Εγώ ανακατεύω βερνίκια του ίδιου τύπου όταν δεν μου αρέσει η απόχρωση.Εβαψα παλετοξυλα με χρώμα maoni, βερνίκι νερού. Είναι αυτό το χρώμα; Το πέρασμα πιο σκούρο. Για να το σκουρηνω μπορώ να το "μπερδέψω" με κάποιο άλλο πιο σκούρο?
vivechrom πηρα τελικα, aquaxyl plus συντηριτικο εμποτισμου ξυλου.
Αντώνη όντως βερνίκι εμποτισμου λεει το δοχείο που ανέβασα αλλά επιμένω ότι είναι το ίδιο με το συντηρητικό ξύλου αφού τα έχω δοκιμάσει πολλακις από τα 2.Εγω έτσι τα ζητάω και τα αγοράζω πάντα.
Αφού ακόμα και το aqualasur που έδειξες, πάνω λέει βερνίκι εμποτισμου![]()
Κωστή, τα χρωματιστά βερνίκια, εμποτισμού ή κρούστας, είναι βερνίκι+χρώμα. Αν ανακατέψεις δύο του ίδιου τύπου μπορείς να βγάλεις μια διαφορετική απόχρωση.
Αυτό που γράφεις παραπάνω είναι η "σωστή" σειρά βερνικώματος (πρώτα έγχρωμο εμποτισμού και μετά άχρωμο κρούστας) - εκεί έχω καταλήξει κι εγώ από τις συζητήσεις του φόρουμ. Δεν νομίζω όμως ότι επηρεάζει την τελική απόχρωση, δηλαδή και πάλι μπορεί να μην σου αρέσει το χρώμα που θσ βγει και να θες λίγο πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό.
το εχω γραψει πολλες φορες και θα το ξαναγραψω ... τα τελευταια 2-3 χρονια, το Aquaxyl ειναι αλλ' αντ' αλλωνΜια και το έφερε η κουβέντα, για τα vivechrom είχαμε πει παλιότερα ότι αλλάζουν την απόχρωση από παρτίδα σε παρτίδα, οπότε καλύτερα να τα αποφεύγουμε...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.