώμα. Τώρα, αν αυτό το θεωρείς λεπτομέρεια, μπορείς να παίξεις και με το άσπρο αστάρι, μια χαρά θα είναι.

Το φωτόμετρο που θα έρθει θα μετρήσει φως. Γνωρίζοντας πόσο φως (περίπου) πέφτει πάνω στον τοίχο σου, θα σου προτείνουμε και αντίστοιχο χρώμα. Τώρα, αν αυτό το θεωρείς λεπτομέρεια, μπορείς να παίξεις και με το άσπρο αστάρι, μια χαρά θα είναι.

Καλημέρα,
Ήρθε το φωτόμετρο και έκανα χτες βράδυ τις μετρήσεις.
Αυτό είναι το εργαλείο: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01N351CDU/ref=oh_aui_detailpage_o00_s02?ie=UTF8&psc=1
Επειδή δεν ήξερα τι έκανα, μάλλον θα χρειαστει ξανά, αλλά τέλοσπάντων, ιδού:

Έβαλα στο προτζεκτορα να δείχνει μία λευκή σελίδα. Στα Settings της εικόνας είχα dynamic και αρκετά ψηλά το brightness (θα τσεκάρω ακριβώς και σας λέω αν είναι απαράιτητο)
Πάνω δεξιά εμφανίζει μία κιτρινίλα, φαντάζομαι επειδή είναι χρέπι;
Μέτρησα στις 4 γωνίες, κέντρο και στον οριζόντιο άξονα πάνω και κάτω. Στις γωνίες πήρα 2 τιμές ανάλογα αν είχα το μηχάνημα κολλημένο στον τοίχο ή αν το έστρεφα να κοιτάει προς την λάμπα. (περίπου 10 μονάδες διαφορά)
Σημείωση πως ο προτζέκτορας ήταν πάνω σε τραπέζι (και μάλλον θα κάνω μία κατασκευούλα να τον σηκώσω ψηλά στο ταβάνι (αλλα φαντάζομαι οι τιμές θα είναι αντίστοιχες απλά πάνω <-> κάτω.

Πάνω αριστερή γωνία: 95/110
Πάνω κέντρο: 115/125
Πάνω δεξιά γωνία: 100/110

Κέντρο: 140

Κάτω αριστερή γωνία: 118/129
Κάτω κέντρο: 150
Κάτων δεξιά γωνία: 120/130

Αυτές είναι οι μετρήσεις αλλά φαντάζομαι πως θα μου πείτε να ξαναμετρήσω με συγκεκριμένα settings στον προτζέκτορα και αφού τον τοποθετήσω στην τελική του θέση ε;
Επίσης, το φωτόμετρο έχει πάνω ένα κουμπί min/max, τι το κάνω αυτό; :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λίγο το φως. Θύμισέ μας λίγο μοντέλο προβολέα, ώρες και ίντσες οθόνης για να μην ψάχνω ποστ.

Τι εννοείς στην τελική του θέση? Γιατί τώρα που καθόταν?