Βάψιμο τοίχου ως όθονη - Εντυπώσεις - Προτάσεις

Mη φανταζεσαι τιποτα σκουρο γκρι, ενα ελαφρα σπασμενο άσπρο είναι, αυτο ισως του δινει λιγο παραπανω contrast. Aλλωστε της DA-LITE η high contrast matte white εχει ελαφρα γκρι απόχρωση. Τελος παντων με τις αποχρωσεις μπορεις να παιξεις λιγο πανω-κατω.
Παρτε μια ιδεα..........

φίλε μου η δουλειά σου θυμίζει ....gold class village cinema...εύγε....

Συμφωνω απολυτα με το φιλο (tegonik), αν υπαρχει χωρος, ο σωστος τοιχος είναι μονοδρομος. Αλλωστε την δημιουργια την ευχαριστιεσαι καλυτερα.
Παντως η αληθεια ειναι, απ'οτι κοιταζω και στη δικια σου οθονη, χρειαζομαστε και οι δυο ενα καλο frame για να δείξει καλυτερα η οθονη στο χωρο. Σιγά σιγά..... Βεβαια εγω θελω να εχω μια οθονη σε διασταση cinemascope (2.35:1) μιας και τα περισσοτερα εργα ειναι σ'αυτη τη διασταση. Δειχνει πιο επιβλητικη στο χωρο, και δεν βλεπουμε αυτες τις μπαρες πανω-κατω στην διασταση 16:9. Στις λιγοτερες των περιπτωσεων τα 16:9 εργα τα προβαλεις μεσα στην πρωτη διασταση εχοντας μπαρες δεξια-αριστερα. Το προβλημα ειναι οι υποτιτλοι που ''κτυπουν'' μεσα στην κατω μαυρη περιοχη, δεν ξερω αν με ''πιανει'' κανεις μιας και ειναι λιγο ψαγμενο θεμα. Αν εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα παρακαλω ας ριξει καμια ιδεα.
Την καλυτερη τηλεοραση LED 60'' να μου φερεται, το συναισθημα που εισπρατεις απο την προβολη δεν υπαρχει στην TV.
Μονο και μονο που βλεπεις το φως να παλλεται βγαινοντας απο τον φακο του προβολεα αυτο σε φτιαχνει.. Η TV ειναι σαν γραμματοσημο πανω σε φακελο. Τελεια και παυλα._

Attachments

• DSC00673.jpg
    DSC00673.jpg
    96.3 KB · Views: 138
Απάντηση: Re: Βάψιμο τοίχου ως όθονη - Εντυπώσεις - Προτάσεις

Συμφωνω απολυτα με το φιλο (tegonik), αν υπαρχει χωρος, ο σωστος τοιχος είναι μονοδρομος. Αλλωστε την δημιουργια την ευχαριστιεσαι καλυτερα.
Παντως η αληθεια ειναι, απ'οτι κοιταζω και στη δικια σου οθονη, χρειαζομαστε και οι δυο ενα καλο frame για να δείξει καλυτερα η οθονη στο χωρο. Σιγά σιγά..... Βεβαια εγω θελω να εχω μια οθονη σε διασταση cinemascope (2.35:1) μιας και τα περισσοτερα εργα ειναι σ'αυτη τη διασταση. Δειχνει πιο επιβλητικη στο χωρο, και δεν βλεπουμε αυτες τις μπαρες πανω-κατω στην διασταση 16:9. Στις λιγοτερες των περιπτωσεων τα 16:9 εργα τα προβαλεις μεσα στην πρωτη διασταση εχοντας μπαρες δεξια-αριστερα. Το προβλημα ειναι οι υποτιτλοι που ''κτυπουν'' μεσα στην κατω μαυρη περιοχη, δεν ξερω αν με ''πιανει'' κανεις μιας και ειναι λιγο ψαγμενο θεμα. Αν εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα παρακαλω ας ριξει καμια ιδεα.
Την καλυτερη τηλεοραση LED 60'' να μου φερεται, το συναισθημα που εισπρατεις απο την προβολη δεν υπαρχει στην TV.
Μονο και μονο που βλεπεις το φως να παλλεται βγαινοντας απο τον φακο του προβολεα αυτο σε φτιαχνει.. Η TV ειναι σαν γραμματοσημο πανω σε φακελο. Τελεια και παυλα._

Φίλε nordic,

το θέμα που θίγεις με την προτεινόμενη διάσταση οθόνης (2,35:1 ή 1,78:1), έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο φόρουμ και το συμπέρασμα που έχει βγει είναι το....περί ορέξεως...:D

και αυτό διότι, εφόσον δεν υπάρχει μία και μοναδική διάσταση στα κάδρα των ταινιών, ο καθένας προσαρμόζει τις ''ανάγκες'' του με τη μέση λύση. Ξεφεύγοντας από τα περί ορέξεως, η αλήθεια είναι ότι η οθόνη 16:9 ''χάνει'' λιγότερη επιφάνεια (όταν παίζει 2,35 ταινίες) από το 2,35 κάδρο που προβάλλει 16:9 ταινίες...

Π.χ.

Κάδρο 16:9 100 ιντσών........Πλάτος=221 cm, ύψος=125 cm, όταν προβάλλει ταινία 2,35:1, έχουμε Πλάτος=221 cm και ύψος= 94 cm, δηλαδή, 95 ίντσες. Άρα χάνουμε ωφέλιμη επιφάνεια 5 ιντσών...

Κάδρο 2,35:1 100 ιντσών......Πλάτος=234 cm και ύψος= 99 cm, όταν προβάλλει ταινία 16:9, έχουμε Πλάτος=176 cm και ύψος= 99 cm, δηλαδή, 80 ίντσες. Άρα χάνουμε ωφέλιμη επιφάνεια 20 ιντσών...

Από 'κει και πέρα, συμφωνώ μαζί σου ότι η οθόνη 2,35 είναι πιο εντυπωσιακή και επιβεβλημένη για ανθρώπους που έχουν στη βιντεοθήκη τους πληθώρα ταινιών γυρισμένη με τέτοιο κάδρο. Για μένα, η χρυσή τομή είναι μια μεγάλη 16:9 με masking, εφόσον διαθέτω αρκετές ταινίες με διάσταση 1,78:1.

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω άλλες 1000 φορές αν χρειαστεί. Το masking είναι εκ των ουκ άνευ στη βιντεοπροβολή. Δοκιμάστε το και είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξαναδείτε ταινία χωρίς αυτό. Η αίσθηση αύξησης του κόντραστ που σου δίνει είναι της τάξης του 15-20%. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε....-bye-

συμφωνώ απολύτως...τα περί ορέξεως...αν και η 2.35 προς 1 δεν μου πολυαρέσει όσο και αν ταιριάζει καλύτερα στο ανθρώπινο οπτικό πεδίο...
επίτρεψε μου και μια διόρθωση...είναι εκ των ων ουκ άνευ...και όχι εκ των ουκ ανευ....

αα και χρόνια πολλά για χθές....??ή δεν είδα καλά...?

συμφωνώ απολύτως...τα περί ορέξεως...αν και η 2.35 προς 1 δεν μου πολυαρέσει όσο και αν ταιριάζει καλύτερα στο ανθρώπινο οπτικό πεδίο...
επίτρεψε μου και μια διόρθωση...είναι εκ των ων ουκ άνευ...και όχι εκ των ουκ ανευ....

αα και χρόνια πολλά για χθές....??ή δεν είδα καλά...?

Ευχαριστώ και για τη διόρθωση και για τις ευχές!!!:ernaehrung004:-bye-

Εγω πάντος προβάλω σε τοίχο 3 χρόνια τώρα βαμμένο άσπρο ματ πλαστικό περίπου 136'.

dsc00090i.jpg

Aν επιτρεπεται τι ακριβως ειναι το μαυρο περιγραμμα ? Βαμμενο πανι οθονης ? Η λωριδες απο καποιο αλλο υλικο , πχ βελουδο ? (με ξεγελαει λιγο η φωτογραφια, και με ενδιαφερει το θεμα )

Τι είναι το masking;

Σκεπάζεις, με μαύρο βελούδο ή τέλος πάντων κάποιο μαύρο ύφασμα, τις μαύρες μπάρες που προκύπτουν στα κάδρα 2,35:1, 2,40:1 κ.λ.π. Το κόντραστ στα μάτια σου ανεβαίνει αρκετά και εικόνα που παίρνεις πολύ καλύτερη.

Παιδιά έχω,επειδη άυριο μεθαυριο θα βαζω κι εγω τον τοίχο και οι διαστάσεις που θέλω να πετυχω συμφωνα με το project calculator ειναι 117" οθόνη και διαστάσεις 2.58 πλατος και 1.45 ύψος θα ήθελα να ρωτήσω εάν αυτό θα είναι το καθαρό κάδρο μέ ή χωρίς τις μαυρες μπάρες πάνω κάτω(αναλογίας 16:9)δηλαδή αν βαψω σε αυτες τις διαστάσεις το κάδρο προβολής,θα έχω μεσα σε αυτό και τις μπάρες?Και τέλος πιο χρώμα να προτιμήσω για το κάδρο και πιο για το απ έξω(ξυρω γυρω του κάδρου)????

Σας ευχαριστω.Αναμενω απαντησεις καθώς ο μπογιατζής θα ερθει σήμερα το απόγευμα.Οπότε καιγομαι!

Τα νούμερα που σου δίνει το projector calculator είναι καθαρά νούμερα λευκού.. Υπολόγισε επιπλέον χώρο για τις μαύρες μπάρες.

οκ,οπότε βαφω μς ακρυλικο άσπρο ματ με λιγο μαυρο μέσα για να γκριζάρει πολύ πολύ πολύ ελαφρυά και κάνω το κάδρο μου στις διαστάσεις που ειπα πιο πάνω.Μετά επειδη δεν υπάρχει περιθώριο(τουλαχιστον πάρα πολυ για επάνω)μειώνω τις απαιτησεις μου απο 117 ιντσες σε 110 περίπου και φτιάχνω αφου βαλω τον projector να παιζει το περιγραμα για το την κορνιζα γυρω γυρω,η οποία θα ντυθεί με μαυρο βελόυδο.Χρώμα Benjamin Moore....και ο θεός βοηθός...αρχιζω τρίψιμο του τοιχου....

να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Στις 110" η απόσταση θέασης στα 5.5μ είναι καλή,μικρή ή υπερβολική?

Πολυ σημαντικο για τις "οθονες" αυτες, ειναι να ειστε σιγουροι σε ποιο υψος θα την εχετε