Απάντηση: Re: Βάψιμο τοίχου ως όθονη - Εντυπώσεις - Προτάσεις
Συμφωνω απολυτα με το φιλο (tegonik), αν υπαρχει χωρος, ο σωστος τοιχος είναι μονοδρομος. Αλλωστε την δημιουργια την ευχαριστιεσαι καλυτερα.
Παντως η αληθεια ειναι, απ'οτι κοιταζω και στη δικια σου οθονη, χρειαζομαστε και οι δυο ενα καλο frame για να δείξει καλυτερα η οθονη στο χωρο. Σιγά σιγά..... Βεβαια εγω θελω να εχω μια οθονη σε διασταση cinemascope (2.35:1) μιας και τα περισσοτερα εργα ειναι σ'αυτη τη διασταση. Δειχνει πιο επιβλητικη στο χωρο, και δεν βλεπουμε αυτες τις μπαρες πανω-κατω στην διασταση 16:9. Στις λιγοτερες των περιπτωσεων τα 16:9 εργα τα προβαλεις μεσα στην πρωτη διασταση εχοντας μπαρες δεξια-αριστερα. Το προβλημα ειναι οι υποτιτλοι που ''κτυπουν'' μεσα στην κατω μαυρη περιοχη, δεν ξερω αν με ''πιανει'' κανεις μιας και ειναι λιγο ψαγμενο θεμα. Αν εχει αντιμετωπισει κανεις αυτο το προβλημα παρακαλω ας ριξει καμια ιδεα.
Την καλυτερη τηλεοραση LED 60'' να μου φερεται, το συναισθημα που εισπρατεις απο την προβολη δεν υπαρχει στην TV.
Μονο και μονο που βλεπεις το φως να παλλεται βγαινοντας απο τον φακο του προβολεα αυτο σε φτιαχνει.. Η TV ειναι σαν γραμματοσημο πανω σε φακελο. Τελεια και παυλα._
Φίλε nordic,
το θέμα που θίγεις με την προτεινόμενη διάσταση οθόνης (2,35:1 ή 1,78:1), έχει συζητηθεί αρκετές φορές στο φόρουμ και το συμπέρασμα που έχει βγει είναι το....περί ορέξεως...
και αυτό διότι, εφόσον δεν υπάρχει μία και μοναδική διάσταση στα κάδρα των ταινιών, ο καθένας προσαρμόζει τις ''ανάγκες'' του με τη μέση λύση. Ξεφεύγοντας από τα περί ορέξεως, η αλήθεια είναι ότι η οθόνη 16:9 ''χάνει'' λιγότερη επιφάνεια (όταν παίζει 2,35 ταινίες) από το 2,35 κάδρο που προβάλλει 16:9 ταινίες...
Π.χ.
Κάδρο 16:9 100 ιντσών........Πλάτος=221 cm, ύψος=125 cm, όταν προβάλλει ταινία 2,35:1, έχουμε Πλάτος=221 cm και ύψος= 94 cm, δηλαδή, 95 ίντσες. Άρα χάνουμε ωφέλιμη επιφάνεια
5 ιντσών...
Κάδρο 2,35:1 100 ιντσών......Πλάτος=234 cm και ύψος= 99 cm, όταν προβάλλει ταινία 16:9, έχουμε Πλάτος=176 cm και ύψος= 99 cm, δηλαδή, 80 ίντσες. Άρα χάνουμε ωφέλιμη επιφάνεια
20 ιντσών...
Από 'κει και πέρα, συμφωνώ μαζί σου ότι η οθόνη 2,35 είναι πιο εντυπωσιακή και επιβεβλημένη για ανθρώπους που έχουν στη βιντεοθήκη τους πληθώρα ταινιών γυρισμένη με τέτοιο κάδρο. Για μένα, η χρυσή τομή είναι μια μεγάλη 16:9 με masking, εφόσον διαθέτω αρκετές ταινίες με διάσταση 1,78:1.
Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω άλλες 1000 φορές αν χρειαστεί. Το masking είναι εκ των ουκ άνευ στη βιντεοπροβολή. Δοκιμάστε το και είμαι βέβαιος ότι δεν θα ξαναδείτε ταινία χωρίς αυτό. Η αίσθηση αύξησης του κόντραστ που σου δίνει είναι της τάξης του 15-20%. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε....